powered by goodbeer.dk
11819 Ølanmeldelser
Side 1 af 1182 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Mørkebrun/Sort
Anmeldt af Teejay
Smagt på ølfestivalen 2022: Dejlig aroma af figen og mørk chokolade. Smagen er dyb og fyldig af både svesker, figen, dadler og andre tørrede frugter (måske lidt abrikos). Den er lidt olieret i sin fyldighed og mod slutningen har den en fin smag af mørk karamel, mere mørk chokolade og lidt kaffe. Alkoholen er ikke så gennemtrængende, men skjules lidt af en god humlet bitterhed der dog stadig fastholder dens tørrede frugter i eftersmagen. Ganske glimrende Barley Wine.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset rødbrun
Anmeldt af Paulaner
Ølfestivalen 2022. Offwhite skum og syrlig frugtpræget duft. Smagen var lidt af en overraskelse, idet Rodenbachs forventede syrehug udeblev, og øllet foldede sig mere ud som en rund belgisk Tripel end Sour Ale. Jo der er et traditionelt men afdæmpet Rodenbach syrligt/surt frugtigt islæt med et strejf af kirsebær og andre syrlige røde bær. Men klangbunden er en særdeles velafstemt middelfyldig belgisk Tripel, der er aromatisk humlet med let sødlig gærfylde og et fint touch af vådt egetræ fra fadlagringen. Her er ingen kanter, som ret mange kan støde sig på, men derfor er Red Triple bestemt ikke kedelig. Den skjuler sine procenter forbilledligt og smager bare rigtig godt, og jeg kunne virkelige have ønsket mig en flaske med hjem fra ølfestivalen til en god fodboldkamp bland venner.  
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys brun
Anmeldt af Paulaner
Offwhite skum og krydret maltduft. Smagen er maltet med lys karamel, diverse let doserede lidt ubestemmelige krydderier og lette citrustoner fra den aromatiske humling. Her er en del lækre nuancer i den sødlige fyldige malt. De 10 % skjules godt som en integreret varme, og øllet er både lettilgængeligt, velafbalanceret og meget velsmagende. Ikke de store dikkedarer men solidt og inspireret bryggerhåndværk.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk Brun
Anmeldt af Paulaner
En belgisk inspireret mørk Klosterale med beige skum og gærpræget karamelmaltet anisduft. Den udmærkede fyldige sødlige malt udgør sammen med gæren en velafbalanceret klangbund for en række deklarerede klosterurter i form af enebær, citronmelisse, lavendel, anis og rosmarin. Krydderier som sammen med den aromatiske humling danner modspil til øllets sødme og fylde. Umiddelbart falder smagsindtrykkene god an på tungen, men efter nogle slurke begynder anistonerne at dominere vel meget i forhold til de øvrige urtenuancer. Brygget er grundlæggende velafbalanceret og smager udmærket i sig selv som hyggeøl, men der er plads til forbedring i urtedoseringen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brunsort
Anmeldt af Paulaner
Keine Hexerei rummer til en vis grad alle Stout typens smagsnuancer i form af af elementer røg, tjære, engelsk lakrids, chokolade og kaffe, men dog i så afdæmpet grad, at en fint tilpasset kandispræget sødme, belgisk gær, et strejf af pomerans og den ristede malts karamelindtryk trækker typedefinitionen over i Strong Ale. Den høje procent har sikkert tiltrukket mange før mig, og den sætter da også i høj grad sit præg på helheden. Her i form af en sprittet men også varm skarphed, som ikke helt kan skjules af øllets massive krop. Nogle års lagring ville sikkert her gøre underværker. Men som øllet blev smagt her på Festivalen 2022, havde jeg afgjort foretrukket 4-5 % mindre i styrke. Dels for at runde skarpheden af og dels for at give øllet mange andre kvalitative nuancer mere albuerum i den samlede helhed.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Brunsort
Anmeldt af Paulaner
Halleluja, hvor alt her går op i en højere enhed. Massiv lækker krydret Stoutagtig duft emmer ud fra det flotte ekspanderende brune skum (hvedemalt?). Smagen er blød og rund men alligevel så kraftfuld og massiv, at den næsten slår benene væk under en. Og det mens en stille blød salighed breder sig i munden ved første slurk. Her er alle en Imperial Stouts smagsindtryk: Lakrids, sort kaffe, chokolade, egetræ, lakrids, tjære, karamel og røg. Men hold fast for nu rykker typen trods min indledende beskrivelse fra Stout til Strong Ale via en solid kandissødme og frugt i form af mørke bær plus et lille touch af egefad og whisky. Jeg mindes ind imellem at have smagt noget lignende, men mindes til gengæld særdeles sjældent noget bedre i denne type. Hvordan Frederikshavn Bryghus her formår, at afbalancere de hele 19.4 % og skjule denne styrke i helheden. Ja det er mig en gåde, men ikke desto mindre går procenterne fornemt i et med øllets mange andre lækre smagsindtryk uden at spille førsteviolin. Sådan - ikke flere ord - her taler øllet for sig selv.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brunsort
Anmeldt af Paulaner
Frederikshavn Bryghus søger tilsyneladende oftest styrken i deres bryg, således også her med næsten 16 %. Jo, da styrken og procenterne tiltrækker jo også opmærksomhed. Det var vel også den egentlige grund til, vor lille flok smagte på øllet her. Men styrke er altså ikke altid ligefrem proportionalt med smagskvalitet. Her var alle Stoutens smags indtryk koncentreret sammen med røgøllets ditto, og dette koncentrat fald i sammenhæng med alkoholskarpheden ikke særlig godt ud. Stoutens smagsindtryk er her grundlæggende mht. tjære, ristget og brændt malt, lakrids, en smule karamel, maltfedme fedme og en gedigen skarp humling. Mundfylden er sødlig/skarp og massiv, og det deklarerede røgelement og tjæren smelter sammen i noget det for mig kan minde om lugten af størknet løbesod. Selv om røgen ikke - som mange andre steder - skaber en lidt kvalm association til ål og spegepølse, men i stedet indeholder et betydeligt bedre element af forkullet træ. Ja, så tråder de forskellige smagselementer tæerne af hinanden, og det hele bliver det altså for meget sammen med alkohol skarpheden. For Stout fans med pigdæk på smagsløgene.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk orangegylden
Anmeldt af Paulaner
Grauballes kombination af Mjød og Barleywine er velsmagende med kraftige toner af fint honningkrydderi, brun karamel og orangeskal. Som i Grauballes Orange Blossom toner pomerans/orangetonerne fint ud i et sammen med humlingen og giver en særdeles fin finish. Mundfølelsen er rund og kraftig, sødlig til sød suppleret med en klædelig syrlighed, der sammen med bitterheden og humlingen sammen med lagringen giver en helstøbt balance. En fin øl der skjuler procenterne godt i form af en fløjelsblød varme. Den vil være velegnet til kage, dessert og ost.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Paulaner
Vi er stadig på Ølfestivalen 2022. Ugly Ducks Blonde er bestemt ingen grim ælling men en smuk svane med pænt hvidt skum og krydret maltet duft. Smagen er velafbalanceret og maltrund. Der er gode nuancer af citrus, lys karamel og belgisk gær, som spiller fint ind i en helhed, hvor en aromatisk humle spiller lidt mere ind i orkestret end i typen i Belgien. Mundfølelsen er let syrlig, en anelse besk (på den gode måde) og sødlig men stadig frisk takket være den nuancerede aromatisk humling, som følger med ud i eftersmagen. Øllet skjuler dertil procenterne fint. Rustic Blonde er en øl, som jeg bestemt godt kunne blive forfalden til.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Paulaner
Maibock version med krydret maltet duft og hvidt skum. Smager er velafbalanceret med en god nuanceret, fyldig og sødlig malt med toner af fersken og lys karamel, der afstemmes fint mod en aromatisk humling. Rumble in the Rhineland fremstår for mig meget velbrygget, men humlen er nok lige er en tand kraftigere end i den normale bayerske Maibock. Men til gengæld her ikke mere fra mainstream end den også lidt atypiske Andechs Bergbock Hell, som undertegnede så vidt muligt altid sørger for er er tilgængeliig på det private lager. 
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 1182 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11819 Anmeldelser af 254843 øl fra 247 lande og 12633 bryggerier. Billeder: 97436


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!