powered by goodbeer.dk
11895 Ølanmeldelser
Side 1 af 1190 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Brunsort
Anmeldt af Paulaner
Duften fra det brunsorte øl under det lysebrune øl signalerer belgisk Quadrubel med lidt ubestemmelig mørk tørret frugt og brændte malttoner. Smagen går fuldtonet i samme retning. Den tørrede frugt går nu primært i retning af tørret figen, og øllets udprægede sødme afbalanceres af de svage skarpe toner i den både brændte og mørke karamelprægede malt. Yderligere tilkommer så noter af brun kandis, rørsukker og afrundet ølgær. Lidt mere fylde og en nuance eller to mere ville have sendt Triporteur Full Moon 12 til tops hos mig. Men trods disse lidt pedantiske anker, står alt i denne fyldige Quadrubel fint til hinanden i en lækker helhed, der oven i købet skjuler de høje procenter forbilledligt. Pas i givet fald dog på med kun at nyde den tempereret - højst 10 grader og gerne lidt mere, eller står de brændte toner for meget igennem.  Et god gammel tommelfingerreget desangående er en grad pr. procent i øllet. 
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset orange
Anmeldt af Teejay
Flot øl helt uden skum og med store gærflager i glasset. Den har fantastisk lækker aroma af fersken samt lidt mild chili. Smagen er fint sammensat af sød ferskensaft, dernæst lidt chili som langsomt tager til i styrke indtil en frisk syrlig smag af ananas overtager smagsforløbet. Kort efter vender Habanero chilien tilbage og opvarmer mundhulen til et niveau der lige akkurat er behageligt. Chilien følges op af lidt anstrøg af sort peber og gærresterne smages som en let smag af våd skovbund. Det er en meget fin sammensat sur øl med masser af smag og spændende detaljer.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset rød
Anmeldt af Teejay
Vedvarende skum og en fin aroma af gær og jordbær. Smagen er syrlige jordbær og noget der kan minde om rønnebær. Den har god fyldighed og dejlig smag af førnævnte bær, restsødmen er mest jordbær. Den er delikat og lækker, men byder ikke på nogen særegen oplevelse af surt øl, som ikke er smagt bedre fra andre bryggerier.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk rav
Anmeldt af reneac
Sødlig frugt duft, smagen er let sødlig med en krydret kant fra især perikon og mynte
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset gylden
Anmeldt af Paulaner
Tja en noget fancy IPA, som med sit tilsæt af frugtsaft vel er at betegne som en New England IPA. En frugtig duft af ananas breder sig ved opskænkningen under det grove middelfyldige skum. Smagen afslører ikke uventet et bittert indtryk af primært ananassaft, men også en del kokos og en smule gær ved siden af frugten. Derimod synes jeg ikke vaniljen fra deklarationen trænger sig på. Mundfølelsen er sødlig til sød, fyldig og med afslutning en god bitterhed som modspil til sødmen. Den tilsatte havremalt medvirker til  en vis fylde og rundhed. Øllet er læskende og velafbalanceret, men også ret bastant i sine indtryk. Ikke en øl man fristes til at drikker flere af efter hinanden. Pina Colada Milk Shake IPA er navnet, og øllet virker for mig lige så overlæsset i sine indtryk som dette. Jeg sidder efterhånden tilbage med følelsen af, at bryggerfantasien hos Albani i denne serie nærmer sig friløb?  Men nu er den da prøvet af
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Flot, flot cremet stabilt hvidt finporet skum kroner øllets smukke gyldne indtryk i glasset, mens opskænkningen udsender en frugtig citrushumlet duft. Smagen er på en gang bitter og frugtig med et primært indtræk af lys karamel, citrus og grape plus en vis fyldig sødme. Det fyldige sødlige indtryk suppleres samme bitterhed som fremstår, når en citronkærne knuses mellem tænderne.  Mundfølelsen har en god balance mellem de fine frugtige nuancer, og fylden øges, mens øllets tempereres, og de enkelte nuancer tager til i styrke. Mens jeg drikker lægger jeg til stadighed lægger hele og halve glas oven i min samlede bedømmelse. Her har vi godt nok en lille perle fra et bryggeri, som jeg hidtil helt har overset i det righoldige belgiske skatkammer.  Wolf Carte Blance er i den grad stilren og lækker med sin sødlige fylde og nuancerede bitterhed. Jeg endte således med 9 store glas, da jeg tog hul på sidste tredjedel af flasken. Wolf Carte Blance udgør for mig indtil nu årets fund og fortjener derfor i høj grad at markere min anmeldelse nummer 1900 på Goodbeer.

Paulaner's ølanmeldelse nr. 1900
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lys
Anmeldt af reneac
En helt ok pilsner men heller ikke mere
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk gylden
Anmeldt af reneac
En ok classisk med lidt ekstra humle, ikke nogen ekstra ordinær 
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Oklar lys gylden
Anmeldt af Sarek
Jeg var forbi Smagen af Øl, som ligger i Røde Kro., som er den bedste ølbutik syd for Kongeåen, for at købe lidt øl for de penge jeg fik til min fødselsdag.
Der røg en masse spændende øl i kurven og selvfølgelig en fødselsdagsøl.

 

Achouffe, der er kendt for deres etikette med havenisser på, har i anledning af deres 40 års jubilæum begået en Blond  fødselsdagsøl.
Det er flot uklar gylden øl. Der er noget svæv i øllet.
Der står ikke at øllet er eftergæret på flasken og pantmærken skjuler om der er hvede i øllet, men det anser jeg som værende sandsynligt
Øllet er fuld balance selvom humlingen ikke voldsom. Det er krydderierne der toneangivende især med et lille snert af hvid peber..
En udmærket øl som jeg gerne køber igen.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Orangegylden
Anmeldt af Paulaner
En ganske velsmagende single hop øl med en fyldig maltbund af brun karamel, som fremhæver nuancerne i humlen, der opgives som Mosaic som i navnet. Balancen mellem øllets elementer er fin. Både malt og humle kommer til orde, selv om nuancerne i særligt i malten kan virke lidt mudrede. Alt i alt bestemt en både velsmagende relativ fyldig let sødlig og også frugtig Lager, der står virkelig godt til et dansk frokostbord.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 1190 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11895 Anmeldelser af 258577 øl fra 247 lande og 12695 bryggerier. Billeder: 99360


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!