powered by goodbeer.dk
10765 Ølanmeldelser
Side 1 af 1077 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
En dejlig stout, der har efter smag af rom og sødme fra blommer og ellers meget trationel
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
en kompleks øl, duften er røget og lidt hen af en tung rødvin der er noget fermeteret over den, smagen er meget dyb og røget med noter af kaffe og chokolade
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lys
Anmeldt af reneac
Meget sød og kraftig smag af hyldeblomst en disideret sommerøl
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Gylden med hvidt behersket skum og humlekrydret maltet duft. Både den bløde karameltonede malt og den for en IPA ret beherskede humling virker mudrede og uden adskilte nuancer. Smagen rummer lidt orangetoner og et lidet klædeligt strejf af sæbe. Mundfølelsen er let sødlig og i relativ god balance. Nørrebros Jule IPA bærer på mine smagsløg ikke præg af stor opmærksomhed fra bryggerens side. Det samlede indtryk er direkte skuffende. Ikke en øl jeg vil købe igen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: karamelbrun
Anmeldt af Paulaner
70 års fødselsdagen blev så afsluttet med en god gammeldaws middag på Den Lille Kro i Aarhus. Her blev de øvrige øl så suppleret med en yderligere krydret karamelduftende Brown Ale med tydelige belgiske elementer. Blødt karboniseret med fine brune karameltoner, et lækkert skud ølgær og et strejf af chokolade - sekunderet af en blid velafbalanceret aromahumle og et tydeligt islæt af bitre røde bær – Tørrede tranebær tipper jeg. Et spændende, bitterkrydret og lidt anderledes islæt i en Brown Ale, der gav humlen en ekstra dimension som kontrast til sødmen. Mundfølelsen er fyldig, sødlig til sød med en krydret maltet frugtig eftersmag.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af Paulaner
En fyldig tung Imperial Stout af højeste oktantal med smagsindtryk næsten som kølleslag af kaffe, tjære, lakrids, røg, kokussødme - og ja også en noe eller to af egetræsfad. Mundfølelsen fyldig og stærk af de mange fyldige smagsindtryk, men også en uventet kraftig, sødme, der hos mig tenderede det uafbalancerede grænsende til sukrede og ret hurtigt trods herligt skum og duft får øllet til at virke en smule kvalmt ved bunden af glasset.  Jeg går dog ikke længere ned end 7 glas, for øllet skjuler procenterne godt og giver den gode indre fred og varme, som enhver Stout entusiast sætter stor pris på.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Paulaner
Sort, sort kaffeduftende tør Stout med middelbrunt skum og fuldt blus på alle smagselementer dog lige undtaget procenterne. Her er dominans af indtryk som frisk nymalet kaffe, tjære, bitter mørk chokolade, sort karamel og et strejf af lakrids og røg i afslutningen med kaffen som førsteviolin. Erebus har en meget kraftig let besk humling ikke ulig den fra den berømte Limfjordsporter. Mundfølelsen er ret tør, hvilket får humlen til at slå fuldtonet igennem i eftersmagen. Det er en Stout som fylder munden, men også med en lidt lammende virkning på mine ret humlefølsomme smagsløg, der generelt går til vin og mere maltdominerede øl.  Jeg bliver soledes aldrig decideret Stout fan, men denne har de skarpe let adskillelige smagsindtryk, som jeg sætte højt i alle øl. Erebus lyser af kvalitativ bryggerkunst og vil nok få i hvert fald mindst et glas mere af deciderede Stout fans. Speciel kaffeindslaget er helt uovertruffent.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: klar gylden
Anmeldt af Paulaner
Vi fortsætter 70 års ølsmagningen med en noget sjældnere specialitet i Danmark. Nemlig en Lager i form af Røgøl, en type med oprindelse i det smukke bayerske Bamberg, hvor et ølturistisk besøg ikke kan anbefales kraftigt nok. Denne tilhører dog til de letrøgede af slagsen. Der har en let sødlig maltet duft med et pust af røg som fra et havebål af grønne nyafskårne grene. Røgen fik ved første slurk blandt flere af deltagerne utalte associationer til spegepølse og røget øl, der hos en enkelt udkrystalliserede i forslag om fremtidige ølsmagninger med ledsagelse af charcuteri. {#emotions_dlg.yes} En udmærket ide som også lå mig på tungen, men som dog desværre ulykkeligvis ikke lod sig realisere på stedet.
Men nu tilbage til øllet som havde en behagelig middelfyldig letsødlig krop med en god kvalitativ malt, hvor lette karamel og honningtoner skinnede fint igennem røgsmagen. En røgsmag som dog her var mere supplerende end decideret dominerende som i Bamberg klassikeren Aech Schlenkerla - og tak for det fra herfra {#emotions_dlg.whistling}. Alt i alt en spændende øl med en god balance mellem røgen, sødmen og malten. Er du til endnu mere røg, så er Aecht Schlenkerlas Røgbock, der pt her op til jul igen er tilgængelig i Coops butikker.
Men her står dog jeg af. Skyndsomst tilføjer jeg i den anledning også, at Bamberg byder på adskilligt andet godtøl end røgøl.  og på fx på den smukke Biergarten på højen med udsigt over byen og dens smukke kirketårne kan nyde fremragende Røgøl på såvel byg som hvede fra Brauerei Spezial med samme nænsomme røgdocering som Cold Smoke - oven i købet ledsaget af charcuterei og Grillhänchen. Javist.

 

 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset gylden
Anmeldt af Paulaner
Så fik jeg smagt min første Berliner Weisse. En Weisse, som jeg trods min passion for hvedeøllet ellers havde undgået på grund af den beskrivende mælkesyrlige surhed ikke tidligere havde stået til min passion for de rene bayerske og belgiske grundtyper. Men de sidste års gradvise opdagelse af kvaliteten og smagen i de sure belgiske typer i Petrus serien fra Bavik de Brabandere med overbygning på den sure belgiske Fooder Bier har åbenbart rykket mine grænser. Denne har trods sit indledende sure gisp en spændende bekendtskab med sin læskende smag og duft af tropisk frugt, bastante snerpende syrlighed, der følger med langt ud i eftersmagen, relatige lette krop og næsten totale fravær af sødme. 
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sløret orangegylden
Anmeldt af Paulaner
Hvidt medium skum og kraftig duft af tropiske frugter. Jo, her er der dømt New England IPA. En type som jeg efterhånden er begyndt atsætte mere og mere pris på. Her nydt i en yderst hyggelig 70 års fødselsdag med ølsmagning i muntert maskulint selskab på Bryggeriets værtshus i Aarhus. Øllet har hvidt ret holdbart medium skum og en frisk syrlig smag på en lys kvalitativ maltbund af karamel og frugt. Øllet er tørhumlet, og den frugtige bitterhed slår igennem ved første slurk, men viger derefter lidt følgende og lader også maltsiden og dermed øllets hele samlede udtryk komme fint til orde trods. Mundfølelsen er middelfyldig, let sødlig og med en lang frugtig humlet eftersmag. En meget læskende og fin repræssentant for NEIPA typen, som vil gøre sig fint en varm sommerdag, i form af belønning for plæneklipningen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 1077 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11690 Anmeldelser af 249249 øl fra 247 lande og 12512 bryggerier. Billeder: 95402


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!