powered by goodbeer.dk
74 Ølanmeldelser
Side 1 af 8 : 1 2 3 4 5 6 7 8
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: klar gylden
Anmeldt af Paulaner
Vi fortsætter 70 års ølsmagningen med en noget sjældnere specialitet i Danmark. Nemlig en Lager i form af Røgøl, en type med oprindelse i det smukke bayerske Bamberg, hvor et ølturistisk besøg ikke kan anbefales kraftigt nok. Denne tilhører dog til de letrøgede af slagsen. Der har en let sødlig maltet duft med et pust af røg som fra et havebål af grønne nyafskårne grene. Røgen fik ved første slurk blandt flere af deltagerne utalte associationer til spegepølse og røget øl, der hos en enkelt udkrystalliserede i forslag om fremtidige ølsmagninger med ledsagelse af charcuteri. {#emotions_dlg.yes} En udmærket ide som også lå mig på tungen, men som dog desværre ulykkeligvis ikke lod sig realisere på stedet.
Men nu tilbage til øllet som havde en behagelig middelfyldig letsødlig krop med en god kvalitativ malt, hvor lette karamel og honningtoner skinnede fint igennem røgsmagen. En røgsmag som dog her var mere supplerende end decideret dominerende som i Bamberg klassikeren Aech Schlenkerla - og tak for det fra herfra {#emotions_dlg.whistling}. Alt i alt en spændende øl med en god balance mellem røgen, sødmen og malten. Er du til endnu mere røg, så er Aecht Schlenkerlas Røgbock, der pt her op til jul igen er tilgængelig i Coops butikker.
Men her står dog jeg af. Skyndsomst tilføjer jeg i den anledning også, at Bamberg byder på adskilligt andet godtøl end røgøl.  og på fx på den smukke Biergarten på højen med udsigt over byen og dens smukke kirketårne kan nyde fremragende Røgøl på såvel byg som hvede fra Brauerei Spezial med samme nænsomme røgdocering som Cold Smoke - oven i købet ledsaget af charcuterei og Grillhänchen. Javist.

 

 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk gylden
Anmeldt af reneac
en dejlig opgradering af wood, den har lagt på akavit fad, og det har så absolut hjælpet den, der en meget mere smag og den mere kraft og den virker meget mere i balance
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk
Anmeldt af reneac
røget duft, let røget, ikke helt balanceret virkede lidt fedet
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Stor flot og vedvarende skumkrone. Den har en behagelig aroma af både chokolade og røg. Den klassificeres som en røgøl, men er måske mere en røget porter. Smagen er mørk bitter chokolade, lette noter af mokka, mørk karamel, hårdtristet sødlig malt og en elegant let røget smag som ikke får dominans i de øvrige smagsindtryk. Dejlig og delikat porter.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Semidark
Anmeldt af Teejay
Vedvarende moderat skumkrone og en aroma af røg. Smagen er let sødlig karamelmalt og ret hurtigt overtager smagen af røgmalt og varer ved indtil humlen nænsomt kommer ind i smagsspektret men aldrig kommer til at dominere. Det er røgen som har dominans hele vejen i denne øl, og da det også er en røgøl er det vel forventeligt. Den overrasker ikke så meget, men er heller ikke decideret kedelig.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rødbrun
Anmeldt af Paulaner
Al respekt for konceptet og for røgøl begrebet som sådant, Men her er det for meget. Smagen af god fuldt karameltonet Doppelbock og fedtdryppende røgel ål og spegepølse var ikke forenelige hos mig. Hellers berømte røgøl Aecht Schlenkerla Eiche var hverken et hit for mig eller de andre 5 prøvesmagere. Men der var enighed om, at den trods alt var en spændende udfordring.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rav
Anmeldt af Paulaner
Gunsmoak (ja det er rigtigt stavet) er en Røgøl med flere slags røgmalt og egespåner i bryggerkaret. Røgen spores klart i duften, mens smagen her tilsvarende har en kraftig "fedtet" røgtone af den slags, man forbinder med røget sild. En røgtone, der dog fader ud til middelstyrke og ikke hænger vedvarende som det er tilfældet med den kendte Schlenkerla fra Bamberg. Øllets karamelkrop mangler hos mig dog en smule i fyldighed til at afbalancerer røgens fedme.  De høje procenter skjules virkelig godt, og øllet virker velbrygget og udmærket i sine nuancer. Men (silde)røgtonen og dennes styrke stod ikke til mig.  
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rødbrun
Anmeldt af Ceejay
Rigtig dejlig skumkrone som har lidt farve som øllen. Duften minder mig lidt som at sidde rundt om et bål. Den har en smag af en røget laks/ål og er rigtig frisk på samme tid.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset rav
Anmeldt af Paulaner
Bamberg er mest kendt for sine Røgøl, som er en type der i rendyrket form ikke tiltaler mig. Det var derfor vi med nogen skepsis og hjertet oppe i halsen bestilte, da vi havde aset os op på Spezial Brauerei smukke Biergarten med underskøn udsigt over Bambergs middelalderkirker, tage og tårne. En udsigt, der allerede slås an ved den rustikke Biergartens indgangsportal og som trumfer enhver anden ølrelateret i Bayern. (se billeder under bryggeriet)  Men nu til øllet, der hurtigt kom på bordet i store keramikkrus. Skummet var offwhite, middel og ret flygtigt, mens duften var let frugtig med beherskede røgtoner. I smagen folder frugten sig ud i modne gule æbler tilsat en let røget tone. Mundfølelsen er som duften frugtig rund og sødlig med middelfylde. Som røgøl er Rauchbier Märzen velafbalanceret og lader alle andre smagsindtryk ud over røgen komme til orde også. Den skræmmer ingen og er en positiv introduktion til sin type - selv for harehjerter ud i Røgøllets barske univers. Tre anerkendende nik fra gruppen. Bambergs spezialitet  - røgøllet var godkendt som mere end drikkeligt. Et nik som også var et farvel til Bamberg, som med sit spændende øl, de atmosfæremættede Biergarten og byens unikke middelalderatmosfære bød på en oplevelse ud over al forventning i det smukke sensommervejr. 
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset rav
Anmeldt af Paulaner
Jo, den er røget, men ikke så meget, at det gør noget. Her er heldigvis langt til røgsmagen i Bambergs klassiker Schlenkerla. Man mærker allerede et lille pust af røg i duften, der også frister med lidt tropisk frugt under det for en Weissbier lidt sparsomme hvide skum. Øllet er middelfyldigt og sødligt med smag af gær, tropisk frugt, banan og lidt grøn ananas. Hertil kommer så røgen, der ikke præger smagen ret meget men tilfører øllet et interessant islæt. Smagens elementer spiller ganske fint sammen i en rund, cremet, sødlig og middelfyldig helhed. Nydt på Brauerei Spezials Biergarten, hvor oplevelsen tilføres unik herlighedsværdi i en fantastisk flot udsigt over byens domkirke og tårne.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 8 : 1 2 3 4 5 6 7 8

I Databasen: 11690 Anmeldelser af 249250 øl fra 247 lande og 12512 bryggerier. Billeder: 95414


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!