powered by goodbeer.dk
512 Ølanmeldelser
Side 1 af 52 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: lys
Anmeldt af reneac
Blomsteret duft, dejlig fyldig humlet øl, med hint af Hyldeblomst, en kompleks øl
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset gullig
Anmeldt af Paulaner
Tynd øl selv i betragtning af sammenligning med andre alkoholsvage øl. Den lidt kogte grønsagsprægede duft er ikke specielt indbydende, og IPA bitterheden er ret så behersket, idet humlingen i munden føles på niveau som en almindelig pilsner. Det grundlæggende smagsindtryk minder en del om duften fra en gryde kogte kartofler på maltsiden, mens humlingen fretræder enstonig og uspændende. Alt i alt en lidt kikset alkoholsvag IPA, som jeg ikke kan anbefale.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Paulaner
Gylden med flygtigt svagt hvidt skum. Duften er middel og krydret humlet, men skiller sig ikke meget ud fra en pilsner. Smagen er hos mig også som en pilsner, der har lidt mere af det hele. Både på malt og humlesiden. Malten er lidt mere fyldig og karamelpræget end standardpilsneren, og humlen har lige fået en tak mere, så den hænger i smagsløgene længe i afslutningen. Sessions IPA, tja? Jo, her er den del frugt i malten, men den er mere moden end syrlig. Humlingen er for mig vel spag til at kunne berettige IPA prædikatet. Lidt vådt pap i eftersmagen og en smule disharmoni i maltens nuancer (dextrose/druesukker?) trækker også lidt ned. Til gengæld lader bitterhumlen malten tale med i helheden. Dertil kommer, at øllet har en smagsfylde, der virker imponerende på kun 4.4 %. Altså alt i alt et godt køb til 10 kr. i Føtex i disse uger, som synes velegnet til de kommende dages terrassevejr.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lys
Anmeldt af reneac
Dejlig rund øl, med god humle afrundet med mild bitterhed, til 10 kr for 1/2-liter er det et kup.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys
Anmeldt af reneac
Havde store forventninger, da jeg er stor fan af bryggeriet

meget perlene, en duft af humle, og meget blomsteret, en dejlig humlet og blomsterene duft, en rigtig dejlig tørste slukker, ikke så meget efter smag, og med kun 3,5 % alkohol.

De er begyndt at havde dem fast i nogen dagligvare butiker

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rav
Anmeldt af Paulaner
Lækker humlet citrus duft, der også varsler om en vis sødme. Smagen levede fint op til duftens fristelser og malten mere end det, idet dens karameltoner og fyldige sødme ydede en fin afbalancering til det både bitre og aromatiske citrus humlebid fra Centennial humlen, som ved jeg opslag konstaterede også gik under navnet supercascade. Bestemt en positiv overraskelse, som min lille ølklubs IPA fans modtog med begejstring i aftenens program på 7 øl. På en varm sommerdog vil dens friskhed gøre underværker. Jeg er enig med Teejay i hans bedømmelse. Her er en glimrende IPA, hvor de 65 IBU med både citrus, eksotisk frugt og harpiks bestemt ikke virker for meget. Umiddelbart fik den fine balancen mellem malt og bitterhed mig til at sende venlige tanker til en af mine belgiske yndlinge - Duvel. Tak for tippet Teejay.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Meget skummende IPA med flot vedvarende grov skumkrone. Aromaen er lys malt med frugtige noter. Smagen er let maltet med anstrøg af lyst brød og frisk korn. Desuden smager den af citrus, grape og lidt sødlig appelsin marmelade. Bitterheden er en IPA værdig, dog uden af den overtager maltsødmen. IBU er 44, hvilket også er den lette ende for en IPA. Den er meget velsmagende og dens bløde karbonisering gør den elegant og ganske glimrende som helhed. Fyldigheden er middel og eftersmagen er halvtør.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: orangegylden
Anmeldt af Paulaner
Beige ret flygtigt skum og fin frisk humlet duft. Jo, her er meldt IPA og en ganske god en af slagsen, der også har aromatiske nuancer og lader maltsiden komme lidt til orde. Smagen har et godt bittert og aromatisk humlebid på en udmærket karamelbund i malten. Her er tydelige toner af grape og en lidt harpiksagtig bitterhed plus lidt noter af græs. Alt sammen i en god forårscocktail af smagsindtryk. En lille procent mere og lidt mere maltfylde ville dog have klædt øllet, der har en anelse vandighed i eftersmagen. Men ellers en fin ny IPA fra Vestfyen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gul grumset
Anmeldt af reneac
En dejlig humlet øl, der er virkelig smæk på bitterhed, men stadig i balance, da der også er noget søde og frugthed tilstede, en anden ting man støtter dyrelivet i australien, da overskudet blive dorneret
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: uklar gul
Anmeldt af Sarek
Djævlens tal 666.
Ja dette er min anmeldelse nummmer 666.
Royal Unibrew har ros men også kritik for deres ASnarkist serie.
Ros for at satse lidt udenfor det etableret og berettiget kritik når man eksempelvis sende en filteret New England IPA på gaden.  En øltype der er kendetegnet ved at være uklar/tåget.


European Haze er en "Hazy Session IPA", hvilket jeg tolker som en light udgave af en New England IPA.

Præmisen er at europæiske humle sagtens kan være lige "aromatiske" som de amerikanske,
Og det er rigtigt. Ved en blindsmagning ville mange sikkert gætte på amerikansk humle ved denne øl.

Styrian Wolf har måske ikke helt så en karakterisk smag og duft som kendte navne . Cascade, Amarillo og Citra for at nævne nogen.

 

Her rammer Royal Unibrew plet
En øl der smager som om den var brygget i USA, men er brygget i Danmark med europæiske humler.

 

Og i disse CO2 reduyktionstider er det godt at der ikke bruges en masse energi på at fragte humlen hertil.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 52 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11386 Anmeldelser af 224663 øl fra 246 lande og 12047 bryggerier. Billeder: 87599


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!