powered by goodbeer.dk
645 Ølanmeldelser
Side 1 af 65 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Denne NEIPA er en øl, der ikke blot navngiver sig dramatisk, men også leverer en intens smagsoplevelse, der matcher forventningerne til noget ekstraordinært. Den er en hyldest til dissee saftige og humlede øl, der har taget ølverdenen med storm. Øllen præsenterer sig med en uklar og dybgylden farve og et generøst hvidt skum danner sig og forbliver vedholdende, hvilket bidrager til øllets indbydende udseende. Duften er en kraftfuld symfoni af tropiske frugter og citrus. Friske aromaer af passionsfrugt, ananas og grapefrugt stiger op fra glasset, hvilket lover en eksplosion af smag. Den første tår er som en intens smagsrejse. En bølge af saftige frugter, domineret af passionsfrugt, mango og citrus, rammer smagsløgene. Den velafstemte maltbase tilføjer en blid sødme, der balancerer den markante humleprofil. Trods sin imponerende kompleksitet er øllen let drikkelig og forfriskende. Den imponerende kombination af humle, frugt og malt skaber en øl, der appellerer til både nybegyndere og erfarne ølkendere. Med sin fulde smagsprofil og behagelige fylde leverer denne øl en apokalyptisk storm af smagsnuancer, der sætter høj standard for moderne og velsmagende bryg.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys
Anmeldt af reneac
let humlet let drkkelig forsvinder hurtigt, en tørst slukker
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys
Anmeldt af reneac
let humlet duft, en dejlig balanceret humlet smag meget frisk
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gullig
Anmeldt af Paulaner
75 cl. flasken stiller normalt forventninger, men de blev ikke indfriet her. Som NEIPA mangler den friskhed og frugtkarakter. Humlingen er ganske vist nuanceret, men der er for meget grannålebitterhed, selv om bitterheden totalt ikke er voldsom. Bitterheden som sådan virker heller ikke harmonisk samstemt med øllets øvrige udtryk. Frugten i malten er spagfærdig og er sammen med den lidt flade karbonisering langt fra typens normalte indtryk. For rodet og ordinær, for lidt af det hele og for lidt ide fra bryggerens side.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: uklar bleggullig
Anmeldt af Paulaner
Bortset fra farven kan jeg genkende det meste fra Teejays fine anmeldelse. Jeg har to handicaps med hensyn til denne øl nemlig Corona eftervirkninger og en almindelig forbeholdenhed overfor IPA typen. Med hensyn til det første hævede tæppet sig nådigt over for det første halve glas, hvor mange af indtrykkene fra Teejays anmeldelse kunne smages, mens jerntæppet faldt med et brag ved næste halve glas, så jeg kun havde duften og det pæne skum at glæde mig over. Tab af smagssans er et uhyggeligt handicap, og jeg lever i håbet om, at mine smagsevner kan vende tilbage i mere end glimt. Her var det første halve glas dog nok til at konstatere, at denne NEIPA var en del ud over det sædvanlige. Velbrygget og velafbalanceret med et væld af fine smagsindtryk, der vekslede som en gammeldags forvandlingskugle skiftede farve uden at træde skoene af hinanden. Her var citrus og tropisk frugt i humlen og syrlig  ananas, orange og grønt æble i malten, der som øllet ligger mest til den tørre side. Helheden samles i en ret fyldig bredspektret både frugtig og humlet særdeles velafbalanceret IPA eller rettere New England India Pale Ale. NEIPA som jeg har lært at sætte pris på på grund af den som oftest nuancerede bredspektrede humling og så frugten, der breder en frisk bund ud under humleindtrykkene. Jeg kan ikke tilføje mere, men forhåbentlig kan der næste gang også for mig dukke flere ting op i det smagsmæssige symfoniorkester, som Teejay breder ud i sin anmeldelse. Men det bliver ikke til mange anmeldelser lige i øjeblikket.

 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys
Anmeldt af reneac
duften er maltet og smagen er meget humlet
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys
Anmeldt af reneac
dufter er lidt kedelig, men smagen er frisk og dejlig frugtig
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys
Anmeldt af reneac
meget humlet som forventet, duft lugt og smag er meget humlet af frisk humle typer, en rigtig god tørst slukker
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: uklar gullig
Anmeldt af Paulaner
Uklar gullig farve. Pænt højt hvidt skum og frugtig humlet duft. Smagen er moderat til let fyldig og frisk med citrustoner af appelsinskal. Velbalanceret moderat men nuanceret bitterhed. Ikke dårlig men heller ikke nogen større oplevelse. Et meget massivt hvidt bundfald trækker ned.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset mørk gylden
Anmeldt af Paulaner
Pænt mellemhøjt hvidt skum og fristende krydret frugtig duft. Smagen byder på et fint frugtigt udtryk af aromahumle i fint samspil med grape, tropisk frugt (bl.a. grøn ananas) citrus og en nuanceret sødlig malt med lys karamel. En meget velafbalanceret og velbrygget øl med en lækker friskhed og præg af gode råvarer. Fin på terrassen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 65 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 12186 Anmeldelser af 267213 øl fra 247 lande og 12845 bryggerier. Billeder: 102312


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!