powered by goodbeer.dk
556 Ølanmeldelser
Side 1 af 56 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Paulaner
Hvidt finporret skum og krydret sødlig humlet duft. Smagen er præget af frugt, maltsødme, gær, aromatisk frisk urteagtig humle og lidt citrus.  Mundfølelsen er middelfyldig med en relativ rund krop (fra gærresterne), lidt sødme og en forholdsvis behersket nuanceret bitterhed, der følger med ud i afslutningen. Karboniseringen er blød til middel. Ganske god men ikke særligt ophidsende.

 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Paulaner
Tre Fontanes Sinergia `19 IPA har krydret humlet duft af brun karamel. Humlingen stiger med et brus ved første slurk, men viger igen derefter at indgå i en velafbalanceret helhed med gæren og den brune karamel, som udgør en fin klangbund for en sand symfoni af fine adskilte humlenuancer. Nuancer der forvandler sig efterhånden, som man dels når ned i glasset. I starten er det bitre toner af citrus, grape, knuste citronkerner og appelsinskal, der dominerer. Senere viger bitterheden til afslutningen og mere af malten kommer til orde og de fine appelsinnuancer springer mere frem. Tempereringen bringer flere og flere humle og frugtige maltnuancer frem i dominansen mens andre til gengæld viger, som i en slags øllets forvandlingskugle. Der er i høj grad klasse over helheden i denne IPA, som virkelig rummer så mange fine nuance og lader karboniseringen spille med i smagsindtrykkene. Jeg mindes ikke tidligere en så velafbalanceret og spændende IPA, der er så aromatisk på hele 64 IBU.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Paulaner
Endelig en IPA som jeg synes er velafbalanceret med hensyn til malt og humle og samtidigt lader begge dele komme fint til orde i et generelt friskt læskende indtryk. Ja, den er lidt af en forvandlingskugle med de forskellige indtryk, der passerer revy over smagsløgene. Faktisk synes jeg også den forandrer sig, når man nyder den over længere tid - dvs. at karboniseringen flader lidt ud. Øllet har en fin lidt sødmepræget blomsteragtig humlekrydret duft. Men humlen er bredspektret og rummer foruden aroma og citrusfriskhed også en veldoseret bitterhed, der går godt i spænd med sødmen i den ligeledes nuancerede maltside. Første slurk giver et bredt indtryk af både fylde, sødme, tropisk frugt og bitterhed, mens alkoholen opererer mere maskeret og snyder med mere boost end det umiddelbare indtryk. Til gengæld bidrager den så meget mere til at støtte de andre smagsindtryk med en fin varmende fornemmelse.  Og ja, så har alkoholen lige fået en tak fra 7.3 til 7.5 siden de sidste to anmeldelser.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Libra er humlet med typerne Mosaic og Ekuanot og det er herlig sammensætning som giver en dejlig aroma og smag af fersken, abrikos og citrus. Endvidere har den en fin lys karamelmaltet smag og lang halvtør eftersmag af førnævnte frugter.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Helios er en diset gylden IPA med sparsomt skum og en dejlig sprød aroma af mango, citrus og lime. Den smager fyldigt af lys karamelmalt med hurtig overgang til den bitre side hvor man smager mango, lime, citrus og bitter appelsinskal. Stor fyldighed hvor især citrus/lime er i højsædet.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gul
Anmeldt af Teejay
Moderat og vedvarende skumkrone og en meget lokkende aroma af fersken, eksotisk frugt samt lidt gær. Smagen er helt i top og har i begyndelsen lidt anstrøg af gær hvorefter den overgår til fersken, mango og passionsfrugt med tilpas bitterhed der sætter en fin kant til frugtsødmen. Til slut har den lidt delikat syrlighed. Den er særdeles lækker og har har middel karbonisering som medvirker til langtrukken eftersmag.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lys kobber
Anmeldt af Teejay
Moderat skummende IPA der dufter mest af karamelmalt. Smagen er let sødig maltet med fin balance mellem malt og humlebitterhed. Den trækker fine blonder på glassets inderside og har endvidere en fin smag af ribs, citrus og lidt fersken.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Imponerende flot hvid skumkrone. Aromaen er meget lækker og indeholder både citrus, ananas og fyrrenåle. Smagen er meget direkte IPA-stil med omgående humlet bitterhed. Der har en meget let og nærmeste anonym maltsødme i begyndelsen og overgår fra start til den australske Vic Secret humle herlige smag hvor fyrrenåle, ananas, passionsfrugt og grape er meget tydelig. Karboniseringen er middel og giver lang frugtig eftersmag, men fyrrenåle og grapefrugt er nok mest herskende mod slutningen, så man skal nok være til de lidt bitre IPA'er for at kunne elske denne. IBU-værdien fremgår ikke af etiketten, men den er det man velsagtens vil kalde en humlebombe. Jeg synes den er ganske glimrende, men en enkelt af slagsen vil jeg mene er rigeligt på grund af dens bitterhed.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gul/gylden
Anmeldt af Teejay
Vedvarende hvidt skum og en fin aroma af citrus. Smagen er til at starte med lidt fin maltsødme med anstræg af frisk korn og lys karamel. Der er hurtig overgang til en god humlet smag af citrus, ananas og passionsfrugt som giver en god balanceret fyldighed med lang og behagelig eftersmag.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Flot vedvarende skumkrone og en god aroma af citrus. Smagen er fin for en IPA der ikke smager af alt for høj IBU. Smagen er citrus og lidt blomster og det er generelt en dejlig læskende og tørstslukkende IPA med let sødlig malt og en humlet biterhed der sætter fin kant i overgangen mellem malt og humle. Det er ikke nogen stor overraskelse for IPA-kendere, men bestemt heller ikke en kedelig IPA.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 56 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11642 Anmeldelser af 248076 øl fra 247 lande og 12482 bryggerier. Billeder: 94838


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!