powered by goodbeer.dk
619 Ølanmeldelser
Side 1 af 62 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Lys
Anmeldt af reneac
En kedelig øl jeg blev skuffet især da den er fra Amager men denne er simpelhen kedelig, flad kedelig smag som svinder hurtig
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af reneac
En rigtig lækker humlet øl, der er nemt drikkelig uden at være kedelig, smagen er meget frugrig
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Månebarn er en velduftende New England IPA med vedvarende holdbart skum. Den dufter fantastisk godt af ananas, fersken og abrikos. Foruden førnævnte frugter byder smagen også på lidt frisk korn og en smag af citrus som langsomt blander sig mod slutningen og bidrager til lang humlet eftersmag. Den er halvtør og rigtig dejlig på en lun midsommerdag.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Klar brunorange
Anmeldt af Paulaner
Moderat humlekrydret duft og ditto beige skum. Smagen bruser op med grannåle præget bitterhumle, der først falder igen og siden fortsætter ud i og dominerer næsten dræbende i eftersmagen. Maltsiden, som kan smages for bitterheden, virker tam med den flade karbonisering, men skelnes kan en enstonig let sødlig flad fad sødme uden særlige nuancer og med præg af hvidt sukker frem for god malt. Skuffende på næsten alle parametrer.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk gylden
Anmeldt af Paulaner
Pænt middelt beige skum og sødlig krydret duft. En mild men nuanceret IPA, hvor humle og malt afblancerer hinanden fint. Malten består af lys karamel og en smule honning, mens humlen er aromatisk med en ganske pænt spektre af blomsterprægede indtryk. Velbrygget og velsmagende. IPA fans vil forlange mere bitterhed, men for mig en velsmagende og velegnet frokostøl.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: bleggul
Anmeldt af Paulaner
Humle med citrusnuancer sætter sammen med et solidt skud kamille det helt primære smagsregister.
Maltkroppen er svag og med en anelse lys karamel og honning. Yeaster kan bedst betegnes som en IPA type. Det samlede indtryk er rodet og dårligt afbalanceret. Hertil kommer at kamillen disharmonerer skrækkeligt med citrustonerne og udarter sig i noget der minder om sur våd gulvklud. Spontangæret eller fejlgæret - jeg nægter at tro, den skal smage sådan. 

Om der er tale om den samme øl som Brokilde Yeaster Bunny kan jeg ikke sige, men jeg tror det ikke. Kamillen er så kraftigt doseret, at den Påske Hvede fra Indslev, jeg åbnede efterfølgende, var præget af kamille på mine smagsløg. 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk gylden
Anmeldt af Teejay
ARKEN's IPA er en flot skumnmende semi-dark øl med dejlig aroma af fyrrenåle. Smagen har lidt karamelmalt i begyndelsen og overgår derefter til en behagelig, og ikke for humlebitter smag hvor fyrrenåle dominerer sammen med en fin afslutning af citrus. Det er en meget typerigtig IPA der smager fint og hvor bitterhumlen er i højsædet. Malten er ikke overdøvet af humlens fyldighed og det giver en IPA i fin balance.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: guldgylden
Anmeldt af Paulaner
Øllet tager sig umanerligt godt ud i glasset med sin smukke gyldne farve og det hvide flygtige skum, men nogen IPA i gængs forstand er der ikke tale om. Godt nok er der deklareret hele 35 IBU (næsten det dobbelt af fx en Grøn Tuborg), men alligevel er humlen så aromatisk, at den knap anes. Til gengæld mere end anes den tilsatte rosmarin og hyben både i smag og duft. Maltsiden har frugtige noter af modne æbler og er sødlig til direkte sød, for sød i forhold til balancen og tilmed sukret, idet jeg mere end smager det lidt kvalmende hvide sukker, som desværre ofte i udstrakt grad erstatter den lækre men dyre malt. Om den er god, nok en smagssag. For mig disharmonerer hybenekstrakt og rosmarin med hinanden i det søde sukrede helhedsindtryk. Nyd den i givet fald direkte fra køleskabet, men mht. mig forbliver det en engangsforestilling. En dameøl i ordets mere negative betydning. Men da den har været i sortimentet siden 2014, er der ingen tvivl om at den har vundet en del fans.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Guldgylden
Anmeldt af Paulaner
Middelfyldigt flygtigt beige skum og moderat maltet krydret duft. Smagen er behersket i humlingen for en IPA. Men humlingen er mere aromatisk en decideret bitterhumlet, den er ret bredspektret i nuancerne og modsvares velafbalanceret af en fyldig maltside af karamel, ølgær og citrus. Af de tilsatte krydderier identificerer jeg kun hyldeblomst. Men jo, der er også lidt græsk krydderi i form af den duft, jeg kender fra grøftekanterne i solferierne på Kreta... Ja måske er det den timian, som Teejay også fornemmer. Hertil mærker jeg mig lidt frugt i form af et sødt modent gult æble?, som jeg i øvrigt også identificerer i duften - måske er det guavaen. Det nærmeste jeg kan komme er kvæde, som jeg engng har smagi som marmelade. Mundfølelsen er sødlig, frisk og fyldig. Umiddelbart har den visse paralleller til den belgiske Tripel. Jo, den falder i høj grad i min smag. I øvrigt er hele denne Schiøtz serie på tilbud i denne uge til 11 kr. i Dagligbrugsen. Jeg skal vist snuppe et par eller tre mere mens tid er.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Moderat skummende IPA med dejlig aroma af mango og ananas. I begyndelsen har den en smule karamelmalt men overgår hurtigt til en humlet bitter smag hvor blandt andet ananas, appelsinskal, abrikos og lidt citrus fornemmes. Det er dog mango som indtager førertrøjen og bærer hele feltet af smagsnoter flot i mål hvor en lang halvtør eftersmag overtager. En IPA efter amerikansk forbillede - let pågående, meget smagsfuld og svær ikke at holde af.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 62 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 12058 Anmeldelser af 266858 øl fra 247 lande og 12837 bryggerier. Billeder: 101735


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!