powered by goodbeer.dk
305 Ølanmeldelser
Side 1 af 31 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: brun
Anmeldt af Paulaner
Lyst brunt skum og maltet duft. Smagen rummer en behersket sødme og har noter af ristet malt, mørk sirup og ristede nødder. Tilsætning af farvestoffer? Ganske god øl men ikke exceptionel øl, der i sin fremtræden og smag minder en del om Jakobsen Original Dark Lager, som den dog ikke når i kvalitet. Øllet blev åbnet ved køleskabstemperatur, hvor det fremtrådte ret uafbalanceret og vandigt, men ved en 12 grader foldede alle indtryk sig ud og fremtrådte i god indbyrdes afbalance. Dog havde jeg gerne undværet tilsætning af farvestof E150c. En rimelig men ikke imponerende øl i serien Godt Bryg.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brun
Anmeldt af Paulaner
Svagt beige skum og meget svag maltpræget duft. Smagen er maltpræget og ristet som en Dunkellager, mens modspillet dannes af ekstrakt af enebær og sandeltræ. Helheden virker mudret som et orkester, der ikke kan falde i takt. Malten mangler modspil i humlede nuancer og enebærrene er for svage til at danne kant. Resultatet er, at øllet virker fadt og mangler friskhed og karakter. Tilsætning af sukker ved siden af den rene malt mærkes tydelig på helheden og sælger sammen med ekstrakten bestemt ingen billetter hos mig.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
En dejlig mørk pilsner, smager lidt som rugbrød, og let brænde noter
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: meget mørk
Anmeldt af reneac
En dejlig øl, der smager lidt af humle og brændt sukker, en mørk men god tørste slukker
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rødbrun
Anmeldt af Teejay
Meget stabil skumkrone. God aroma af mørk karamel og mørkt brød. Smagen er matsød af hårdtristet malt og henleder tankerne lidt på en dunkel bock, men styrken mangler og den falder ret hurtigt ind som en af de gode Tjekkiske mørke lagerøl hvor sødmen er dominerende. Kun en lille snert af humlebitterhed rammer den mod slutningen. Den har smagen af lidt kaffe, ristet malt og mørk karamel fra start til slut. Egentlig en ganske god øl, som har halvtør eftersmag der netop redder den fra at blive for sødladen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brun
Anmeldt af Paulaner
En undergennemsnitlig Dunkel med lidt øllebrødsagtig duft af ristet malt og svagt lyst brunt skum. Smagen bringer ikke meget til duftindtrykket men tilføjer lidt brændte malttoner og et pust af røg til et generelt ret tørt nuancefattige indtryk. Øllet synes at stammer fra gode råvarer men mangler en Dunkels inspiration, fylde, rundhed og krop.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk
Anmeldt af reneac
meget trationel tjekisk mørk øl, er sød og let drikklig, der er også lidt humle bitterhed, dejlig tørste slukker selv om den er mørk
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rødbrun
Anmeldt af Teejay
Flot vedvarende beige skumkrone. Aromaen er mest karamel, men også lidt aromahumle kan fornemmes. Smagen er fyldig og behagelig af mørk let brændt karamel som mod slutningen også byder på lidt hasselnød. Humlen er måske lidt for heftig for øltypen, men giver dog en lang behagelig og halvtør eftersmag.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Næsten sort
Anmeldt af Teejay
Jeg er meget overrasket over denne mørke lagerøl, som har flot vedvarende off white skumkrone. Ristet maltaroma med islæt af mørk chokolade og brændte kaffenoter. Smagen er ovevældende fyldig af kaffe, nødder, hårdtristet malt og chokolade. Lidt vandet i eftersmagen, men en tør og behagelig eftersmag med humle som ikke dominerer, men holder en fin og meget tilpas balance mellem malt og bitterhed. Jeg tog den med hjem fra min sommerferie i Grækenland og må nok indrømme at den bestemt ikke er dårligere under disse nordiske himmelstrøg. Jeg smagte den på en restaurant på Kreta, men bestemte mig for at den skulle prøves igen for at kunne skrive en mere nuanceret anmeldelse. Det er en vældig smagsfuld mørk lager som hælder i retning af Schwarzbier og stout, men som dog holder en dunkels egenskaber. Meget velbrygget og smagsfuld.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lysebrun
Anmeldt af Teejay
Denne øl opfatter jeg nærmest for en hydrid mellem en mørk lager og en Wiener. Den har fin vedvarende skumkrone og en nogenlunde indbydende aroma af karamel. Smagen hænger desværre ikke sammen med de første positive indtryk. Den smager usammensat af karamel, lidt brændt malt og en sammenrodet humlet struktur der smager let besk. Karboniseringen er blød, men for at fastholde eftersmagen længe giver det næppe god mening. Den burde nok have været brygget med større omhu for at opnå en velsmagende maltkarakter og så kun have en humleprofil der lige netop markerer lidt bitterhed. Istedet er det desværre blevet til en rodebutik.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 31 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11869 Anmeldelser af 257435 øl fra 247 lande og 12683 bryggerier. Billeder: 98871


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!