powered by goodbeer.dk
129 Ølanmeldelser
Side 1 af 13 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: mørk gylden
Anmeldt af reneac
sød maltet duft, en let maltet pilsner, desværre havde den vi smagt en svag syrlig smag, som ikke var god måske en bryg fejl
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys
Anmeldt af reneac
kedelig og og sød øl, den er der ikke meget ved
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Kobber
Anmeldt af Paulaner
Øllet står flot i glasset med sin kobberfarve og det grove høje beige skum. Duften er sødlig maltet og associerer runde mariekiks og orangeskal. De samme elementer går igen i smagen sammen med lys karamel og lidt honning. En svag aromahumlet og lidt lakrids præger afslutningen, der føles lidt udtørrende i munden. Mundfølelse er sødlig rund og maltet.  Med det tydelige gennemtrængende præg af wienermalt  tillader jeg mig - trods navnet Baltic Lager og den flotte Hansa Kogge for fulde sejl på etiketten - at typebestemme øllet som Wiener. Som sådan fremtræder Störtebeker Baltic-lager lidt fad med sin dominerende sødme. Øllet mangler her friskhed i form af lidt humlekant som modspil.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Mit første indtryk af aroma og smag er stor begejstring, men så gjorde jeg den store fejl at læse Paulaners anmeldelse, og så faldt det hele til jorden. At bidrage med yderligere superlativer til Paulaners anmeldelse er umuligt. Alt er sagt, alt er skrevet og jeg tilsutter mig 100%. Alligevel vil jeg godt have lidt af mine egne ord med, så det bliver noget med sød malt med lidt smag af honning, karamel, lidt nødder, lyst brød, oileret mundfølelse, let krydret, halvtør eftersmag og en mild citruspræget humlebitterhed. Dette er så absolut en øl favorit jeg gerne køber igen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rødbrun
Anmeldt af Paulaner
Der er godt nok sket en del på den Kanariske ølfront, siden jeg sidst var her for 35 år siden. Jo den Tropical pilsner, som jeg drak dengang er her stadig. Men bryggeriet har udvidet repertoiret, og mht. anmeldelser er området - bortset fra netop Tropical - totalt jomfrueligt. Det bliver hårde dag, hvis man skal leve op til forpligtelserne som anmelder. Jeg starter så med denne. En ganske fornuftig typerigtig Wienerøl med maltet frugtig duft og ganske pænt offwhite skum. Smagen er sødlig og maltpræget med karamel, frugtige nuancer med en anelse honning og lidt modne røde bær. God appel til feminint publikum. Skulle jeg hilse og sige. Finalen er en lidt ekstraktagtig aromatisk humling med et lille touch af lakrids til sidst, som alt sammen danner en god kant til sødmen. Den er måske ikke den allerbedste af slagsen, jeg har smagt. Men den fylder pænt i munden, er på fin på den spanske baggrund og langt langt bedre end fx Carlsberg Semper Ardens Wiener.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørkerød
Anmeldt af Teejay
Jeg kan godt lide når Carlsberg brygger øl udover deres sædvanlige repetoire, men jeg kan bedre lide det når Carlsberg også viser deres store og internationale brygkunst, som de er kendte for. La Musiqoue Wiener er måske nok en Wiener øl, for dens aroma er med stort fokus på karamelmaltens sødme. Skummet er tilpas, men smagen mangler en del. Den er karamelmlaltet sød på en ensformig måde, hvor eneste smag er mørk karamel der i længden bliver alt for sød og nærmest vammel. Malten smager kunstig og af ekstrakt og der er slet ingen humlebitterhed der kan sætte en stopper for dens arrogante maltsødme. Jeg synes ellers det er en smuk øl hvor skumkronen indbyder til en god smagsoplevelse, men desværre holder det slet ikke. Faktisk synes jeg at det er en skændsel at Carlsberg kan være dette bekendt. Som en af de største ølleverandører i verden burde bundniveauet være en del højere end dette ligegyldige og nærmest udrikkelige sprøjt.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Groft vedvarende skumkrone på denne Classic/Wiener. Den udstråler en god aroma af karamelmalt, nyslået græs og lidt citrus. Smagen er lys karamel og citrus samt en sær let smag af nogle ubestemmelige krydderier. Eftersmagen er halvtør, tilpas langvarende, men desværre også lidt metallisk. At denne øl skulle være særlig anvendelig til grill forstår jeg ikke helt. Jeg kan såmænd sagtens forestille mig at den vil smage godt til en sprødstegt kotelet der er overdoseret med barbecue-sauce, men jeg tror til gengæld også at jeg i et gennemsnitligt dansk supermarked kunne finde mindst 10 andre øl som vil kunne opfylde samme nydelse ved havegrillen. Den er desværre endnu en af Svanekes efterhånden svimlende udvalg af øl, som glemmes igen lige så hurtigt som den drikkes.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset rødbrun
Anmeldt af Paulaner
Pænt, men ret flygtigt beige skum og en maltet grønsagspræget duft. Maltsiden er mudret med sødlige indtryk af. Ja.. det er svært at skelne, men for mig hvidt sukker masser af hvidt sukker fremfor malt, lidt grønsager, en smule røde bær, en anelse karamel, og ... jeg kan ikke skelne mere i dette rodsammen. Wienerøllets pragtfulde duftende næsten blomsteraromatiske maltside, som jeg nok allerbedst kender den fra Weltenburgers Anno 1050, har her solgt sin sjæl til Danisco. Humlen fremstår ekstraktpræget og - lige som øllet som helhed - renset for karakter og ide. Enstonig vandig moderat bitter eftersmag. Der er hos mig dømt ligegyldig discountøl i specialølforklædning.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset rød
Anmeldt af Teejay
Let skummende lager med god aroma af malt, rugbrød og sirup. Smagen er let brændt malt med nødder, modne bær og brændt karamel. Dejlig blød karboring som frigiver plads til dens maltede smag, men jeg synes dog at den er lidt for sød i længden. Malten har ligesom ikke nogen identitet og bliver hurtigt en lidt rodet smag der virker mere ekstraktagtig end godt er. Humlen redder den lige på kanten og giver trods alt en fornuftig afslutning med lang eftersmag. Dog er humlen heller ikke særlig markant og bidrager ikke til at denne wienerøl (som jeg anser den for at være) er en man husker langt udi fremtiden. Det skal ikke forstås som om jeg synes den er direkte kedelig, for det er den såmænd ikke. Den holder lige akkurat niveauet for hvad man kan kalde hæderligt øl.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af reneac
En skuffelse, sur duft, og smage, med meget kraftig malt profil

 

en meget sød øl, men de får poing for at forsøg

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 13 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11690 Anmeldelser af 249249 øl fra 247 lande og 12512 bryggerier. Billeder: 95402


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!