powered by goodbeer.dk
1742 Ølanmeldelser
Side 1 af 175 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: grumset brun
Anmeldt af Paulaner
Ophældningen viser er middel beige skum. Duften er behersket for typen og består af kakao og gær. Smagen er blid, sødlig, cremet og rund med kakao, ølgær, masser af ølgær, kaffe og lidt banan og koriander. En feminin Dunkel Weisse, der trods lidt syrlighed mangler liidt nuancer og en smule kant til den maltbetonede sødme. Den vinder bestemt jo mere man kommer ned i glasset og virker velbrygget på gode råvarer. Dertil er etiketten med de to forelskede englebasser ikke til at stå for.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Paulaner
Pænt hvidt Weissbierskum og krydret behersket duft med banan. Smagen har banan og frugt som grundelement, men bærer også præg af gær, hvede, koriander og citrus. I forhold til typen i det øvrige Bayern har den lidt mere i procenterne, en lidt kraftigere humling og lidt skarpere koriander toner end normalen. Turm Weisse er god på typepræmissen, men ikke helt i top på baggrund af den bayerske stjernehimmel, hvor jeg normalt er til frugt og syrlighed. Til gengæld er forsiden med det berømte Hundertwasser Tårn, der knejser over bryggeriets Biergarten, helt i top.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rav
Anmeldt af Paulaner
Lækker humlet citrus duft, der også varsler om en vis sødme. Smagen levede fint op til duftens fristelser og malten mere end det, idet dens karameltoner og fyldige sødme ydede en fin afbalancering til det både bitre og aromatiske citrus humlebid fra Centennial humlen, som ved jeg opslag konstaterede også gik under navnet supercascade. Bestemt en positiv overraskelse, som min lille ølklubs IPA fans modtog med begejstring i aftenens program på 7 øl. På en varm sommerdog vil dens friskhed gøre underværker. Jeg er enig med Teejay i hans bedømmelse. Her er en glimrende IPA, hvor de 65 IBU med både citrus, eksotisk frugt og harpiks bestemt ikke virker for meget. Umiddelbart fik den fine balancen mellem malt og bitterhed mig til at sende venlige tanker til en af mine belgiske yndlinge - Duvel. Tak for tippet Teejay.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset gullig
Anmeldt af Paulaner
Sødlig frugtig korianderduft og for typen ret svagt beige skum. Smagen er frisk med en del koriander, lidt gær og en frugtig fylde af syrlig citrus grape og orangeskal. Mundfølelsen er sødlig middelfyldig og karboniseringen frisk. Eftersmagen er frugtig og let humlet. Udmærket, mainstream og for mig over forventning, men den overgås dog i kvaliltet af Hoegaarden Witbier og Celis White.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk rav
Anmeldt af Paulaner
Pænt beige skum og maltet duft. Smagen er primært maltet omend en lidt enstonig bitterhed slår igennem i eftersmagen. maltsiden virker lidt sammen mudret og smager primært af lidt brun karamel og de gammeldags brune maltbolsjer (I ved, dem der slog Lektor Blomme ihjel i Scherfigs "det forsømte forår"). Som forårsbryg virker den en kende fad og mangler lidt friskhed, ligesom humlen godt kunne have haft lidt flere nuancer i modspil til den lidt tunge sødme og malt. Der skulle være tilsat skud fra gran, men det kunne jeg ikke smage. Mundfylden er sødlig og middelfyldig. OK, men løfter ingen øjenbryn og mangler lidt i inspirationen til at ramme centrum i skiven. Jeg er sådan set enig med denne youtube-anmelder:

https://www.youtube.com/watch?v=gcJfIc5P8aM

 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk rav
Anmeldt af Paulaner
Det begynder godt med en flot farve og et pænt men ret flygtigt beige skum. Men allerede ved duften begyndte glassene at tælle ned. Duften er svag med en afglans af den maltsødme en Oktoberfestøl bør have. Med smagen røg bedømmelsen i frit fald. Jeg har her svært ved at forstå, at en øl brygget efter det tyske Reinheitsgebot kan være så svag. Både malt og humle virker kraftløse i en grad, jeg sjældent før har været præsenteret for. Humlen er deklareret som ekstrakt, så her er katten ikke købt i sækken. Men malten mangler både sødme og fylde. Den smager direkte af hengemt korn og virker dertil som fortyndet med vand. Intet smager sådan set dårligt, men alt i denne øl smager stort set af ingenting. Bryggget for og på tilbud i LIDL.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk Rav
Anmeldt af Paulaner
Flot mørk ravfarve og let flygtigt lyst skum. Duften er lidt grønsags- og malttonet. Smagen er sødlig med en del malt, men noget ubestemmelig og sammenmudret i nuancerne. Karboniseringen er ret flad, og humlingen aromatisk krydret og slutter af uden helt at følge den lidt tunge malt til dørs. Det hele smager da ret godt, men som i så mange andre Rise øl savner jeg lidt rygrad og ide. Det bliver til 6 glas for en øl, der ikke adskiller sig meget fra sin økologiske fætter. Ærø Påske Ale er grundlæggende ganske god, men den mangler forårsfriskhed og formår aldrig rigtigt at hæve sig til at blive en decideret oplevelse.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: orangegylden
Anmeldt af Paulaner
Beige ret flygtigt skum og fin frisk humlet duft. Jo, her er meldt IPA og en ganske god en af slagsen, der også har aromatiske nuancer og lader maltsiden komme lidt til orde. Smagen har et godt bittert og aromatisk humlebid på en udmærket karamelbund i malten. Her er tydelige toner af grape og en lidt harpiksagtig bitterhed plus lidt noter af græs. Alt sammen i en god forårscocktail af smagsindtryk. En lille procent mere og lidt mere maltfylde ville dog have klædt øllet, der har en anelse vandighed i eftersmagen. Men ellers en fin ny IPA fra Vestfyen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk gylden
Anmeldt af Paulaner
Mørk gylden med svagt hvidt flygtigt skum. Duften er svag, maltet og aromahumlet.  Smagen er halvtør, rund (nok på grund af de tilsatte havreflager) og lidt spinkel i sin fylde. Maltsiden er karamel, og de tilsatte enebær og lyngblomster hverken gør eller bider særligt, men fra køleskabet udfolder de sig lidt efterhånden, som øllet tempereres.  Lidt mere humle og bitterhed havde klædt det samlede indtryk. Men også uden er det samlede indtryk fint afbalanceret, lettilgængeligt og smager ganske godt, selv om den nok er for spinkel til påskefrokosten, så er den fin til at sidde og nyde sammen med den første forårssol på terrassen. Fås pt. i LIDL på tilbud til 10 kr.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brun
Anmeldt af Paulaner
En traditionel Bock med svagt skum og overvægt af karamelmalt understreget af en behersket aromatisk humling, som ikke så meget yder modspil til malten, som den danner baggrundsrammen for smagsindtrykket.  Trods de to gange Bock i navnet er der ikke tale om en Doppelbock. Hertil er de ”kun” 6 % for svagt. En Bock er den traditionelle påskeøl, som jeg foretrækker den. Karamelaftrykket er her tydeligt til stede ligesom de andre typerigtige traditionelle sirupstoner plus lidt frugt og en anelse lakrids i afslutningen. Øllet glider let over ganen, men er ikke så nuanceret og maltrigt, som man kender fra den traditionelle tyske Bock. Men fin til det danske påskebord. Drikkes den som nydeøl, så helst ved 10-12 grader. Her gør smagsnuancerne sig bedst. På den danske baggrund og med den herlige påskegule etiket sniger den sig op på 7.25 glas.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 175 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11367 Anmeldelser af 223000 øl fra 246 lande og 12030 bryggerier. Billeder: 87206


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!