powered by goodbeer.dk
1774 Ølanmeldelser
Side 1 af 178 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Meget skummende IPA med flot vedvarende grov skumkrone. Aromaen er lys malt med frugtige noter. Smagen er let maltet med anstrøg af lyst brød og frisk korn. Desuden smager den af citrus, grape og lidt sødlig appelsin marmelade. Bitterheden er en IPA værdig, dog uden af den overtager maltsødmen. IBU er 44, hvilket også er den lette ende for en IPA. Den er meget velsmagende og dens bløde karbonisering gør den elegant og ganske glimrende som helhed. Fyldigheden er middel og eftersmagen er halvtør.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Nøddebrun
Anmeldt af Teejay
Brown Ale er ikke min favorit type blandt øl. Ofte syntes jeg at de er alt for karamelagtigt søde og nærmest virker syntetiske. Dragør Brown Ale abstraherer heldigvis fra min gængse opfattelse, idet den har Brown Alens typiske karamelsødme, men på en mere diskret måde som giver plads til maltens øvrige smag af lidt mørk chokolade og ristet malt der minder lidt om mørkt brød. Dens søde nuancer er naturligvis hovedtema idet det jo er en Brown Ale, men den har en noget mere markant humlet bitterhed der aldrig lukker helt ned for dens maltsødme, men sætter sødmen i fin balance ret tidligt i smagsforløbet. Fyldigheden er ganske god og eftersmagen varer længe i munden. Sådan skal en Brown Ale brygges hvis den skal falde i min smag.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gul
Anmeldt af Teejay
Så tager jeg hul på en øltype jeg aldrig har smagt før, nemlig Gose. Gose er brygget på minimum 50% hvedemalt og gæret med almindelig ølgær samt laktosebakterier. Desuden er den brygget med letsaltet vand, hvilket skulle give en tør og sprød hvedeøl med syrlig smag. Badisch Gose lever vist helt op til disse forventninger. Den har moderat skum, meget bleg gul farve med store gærrester der flyder rundt i øllen. Aromaen begrænser sig til lidt koriander og lidt gær. Smagen er derimod meget fint sammensat af hvedemalt, koriander, citrus og lidt salt. Det er en letdrikkelig øl, men smager man godt efter har den faktisk mange gode takter af førnævnte ingredienser. Syrligheden havde jeg nok forventet noget højere, men det er faktisk rigtig godt integreret i denne Gose at den ikke er for sur i eftersmagen. Det levner nemlig plads til dens krydrede og let maltsødlige smag som den har. Eftersmagen er tør og som helhed er den meget forfriskende og faktisk meget velsmagende. Det er helt sikker en elegant sommerøl, hvis man ikke forventer den helt store fylde af maltsødme og humle. Jeg tror godt jeg kunne blive lidt fan af Gose og glæder mig allerede til af smage flere af samme type.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gul
Anmeldt af Teejay
Vedvarende groft skum. Dejlig lokkende krydret aroma. Smagen er meget fyldig og rammer både lime og grape, mens den krydrede smag er mest koriander. Jeg synes også at smage lidt hvid peber og en anelse bitter appelsinskal. En lille smule honningsødme rammer eftersmagen sammen med en for typen lidt for kraftig humle. Som belgisk Witbier er den nok lidt sødere end typen normalt er, men den har stadig en positiv oplevelse med sig, foruden at den også er letdrikkelig og tørstslukkende. Den fortjener anerkendelse, selvom der findes lidt bedre begiske alternativer til Witbier.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Fin skummende blond ale med dejlig aroma som er mest præget af nelliker. Smagen er hvedemaltens typiske smag af frisk korn, lette noter af honning samt nelliker. Humlen står i god balance til maltsødmen og bidrager med lidt blomstret humlesmag. I eftersmagen finder man lidt sødme i form af bolcher og endvidere har den en lidt krydret afslutning med stødt hvid peber og en smule syrlighed i form af grape. Dejlig øl.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Meget skummende PA med begrænset aroma af blomster. Smagen er i begyndelsen lidt vandet uden nævneværdig maltsødme. Snart efter overgår den til en humlet smag hvor blomster er mest fremtrædende, men også lidt grape syrlighed kan smages, Den er meget letdrikkelig, men byder ikke på de store overraskelser.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Sparsom, men vedvarende skum. Aroma er lidt karamelmalt og lidt frugt. Smagen har i begyndelsen lidt karameliseret malt, men går hurtigt over til en god humlet smag hvor ananas, passionsfrugt, abrikos, grape og bitter appelsinskal kan smages. Den har en dejlig fyldighed med store smagsnoter af førnævnte frugter. Dejlig DIPA med elegante smagsnoter.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Meget special øl med kun lidt aroma af vanilje. Den har en let og moderat skumkrone og smagen er noget jeg aldrig før har smagt i øl, nemlig god vanilje flødeis. Den har desuden en bismag af humle med gode noter af fersken, passionsfrugt og ananas. Vaniljeis er dog hovedtemaet i denne DIPA og den smager faktisk overraskende godt trods dens noget mærkværdige sammensætning. Det er nok nærmest sådan af øl man blot smager en enkelt gang, for at anbefale til noget mad er nok vanskeligt. End ikke en isdessert vil den passe til, idet den sikkert vil tage fokus fra desserten. Men den kan med fordel serveres istedet for en dessert. Spændende er den i hvert fald.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Rigtig dejlig PA med god aroma af karamelmalt og tørrede frugter. Smagen er i begyndelsen let karamelmalt og snart indtræder den med frugtig smag af ananas, abrikos og rosiner. Humlen bidrager med lidt fyrrenåle, blomst og grapefrugt samt en smule citron. Det er en rigtig velsmagende PA som er fint balanceret i forhold til malten og den forventede humling.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Dejlig og velduftende blond ale med aroma af overmodne bærfrugter såsom rosin og søde appelsiner. Den er ufiltreret og smager delikat af lidt karamelmalt og lys sirup, men det er solmodne frugter som appelsin og lidt citrus der bærer hovedsmagen. Endvidere smager den lidt af fyrrenåle, frisk nyslået græs i dens diskrete humlede eftersmag. Meget velafbalanceret blond ale som med dens blide karbonisering folder alle sine smagselementer godt ud. Jeg er meget overrasket over dens fylde og behagelige nænsomme smag.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 178 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11364 Anmeldelser af 222930 øl fra 246 lande og 12030 bryggerier. Billeder: 87184


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!