powered by goodbeer.dk
Buffalo Bill fra Grauballe Bryghus
Paulaner den 07/08-2022
Farve / udseende: Mørk gylden
Særdeles velafafbalanceret Barley Wine med maltbund af lys karamel og et lækkert touch af pommerensskal og honning. Humlingen er deklareret til 70 IBU, men den mere fornemmes end smages i kraft af en perfekt afballancering til malten. Stort sødlig til sød mundfylde og lang eftersmag.
Danevang Mexipils fra Skanderborg Bryghus
Paulaner den 04/08-2022
Farve / udseende: lys gullig
Flot højt skum og krydret smag humlet duft. Smagen er vandig og lidt kraftløs. Jeg hverken ser eller smager noget særlig mexikansk her. Øllet mangler rygrad og karakter og virker dertil rodet i de få nuancer, der er. En ordinær pilsnervariant, som roligt kan springes over. Suk, Skanderborg skyder den ene øl efter den anden ud i Danevang serien i fx Netto og LIDL. Priserne er moderate, men at dømme efter fx Ratebeer og mine egne erfaringerne er også smagsoplevelserne på det jævne.
Beer Geek Cocoa Shake fra Mikkeller
Teejay den 31/07-2022
Farve / udseende: Sort
En dejlig og meget fyldig stout som er kulsort og nærmest olieret i sin fyldighed. Smagen er mælkechokolade og god fyldig espresso sammen med lidt mørk karamel og lidt fugtig skovbund. Både aroma og smag har førnævnte ingredienser i rigelige mængder og der er ikke meget mere at tilføje end at denne stout lever fuldt op til Mikkellers sædvanlige høje kvalitet hvor der er skruet godt op for alt.
Bagsæson fra Mikkeller Baghaven
Teejay den 31/07-2022
Farve / udseende: Diset orange
Flot vedvarende skum og en dejlig aroma hvor abrikos og fersken fornemmes. Smagen byder også på både abrikos og ferksen, men i behagelige små mængder der ikke bærer den væk fra øltypen Saison. Den har øltypens klassiske strejf af hvede og syrlighed og en lille smult smag af gær. Det er en dejlig læskende og let syrlig Saison som har stor nydelsesværdi.
Apple Cranberry Vanilla Sour fra Vault City Brewing
Teejay den 31/07-2022
Farve / udseende: Diset lyserød
Kan man lide Sour øl er Vault City absolut et bryggeri man ikke må gå udenom. Jeg opdagede bryggeriet sidste sommer, og alt hvad jeg indtil videre har smagt derfra topper pointskalaen. Denne Apple Cranberry Vanilla Sour er heller ingen undtagelse og med dens flotte vedvarende og cremede skum dufter den lokkende af syrlige grønne æbler og lidt gær. Smagen er syrlige tranebær og syrlige grønne æbler der også langt henne i smagsforløbet frigiver lidt frugtsødme. Den har meget stor og lækker mundfølelse hvor lidt gær abstraherer lidt fra syrligheden sammen med en flot balanceret smag af god vanilje. Karbonisering er prikkende og minder lidt om Champagne. Den er læskende og behagelig og en perfekt aperitif.
Raspberry Sour fra Oppigårds Bryggeri AB
Teejay den 28/07-2022
Farve / udseende: Diset rød
Meget flot skummende øl med stor vedvarende lyserød skumkrone. Den dufter dejligt og lokkende af syrlige hindbær og smagen er da også præget af hindbær. Den har gode læskende egenskaber og en fin blanding af både søde og syrlige hindbær som til sammen giver en god balanceret smag af hindbærrene uden at være hverken for sød eller for sur. Mod slutningen har den et lille fint strejf af noget ubestemmeligt krydderi som giver en fin afslutning. Det kunne være lidt estragon, men det er kun en meget spinkel smag, så derfor svært at afgøre præcist.
Papegaei fra Brouwerij Verstraete
Teejay den 22/07-2022
Farve / udseende: Diset gylden
Endnu en stærk blond ale med grov skumkrone og en nærmest anonym aroma der kun bæer på lidt gær. Smagen er udemærket af lys karamel, en hel del honning, lyst hvedebrød og lidt krydret smag der nok er koriander og måske lidt timian. Den er hovedsaligt meget sød med almindelig hugget sukker, men heldigvis har den også lidt frugtsødme i form af abrikos og fersken. Humlebitterheden er tilstedeværende og afrunder med lidt smag af lime, men igen savner jeg lidt mere modspil til malt- og honningsødmen. I dens haltvørre eftersmag er lidt af førnævnte krydderier tilstede sammen med lime og lidt honning.
Barbar Blonde fra Brasserie Lefebvre
Teejay den 22/07-2022
Farve / udseende: Gylden
Jeg er måske knap så begejstret som mine medanmeldere hvad angår denne øl. Den har stort vedvarende skumkrone og en ganske god aroma af frisk korn og gær. Smagen er lys karamelmalt med tydelige spor af honning og lidt krydderi. Alkoholen på 8% fornemmes som en let prikken på tungen og dens maltsødme med hovedvægt på honning bidrager til en god fylde. Humlen har lidt citrus, men balancerer ikke helt perfekt de ellers søde nuancer. I eftersmagen fornemmes lidt hvid peber sammen med ubestemmelig krydderi. Den er bestemt ikke kedelig, men jeg synes at sødmen fylder lidt for meget og jeg kunne egentlig godt have tænkt mig en smule mere bitterhumle for at abstrahere. Måske er det bare mig som er blevet lidt for kræsen, for decideret dårlig er den ikke.
Harmony fra Brasserie des Légendes
Teejay den 18/07-2022
Farve / udseende: Gylden
Spinkel skumkrone. God aroma og smag af let karamel, citrus og stikkelsbær. Smagen er mest syrlig af stikkelsbær, men også lidt sødme balancerer helheden fint. Karbonisering er middel og medvirkende til lang behagelig halvtør eftersmag med citrus og stikkelsbær. En dejlig, men måske hurtig glemt, PA som er læskende og fin på en lun sommerdag.
Gueuze Lambic fra Mort Subite
Teejay den 18/07-2022
Farve / udseende: Diset gylden
Fin cremet skumkrone og en spændende aroma af lidt æbler og gær. Smagen er let syrlig men efter nogen tid fornemmes lidt smag af grønne æbler og friske grønne druer. Der er ingen humlebitterhed at spore, men det ville nok også være synd, idet dens syrlighed fra spontangæringen er så velafbalanceret at dens restsyre i eftersmagen blot markerer sig som en delikat afrundet halvtør eftersmag. Når den så samtidig nydes frisk fra fad på A La Mort Subite, det legendariske ølsted i Bruxelles, så fyldes man automatisk indefra af stedets historiske vingesus som sammen med Gueuze's velsmagende indtryk giver en fuldendt oplevelse.
Ny øl: Zog´s fra Idletyme Brewing Company
Teejay den 19/08-2022
Øltype: Ale - Pale Ale
5.60% alkohol
Ny øl: Weizen fra Idletyme Brewing Company
Teejay den 19/08-2022

Øltype: Hvede - Hefe Weissbier
4.80% alkohol
Ny øl: Vanilla Porter fra Idletyme Brewing Company
Teejay den 19/08-2022
Øltype: Porter/Stout - Porter
5.60% alkohol
Teejay den 19/08-2022
1859 Mountain Road
05672 Stowe
Vermont
Teejay den 19/08-2022
Große Wiesen 14
Hesse
34621 Frielendorf
Tyskland

Teejay den 19/08-2022
Nye billeder
Paulaner den 25/02-2022
I december udkom en fin atmosfærerig bog om Københavns brune værtshuse. Bogen er i stort format og med en vrimmel af flotte farvefotos. Den omhandler værtshusene i Hovedstadsområdet.  I kan læse anmeldelsen her, og i bogen finde noget om jeres foretrukne blandt de 220 omtalte listige steder. Se link:

http://www.historie-online.dk/boger/anmeldelser-5-5/diverse-84/stamsteder

Paulaner den 19/01-2022
Den belgiske Ølmand i Hesselager på Østfyn er et godt sted at købe belgisk øl. Udvalget er stort - over 100, ligesom der kan leveres 20 forskellige øl på fustager, ølsglas og prøvekasser. Priserne er små, og hjemmesiden
Ølparadiset er indbydende og velstruktureret, ligesom der regelmæssigt er spændende ølnyheder. Har handlet på hjemmesiden flere gange og har kun haft gode erfaringer med service og ekspedit levering, som nu desværre koster 30 kr. efter at have gratis på Fyn.

Se:  https://den-belgiske-olmand.dk/
reneac den 13/01-2022
Carlsens kvarter fylder 50 år i dag, og de har været nogen af forgangs stederne med i sær belgisk øl, men også selv stillen med at der ikke spilles høj musik ,men man kan komme og nyd sin øl i ro og snakke med side manden
Teejay den 08/01-2022
Royal Unibrew A/S med hovedsæde i Faxe styrker nu sin position på drikkevaremarkedet i Norge.

I en pressemeddelelse oplyser Danmarks næststørste bryggerikoncern efter Carlsberg Group, at det overtager det fulde ejerskab af Hansa Borg Bryggerier, som er det næststørste bryggeri og drikkevarevirksomhed i Norge med fire bryggerier og et aftapningsanlæg i hele landet.

Sammen med Solera Beverage Group, som Royal Unibrew købte i september 2021, vil købet af de resterende aktier i Hansa Borg Bryggerier skabe en stærk multidrik-markedsposition for Royal Unibrew i Norge.

I forvejen ejede Royal Unibrew 25 pct. af Hansa Borg Bryggeri. Prisen er 1,8 mia. danske kr. Heraf betales 10 pct. kontant, mens de resterende 90 pct. vil blive betalt med aktier i Royal Unibrew.

Med købet prissættes hele Hansa Borg til 3,3 mia. norske kr. svarende til 2,44 mia. danske kr.

Adm. direktør i Royal Unibrew, Lars Jensen, siger, at koncernen i en længere periode har ønsket at udvide sit partnerskab med det norske bryggeri i en gensidig interesse: - Jeg er glad for, at det endelig er lykkedes og ser meget frem til at udvikle Hansa Borg Bryggerier til den førende udbyder af multidrik i Norge.

Lars Giil, som er adm. direktør for Hansa Borg Bryggerier, siger, at ”med en stærk industriel ejer som Royal Unibrew i ryggen får vi adgang til en masse indsigt og ressourcer, som vil styrke vores position på markedet yderligere samt sikre, at vi har den nødvendige investeringskraft til fremtiden”.

Teejay den 15/11-2021
Bootleggers Craft Beer Bar på Falkoner Alle 47, Frederiksberg, er et forholdsvist nyt sted. Bootleeegers har flere steder i København, men baren på Frederiksberg er den nyeste. Den er åbnet i et lokale der tidligere var italiensk restaurant, og baren er fint indrettet med masser af små borde og stole, bar områder med ståpladser og små hyggelige kroge hvor man kan sidde med sit selskab i fred og ro. Baren byder på 24 fadølshaner som skifter øl med mellemrum. Dertil har stedet et ukendt antal flaskeøl, så der er altid noget for enhver smag. Personalet har rimelig viden om øl og smagsprøver tilbydes gerne hvis man har svært ved at vælge. Stedet byder ligeledes på gratis popcorn som 'poppes' uden afbrydelse på stedets popcornmaskine, så man behøver ikke spise hjemmefra hvis man altså er vild med popcorn.

I Databasen: 11869 Anmeldelser af 257435 øl fra 247 lande og 12683 bryggerier. Billeder: 98871


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen