powered by goodbeer.dk
Keine Hexerei fra Frederikshavn Bryghus
Teejay den 24/01-2021
Farve / udseende: Sort
Danmarks for tidens stærkeste øl er denne på hele 19%. Den er kulsort og har slet ingen skumkrone, hvilket er forventet med den styrke. Ekstremt stærke øl har ofte kun lidt eller slet ingen skum. Aroma byder lakrids og solbær samt en meget sprittet aroma der næsten kradser i næsen. Smagen er tung og overvældende af engelsk lakrids, solbær, mørke druer og mørk bitter chokolade. Desværre overtager alkoholen ret hurtigt og nedtoner de øvrige smagsnoter med en skarp sprittet smag som holder langt ud i eftersmagen. Jeg finder den faktisk ikke særlig behagelig, men tror godt den have et stort potientiale efter mange, mange års lagring.
Anais fra Birra Flea
Teejay den 24/01-2021
Farve / udseende: Semidark
Vedvarende moderat skumkrone og en aroma af røg. Smagen er let sødlig karamelmalt og ret hurtigt overtager smagen af røgmalt og varer ved indtil humlen nænsomt kommer ind i smagsspektret men aldrig kommer til at dominere. Det er røgen som har dominans hele vejen i denne øl, og da det også er en røgøl er det vel forventeligt. Den overrasker ikke så meget, men er heller ikke decideret kedelig.
Monastère Triple fra United Dutch Breweries
Teejay den 24/01-2021
Farve / udseende: Gylden
Meget simpel og gennemsnits triple. Den har som forventet både aroma og smag af nellike og appelsin. Smagen er ligeledes bærfrugter og lidt syrlig æble, men humebitterheden som er behagelig og langrtrukken også har lidt strejf af bitter appelsinskal. Det er ikke en triple der rykker grænser for øltypen, men den er dog gennemsnitlig i sin typerigtighed.
Leo Beer fra Boon Rawd Brewery Co.
reneac den 24/01-2021
Farve / udseende: lys gylden
Det er ærgerligt at thailandsk øl ikke er lige så spændende som deres mad, den øl er lige så eksotisk og spændende som våt bølgepap, men ok det er en øl for alle
Monastere Biere Blonde fra United Dutch Breweries
Teejay den 24/01-2021
Farve / udseende: Gylden
Svag, men vedvarende skumkrone. Den dufter af blomst og krydderier og smagen er let karamelsødme med anstrøg af modne sommerbær, lidt gær, nelliker og andre ubestemmelige krydderier. Eftersmagen er god og lang med en behagelig og velafbalanceret humlet bitterhed. I eftersmagen hafr den endvidere lidt smag af hvid peber. Ganske god blonde ale.
Alfheim Galar fra Bryggeriet Frejdahl
Teejay den 24/01-2021
Farve / udseende: Diset mørk gylden
Svag, men vedvarende skumkrone. Aroama er mest karamelmalt og smagen er ligeldes karamel og modne bærfrugter. Den har god bitter humlet afslutning med lang eftersmag. Den bliver dog desværre lidt sammenrodet i helheden og mangler afsæt i maltsødmen så den får en egentlig identitet.
Mecklenburger Dunkles Weissbier fra Darguner Brauerei
Teejay den 24/01-2021
Farve / udseende: Diset brunlig
Næsten ingen aroma og let smag af modne bananer samt hvedemalt. Dernæst har den en smag af lidt karamelmalt, gær, en lille smule chokolade samt lidt let humle. Eftersmagen er noget sammenrodet med smag af kogte grøntsager og som helhed et det en skuffelse. Den sælges meget billigt, og den er sikkert også brygget billigt. Nogen stor oplevelse kan den ikke byde på og der findes bestemt mange andre og meget bedre Dunkel Weisse på markedet.
Gouden Carolus Indulgence 2018 Hopscure fra Brouwerij Het Anker
Paulaner den 18/01-2021
Farve / udseende: diset mørk brun
En middelfyldig Black IPA med et fint lyst brunt skum og en smørrund maltside. Duften er mørk ristet og humlekrydret. Øllet indgår i Het Ankers Indulgence serie, hvor der introduceres en ny for hvert år. Hopscure var her øllet fra 2018. Kun en af disse årgangsøl har hidtil opnået status til at indgå i det faste sortiment. Nemlig den første i serien – Gouden Carolus Indulgence 2015 Whisky Infused. En prægtig øl som nu fås på både 33 cl. og 75 cl. flasker. Men tilbage til Hopscure fra 2018, som har en rund poleret silkeblød malt med ristede noter af mørk karamel, kaffe og et strejf af mørk chokolade, mens de anvendte 5 humlesorter går op i enhed med saftige bitre grape toner, hvor næsten frugtkødet i den gule grape fornemmes i den ret tørre eftersmag. Karboniseringen er blød og fint samstemt med helheden, der er præget mere af finesse end kraft. Ned trækker den lidt smalle nuancepalet i den vel blide malt, som hos mig ikke helt formår at afbalancere humlebiddet i eftersmagen.
Vintage Julebryg 2018 fra Det Lille Bryggeri
reneac den 17/01-2021
Farve / udseende: Mahogni
En meget kraftig øl, duften er kraftig og meget sødlig, og man kan dufte koriander. Smagen er meget kraftig tung, meget sødlig mindre lidt om en barley vine. 
Wachmoker fra Wildwuchs Brauwerk
Teejay den 15/01-2021
Farve / udseende: Diset nøddebrun
Meget speciel Pale Ale med tydelig aroma af kaffe. Den har en flot vedvarende skumkrone og smagen er kortvarig karamelmalt hvorefter en tydelig og meget delikat kaffesmag overtager. Det er ikke som en normal kaffebønne, nærmest i retning af Instant kaffe (Nescafe) med lidt flødeagtig og cremet tekstur. Bag dens kaffesmag finder man lidt citrus præget humlebitterhed som lige nøjagtig sætter eftersmagen af kaffe ud i en lang og meget behagelig finale. Det er en meget anderledes Pale Ale som sætter helt nye grænser før hvad jeg før har smagt. En lille smule sød frugt blander sig i eftersmagen. En god øl til at nyde som 'stand-alone', for jeg kan ikke lige anbefale den til nogen madretter.
Ny øl: 1876 fra Feldschlösschen
Paulaner den 25/01-2021
Øltype: Lager - Pilsner
4.80% alkohol
Ny øl: Rochefort Triple Extra fra Brasserie Rochefort
Paulaner den 25/01-2021
Øltype: Ale - Trappist Tripel
8.10% alkohol
Det lille trappist-kloster Abbaye de Notre-Dame de St. Rémy, i provinsen Namur i Sydbelgien har skabt en ny trappist-øl - en triple!
En lys, lidt uklar og ravfarvet bryg med en fin duft af melon, hyldeblomst og citrusfrugter. En triple i den mere blide del af spektret, med en smule restsøde - måske lidt karamel. Det gør ikke noget, at munkene ikke kommer med nyheder så tit, når bare de er af denne kvalitet. 
Ny øl: Cast No Stones fra Arizona Wilderness Brewing Company
Teejay den 25/01-2021

Øltype: Hvede - Gose
4.40% alkohol
Nyt Micro bryggeri: 72 Brewing Co.
reneac den 23/01-2021
Nyt Micro bryggeri: B. Nektar Meadery
Teejay den 22/01-2021
1511 Jarvis
48220 Ferndale
Michigan
Stedet fremstiller mest mjød og cider, men enkelte øl brygges også.
Nyt Varemærke bryggeri: A.M.E.
Teejay den 22/01-2021
Mertensstrasse 70-90
13587 Berlin
Tyskland

Nye billeder
Paulaner den 05/12-2020
Hvad ønsker du dig til Jul. Spørgsmålet får sveden til at springe fra panden hos mange. Skal de være underbukser og sokker igen i år, eller? Sidder du og vrider hjernekisten så er her den bedste gave for en ølentusiast.

Bogen anmeldes således:

En indbydende velstruktureret bog, som giver adgang til al grundlæggende og meget videregående viden på området for både begyndere og viderekommende. Værket giver en systematisk redegørelse for øllets historie, ingredienser, brygning, en udmærket gennemgang af regionerne (med vægten på Europa), øltyper eksemplificeret med en række aftapninger. Der er fx udførlige kapitler om "Øllets typer" og "Øl og mad". Især det første er en sand guldgrube, idet man til eksemplificering vælger en række øl, som læseren stort set alle kan finde i velassorterede butikker. Yderligere gives herved på forhånd mulighed for at kikke om øl og typer svarer til ens smag. Herved kan fx meget stærkt humlede eller søde øl undgås som ærgerlige fejlkøb. Også afsnittet om øl og mad giver fine oplysninger. Bogens store force er - foruden en spændende og letlæst formidling, den pædagogiske tilgang og et særdeles smukt layout. Det er sjældent, man ser et faktuelt udtømmende indhold så indbydende formidlet som her.

Paulaner den 29/08-2020
 

120.000 øletiketter

Er du interesseret i ølhistorie og ønsker at se både historiske og nye etiketter fra Danmark, Færøerne, Grønland og Island?
Så har du en guldgrube i denne internetside med øllabels samlet af Kim Jakobsen gennem en årrække.
Samlingen omfatter 120.000 etiketter og er en guldgrube for alle interesserede.

Se Kims samling her:

http://www.kimbj.dk/

Læs om Kim og hans fantastiske samling her:

https://www.vice.com/da/article/qvx3dw/vi-moedte-danskeren-som-har-samlet-mere-end-120000-oeletiketter

 

Teejay den 21/07-2020
Fermentoren er efterhånden en gammel ølpub som har ligget på Halmtorvet i København i flere år. Vesterbro i København har for mange år siden været en lidt nedgjort bydel på grund af dens lavere sociale befolkning og klientel. Idag er bydelen opblomstret som et mondænt kvarter som valfartes af mange. Fermentoren ligger på hjørnet af Halmtorvet og nabolaget byder på adskillige hyggelige caféer og restauranter. Fermentoren er hygeligt indrettet og har en stor gårdhave med store buske, så man sidder uforstyrret i forhold til forbipasserende og trafikken. Personalet har god forstand på øl, og det skiftende udvalg i ølhanerne varierer over Fermentorens egne produktioner samt udvalgte øl fra mange af verdens bedste bryggerier. Det er bestemt et sted der er værd at besøge, især hvis vejret er til udendørs servering.
Teejay den 23/05-2020
Carlsberg slår sine bryggeriaktiviteter i Storbritannien sammen med Marston Brewing Company. Det danske bryggeri får 60 pct. ejerskab i det kommende joint venture.

Carlsberg skal skyde op til 2,3 mia. kr. (273 mio. GBP) ind i det fælles selskab og bliver dermed den kontrollerende ejer.

»Etableringen af et joint venture er et vigtigt skridt fremad for vores britiske forretning. Den samlede mærkevareportefølje vil give os mulighed for at tilbyde en markant stærkere brand-portefølje til vores britiske kunder og samtidig udvide distributionen til Marstons pub’er. Derudover vil den kombinerede forretning give vores kunder et bredere valg, større kapacitet, produktinnovation og markedsførings- og distributionsfordele,« siger koncernchef Cees ’t Hart fra Carlsberg.

Handlen ventes gennemført med virkning fra andet halvdel af året.

Det fortsættende selskab - Carlsberg Marston’s Brewing Company - vil slå deres bryggeri- og distributions aktiviteter sammen.

Paulaner den 14/04-2020
I skal se denne test af Påskebryg, selv om det er lidt sent, så er disse bedømmelser altid hyggelig læsning. Måske kan nogle stadig fanges på tilbud et eller andet sted.  Men mon ikke vi alle har en enkelt, der kan åbnes mens vi fordyber os?  https://gastromand.dk/paaskebryg-test/

I Databasen: 11507 Anmeldelser af 234173 øl fra 246 lande og 12230 bryggerier. Billeder: 90859


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen