powered by goodbeer.dk
Wanderlyst For The Wicked fra To Øl
reneac den 20/10-2020
Farve / udseende: lys
er en dipa, men syntes ikke den er såkraftig og man smager ikke de 8.5%, den har dejlig frugt noter. meget jucie og fyldig i munden
Tyr Warrior IPA fra Wacken Brauerei
Teejay den 16/10-2020
Farve / udseende: Mørk orange
Meget kraftig og tæt skumkrone som dækker meget over dens aroma. Det er hvad man kalder en single hop IPA, brygget med Warrior humle og intet andet. Warrior humlen tilhører gruppen af bitterhumler, og den har ikke så mange eksotiske smagsnoter som mange af de øvrige amerikanske humler. Smagen er en middel karamelmalt med noter af honning. Ret hurtigt smager man humlebitterheden i form af en halvtør bitterhed med lidt citrus, ananas og blandede kogte grøntsager i en lidt usammenhængende IPA. Det er ikke fordi den har en decideret dårlig smag, men den mangler måske lidt kant som kan give den entydig karakter af at være et eller andet. Jeg finder den lidt sammenrodet og uden egentlig identitet. Men den er dog ikke værre end at dens haltvtørre eftersmag, som holder længe, alligevel bidrager til nydelse.
Tough Guy Ale fra Sudden Death Brewing Co.
Teejay den 16/10-2020
Farve / udseende: Gylden
På en måde er det trist at Reinheitsgebotet i Tyskland langsomt bliver tilsidesat af nye tyske mikrobryggerier som har opdaget fortræffeligheden i ale. Derved kan man på sigt frygte at Tyskland mister sin identitet som måske verdens bedste brygnation når det angår undergæret øl. Omvendt forstår jeg også godt at nye innovative bryggere i Tyskland gerne vil åbne dørene for overgæret øl, og denne Tough Guy Ale ikke alene åbner døre, men sparker porten op med så stor kraft at der ikke hersker tvivl om at tyske bryggerier også kan brygge overgæret øl som er helt i top med resten af verden. Den har en moderat vedvarende skumkrone og en super herlig aroma hvor både fersken, mandarin og appelsin indgår. Smagen er virkelig delikat af lidt let karamel maltsødme, men ret hurtigt overtager citrus, mandarin, fersken og bitter appelsinskal. I eftersmagen blander lidt gærsmag sig sammen med dens frugtige indtryk og den overtager på ingen måde dens lette maltsødme, men bærer istedet alle smagsnoterne ind i en lang eftersmag hvor citrus til sidst sætter punktum for en helt utrolig rejse gennem alle de fantastiske nuancer en Pale Ale kan have. Sudden Death Brewing Company har helt sikkert en stærk opskrift på Pale Ale her. Jeg håber bestemt ikke at den lider en pludselig død - for jeg køber den meget gerne igen.
Pale Ale fra Steamworks Brewing Co.
Teejay den 16/10-2020
Farve / udseende: Gylden
Denne Pale Ale har vedvarende kraftig skumkrone og en rigtig delikat aroma af grapefrugt og en lille smule frisk korn. Smagen er grape, frisk græs, lidt fyrrenåle og mango. Den har moderat karbonisering og humlebitterheden ligger nok i toppen af hvad man kan forvente af en Pale Ale. Den har fin og behagelig mundfylde og humlen, som jeg gætter på er amerikanske sorter, giver en god lang eftersmag. Spændende og velsmagende med halvtør eftersmag.
Old Brewery Pale Ale fra Samuel Smith
Teejay den 16/10-2020
Farve / udseende: Brun
Vedvarende middel skumkrone og en behagelig aroma af karamel. Den smager af meget let brændt malt, lidt hasselnødder, en lille smule citrus og modne bærfrugter som jeg ikke helt kan definere nærmere. Endvidere har den lidt smag af lyst brød og en smule gæret smag mod slutningen. Humlebitterheden er tilpas for øltypen og dens bitterhed står i fin kontrast til dens maltsødme. Den har tør eftersmag og meget lav karbonisering, hvilket medvirker til mellemlang eftersmag. Jeg synes at huske Samuel Smith for en langt højere standard i deres sortiment, og i det lys kan denne Pale Ale måske skuffe lidt. Men smager man rigtig godt efter er det faktisk en meget typerigtig Pale Ale hvor der hverken mangler noget eller er for meget af noget. Jeg kan godt anbefale den.
Willemoes Mosaic IPA fra Bryggeriet Vestfyen
Paulaner den 12/10-2020
Farve / udseende: orangegylden
Frugtig humlet duft med superflygtigt off-white skum. Smagen har på maltsiden en lidt bolsjeagtig sødme med lys karamel og frugtige orangetoner. Humlingen er aromatisk, nuanceret og behersket. Mundfølelsen er sødlig middelfyldig og afslutningen bitter orange.
En positiv overraskelse udi de alkoholfri øl, hvor jeg ikke sporer de i typen ofte kogte undertoner. Drikker den meget gerne igen.

 

Willemoes Jubilæums Bryg 15 år Strong Ale fra Bryggeriet Vestfyen
Paulaner den 11/10-2020
Farve / udseende: lys brun
Ristet duft og ret flygtigt beige skum. Smagen er præget af ristet malt,karamel, egetræ, en smule vanilje og chokolade samt den kendsgerning af den tilsatte Riise flåderom her virkeligt i modsætning til andre Rom-øl virkeligt træder kvalitativt igennem. Typen er på etiketten betegnet som Brown Ale, og jeg ventede derfor en ret sød kraftig øl. Det var dog ikke tilfældet, idet mundfølelsen var middelfyldig og relativ tør. Dertil en øl, hvor procenterne skjules fint. Willemoes Jubilæums Bryg 15 år Strong Ale er blødt karboniseret og både nuanceret og velsmagende med fint modspil i en aromatisk let humling. Hertil er den bestemt de 25 kr. værd for hele 66 cl. i gavekarton i denne uge i Kvickly. Flaskestørrelsen er den samme som i Willemoes juleøl, der skifter af type fra år til år. Denne jubilæums Strong Ale får mig allerede til at glæde mig til årets sådanne, som burde være på hylderne inden for de nærmeste uger.
Can I Have Some? fra Fermenterarna
reneac den 06/10-2020
Farve / udseende: Lys
Meget skummende, dufter meget af blomster. Smagen er meget kraftig humle, noteraf noget frugtagtigt
Black to The Future fra Flying Couch Brewing
reneac den 27/09-2020
Farve / udseende: sort
En dejlig sort øl med en masse smag af noget kaffe og chokolade, den er dejlig rund i smagen, og den sidder længe i munden
Dark Matter fra Flying Couch Brewing
reneac den 27/09-2020
Farve / udseende: sort
en meget potent øl, på kun 8,5, den har været laget på træ chips, det er den billig og nemme både at lave fadlagring på, og det bliver ikke så intens som rigtig fadlagring men giver stadig lidt smag af noget ege agtigt, og den er dejlig rund, men har en lidt sjov efter smag af ikke færdig forarbejdet kaffe bønner
Ny øl: Birthday Bash IPA fra Hop Hooligans
Teejay den 21/10-2020
Øltype: Ale - India Pale Ale
6.00% alkohol
Samarbejdsbryg med Bereta Brewing Co. og Wicked Barrel.
Ny øl: Flightless fra Hop Hooligans
Teejay den 21/10-2020
Øltype: Ale - Imperial IPA
8.00% alkohol
Samarbejdsbryg med Alefarm Brewing og Bereta Brewing Co.
Ny øl: Genevieve fra Hop Hooligans
Teejay den 21/10-2020
Øltype: Ale - Pale Ale
5.00% alkohol
Samarbejdsbryg med Anspach & Hobday.
Nyt Micro bryggeri: Hop Hooligans
Teejay den 21/10-2020
Sos. Giurgiului 33
077120 Jilava
Rumænien
Teejay den 20/10-2020
301 N El Camino Real
92672 San Clemente
California
Medlem af:
Nyt Micro bryggeri: Crow Brewery
Teejay den 19/10-2020
Save Kovacevi?a 22
Vranovo
Serbien
Nye billeder
Paulaner den 06/10-2020
Danske Ølentusiaster har arrangeret et ølvalg i samarbejde med Skanderborg Bryghus. Der kan stemmes på tre forskellige IPA'er, og øllene er i handelen. Sidste chance er 4. december 2020.

Se: https://ølvalg.ale.dk/

 

 

Paulaner den 29/08-2020
 

120.000 øletiketter

Er du interesseret i ølhistorie og ønsker at se både historiske og nye etiketter fra Danmark, Færøerne, Grønland og Island?
Så har du en guldgrube i denne internetside med øllabels samlet af Kim Jakobsen gennem en årrække.
Samlingen omfatter 120.000 etiketter og er en guldgrube for alle interesserede.

Se Kims samling her:

http://www.kimbj.dk/

Læs om Kim og hans fantastiske samling her:

https://www.vice.com/da/article/qvx3dw/vi-moedte-danskeren-som-har-samlet-mere-end-120000-oeletiketter

 

Teejay den 21/07-2020
Fermentoren er efterhånden en gammel ølpub som har ligget på Halmtorvet i København i flere år. Vesterbro i København har for mange år siden været en lidt nedgjort bydel på grund af dens lavere sociale befolkning og klientel. Idag er bydelen opblomstret som et mondænt kvarter som valfartes af mange. Fermentoren ligger på hjørnet af Halmtorvet og nabolaget byder på adskillige hyggelige caféer og restauranter. Fermentoren er hygeligt indrettet og har en stor gårdhave med store buske, så man sidder uforstyrret i forhold til forbipasserende og trafikken. Personalet har god forstand på øl, og det skiftende udvalg i ølhanerne varierer over Fermentorens egne produktioner samt udvalgte øl fra mange af verdens bedste bryggerier. Det er bestemt et sted der er værd at besøge, især hvis vejret er til udendørs servering.
Teejay den 23/05-2020
Carlsberg slår sine bryggeriaktiviteter i Storbritannien sammen med Marston Brewing Company. Det danske bryggeri får 60 pct. ejerskab i det kommende joint venture.

Carlsberg skal skyde op til 2,3 mia. kr. (273 mio. GBP) ind i det fælles selskab og bliver dermed den kontrollerende ejer.

»Etableringen af et joint venture er et vigtigt skridt fremad for vores britiske forretning. Den samlede mærkevareportefølje vil give os mulighed for at tilbyde en markant stærkere brand-portefølje til vores britiske kunder og samtidig udvide distributionen til Marstons pub’er. Derudover vil den kombinerede forretning give vores kunder et bredere valg, større kapacitet, produktinnovation og markedsførings- og distributionsfordele,« siger koncernchef Cees ’t Hart fra Carlsberg.

Handlen ventes gennemført med virkning fra andet halvdel af året.

Det fortsættende selskab - Carlsberg Marston’s Brewing Company - vil slå deres bryggeri- og distributions aktiviteter sammen.

Paulaner den 14/04-2020
I skal se denne test af Påskebryg, selv om det er lidt sent, så er disse bedømmelser altid hyggelig læsning. Måske kan nogle stadig fanges på tilbud et eller andet sted.  Men mon ikke vi alle har en enkelt, der kan åbnes mens vi fordyber os?  https://gastromand.dk/paaskebryg-test/
Quick links
Nr. Navn
Points
1 Teejay
4451553
2 Paulaner
403631
3 gbjensen
229332
4 Sarek
71671
5 tux
44863
6 reneac
22240
7 baaj
13879
8 tattooz
11585
9 Munken
11155
10 Jan R
10378

I Databasen: 11449 Anmeldelser af 228317 øl fra 246 lande og 12141 bryggerier. Billeder: 88669


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen