powered by goodbeer.dk
Hugs & Kisses fra Brouwerij de Molen
reneac den 29/05-2020
Farve / udseende: lys
Havde store forventninger, da jeg er stor fan af bryggeriet

meget perlene, en duft af humle, og meget blomsteret, en dejlig humlet og blomsterene duft, en rigtig dejlig tørste slukker, ikke så meget efter smag, og med kun 3,5 % alkohol.

De er begyndt at havde dem fast i nogen dagligvare butiker

Turm Weisse fra Brauerei zum Kuchlbauer
Paulaner den 24/05-2020
Farve / udseende: Diset gylden
Pænt hvidt Weissbierskum og krydret behersket duft med banan. Smagen har banan og frugt som grundelement, men bærer også præg af gær, hvede, koriander og citrus. I forhold til typen i det øvrige Bayern har den lidt mere i procenterne, en lidt kraftigere humling og lidt skarpere koriander toner end normalen. Turm Weisse er god på typepræmissen, men ikke helt i top på baggrund af den bayerske stjernehimmel, hvor jeg normalt er til frugt og syrlighed. Til gengæld er forsiden med det berømte Hundertwasser Tårn, der knejser over bryggeriets Biergarten, helt i top.
Centennial IPA fra Founders Brewery Co.
Paulaner den 20/05-2020
Farve / udseende: rav
Lækker humlet citrus duft, der også varsler om en vis sødme. Smagen levede fint op til duftens fristelser og malten mere end det, idet dens karameltoner og fyldige sødme ydede en fin afbalancering til det både bitre og aromatiske citrus humlebid fra Centennial humlen, som ved jeg opslag konstaterede også gik under navnet supercascade. Bestemt en positiv overraskelse, som min lille ølklubs IPA fans modtog med begejstring i aftenens program på 7 øl. På en varm sommerdog vil dens friskhed gøre underværker. Jeg er enig med Teejay i hans bedømmelse. Her er en glimrende IPA, hvor de 65 IBU med både citrus, eksotisk frugt og harpiks bestemt ikke virker for meget. Umiddelbart fik den fine balancen mellem malt og bitterhed mig til at sende venlige tanker til en af mine belgiske yndlinge - Duvel. Tak for tippet Teejay.
Limfjords Porter Thy Whisky Fad 49 Fadlagret fra Thisted Bryghus
reneac den 15/05-2020
Farve / udseende: sort
helt sort med flot cremet skum, ikke en øl for alle, da den virkelig er kraftig og har meget røg, samtidigt med den er meget ristet
Grimbergen Blance fra Brouwerijen Alken-Maes
Paulaner den 12/05-2020
Farve / udseende: diset gullig
Sødlig frugtig korianderduft og for typen ret svagt beige skum. Smagen er frisk med en del koriander, lidt gær og en frugtig fylde af syrlig citrus grape og orangeskal. Mundfølelsen er sødlig middelfyldig og karboniseringen frisk. Eftersmagen er frugtig og let humlet. Udmærket, mainstream og for mig over forventning, men den overgås dog i kvaliltet af Hoegaarden Witbier og Celis White.
Steven Seagull fra Sudden Death Brewing Co.
Teejay den 07/05-2020
Farve / udseende: Gylden
Meget skummende IPA med flot vedvarende grov skumkrone. Aromaen er lys malt med frugtige noter. Smagen er let maltet med anstrøg af lyst brød og frisk korn. Desuden smager den af citrus, grape og lidt sødlig appelsin marmelade. Bitterheden er en IPA værdig, dog uden af den overtager maltsødmen. IBU er 44, hvilket også er den lette ende for en IPA. Den er meget velsmagende og dens bløde karbonisering gør den elegant og ganske glimrende som helhed. Fyldigheden er middel og eftersmagen er halvtør.
Dragør Brown fra Amager Bryghus
Teejay den 07/05-2020
Farve / udseende: Nøddebrun
Brown Ale er ikke min favorit type blandt øl. Ofte syntes jeg at de er alt for karamelagtigt søde og nærmest virker syntetiske. Dragør Brown Ale abstraherer heldigvis fra min gængse opfattelse, idet den har Brown Alens typiske karamelsødme, men på en mere diskret måde som giver plads til maltens øvrige smag af lidt mørk chokolade og ristet malt der minder lidt om mørkt brød. Dens søde nuancer er naturligvis hovedtema idet det jo er en Brown Ale, men den har en noget mere markant humlet bitterhed der aldrig lukker helt ned for dens maltsødme, men sætter sødmen i fin balance ret tidligt i smagsforløbet. Fyldigheden er ganske god og eftersmagen varer længe i munden. Sådan skal en Brown Ale brygges hvis den skal falde i min smag.
Badisch Gose fra Weldebräu
Teejay den 07/05-2020
Farve / udseende: Diset gul
Så tager jeg hul på en øltype jeg aldrig har smagt før, nemlig Gose. Gose er brygget på minimum 50% hvedemalt og gæret med almindelig ølgær samt laktosebakterier. Desuden er den brygget med letsaltet vand, hvilket skulle give en tør og sprød hvedeøl med syrlig smag. Badisch Gose lever vist helt op til disse forventninger. Den har moderat skum, meget bleg gul farve med store gærrester der flyder rundt i øllen. Aromaen begrænser sig til lidt koriander og lidt gær. Smagen er derimod meget fint sammensat af hvedemalt, koriander, citrus og lidt salt. Det er en letdrikkelig øl, men smager man godt efter har den faktisk mange gode takter af førnævnte ingredienser. Syrligheden havde jeg nok forventet noget højere, men det er faktisk rigtig godt integreret i denne Gose at den ikke er for sur i eftersmagen. Det levner nemlig plads til dens krydrede og let maltsødlige smag som den har. Eftersmagen er tør og som helhed er den meget forfriskende og faktisk meget velsmagende. Det er helt sikker en elegant sommerøl, hvis man ikke forventer den helt store fylde af maltsødme og humle. Jeg tror godt jeg kunne blive lidt fan af Gose og glæder mig allerede til af smage flere af samme type.
St. Bernardus Wit fra St. Bernardus Brouwerij
Teejay den 07/05-2020
Farve / udseende: Diset gul
Vedvarende groft skum. Dejlig lokkende krydret aroma. Smagen er meget fyldig og rammer både lime og grape, mens den krydrede smag er mest koriander. Jeg synes også at smage lidt hvid peber og en anelse bitter appelsinskal. En lille smule honningsødme rammer eftersmagen sammen med en for typen lidt for kraftig humle. Som belgisk Witbier er den nok lidt sødere end typen normalt er, men den har stadig en positiv oplevelse med sig, foruden at den også er letdrikkelig og tørstslukkende. Den fortjener anerkendelse, selvom der findes lidt bedre begiske alternativer til Witbier.
Jacobsen Forårsbryg fra 2014 - fra Husbryggeriet Jacobsen
Paulaner den 04/05-2020
Farve / udseende: mørk rav
Pænt beige skum og maltet duft. Smagen er primært maltet omend en lidt enstonig bitterhed slår igennem i eftersmagen. maltsiden virker lidt sammen mudret og smager primært af lidt brun karamel og de gammeldags brune maltbolsjer (I ved, dem der slog Lektor Blomme ihjel i Scherfigs "det forsømte forår"). Som forårsbryg virker den en kende fad og mangler lidt friskhed, ligesom humlen godt kunne have haft lidt flere nuancer i modspil til den lidt tunge sødme og malt. Der skulle være tilsat skud fra gran, men det kunne jeg ikke smage. Mundfylden er sødlig og middelfyldig. OK, men løfter ingen øjenbryn og mangler lidt i inspirationen til at ramme centrum i skiven. Jeg er sådan set enig med denne youtube-anmelder:

https://www.youtube.com/watch?v=gcJfIc5P8aM

 

Ny øl: Yellow Mellow fra Kongebryg
Teejay den 30/05-2020

Øltype: Ale - Pale Ale
5.00% alkohol
Ny øl: Valdemar Sejr fra Kongebryg
Teejay den 30/05-2020

Øltype: Ale - Brown Ale
6.00% alkohol
Brygget til Skjold Burne, Vordingborg.
Ny øl: Skelby Festøl fra Kongebryg
Teejay den 30/05-2020

Øltype: Lager - Bock
6.00% alkohol
Brygget til Skelby Forsamlingshus & Susaadalen.
Teejay den 24/05-2020
Bryggeriet er åbnet i 2019.
Teejay den 24/05-2020
Industrivej 4
8305 Samsø
Danmark

Bryggeriet er åbnet i 2019.
Teejay den 14/05-2020
Railway Arches 225 & 228, Fielding Street
Greater London
SE17 3HD Walworth
England
Bryggeriet er åbnet i 2014.
Nye billeder
Teejay den 23/05-2020
Carlsberg slår sine bryggeriaktiviteter i Storbritannien sammen med Marston Brewing Company. Det danske bryggeri får 60 pct. ejerskab i det kommende joint venture.

Carlsberg skal skyde op til 2,3 mia. kr. (273 mio. GBP) ind i det fælles selskab og bliver dermed den kontrollerende ejer.

»Etableringen af et joint venture er et vigtigt skridt fremad for vores britiske forretning. Den samlede mærkevareportefølje vil give os mulighed for at tilbyde en markant stærkere brand-portefølje til vores britiske kunder og samtidig udvide distributionen til Marstons pub’er. Derudover vil den kombinerede forretning give vores kunder et bredere valg, større kapacitet, produktinnovation og markedsførings- og distributionsfordele,« siger koncernchef Cees ’t Hart fra Carlsberg.

Handlen ventes gennemført med virkning fra andet halvdel af året.

Det fortsættende selskab - Carlsberg Marston’s Brewing Company - vil slå deres bryggeri- og distributions aktiviteter sammen.

Paulaner den 14/04-2020
I skal se denne test af Påskebryg, selv om det er lidt sent, så er disse bedømmelser altid hyggelig læsning. Måske kan nogle stadig fanges på tilbud et eller andet sted.  Men mon ikke vi alle har en enkelt, der kan åbnes mens vi fordyber os?  https://gastromand.dk/paaskebryg-test/
Teejay den 01/04-2020
Citat fra Beerticker.dk: Med 2.115 nye danske øl i 2019 blev alle rekorder klart slået. Næsten 300 flere end året før. Det åbne spørgsmål er, om det bliver rekorden, der ikke bliver slået (foreløbigt??). For corona-krisen får naturligvis også store langvarende konsekvenser for bryggerierne.
Det er virkelig nu, vi skal støtte vores favorit bryggerier. For det er bestemt ikke en selvfølge, at de overlever det her.

De nye øl vil løbende blive opdateret her på Goodbeer.dk.

Teejay den 16/01-2020
Hej Helge. Tak for dit input. Det er lige sådan nogle spørgsmål som jeg elsker at være detektiv på!

Desværre er det ikke lykkedes mig at finde noget som helst om Robin Hood øl, og jeg tror den må være brygget på et meget lille og ikke længere eksisterende bryggeri hvis den har været solgt et enkelt sted på Frederiksberg. Det kan selvfølgelig også være en forhandler som har haft egen import fra udlandet, men som sagt er det ikke lykkedes mig at finde noget brugbar viden om den øl. På Danske Ølentusiasters hjemmeside findes der en liste over forskellige samlerforeninger (https://www.ale.dk/alt-om-oel/organisationer/danske-samlerforeninger/), så mit bedste bud er at du kontakter en eller flere af disse. Der sidder sikkert et par vidende folk et sted som måske kan hjælpe dig.

Hvis du får nogle oplysninger hører vi meget gerne fra dig igen.

 

Helge Frisenette den 14/01-2020
Jeg har efterhånden hørt meget om den her øl der blev solgt fra et ismejeri på Gammel Kongevej Frederiksberg, før jeg blev født.

Den hed Robin Hood og skulle vist udelukkende havde været solgt dér.

Den blev højst sandsynligt solgt fra halvfjerdserne op til midt firserne.

Er det den samme som een af de øl der også hedder Robin Hood, der er at finde her i basen på siden?

Etiketten fra dengang, som jeg engang fandt et billede af (siden lader til at være forsvundet ved søgning nu) var overvejende grøn, veltegnet, men ude de store metaforer eller spil. Bare Robin Hood og noget løv.

Quick links
Nr. Navn
Points
1 Teejay
4364203
2 Paulaner
393056
3 gbjensen
229332
4 Sarek
71671
5 tux
44863
6 reneac
21205
7 baaj
13879
8 tattooz
11585
9 Munken
11155
10 Jan R
10378

I Databasen: 11365 Anmeldelser af 222938 øl fra 246 lande og 12030 bryggerier. Billeder: 87196


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen