powered by goodbeer.dk
Vuur & Vlam fra Brouwerij de Molen
Paulaner den 12/08-2020
Farve / udseende: gylden
Fin humlet duft og moderat hvidt skum. Smagen har en god balance, hvor den blomsteragtige aromatiske humlings nuancer  tillader maltsidens toner af lys karamel og lidt honning at komme til orde. Mundfølelsen er middelfyldig og eftersmagen er bitternuanceret med en lidt udtørrende afslutning. God en varm sommerdag på terrassen. Ikke exceptionel men solid med præg af godt bryggerhåndværk og gode råvarer. For IPA fans som sætter pris på kvalitet uden overdreven bitterhed. De 63 IBU på etiketten overraskede mig - jeg havde ikke efter helhedsindtrykket ventet så meget. Købt i Føtex, hvor 3-4 De Molen øl indgår med frit valg blandt fx. Rodenbach Alexander i frit valg og blanding med 5 for 100 kr. Jeg læser i anmeldelserne, at Reneac også har benyttet sig af dette glimrende tilbud. 

Vuur & Vlam - det betyder Fyr og flamme. Sådan er det hele vejen igennem. Yderligere øl er Hel & Verdoemenis og Bommen & Granaten.
Jo, flamsk går nemt, når man har drukket et par stykker.Smile Med de ølnavne kunne man mistænke, at Kaptajn Haddoch tilbringer sit otium hos De Molen i Belgien.

Hobgoblin Ruby fra Wychwood Brewery Co. Ltd.
reneac den 02/08-2020
Farve / udseende: rødlig men noget mørk
en ok øl, men lidt unfair smagt vi den efter 2 rodenbach, og der er den ikke oppe, den har en lidt spids kraftig efter smag af noget humle
Rodenbach Alexander fra Brouwerij Rodenbach
reneac den 02/08-2020
Farve / udseende: rødlig
En dejlig syrlig øl, kan lige nu fået i nogen føtex til 5 øl for 100 kr. et virkelig godt køb, en vildt spændene og meget syrlig øl, og kan klar smage kirsebær
Op & Top dryhopped Sorachi Ace fra Brouwerij de Molen
reneac den 29/07-2020
Farve / udseende: lys
En dejlig humle bombe, ved ikke om det passer den ikke brygges mere da den jeg fik var brygget 22/2 2020, det er en dejlig let drikkelig humle øl med en blosteret let bitter smag
Litovel Psenicný Lezák fra Pivovar Litovel a.s
reneac den 26/07-2020
Farve / udseende: lys gylden
En sjov øl da det egentlig er en lager men brygget med rigtig meget hvede og minder lidt om en hvedeøl, med lidt ekstra krop
Litovel Cerný Citron alko fra Pivovar Litovel a.s
reneac den 26/07-2020
Farve / udseende: Sort
En dejlig øl smager lidt som da jeg var ung og blandet mørk juleøl med citron vand en virkelig frisk øl
Ravnsborg Rød økologisk fra Nørrebro Bryghus
Paulaner den 23/07-2020
Farve / udseende: mahogni
Skummet er beige og bruser fint op, men forsvinder hurtigt igen under en fristende brusende lyd. Smagen er middelfyldig med en del karamel og maltkarakter blandet med let syrlighed og en intens frugtig aroma, der for en del kan kan minde om syrlige røde bær. Mundfølelsen er blød og rund øl med masser af malt og syrlig frugt. Afsluttes velafbalanceret af en blid krydret humlebitterhed. Alt i alt en meget indsmigrende øl med en flot farve, som man umiddelbart falder for, men dog rummer for få kanter og udfordringer til længere varende begejstring. Virker mere frisk, læskende og "rødvinsvinøs" end den ikke økologiske og er uden dennes ballontyggegummi toner.
Jacobsen Påske Pale Ale fra Husbryggeriet Jacobsen
Paulaner den 23/07-2020
Farve / udseende: klar lys rav
Småboblet medium holdbart offwhite skum. Duften rummer både en vis sødme og en harpiksagtig bitterhed. Bitterheden dominerer i smagen sammen med lidt citrustoner, karamel og med god vilje en anelse hyldeblomst og orangeskal. Deklarationen angiver en læskende Ale, men på mine smagsløg bevirker den bitterbeske humling direkte udtørrende. Humlingen overskygger de få nuancer med sin enstonige bitterhed, som dog modsvares dog af en vis spids sødme af slagsen, der stammer fra hvidt sukker frem for malt. Som Påske Pale Ale har Carlsberg en kraftig ubalance til den bitre humleside. Derudover har den simpelthen ligesom sin grønne fætter Forårsbryg i Jacobsen serien vel lidt at byde på. Vort store nationale Tuborg/Carlsberg har derudover kun Kylle at byde på  til påskebordet.  Det er for tyndt i sammenligning med fx Ørbæk, der er helt anderledes besat i frontlinjen til højtiden. Hvor er påskeøllets excellence og tyske stamfader Bocken og Doppelbocken henne, Calsberg?
Oude Gueuze fra Oud Beersel Brouwerij
Teejay den 21/07-2020
Farve / udseende: Gylden
Anmeldelse fra 21.02.2019: Meget svær øl at beskrive. Den er flot gylden-orange med sporadisk skum og en en syrlig aroma. Smagen er ikke så sur som forventet, snarere noget i retning af en Berliner Weisse. Den har fine nuancer af grapefrutit, citronskal og lidt hyldeblomst. Humlebitterhed er totalt fraværende, og det skal den sådan også være i en Geuze. Mod slutningen nærmer den sig en æblecider brygget med syrlige grønne æbler med en tilpas indgang til sødme i form af modne sommerbær. En elegant og meget velsmagende Geuze, som er både tørstslukkende og inspirerende for øltypen. Jeg har ikke smagt mange Geuze, men gør det bestemt gerne igen efter at have smagt denne. Min version er brygget og tappet i 2017, og jeg ved ikke helt om 2 års lagring har betydet så meget for helheden. Den er i hvert fald godkendt som en god delikat øl hos mig. Den sidste halvdel tilføjer jeg lidt sukker og laver derved en Faro efter belgisk forbillede. Det rykker ikke vildt ved den totale oplevelse, men derimod bliver den heller ikke kedeligere.

Gensmagt på Fermentoren den 17.07.2020 hvor den blev skænket fra fad. Forskellen fra tidligere anmeldelse er ikke så stor, men fra fad bliver den lidt mere frisk og perlende så det fortjener en opgradering til 9.

Under the Radar fra Warpigs Brewpub
Teejay den 21/07-2020

Farve / udseende: Diset gylden
Smuk hvid skumkrone som er vedvarende. Aromaen er dejlig med lidt udefinerbare frugter. Malten smager sødt blandet med frugtige nuancer som minder mest om friske sommerbær, men er svært at sætte præcise navne på. Humlebitterheden er nok lidt høj for denne øltype, men lidt græs, citrus og blomst sætter en fin afsluttende kant.
Ny øl: Lottrup American Wheat Ale fra Royal Unibrew A/S
Paulaner den 09/08-2020
Øltype: Hvede - Amerikansk Hvedeøl
4.80% alkohol
Udgangspunktet er en klassisk Witbier, men denne øl har fået et ’klassisk’ Lottrup-strejf qua en markant kold aromahumling (tørhumling) med amerikansk og new zealandsk aromahumle. Meget lys gylden og stærkt uklar. Meget let krop, let livlig mundfølelse med en relativt høj karbonering. Ganske svagt sødlig med en lav til middel bitterhed. Klassisk ’belgisk’ (nelliker og banan) aromatisk duft med et tydeligt, frugtigt og krydret indslag af aromahumle. Frisk og meget let smag med tydelig hvedekarakter med en næsten umærkelig maltkrop, suppleret af klassiske belgiske noter af nellike og banan samt et tydeligt indslag af aromahumle. Ultrakort, sprød og humlet eftersmag. Alle fiskeretter, æggeretter, skaldyr, kylling, salater og lette, milde oste. Meget høj drinkability, middel skumdannelse og -holdbarhed.
Ny øl: Thy Økologisk Jubilæumspilsner fra Thisted Bryghus
Paulaner den 09/08-2020
Øltype: Lager - Pilsner
4.60% alkohol
I år er det 25 år siden Thisted Bryghus, som det første danske bryggeri, lancerede økologisk øl i Danmark. Det var den kendte Økologisk Thy Pilsner. Det fejrer vi med en ny jubilæumspilsner, der er tilsat endnu mere humle. Glæd dig til endnu en fantastisk smagsoplevelse fra Thy.
 
 
Ny øl: Zoom With Your Legs fra Fifth Hammer Brewing Company
Teejay den 02/08-2020

Øltype: Ale - India Pale Ale
5.50% alkohol
Teejay den 02/08-2020
10-28 46th Avenue, Long Island City
11101 New York
New York
Teejay den 02/08-2020
Unit 8a, The Sidings
North Yorkshire
BD24 9RP Settle
England
Bryggeriet er åbnet i 2012.
Nyt Micro bryggeri: Offshoot Beer Co.
Teejay den 29/07-2020
Nye billeder
Teejay den 21/07-2020
Fermentoren er efterhånden en gammel ølpub som har ligget på Halmtorvet i København i flere år. Vesterbro i København har for mange år siden været en lidt nedgjort bydel på grund af dens lavere sociale befolkning og klientel. Idag er bydelen opblomstret som et mondænt kvarter som valfartes af mange. Fermentoren ligger på hjørnet af Halmtorvet og nabolaget byder på adskillige hyggelige caféer og restauranter. Fermentoren er hygeligt indrettet og har en stor gårdhave med store buske, så man sidder uforstyrret i forhold til forbipasserende og trafikken. Personalet har god forstand på øl, og det skiftende udvalg i ølhanerne varierer over Fermentorens egne produktioner samt udvalgte øl fra mange af verdens bedste bryggerier. Det er bestemt et sted der er værd at besøge, især hvis vejret er til udendørs servering.
Teejay den 23/05-2020
Carlsberg slår sine bryggeriaktiviteter i Storbritannien sammen med Marston Brewing Company. Det danske bryggeri får 60 pct. ejerskab i det kommende joint venture.

Carlsberg skal skyde op til 2,3 mia. kr. (273 mio. GBP) ind i det fælles selskab og bliver dermed den kontrollerende ejer.

»Etableringen af et joint venture er et vigtigt skridt fremad for vores britiske forretning. Den samlede mærkevareportefølje vil give os mulighed for at tilbyde en markant stærkere brand-portefølje til vores britiske kunder og samtidig udvide distributionen til Marstons pub’er. Derudover vil den kombinerede forretning give vores kunder et bredere valg, større kapacitet, produktinnovation og markedsførings- og distributionsfordele,« siger koncernchef Cees ’t Hart fra Carlsberg.

Handlen ventes gennemført med virkning fra andet halvdel af året.

Det fortsættende selskab - Carlsberg Marston’s Brewing Company - vil slå deres bryggeri- og distributions aktiviteter sammen.

Paulaner den 14/04-2020
I skal se denne test af Påskebryg, selv om det er lidt sent, så er disse bedømmelser altid hyggelig læsning. Måske kan nogle stadig fanges på tilbud et eller andet sted.  Men mon ikke vi alle har en enkelt, der kan åbnes mens vi fordyber os?  https://gastromand.dk/paaskebryg-test/
Teejay den 01/04-2020
Citat fra Beerticker.dk: Med 2.115 nye danske øl i 2019 blev alle rekorder klart slået. Næsten 300 flere end året før. Det åbne spørgsmål er, om det bliver rekorden, der ikke bliver slået (foreløbigt??). For corona-krisen får naturligvis også store langvarende konsekvenser for bryggerierne.
Det er virkelig nu, vi skal støtte vores favorit bryggerier. For det er bestemt ikke en selvfølge, at de overlever det her.

De nye øl vil løbende blive opdateret her på Goodbeer.dk.

Teejay den 16/01-2020
Hej Helge. Tak for dit input. Det er lige sådan nogle spørgsmål som jeg elsker at være detektiv på!

Desværre er det ikke lykkedes mig at finde noget som helst om Robin Hood øl, og jeg tror den må være brygget på et meget lille og ikke længere eksisterende bryggeri hvis den har været solgt et enkelt sted på Frederiksberg. Det kan selvfølgelig også være en forhandler som har haft egen import fra udlandet, men som sagt er det ikke lykkedes mig at finde noget brugbar viden om den øl. På Danske Ølentusiasters hjemmeside findes der en liste over forskellige samlerforeninger (https://www.ale.dk/alt-om-oel/organisationer/danske-samlerforeninger/), så mit bedste bud er at du kontakter en eller flere af disse. Der sidder sikkert et par vidende folk et sted som måske kan hjælpe dig.

Hvis du får nogle oplysninger hører vi meget gerne fra dig igen.

 


I Databasen: 11404 Anmeldelser af 225457 øl fra 246 lande og 12068 bryggerier. Billeder: 87763


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen