powered by goodbeer.dk
Forår fra Skanderborg Bryghus
Paulaner den 06/04-2020
Farve / udseende: mørk gylden
Mørk gylden med svagt hvidt flygtigt skum. Duften er svag, maltet og aromahumlet.  Smagen er halvtør, rund (nok på grund af de tilsate havreflager) og lidt spinkel i sin fylde. Maltsiden er karamel, og de tilsatte enebær og lyngblomster hverken gør eller bider særligt, men fra køleskabet udfolder de sig lidt efterhånden, som øllet tempereres.  Lidt mere humle og bitterhed havde klædt det samlede indtryk. Men også uden er det samlede indtryk fint afbalanceret, lettilgængeligt og smager ganske godt, selv om den nok er for spinkel til påskefrokosten, så er den fin til at sidde og nyde sammen med den første forårssol på terrassen. Fås pt. i LIDL på tilbud til 11 kr.
Bock Bock fra Ørbæk Bryggeri
Paulaner den 03/04-2020
Farve / udseende: brun
En traditionel Bock med svagt skum og overvægt af karamelmalt understreget af en behersket aromatisk humling, som ikke så meget yder modspil til malten som den danner baggrundsrammen for smagsindtrykket.  Trods de to gange Bock i navnet er der ikke tale om en Doppelbock. Hertil er de ”kun” 6 % for svagt. En Bock er den traditionelle påskeøl, som jeg foretrækker den. Karamelaftrykket er her tydeligt til stede ligesom de andre typerigtige traditionelle sirupstoner plus lidt frugt og en anelse lakrids i afslutningen. Øllet glider let over ganen, men er ikke så nuanceret og maltrigt, som man kender fra den traditionelle tyske Bock. Men fin til det danske påskebord. Drikkes den som nydeøl, så helst ved 10-12 grader. Her gør smagsnuancerne sig bedst. På den danske baggrund og med den herlige påskegule etiket sniger den sig op på 7½ glas.
Tuborg RÅ fra Tuborg Bryggerierne A/S
Paulaner den 25/03-2020
Farve / udseende: let diset gylden
Pænt hvidt men flygtigt skum og lidt ekstraktpræget humlet duft. Smagen har lyse karameltoner sekunderet af en ikke ueffen, men stadig en smule ekstraktpræget humling med let præg af garvesyre. Industripræget er der, men ja, den smager af lidt mere og lidt anderledes end de sædvanlige grønne Tuborg, men er ikke af den grund for mig bedre.  Den Grønne har umiddelbart stadig mere finesse og lidt flere nuancer. Mundfølelsen er ret tør, men middelfyldig med en anelse vandighed. Som standardpilsner er den på OK grænsen, men ikke noget at hidse sig ret meget op over. Den får samme karakter som den grønne.
Pilaarbijter Blond fra Brouwerij Bavik-De Brabandere
Paulaner den 22/03-2020
Farve / udseende: gylden
Pænt hvidt skum, citrustoner og blomsterpræget duft (som fra en stor gul rapsmark) . Smagen er skarp af både citrus og alkohol og måske ogsåen smule hvidt sukker i stedet for malten til at få procenterne op. Citrus dominerer sammen med rapsen (jeg elsker denne duft) og gør øllet en smule besk og bastant sammen med alkoholen.  Mundfølelsen er frugtig og fyldig. Bastant  men uden den store finesse. Her er betydeligt mere Triple end en Blond, men også en del af den skarphed, som man tit finder i fx overstærke discount Pilsnere som fx Harboe Årgangsbryg, der ikke kan bære procenterne uden af fremtræde sprittet. Dog ikke en øl jeg vil gå af vejen for en anden gang.
Innis & Gunn Original fra Innis & Gunn
Paulaner den 22/03-2020
Farve / udseende: mørk gylden
Flygtigt og svagt beige skum og indbydende men behersket maltet sødlig whiskykrydret duft. Smagen har markante toner af lagringen på whiskyfadene. Der er en rund maltet sødme, gode karameltoner og et godt islæt af egetræsmag med lidt lyse rosiner, som så afsluttes med en let krydret humling. Som Innis & Gunn Rum Cask er også Original lidt af en dameøl, der med sin rundhed har en vis mindelse af ja - sodavandsis. Et indbydende og lettilgængeligt bekendtskab på den korte bane, men smagen bliver med sin sødme en anelse kvalm i længden.
Hertog Jan Arcener Tripel fra Arcense Bierbrouwerij
Paulaner den 07/03-2020
Farve / udseende: rav
Krydret duft af sød melon og orange. Smagen er rund og frugtig med dominans af samme melontoner som duften, lidt koriander og banan (hvedemalt?) plus lys karamel, citrus og en hel del gær. Mundfølelsen er fyldig, sødlig til sød og meget rund og maltpræget. De 8.5 % giver fylde og varme men spores ikke som skarphed på noget tidspunkt. Karboniseringen er blød, og øllet fremtræder med sit beherskede hvide skum og sin smukke orangefarve lækkert og indbydende i glasset. Den buttede keramikflaske er flot (men bidrager også til den høje pris på fx 50 kr. i Løvbjerg) og står nu som pynt i min vindueskarm. En noget nær perfekt frugtig Triple, som dog for pedanter som jeg, godt kunne have en anelse højere karbonisering og en smule mere syrlighed/ humle mht. afbalancering af sødmen.
Ozujsko Hoppy fra Zagrebacka Pivovara
reneac den 28/02-2020
Farve / udseende: lys
En meget humlet pilsner, og endnu mere i forhold til resten af øllet, fra balkan, da de ellers ikke bruger meget humle, så virkelig en øl er skiller sig ud, den smager lidt af blomster
Bitter Rain - Dryhopped Australien Style IPA fra Amager Bryghus
reneac den 28/02-2020
Farve / udseende: gul grumset
En dejlig humlet øl, der er virkelig smæk på bitterhed, men stadig i balance, da der også er noget søde og frugthed tilstede, en anden ting man støtter dyrelivet i australien, da overskudet blive dorneret
Pilsner Økologisk fra Bryghuset Møn
Paulaner den 27/02-2020
Farve / udseende: lys gylden
Lidt grønsagspræget krydret duft og hvidt skum. Smagen kunne vinde Nobels fredspris mht. manglende dominans og spagfærdighed. Jo en fin rund karamelside og en svag ubestemmelig humling, som bestemt har indtryk af gode råvarer. Mundfølelsen er mere sødlig end bitter og fylder ikke meget i munden. En Pilsner skal altså smage af humle - gerne nuanceret med en rimelig bitterhed. Men her er det eneste træk, der slår igennem, grønærter, friske og sprøde som plukket og spist i samme arbejdsgang en sommerdag i haven. Konen genkendte også ærterne og meldte ud, at den ikke var noget at skrive hjem om. Hun får som ofte også her det sidste ord.
Sea Lion Brew fra Grauballe Bryghus
Paulaner den 27/02-2020
Farve / udseende: diset orange
Svagt hvidt skum og lidt udbestemmeligt krydret maltet duft. Smagen har lyse karamel og orangetoner med en meget behersket lidt ubestemmelig humling. En rund Ale uden udfordrende og pirrende kanter, som savner inspiration og personlighed. Måske fordi den er brygget til salg i COOP, hvor den i disse dage ryger over disken for 10 kr. i lokalområdet i det midtjyske. Den vil sikkert ikke støde nogen, så intentionen er opfyldt som all around pleaser. Men prisen herfor er en velsmagende men kønsløs Ale, som er så undseelig i sit udtryk, at jeg rent faktisk glemte at drikke den sidste tredjedel.
Ny øl: Diesel fra Arclight Brewing Company
Teejay den 07/04-2020

Øltype: Ale - Blond Ale
3.50% alkohol
Ny øl: Deer Knuckle fra Arclight Brewing Company
Teejay den 07/04-2020

Øltype: Ale - Brown Ale
6.10% alkohol
Ny øl: Crystal Palace fra Arclight Brewing Company
Teejay den 07/04-2020

Øltype: Ale - Kölsch/Cream Ale
7.00% alkohol
Teejay den 07/04-2020
544 N. Main Street
49098 Watervliet
Michigan
Nyt Pub bryggeri: Pivovar Sedivák
Teejay den 06/04-2020
Katovická 410/6
180 00 Prag
Tjekkiet
Teejay den 03/04-2020
Granja, 5, Nave 1
Alcobendas
28108 Madrid
Spanien

Nye billeder
Teejay den 01/04-2020
Citat fra Beerticker.dk: Med 2.115 nye danske øl i 2019 blev alle rekorder klart slået. Næsten 300 flere end året før. Det åbne spørgsmål er, om det bliver rekorden, der ikke bliver slået (foreløbigt??). For corona-krisen får naturligvis også store langvarende konsekvenser for bryggerierne.
Det er virkelig nu, vi skal støtte vores favorit bryggerier. For det er bestemt ikke en selvfølge, at de overlever det her.

De nye øl vil løbende blive opdateret her på Goodbeer.dk.

Teejay den 16/01-2020
Hej Helge. Tak for dit input. Det er lige sådan nogle spørgsmål som jeg elsker at være detektiv på!

Desværre er det ikke lykkedes mig at finde noget som helst om Robin Hood øl, og jeg tror den må være brygget på et meget lille og ikke længere eksisterende bryggeri hvis den har været solgt et enkelt sted på Frederiksberg. Det kan selvfølgelig også være en forhandler som har haft egen import fra udlandet, men som sagt er det ikke lykkedes mig at finde noget brugbar viden om den øl. På Danske Ølentusiasters hjemmeside findes der en liste over forskellige samlerforeninger (https://www.ale.dk/alt-om-oel/organisationer/danske-samlerforeninger/), så mit bedste bud er at du kontakter en eller flere af disse. Der sidder sikkert et par vidende folk et sted som måske kan hjælpe dig.

Hvis du får nogle oplysninger hører vi meget gerne fra dig igen.

 

Helge Frisenette den 14/01-2020
Jeg har efterhånden hørt meget om den her øl der blev solgt fra et ismejeri på Gammel Kongevej Frederiksberg, før jeg blev født.

Den hed Robin Hood og skulle vist udelukkende havde været solgt dér.

Den blev højst sandsynligt solgt fra halvfjerdserne op til midt firserne.

Er det den samme som een af de øl der også hedder Robin Hood, der er at finde her i basen på siden?

Etiketten fra dengang, som jeg engang fandt et billede af (siden lader til at være forsvundet ved søgning nu) var overvejende grøn, veltegnet, men ude de store metaforer eller spil. Bare Robin Hood og noget løv.

Paulaner den 15/12-2019
Ingen kan lave juleøl som de belgiske bryggerier. Her er mange klassikere, som ofte med stor fordel kan ligge et år eller to, inden proppen ryger.

Køb  derfor rigeligt, når du falder over et godt tilbud.

Du får her en gennemgang af mine bedste mørke og lyse belgiske juleøl (+ lidt østrigsk og italiensk) I anledning af den kommende højtid gentaget og revideret her i 2019 fra 2015.

Bush Premium Noël - (9.5 glas på Goodbeer)

Kun på 75 cl. flaske. For mig sammen med Gouden Carolus, St, Feuillien og Bush Noël (lillebroderen) de bedste belgiske jule juleøl. Fint krydret med masser af julestemning på en bund af blød karamel. Ikke nem at opspore, men den haves i Den belgiske ølbutik og Belgisk Bryg i København og hos Brygshoppen i Randers.

Chouffe N'ici - (8.7 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 og 75 cl. flaske. Også med masser af julestemning og ditto krydderier. Her skinner anistonerne tydeligt i gennem. Brygges i modsætning til ovennævnte året rundt som vinterøl. Fås hos fx Den belgiske ølbutik og Belgisk Bryg i København, Ølhandleren og brygshoppen i Randers.

St. Feuillien Noël - (9 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 og 75 cl. flaske.  Behøver ikke nærmere præsentation. Juleøllet der var med til at starte ølrevolutionen her i Danmark. Massiv fylde og masser af julekrydderier på den belgiske facon. Fås i fx Føtex, Bilka, Kvickly og de fleste ølhandlere. St. Feuillien har et fint lagringspotentiale og kan sagten ligger  med fordel 2-3 år. En Juleøl, som jeg aldrig nogen sinde bliver træt af, så julekrydret og velafbalanceret i sine nuancer som den er. Gammel kærlighed ruster aldrig.

Bush Noël - (8.5 glas på Goodbeer)

Fås kun på 33 cl. flaske. En dejlig juleøl, når man nu kun er sig selv. Masser af krydderier men måske en smule smårodet i sine indtryk. Men hvor er den dog dejlig julet og som den varmer. Haves i Den belgiske ølbutik i København og hos Ølhandleren i Give

Gouden Carolus Christmas - (9 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 og 75 cl. flaske. Noget voldsommere end Bush men fyldig og blød aromatisk med en del lakridstoner. (Et moment der dog synes nedtonet en smule her de sidste par år). Jul og fylde så det batter. Fås en mange steder fx Vinoble, Ølhandleren i Give, den belgiske ølbutik og Belgisk Bryg i København og en del specialbutikker fx Voldby Købmandsgaard og Brygshoppen i Randers. Annissmagen er for mange her ret påtrængende. Den skulle dog være reduceret de sidste par år. Under alle omstændingheder rundes den fremragende af ved lagring. En Gouden Carolus gemt fra sidste år er for mig måske den aller bedste belgier til jul.

Corsendonk Christmas Ale - (7.8 glas på Goodbeer)

Fås både på 25 og 75 cl. flaske. Dejlig krydret og julet juleøl som er en smule afdæmpet i forhold til St. Feuillien Noëls mere bombastiske styrke. Men fremragende både i sig selv og til kaffe og æbleskiver. Fås fx i Løvbjerg eller i de fleste velassorterede ølbutikker.

Abbay des Rocs speciale Noël - (8.8 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 og 75 cl. flaske. Juleøl med typens sædvanlige islæt af gær og mørk tørret frugt tilsat en del brændt malt. Fås desværre ikke ret mange steder. Men dog i Brygshoppen i Randers og hos Ølhandleren.

Bernardus Christmas - (8.3 glas på Goodbeer)

Fås både på 33 og 75 cl. flaske.  Fra at være husøl hos COOP for nogle år siden er den nu meget sjælden. Ikke min yndling men ellers har den hvad en belgisk juleøl skal have. Den er derudover faktisk den juleøl, der er ratet højest på ratebeer. Haves i Den belgiske ølbutik og Belgisk Bryg i København, hos Ølhandleren i Give og Voldby Købmandsgaard. Den højst ratede julebelgier på Ratebeer, men for mig lidt rodet i sine indtryk, men god er den bestemt.

Samichlaus Classic, Helles, Schwarzes og Barrique - (8.8 glas på Goodbeer)

En østrigsk klassiker på 14 procent skal også nævnes. Et helårsbryg som ikke bare fås ved juletid. Der er nu 4 udgaver af denne øl, en Schwarzbier, en Helles, Barrique og så den oprindelige Classic. Fås hos fx hos Vinoble og Ølhandleren i Give. Alle lækre meditationsøl.

Delirium Christmas.- (8.3 glas på Goodbeer)
Fås både på 33 på oftest på 75 cl. flaske.  Rødgylden på kanten af det brune. Masser af varme og bitre mørke bær. Fint lagringspotentiale. Fås både i Kvickly, hos Ølhandleren, Brygshoppen i Randers og i Den belgiske Ølbutik og Belgisk Bryg i København.

 

Mine bedste lyse belgiske juleøl.

Val-Dieu Bière de Noël - (8.5 glas på Goodbeer)
Val-Dieu leverer sammen med Abbay des Rocs nogen af Belgiens bedste klosterøl. Lidt mere4 spinkel med med fint lyst krydderi og toner af fx vaniljekrans. Sjælden i Danmark. Fås hos Ølhandleren i Give og Brygshoppen i Randers.

Tongerlo Christmas - (8.1 glas på Goodbeer)
Fås kun på 75 cl. flaske. Let lys juleøl med karakter af en belgisk Blonde tilsat en smule juleappelsinskal. Fås i COOP fx fakta og er nok markedets billigste belgiske juleøl. Her er fin valuta for de 25 kr. som den som oftest koster. Men den har ikke fx Val-Dieus kvaliteter.

Stille Nacht - (8.5 glas på Goodbeer)
Fås kun på 33 cl. flaske. En hammer stærk specialitet fra specielle Dolle Brouwers. Varmende, krydret og lagringsegnet med mange spændende nuancer. Som juleøl nok lidt speciel og ikke helt for begynderen, men man lærer virkelig at værdsætte den og gemme en flaske over flere år.

Tsjeeses X-mas Ale (Kerstbier) - (9 glas på Goodbeer)
Fås kun på 33 cl. flaske. Som Stille Nacht helt sin egen men mere julet og som et lidt overlæsset overflødighedshorn. Heller ikke nogen begynderøl fra bryggeriet som også bragte os fuldtræfferen Pannepot. Del den med en ligesindet, der gerne vil prøve noget helt andet. Jeg faldt for den straks. Fås nok også i en Bourbon Barrel aged udgave i Den belgiske Ølbutik.

 

Læg mærke til italienske La Baladin.


La Baladin er ved at komme frem i flere specialbutikker i Danmark - dog stort set kun på 75 cl. flasker, som tilgengæld er virkelig flotte - ikke mindst som gaveobjekter. Det er særdeles spændende fyldige juleøl i den belgiske stil. Prisen er ofte ret høj, men kvaliteten er afgjort også derefter.

Anbefales kan her:

Baladin Lëon 9 % - en herlig fuldfed krydret juleøl, som er virkelig lækker til en hyggestund. En juleøl der først hed Baladin Noël. Da de glade ølentusiaster forlangte den hele året ændrede man navnet til Lëon, som jo er Noël stavet bagfra.

Derudover leverer La Baladin en ny juleøl hvert år. I år 2019 er det:

Baladin Noël Noel Chocolat 8.5 % som er juleøllet for 2019. 

Flere andre Baladin øl er egnet til Julehygge fx Elixir og Super.

Teejay den 25/10-2019

Hvis man skal flyve fra Københavns Lufthavn og samtidig er glad for spændende øl, er det et must at besøge Mikkeller CPH Airport Bar. Den er beliggende i Terminal 2 mellem gate A og B og byder på 20 forskellige fadøl fra Mikkellers kæmpe repetoire. Af specielle dedikerede øl til baren kan nævnes Airport Pilsner og Airport Wit, men der findes også et spændende udvalg af spontangærede øl, Berliner Weisse, Pale Ale og meget mere. Finder man ikke lige den fadøl man ønsker at nyde inden man boarder sit fly, så har baren også et bredt udvalg af ca. 200 flaskeøl som enten kan nydes på stedet eller medbringes på rejsen ved forevisning af boarding card. Man skal selvfølgelig bare passe på at den samlede vægt for håndbagagen ikke overstiger flyselskabets retningslinjer, for fristelser er der nok af i baren. Personalet er meget vidende om øl og kan nemt spore sig ind på netop din smag. Små smagsprøver gives gerne inden du vælger din øl før take-off. Der er derfor rigtig god grund til at være i lufthavnen i god tid, for ventetiden går hurtigt når man bruger den i Mikkeller CPH Airport. Det er sikkert også meget fortjent at baren, som åbnede i Juni måned 2018, allerede efter ca. 1 år modtog prisen som verdens bedste lufthavnsbar. Man behøver heller ikke tænke over at planlægge sin næste rejse med afgang i dagtimerne, for baren er åben alle døgnets 24 timer, alle dage i ugen og hele året rundt. Med ca. 30 mill. rejsende om året er der sikkert også godt kundegrundlag for at holde åbent altid. Jeg glæder mig i hvert fald allerede til min næste flyrejse.

 


I Databasen: 11348 Anmeldelser af 220875 øl fra 246 lande og 12012 bryggerier. Billeder: 86406


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen