powered by goodbeer.dk
Black to The Future fra Flying Couch Brewing
reneac den 27/09-2020
Farve / udseende: sort
En dejlig sort øl med en masse smag af noget kaffe og chokolade, den er dejlig rund i smagen, og den sidder længe i munden
Dark Matter fra Flying Couch Brewing
reneac den 27/09-2020
Farve / udseende: sort
en meget potent øl, på kun 8,5, den har været laget på træ chips, det er den billig og nemme både at lave fadlagring på, og det bliver ikke så intens som rigtig fadlagring men giver stadig lidt smag af noget ege agtigt, og den er dejlig rund, men har en lidt sjov efter smag af ikke færdig forarbejdet kaffe bønner
Extreme Measures fra To Øl
reneac den 27/09-2020
Farve / udseende: lys gylden
ligner nøsten juice i glasset, men smager af noget mere end juice, den er meget kraftig i duften af noget citrus agtigt, smagen er meget stærk og man kan tydeligt mærke at der er noget power i den
Whirl Domination fra To Øl
reneac den 26/09-2020
Farve / udseende: lys
flot hvid skum og en duft af syrlig frugt. smagen er meget humlet, og med en snert af moden banan meget lækkert og meget balanceret
Noctus 100 fra Brauhaus Riegele
Teejay den 25/09-2020
Farve / udseende: Sort
Hvor er det dog dejligt når jeg bare én gang ud af tusind kan tillade mig at være lidt uenig med en af Goodbeer.dk's måske aller dygtigste ølanmeldere, nemlig Paulaner. Paulaner har i årevis været min faste præference, for hvad han anmelder er som regel i rigtig god tråd med min smag. Undtagelsen er bock og dobbelt bock, her savner jeg virkelig at Sarek kommer på banen igen, for han er en sand mester udi bocktyperne. Jeg har selvfølgelig forsøgt at finde min egen boldgade og kastede mig udi IPA, men her begynder Paulaner også så småt at indfinde sig med rigtig fine anmeldelser på trods af hans humlefølsomme smagsløg. Så jeg er tilsidesat på mange fronter og må kopiere og stjæle fra andres anmeldelser...MEN IKKE HER: Skumfattig, kulsort og tyk som tjære. Flotte blonder trækker ned af glassets inderisde og aromaen er cremet kaffe. Ikke Gevalia eller Karat, men den ypperligste Blue Mountain eller Cattura med strejf af opskummet mælk. Dernæst en lækker smag af engelsk lakrids med blid overgang til mørk chokolade med meget høj kakao procent, en smule delikat røgmalt, ristede hasselnødder, et lille snert af vanilje, egetræ eller våd skovbund, modne vilde skovbær og en lille diskret krydret smag af sort peber. Eftersmagen er lang og lækker. Det er dejligt at kunne tildele toppoint for noget der bare er fuldendt nydelse.
8.0 Bière Forte fra Brasserie Saint-Omer
Teejay den 25/09-2020
Farve / udseende: Gylden
En luksus fra det franske, som jeg vist nok fandt som et spot tilbud i enten Lidl eller Netto. Jeg forventer ikke meget, fordi luksus lager med denne styrke sjældent smager mig. De er alt for ofte udgæret og usammenhængende med det ene formål at højne alkoholprocenten. Men i tro tjeneste for Goodbeer.dk tager jeg chancen. Skumkronen er fast og vedvarende og slipper ikke så mange aromaer igennem. Man fornemmer dog lidt pilsnermalt og humle. Smagen er i begyndelsen meget lovende af lidt lys karamelmalt, men så falder resten også til jorden. Tydelig alkoholsmag prikker på tungen og eftersmagen bliver syntetisk og udgæret med en nærmest parfumeagtig humlet bitterhed i finalen. Den kan sagtens drikkes, men nogen stor nydelse er det ikke ligefrem. Ønsker man en hurtig påvirkning af alkohol i blodet er den sikkert fremragende, men hvis man leder efter en øl med bare lidt gode smagselementer så led videre. Her findes det i hvert fald ikke.
Rosenheimer Hefe Weissbier fra AuerBräu Rosenheim
Teejay den 25/09-2020
Farve / udseende: Diset gylden
Aroma og smag kan man let slå sammen til et: Gær, frisk hvede og banan. Der ud over er der lidt krydret nellike i smagen og karboniseringen er middel hvilket giver den god behagelig mundfølelse med tilpas lang eftersmag. Det er bestemt ikke den bedste hefeweizen jeg har smagt, men absolut heller ikke den ringeste. Den holder typerigtigheden og......nej, det er altså uretfærdigt at anmelde en øl som både Tattooz og Paulaner allerede har beskrevet så helt nøjagtigt som den er. Læs i stedet deres anmeldelser, for jeg mener præcist det samme. Jeg er nok en lille smule mere enig med Paulaner, netop fordi min øl også er indkøbt i Getränkeland Harrislee og jeg havde heller ingen specielle forventninger til den. Men skuffet er jeg ikke blevet.
Troubadour Imperial Stout fra Brouwerij De Musketiers
Paulaner den 24/09-2020
Farve / udseende: sortbrun
Brunt skum og typisk Stout duft, Elementerne går igen i smagen i form af tjære, ristet malt, kaffe, lidt røg samt et strejf af mørk chokolade m.m. Jeg havde nok stemt forventninger for højt, idet jeg savnede det fuldtonede brøl, som typen plejer at udbasunere i både duft og smag. Primært savner jeg fylde og lidt mere karakter på humlen. Det er som om balancen er en anelse ude af takt på maltsiden, og øllet er en anelse i tvivl om, hvilket ben det skal stå på i typen. Tør/sødlig og kraft/finesse? Mine medsmagere diskuterede den op imod og foretrak Frejdahls Roulv og Limfjordsporteren. Jo 45 IBU syntes også i underkanten for en Imperial Stout. Heldigvis tog aftenens sidste flaske Achel Extra Bruin i den grad hele gruppen med storm.
Oktober Fest Øl fra Skanderborg Bryghus
Paulaner den 24/09-2020
Farve / udseende: mørk gylden
Den mørke farve og sødmen definerer den klart som en Wienerøl. Men malten virker sammenmudret i sine smagsindtryk, og den beherskede humling smager ekstraktagtig garvesyrepræget som afdryppet fra en tepose. En uinspireret øl som ikke just giver indtryk af kvalitative råvarer og en brygmester, der har hjertet med i sin kreation. Samtlige 5 medlemmer i min lille ølsmageklub vendte tommelfingeren ned ved prøvesmagningen sammen med Spaten Oktoberfest i går. Kan ikke anbefales.
1664 Blanc fra Brasseries Kronenbourg
Paulaner den 22/09-2020
Farve / udseende: uklar lys gylden
En fransk Witbier med hvidt skum og uden typens sædvanlige syrlige friskhed. Smagspaletten er sammenmudret med utydelige nuancer. Lidt hvedemalt fornemmes sammen med fersken og en anelse banan i duften. Ingen af disse indtryk spores dog ret meget i smagen, der for mig har et svagt indtryk af udblødt pap. Ligegyldig industriøl med solid plads til forbedring.
Ny øl: Z Man Stout - Smoked Orang.. fra Pizza Port (Ocean Beach)
Teejay den 29/09-2020

Øltype: Porter/Stout - Porter
7.20% alkohol
Ny øl: Z Man Stout - Coffee fra Pizza Port (Ocean Beach)
Teejay den 29/09-2020

Øltype: Porter/Stout - Porter
7.30% alkohol
Ny øl: Z Man Stout - Bourbon Barr.. fra Pizza Port (Ocean Beach)
Teejay den 29/09-2020

Øltype: Porter/Stout - Imperial Stout/Foreign Stout
Ukendt alk. %
Teejay den 28/09-2020
1956 Bacon St.
92107 San Diego
California
Medlem af:
Teejay den 28/09-2020
Teejay den 27/09-2020
1401 Washington Street
97045 Oregon City
Oregon
Nye billeder
Paulaner den 29/08-2020
 

120.000 øletiketter

Er du interesseret i ølhistorie og ønsker at se både historiske og nye etiketter fra Danmark, Færøerne, Grønland og Island?
Så har du en guldgrube i denne internetside med øllabels samlet af Kim Jakobsen gennem en årrække.
Samlingen omfatter 120.000 etiketter og er en guldgrube for alle interesserede.

Se Kims samling her:

http://www.kimbj.dk/

Læs om Kim og hans fantastiske samling her:

https://www.vice.com/da/article/qvx3dw/vi-moedte-danskeren-som-har-samlet-mere-end-120000-oeletiketter

 

Teejay den 21/07-2020
Fermentoren er efterhånden en gammel ølpub som har ligget på Halmtorvet i København i flere år. Vesterbro i København har for mange år siden været en lidt nedgjort bydel på grund af dens lavere sociale befolkning og klientel. Idag er bydelen opblomstret som et mondænt kvarter som valfartes af mange. Fermentoren ligger på hjørnet af Halmtorvet og nabolaget byder på adskillige hyggelige caféer og restauranter. Fermentoren er hygeligt indrettet og har en stor gårdhave med store buske, så man sidder uforstyrret i forhold til forbipasserende og trafikken. Personalet har god forstand på øl, og det skiftende udvalg i ølhanerne varierer over Fermentorens egne produktioner samt udvalgte øl fra mange af verdens bedste bryggerier. Det er bestemt et sted der er værd at besøge, især hvis vejret er til udendørs servering.
Teejay den 23/05-2020
Carlsberg slår sine bryggeriaktiviteter i Storbritannien sammen med Marston Brewing Company. Det danske bryggeri får 60 pct. ejerskab i det kommende joint venture.

Carlsberg skal skyde op til 2,3 mia. kr. (273 mio. GBP) ind i det fælles selskab og bliver dermed den kontrollerende ejer.

»Etableringen af et joint venture er et vigtigt skridt fremad for vores britiske forretning. Den samlede mærkevareportefølje vil give os mulighed for at tilbyde en markant stærkere brand-portefølje til vores britiske kunder og samtidig udvide distributionen til Marstons pub’er. Derudover vil den kombinerede forretning give vores kunder et bredere valg, større kapacitet, produktinnovation og markedsførings- og distributionsfordele,« siger koncernchef Cees ’t Hart fra Carlsberg.

Handlen ventes gennemført med virkning fra andet halvdel af året.

Det fortsættende selskab - Carlsberg Marston’s Brewing Company - vil slå deres bryggeri- og distributions aktiviteter sammen.

Paulaner den 14/04-2020
I skal se denne test af Påskebryg, selv om det er lidt sent, så er disse bedømmelser altid hyggelig læsning. Måske kan nogle stadig fanges på tilbud et eller andet sted.  Men mon ikke vi alle har en enkelt, der kan åbnes mens vi fordyber os?  https://gastromand.dk/paaskebryg-test/
Teejay den 01/04-2020
Citat fra Beerticker.dk: Med 2.115 nye danske øl i 2019 blev alle rekorder klart slået. Næsten 300 flere end året før. Det åbne spørgsmål er, om det bliver rekorden, der ikke bliver slået (foreløbigt??). For corona-krisen får naturligvis også store langvarende konsekvenser for bryggerierne.
Det er virkelig nu, vi skal støtte vores favorit bryggerier. For det er bestemt ikke en selvfølge, at de overlever det her.

De nye øl vil løbende blive opdateret her på Goodbeer.dk.


I Databasen: 11441 Anmeldelser af 226990 øl fra 246 lande og 12106 bryggerier. Billeder: 88390


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen