powered by goodbeer.dk
614 Ølanmeldelser
Side 1 af 62 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Rød
Anmeldt af Teejay
Denne alkoholfrie lager øl læner sig i udseende meget op af en Wiener med dens rødlige farve og vedvarende skum. Aromaen er overraskende skarp og god af fyrrenåle. Smagen er let sødlig karamel, flere fyrrenåle og en svag maltet smag af rugbrød. I eftersmagen har den gode humlenuancer med lidt eksotisk udefinerbare frugter. I eftersmagen har den også lidt honning og det er en meget smagsfuld og fyldig øl med medium bitterhed. Den er helt sikkert værd at prøve.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rav
Anmeldt af Paulaner
Lækker humlet citrus duft, der også varsler om en vis sødme. Smagen levede fint op til duftens fristelser og malten mere end det, idet dens karameltoner og fyldige sødme ydede en fin afbalancering til det både bitre og aromatiske citrus humlebid fra Centennial humlen, som ved jeg opslag konstaterede også gik under navnet supercascade. Bestemt en positiv overraskelse, som min lille ølklubs IPA fans modtog med begejstring i aftenens program på 7 øl. På en varm sommerdog vil dens friskhed gøre underværker. Jeg er enig med Teejay i hans bedømmelse. Her er en glimrende IPA, hvor de 65 IBU med både citrus, eksotisk frugt og harpiks bestemt ikke virker for meget. Umiddelbart fik den fine balancen mellem malt og bitterhed mig til at sende venlige tanker til en af mine belgiske yndlinge - Duvel. Tak for tippet Teejay.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Smuk og fyldig skumkrone og en behagelig aroma der dufter af lidt lyst rugbrød og tropiske frugter. Smagen er let sødlig maltet, hvor man bagerst i mundhulen fornemmer rugbrødsnoter. Den er også brygget med rugmalt, så hvis smagen af rugbrød havde været fraværende var jeg sikkert blevet en smule skuffet. Dens rugmaltede sødme holder ved i ca. 30 sekunder, hvorefter humlen kan smages i form af fyrrenåle, ananas, abrikos og en særlig lidt træagtig smag som kan sammenlignes lidt med fadlagring, dog uden at jeg har vished for at det har været tilfældet med denne IIPA. Eftersmagen er halvtør og holder længe, og mod slutningen fornemmes rugmaltens sødme påny og blander sig ligeledes med en fin og velafbalanceret smag af citrus. Alkoholen på 7.5% er måske ikke så voldsom i forhold til andre IIPA jeg har smagt, men den bidrager med en let varmende fornemmelse i mundhulen. IBU'en kender jeg ikke, men på grund af dens flotte balance i forhold til maltsødmen smager den ikke overdreven humlet. Den ville jeg gerne have delt med en ølkender der påstår ikke at bryde sig om IIPA, for jeg tror den ville være en øjenåbner for enhver med humlefobi. Selvfølgelig er jeg mest glad for at have den alene, for på en måde er den for god til deling.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gylden
Anmeldt af Paulaner
En mild Pale Ale med behersket hvidt skum, bitter orangeduft og smag af lys karamel afsluttet af bitter orangeskal. Naranjito er let sødlig og læskende med relativ svag karbonisering. Ikke dårlig, men heller ikke særlig bemærkelsesværdig med hensyn til udfordringer. 
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset orange
Anmeldt af Teejay
Meget lidt skum på denne IIPA, men det skyldes sikkert dens høje alkoholprocent på hele 12%. Både aroma og smag er tung og fyldt med tropisk frugt, såsom fesken, ananas, mango, passionsfrugt, bitter appelsinskal og citrusfrugter. Den har en fantastisk fyldighed med potent og elegante smagsnuancer som er vedvarende til det næsten uendelige. Bestemt ikke en øl der kan anbefales til humlefølsomme ganer, men er man IPA-freak vil man nok elske den.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset rav
Anmeldt af Paulaner
Smagt på ølfestivalen 2019. Flygtigt svagt beige skum. Sødlig karamelduft med granåle. Maltsiden er præget af brun karamel, vanilje, lidt honning og kandis, men virker generelt lidt sammenmudret, fad og flad. Som Barley Wine imponerer den ikke specielt fyldig kropsmæssigt. Men på positivsiden skjules de høje procenter godt. Jeg var forberedt på en amerikansk humling, men havde ikke forventet et sådan grannåleislæt i denne type, ligesom den mere blomsterprægede del af humlingen virkede hengemt og støvet i sammenhæng med den bløde karbonisering. Grannåletonerne var for mig nok det værste, idet de står meget dårligt til den relativt enstonige fade karameldominerede maltside. Jeg havde håbet på noget i stil med klassikeren Old Foghorn. Mindre kunne gøre det, men denne disharmoniske øloplevelse var skuffende. Denne var en 13 ed. 11. Der opereres med forskellige udgaver år for år, så næste og foregående kan være anderledes.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset orange
Anmeldt af Teejay
Smagt på ølfestivalen 2019. Det er en ufiltreret orange øl med frisk hvid skumkrone og en dejlig aroma af hindbær. Smagen har hvedeøllets friske maltsmag med små noter af moden banan indtil smagen af hindbær træder ind og bryder sødmen med en let syrlig og forfriskende smag. Det er en skøn sommerøl med meget opløftende og delikat fylde.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Ceejay
Der er blonder i skummet, skarp duft af humle. meget god bitter smag, jeg kan ikke sætte ord på hva den smager af men den smager godt.

 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Lidt svagt skummende øl. Aroma er humle, der er ikke nogen særlige nuancer i aroamen. Smagen er fyrrenåle og lidt citrus, men den er ikke så spændende humlet med eksotisk frugt som jeg havde forventet. Maltsmagen er udeladt og den bliver hurtigt lidt ensformigt humlet. Nelson Sauvin er ellers en delikat humle som plejer at have lidt bær og drue med i smagen, men i denne øl smages kun lidt bitter fyrrenåle. Lidt skuffende, men dog drikkelig.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk brun
Anmeldt af Paulaner
En karakterfast amerikansk version af den engelske Brown Ale, der for mig ofte har udviklet sig til en lidt af en diffus sød la-la type. Her i Brooklyn Brown Ale er der lidt mere humle end normalt og fine nuancer af brændt malt, kaffe og en anelse engelsk lakrids i afslutningen. Mundfølelsen er middelfyldig med en passende sødme og gode udfordrende nuancer på både malt- og humlesiden.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 62 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11389 Anmeldelser af 224886 øl fra 246 lande og 12057 bryggerier. Billeder: 87656


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!