powered by goodbeer.dk
193 Ølanmeldelser
Side 1 af 20 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: rødbrun
Anmeldt af Paulaner
Smagen er karakteristisk for typen. Behersket beige skum og lidt ubestemmelig duft med strejf af udkogte grønsager med en anelse kanel. Drukket alene virker 3025 Odles noget fad i sine ubestemmelige indtryk, der går igen fra duften. Den beherskede humling virker behagelig aromatisk og saftig i sine nuancer af friske krydderurter. Til en frokost af fx brød røget skinke og pølse folder 3025 Odles sig mere ud i samspillet madens krydderier, og maltens lette sødme og helhedsindtrykket står bedre. Det store sus bliver denne Sydtirolske kuriositet dog aldrig.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Grumset rødbrun
Anmeldt af Paulaner
Svagt beige skum og ristet krydret duft. Smagen er sødlig med ristet malt, lidt karamel og ristede nødder, kanel - og ja, et indtryk som duften af solsveden jord. Ja, jeg ved det lyder underligt, men jeg kan ikke beskrive det sidste nærmere end sådan. Humlingen er svag og aromatisk med en lang lidt fad krydret eftersmag. På etiketten skrives, at brygget er en hyldest til den røde skovmyre – deraf navnet. Typen er angivet til Amber Ale - En type som jeg har meget svært ved at skyde mig ind på med hensyn til fælles karakteristika fra gang til gang. Heller ikke denne er mig. Det er simpelthen for speciel med den fade finish og sine rodede besynderlige disharmoniske indtryk.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rødlig
Anmeldt af reneac
En ok ale, der er frisk i smagen med en vis malt, og balanceret kryderet tror det er fra humlen
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rødlig
Anmeldt af reneac
En dejlig ale, der er godt med mild humle til sted, og den meget balanceret rigtig lækker øl
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brun lidt grumset
Anmeldt af reneac
dette er en øl der er brygget uden de store hjælpe midler og spontan gæret, og uden humle men nogen andre smage den er meget syrlig og ikke noget for alle ,men den vinder over tid. 
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rød
Anmeldt af Teejay
Moderat skummende rød ale med dejlig aroma af søde sommerbær og lidt karamel. Smagen er sød karamel, hindbær, solbær og en let syrlighed som minder om rønnebær. Eftersmagen er humlet på behagelig vis med frugtig syrlighed i den lange eftersmag. Eftersmagen er tør.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
7
03/06-2018
Farve / udseende: diset mørk brun
Anmeldt af Paulaner
Svagt beige skum og mørk maltpræget duft. Nej Koyt er bestemt ingen Pilsner snarere en Dunkel, selv om Ale præget skinner klart igennem med gærtonerne. Ellers er det de mørke karamelnoter, der spiller 1. violin i et lidt mudret orkester af nuancer, hvor bl.a. ristede nødder, tørret mørk frugt og lidt kaffe spiller med. Humlekanten er for mig en anelse for skarp og enstonig. Det koster sammen med mudderet i maltprofilen et halvt glas hos mig. Et halvt glas som Koyt dog får tilbage for det historiske vingesus, som jo også er til stede her.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rødbrun
Anmeldt af Teejay
Flot og fyldig skumkrone. Dejlig aroma af lidt efterårs skovbund, lyst rugbrød og letristet malt. Smagen er en lille smule chokolade, men det er mest smagen af frisk rugbrød der holder ved. Eftersmagen overgår desværre for hurtigt til en humlet smag af citrus og det ødelægger desværre de sprøde nuancer af rugbrød som ellers klæder denne øl fnt. Det er en fin øl med gode momenter, men jeg tror humletilsætningen er lidt for generøs i forhold til den smag man kunne opnå med mindre humle.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rav
Anmeldt af Paulaner
Jacobsens Vinterbryg 2017 har krydret maltet duft og moderat beige skum. Smagen er maltpræget af mørk karamel, lidt mørk tørret frugt og lidt toner af citrus - alt sammen i en lidt mudret ubestemmelig blanding. Mundfølelsen er sødlig, middelfyldig og gærpræget. Karboniseringen er blød og humlingen uinspireret, let bitter og lidt ekstraktpræget i sin enstonighed. Ikke noget til det store hurra. Jeg savner spændingsmomenter og sporer kun industriøllets mangel på selvstændig profil og standardpræg. Ved siden af stod La Trappe til samme 40 kr. - ja der er langt fra Carlsberg standard til den hollandske Trappist, men heldigvis ikke i prisen.  Bestemt ikke en øl jeg vil give 40 kr. for, men heldigvis var smagsprøven gratis. Folk, der er til mere bitterhumle, vil nok her give et glas mere.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk rav
Anmeldt af Teejay
Fin moderat skumkrone. Aroma er alt for sød og smagen ligeså. Den smager af karamel, blåbær, solbær og en alt for brændt karamelmalt. Humlebitterheden abstraherer ikke for den syntetiske maltsødme og det bliver som helhed ikke nogen god ale. Kedelig og fraværende smagsoplevelse, med mindre man holder meget at sødt, ekstraktagtigt og alt for udgæret ale.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 20 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11386 Anmeldelser af 224663 øl fra 246 lande og 12047 bryggerier. Billeder: 87599


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!