powered by goodbeer.dk
5 Ølanmeldelser
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Grumset rødbrun
Anmeldt af Paulaner
Svagt beige skum og ristet krydret duft. Smagen er sødlig med ristet malt, lidt karamel og ristede nødder, kanel - og ja, et indtryk som duften af solsveden jord. Ja, jeg ved det lyder underligt, men jeg kan ikke beskrive det sidste nærmere end sådan. Humlingen er svag og aromatisk med en lang lidt fad krydret eftersmag. På etiketten skrives, at brygget er en hyldest til den røde skovmyre – deraf navnet. Typen er angivet til Amber Ale - En type som jeg har meget svært ved at skyde mig ind på med hensyn til fælles karakteristika fra gang til gang. Heller ikke denne er mig. Det er simpelthen for speciel med den fade finish og sine rodede besynderlige disharmoniske indtryk.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af gbjensen
Hvad gør man en tropevarm sommernat når man ikke kan sove? Jeg drikker en god øl, naturligvis!

Her er det en kaffestout fra Helsingborg som må lade livet til ære for min nattesøvn, håber jeg.

Den er sort, skummer fint, det flader dog hurtigt ud til ganske lidt. Dufter ganske rigtigt af kaffe og lidt lakrids tror jeg. Smagen er brændt og ristet. Med tydelig kaffe aroma, er der mon tilsat nogle bønner? Næ ikke ifølge varedeklarationen. Men kaffesmagen er tydlig nok alligevel. Men der ud over er der ikke så meget at komme efter, lidt bittert gående mod det syrlige i den afslutning.

Er IKKE den bedste kaffestout der findes. 

Hm. Mon jeg kan falde i søvn nu???

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Ravfarvet
Anmeldt af gbjensen
Er lidt af en han bajer, skulle skynde mig at skænke for at den ikke skulle løbe over. Sidder her med en flaske fra batch 147.

dufter dejligt af humle, giver indtryk af at der er brugt god aroma og bitter humle i brygget. Smagen er som en IPA skal være, maltet krop med en brødagtig fylde og en fornemmelse i munden af noget rundt og fyldigt. Og så kommer humlen frem, ikke overdøvende eller ekstra bittert / tørt, næ mere som et krydderi der er nænsomt men også bevist tilsat brygget for lige præcist at give den rigtige bitterhed og lange afslutning der langsomt bliver mere og mere humlet / bitter som tiden går efter at det sidste øl er sunket.

Er så absolut en rigtig god IPA jeg fint kan anbefale!

PS. Tak til Lina og Pontus for de gode svenske øl!

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rav farvet
Anmeldt af gbjensen
Holder lige en pause i mit cement støbe projekt.  Og er helt naturligt blevet lidt tørstig efter en god eftermiddags øl. 

Derfor har jeg knappet denne her op.  Den perler fint i glasset og har et tyndt lag skum på toppen.  

Duften er humle og karamel  Smagen er godkendt, passer fint til øl typen, rummer dog mere end de fleste der kaldes for noget med classic.

Her er nemlig både en god malt profil og mere end bare farve fra den mørke malt. Brød smag og lidt karamel - uden sødme. 

Den afsluttesmed en diskret humlet aroma, her kunne den godt ha' fået lidt ekstra. 


webmaster's ølanmeldelse nr. 1100
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af gbjensen
Frisk, citrus, korn, humle og let uklar sommerøl.  Det er denne øl i korte træk
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:

I Databasen: 11722 Anmeldelser af 250457 øl fra 247 lande og 12532 bryggerier. Billeder: 95761


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!