powered by goodbeer.dk
44 Ølanmeldelser
Side 1 af 5 : 1 2 3 4 5
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: uklar gul
Anmeldt af Sarek
Djævlens tal 666.
Ja dette er min anmeldelse nummmer 666.
Royal Unibrew har ros men også kritik for deres ASnarkist serie.
Ros for at satse lidt udenfor det etableret og berettiget kritik når man eksempelvis sende en filteret New England IPA på gaden.  En øltype der er kendetegnet ved at være uklar/tåget.


European Haze er en "Hazy Session IPA", hvilket jeg tolker som en light udgave af en New England IPA.

Præmisen er at europæiske humle sagtens kan være lige "aromatiske" som de amerikanske,
Og det er rigtigt. Ved en blindsmagning ville mange sikkert gætte på amerikansk humle ved denne øl.

Styrian Wolf har måske ikke helt så en karakterisk smag og duft som kendte navne . Cascade, Amarillo og Citra for at nævne nogen.

 

Her rammer Royal Unibrew plet
En øl der smager som om den var brygget i USA, men er brygget i Danmark med europæiske humler.

 

Og i disse CO2 reduyktionstider er det godt at der ikke bruges en masse energi på at fragte humlen hertil.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sortbrun
Anmeldt af Paulaner
Lottrup US Dark Ale har beige behersket skum og og en ristet grapepræget duft. Smagen er rund og præget af kaffe, lidt mørk chokolade, lakrids og ristet malt. Mht. mundfølelse er øllet sødligt og lidt flødeagtig. En Brown Ale med, hvad jeg vil betegne som, et Porter Light aftryk. Frisk og blid men alligevel fyldig med en citruspræget humling i afslutning. Lottrup US Dark Ale gør det fint med ret enkle midler og er ikke er fri for at minde en del om Albanis lidt kraftigere humlede lyse Cascade Dark Ale. Den er dertil let tilgængelig, og den enkelte elementer hænger godt sammen. Den smager jeg gerne igen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rav
Anmeldt af Teejay
Normalt vill jeg aldrig drømme om at gemme en øl af denne type i flere år, men tilfældet var at jeg fandt en flaske bagest i mit øllager. Den udløb i august 2016, altså for 10 måneder siden, men jeg tog chancen for at finde ud af at det mod min forventning faktisk var en helt anden øl end det jeg oprindeligt havde anmeldt. I Maj 2015 gav jeg 3.5 point, men det må jeg retfærdigvis opjustere idag. Smagen har ændret sig til en behagelig karamelmaltet øl med hvedemaltens friske smag af korn og behagelig, jeg vil næsten sige meget lækker, smag af honning. Blød og harmonisk mundfylde og en diskret humlet bitterhed der gør helhedsindtrykket til en velsmagende øl i god og fuldendt balance. Når man tager fejl skal man heller ikke være bange for at indrømme det. Jeg opjusterer hermed til 6.5 point, for det er en ganske glimrende øl alligevel. Den har i den grad højnet ved at være glemt.

Anmeldelse fra 28. maj 2015:

Med min første smagning af de nye øl fra Royal Unibrew's Lottrup serie (jeg smagte først American Lager), troede jeg et kort øjeblik at bryggeriet havde ramt en guldåre med hensyn til lancering af nyt godt øl til billig indkøbspris. Det viser sig så ikke at være tilfældet alligevel, i hvert fald ikke med denne fortolkning af en blond ale (som måske mest tangerer en amber ale). Skumkronen er middel holdbar og den udsender en fin aroma af karamel og lidt tørret frugt. Smagen synes jeg er syntetisk af karamelessens, lyst rugbrød og en mild grad af tørrede svesker. Jeg havde nok forventet en ufiltreret blond ale med gode korn-, gær- og frugtnuancer. Sandheden er derimod en arrogant syntetisk maltfylde med præg af karamel, en lige så arrogant men dog blid, humlet bitterhed der smager af metal. Fyldigheden har en lidt sur og ubalanceret sammensætning hvor man ikke rigtig ved om det er malten eller humlen der skal holde sammen på det hele. Eftersmagen er mest vandet og udpræget kedelig. Den smager udgæret og kedelig, og jeg vil faktisk ikke anbefale andre at købe den. Den er for kedelig og usammenhængende.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys brun
Anmeldt af Paulaner
Mørk brændt maltet duft. Ristet maltet smag med enstonige noter af brun karamel og brændt malt. Moderat fylde og tør, lidt vandig smag og kedelig ekstraktpræget humling. Som industripilsner helt og holden gennemsnitlig og uspændende. Typisk let drikkelig dansk industri Classic med herlighedsværdien koncentreret i at flashe "ØKOLOGISK" i store fremtrædende skrift på etiketten, derudover fuldt acceptabel men også ret ligegyldig i alle indtryk.

 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Svag krydret duft og moderat hvidt skum. Smagen er ikke meget at skrive hjem om. Malten er sammenmudret af diffus lys karamel og en lidt hengemt kornsmag, mens humlingen virker ekstraktagtig, tandløs og uinspireret. En ligegyldig lidt flad pilsner hvis primære værdi (der også klart fremgår af markedsføringen) synes at bestå i at flashe forbrugerens politisk korrekte ØKO holdning i stor hvid skrift med flasken eller dåsen.

 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brun
Anmeldt af baaj
Lyst brunt skum

Lidt blomsteragtig eng-duft

Syrlig bittter smag med lidt sødme i eftersmagen

Grapefrugtagtig eftersmag

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rødbrun
Anmeldt af baaj
Den dufter af malt og skovbund

Beige skum

Bitter som grapefrugt

med en snerpet grapefrugtbitter eftersmag

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: orange brun
Anmeldt af baaj
Dejlig maltet karamel duft

Fint og meget holdbart beige skum

Syrlig men slår hurtigt over i en sødlig karamel smag

Karamellen holder i eftersmagen som tilsidst ender i en humlet bitterhed.

Skal denne øl have et alias, må det blive flydende "labre larver"

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Fyldig gylden
Anmeldt af Teejay
Lottrup American Lager er en smule mere gylden end andre pilsnere er. Den er mere sådan classic-agtig i farven. Skumkronen er fornugtig med let cremet skum der holder længe. Aromaen er elegant med god citrusagtig humle som meget sandsynlig er amerikansk. Mit gæt er Cascade humle, og det er ikke fordi jeg er humleekspert, men dels fordi Cascaden har den udprægede smag og aroma af citrus og dels fordi den trods alt er en af de mest anvendte humletyper i Amerika. Smagen varierer over milde maltnoter med svag antydning af karamelmalt, den lidt pågående citrusagtige humlebitterhed der senere trækker sig ud i lidt eksotisk frugt og til slut lidt grannåle. Karboneringen er blød og medvirker til god mundfylde hvor smagen bevares længe. Jeg synes det er en ganske interessant og velsmagende pilsner, som samtidig bringer nyt til den vanlige danske pilsnersmag. Dog tror jeg mange pilsnernydere vil fælde den på dens humleprofil. Jeg byder den velkommen med sin friskhed, store fyldige smag og så det faktum at endnu et af landets meget store bryggerier kan brygges os en god pilsner, som kan erhverves til fornuftig pris og stadig have høj kvalitet. Det sidste argument udløser et ekstra point, så dermed 8 fine glas til Royal Unibrew for denne friske nyhed.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af tux
Føj for! Den er syrlig i det, mangler humle smag.  Har ingen malt smag overhovedet.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 5 : 1 2 3 4 5

I Databasen: 11348 Anmeldelser af 220853 øl fra 246 lande og 12011 bryggerier. Billeder: 86403


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!