powered by goodbeer.dk
24 Ølanmeldelser
Side 1 af 3 : 1 2 3
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: mørk rav
Anmeldt af reneac
lidt tung og kraftighumle, og med en god smag af blomster, velegnet til kraftig mad
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset orangegylden
Anmeldt af Paulaner
Flot højt hvidt skum og orangepræget duft. Smagen i Fjalar er præget af lys karamel, koriander og en del appelsinskal. Mundfølelsen er middelfyldig og til den sødlige side. Appelsinskallen og korianderen er (vel) meget fremtrædende og skyldes tilsætning i modsætning til den bayerske grundtype, hvor de mange nuancer er et resultat af et virtuost sammenspil af malttyper. Et moment, der altså her altså er opnået ved en genvej, som ikke umiddelbar tiltaler mig. Men resultatet er, selv om visse nuancer virker en kende oppustede, ikke desto mindre ganske fint, selv om jeg i Fjalar savner Bayerns velkendte udprægede banantoner. På den danske baggrund giver jeg 7 store glas.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset orange
Anmeldt af Teejay
God aroma af citrus og grape. Den har en svag maltet side af lys karamel, men overgår hurtigt til humlens syrlige og bitre smag hvori jeg kan smage grape, fyrrenåle, citrus og syrlige stikkelsbær. Jeg tror at jeg efterhånden har fundet ind til den nydelse man kan opnå med IPA, og denne IPA finder jeg ganske velsmagende og læskende. Det er en dejlig IPA til foråret med dens lette islæt af blomster. Den smager jeg gerne igen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset lys brun
Anmeldt af Paulaner
Behersket offwhite skum og maltet duft a la den, man møder fra en bryggeri, når det passeres udendørs. Smagen er præget af samme, ristet malt, mørk tørret frugt (figen), en del gærtoner og mørk karamel. Humlingen er behersket og let bitteraromatisk. Mundfylden er sødlig og middelfyldig. OK, med en sødme der er passende uden at være for meget for en Dubbel, men også en gærsmag, der for mig gerne kunne være en lille tand mindre markant.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Har altid gået uden om Mjød, så denne - smagt på sidste polet på ølfestivallen 2018 - blev den første. Gunlød er en herlig sødmetung honningsduftende sag, som med sine 19 % satte yderligere glød til sommervarmen. Vel at mærke uden nogen som helst form for skarphed fra alkoholen i den runde smækre krop. Smagen var som duften: Tung af honningsødme, men med en frisk syrlig snert af citrus og en masse herlige honningtunge blomsterkrydderier, som gav en fin hedvinsagtig karakter. En afdæmpet men perfekt doseret bitteraromatisk humle gav fin kant til sødmen. Whiskyen fangede jeg ikke umiddelbart, selv om Highland Park er min favorit, men det var også sidst på dagen. Så tilgiv en udslidt ølsmager, der var i arbejde fra kl. 11 til 19. Jeg løfter glasset for Frejdahl og smager gerne Mjød en anden gang.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Kobber
Anmeldt af Teejay
Dejlig Barley Wine med behagelig aroma af karamelmalt og en god humleprofil. Smagen røde bær, svesker, honning, brun sukker og en fin balanceret humlesmag med citrusnoter. Det er en øl til den sødlige side, men med god mundfylde og varmende alkohol.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Sarek
Advarsel!!! Lad være med at servere denne øl for en person der lige er ved at opdage ølverdenens mangfoldighed. Lige som at man ikke sætter en person der lige har fået et knallertkørekort bag rattet i en formel 1 racer. Så er der øl man ikke servere for en person der lige har opdaget at der er andet øl end Carlsbarg, Tuborg og Albani. Skibsøl fra Refsvindinge,  belgisk Geuze og Limfjordsporter fra Thisted er blandt de øl der kræver et "lastbil-kørekort".

Ikke at man nødvendigvis ville kunne lide dem, men man vil have en vis forståelse for øllene og deres historie.

Hvis man er vant til almindelig pilsnerøl og behagelig brown ales, så er Roulv den brutale viking der sparker døren ind, slår husbonden ned, voldtager alle mandbare kvinder i husholdningen hvorefter de slæbes væk med salg som slaver for øje.

Roulv minder meget om Limfjordsporteren uden at have de fineste finesser. Men tog det ikke 16 år eller mere at udvikler Limfjordsporteren til den nuværende ikonstatus?

 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Ved en fødselsdagsfest havde en gæst medbragt nogle Frejdahl øl som blev delt af 4-5 mennesker, men da vi nåede til Roulv måtte de alle spytte ud og ytre sig i så voldsomme vendinger at jeg sikkert vil få karantæne på Goodbeer.dk hvis jeg refererer ordret. Så Roulv havnede altså nede i min ende af bordet og derfor kunne jeg give den noget mere opmærksomhed end de tidligere Frejdahl øl jeg smagte den aften. Roulv er ikke en porter for den kræsne. Der er fuld tryk på hele spektret af smagsnuancer og styrken på 9% smager også igennem fra start og bidrager til varme i munden. Hvis jeg skal prøve at opremse blot lidt af dens smagsnuancer må det være noget med mørk bitter chokolade, espresso kaffe, svesker og rosiner, brændt malt, tjære, tørv og så en ordentlig portion røgmalt som nok slører for en masse andre smagsindtryk. Den er vældig spændende og velsmagende, men den store 70 cl flaske er nok lidt for voldsom for en person så den kan med fordel deles hvis man altså kender en hardcore porterfan som kan være med.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Vedvarende flot skumkrone. Aroma af kaffe, hårdtristet/brændt malt og mørk chokolade. Dejlig humlet mundfylde med tilpas bitterhed. Let varmende alkohol som dog ikke dominerer. Dejlig og delikat stout.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Kobber
Anmeldt af Teejay
Fin vedvarende skum på denne ufiltrerede øl. Tydelig aroma af gær og humle som jeg gætter på er noget Cascade/Amarillo. Fin behagelig krydret smag som ender i lang humlet eftersmag som er halvtør. Som bud på en juleøl er den nok lidt for udenfor kategorien, men smagen af kanel og rosin fornægtes ikke.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 3 : 1 2 3

I Databasen: 11346 Anmeldelser af 220725 øl fra 246 lande og 12009 bryggerier. Billeder: 86316


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!