powered by goodbeer.dk
62 Ølanmeldelser
Side 1 af 7 : 1 2 3 4 5 6 7
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Denne IPA har kraftigt og fyldigt skum oven på en flot diset gylden øl. Aromaen er mest grapefrugt og lemon. Smagen er dejlig af både grape og lemon, men også lidt abrikos og passionsfrugt finder vej i baggrunden. Der er ikke rigtig nogen maltsødme at spore, men dens halvtørre bitterhed er ikke så fremherskende at den kun forbliver en bitter øl. Den har førnævntes frugter sødme i let grad og det gør den til en glimrende IPA.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset mørkebrun
Anmeldt af Teejay
Ufiltreret og fyldig smagende altbier med smag af karamel, kardemomme, appelsin og lette krydderier. Den har en lidt ensformig karamelmalt som let overtager dens diskrete humlede bitterhed i eftersmagen. Ialt finder jeg den lidt for sød og ensformig.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørkebrun
Anmeldt af Teejay
Nørrebro har med denne øl forsøgt at lave noget juleøl med belgisk præg. Det er desværre ikke helt lykkedes, men alligevel har den gode og spændende smagsnoter. Mælkechokoladen er ikke en sædvanlig ølingrediens, men det lykkedes at få smagen godt ud i spektret og det fungerer faktisk temmelig godt. Desværre er resten af de smagsnoter der skulle markere julen (svesker, rosin og nødder) altsammen tilstede i en mærkelig sammenrodet smag hvor ingen af delene kan give modspil til mælkechokoladens sødme. Humlebitterheden er alt for anonym.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: pisgul HA HA
Anmeldt af reneac
Historien bag at recycle, og få folk på roskilde bevidst om dette er rigtig god, og hatte af for det, men hvor er øllet intet sigende, det er en flad pilsner og det er ærgeligt at den ikke er blevet bedre
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Pisgul
Anmeldt af Teejay
Denne meget omtalte pilsner var en del af en ølgave som jeg fik af min fiskerven og hans kone i forbindelse med mit kobberbryllup fornylig. Det er fristende at kalde pilsnerens farve for pisgul, men den er nærmere gylden som en hver anden typisk pilsner. Skumkronen er grov og vedvarende og dens karbonisering ser ud til at være middel. Aromaen er lidt lyst brød med hurtigt overgang til Simcoe humlens typiske aroma af fyrrenåle og lime. Allerede her stiger min forventning på trods af denne pilsners noget specielle historie og dens oprindelse fra tusindvis af liter urin. Smagen er helt perfekt for en pilsner, dog læner den sig kraftigt op ad de amerikanske lagerøl på grund af humlebitterheden. Den starter fint med smag af lys karamelmalt, frisk korn, lyst brød og så banker humlebitterheden nænsomt på og åbner med fyrrenåle, lime og passionsfrugt. Simcoe er en fremragende humletype, som egner sig rigtig fint som både aroma- og bitterhumle, som tilfældet er i Pisner. Da jeg fik øllen i gave (jeg skal lige huske at rette en varm tak til Lykke og Gert her), så gik snakken selvfølgelig hurtigt på hvor vidt det er anstændigt og ligefrem muligt at brygge øl på malt der er gødet med menneske urin. Og her kommer vores dobbeltmoral i den grad til udtryk. Carlsberg fik chancen for at brygge Pisner, men sprang fra, uvist af hvilke grunde. Så overtog Nørrebro konceptet og nu hvor øllen er færdig har Roskilde Festival, som er tisleverandøren, valgt at den ikke skal være tilgængelig på festivalen alligevel. Tilbage står man så med en ellers glimrende pilsner som ingen tilsyneladende tør smage fordi den har en pisse ulækker historie. Det er da for mærkeligt at vi allesammen gerne vil være så grønne og miljøbevidste, kun købe økologisk og sortere vores affald, men kommer det til urin fra mennesker så vil vi ikke længere være med. Jeg tænker lidt på hvordan bondemanden gødede sine marker i gamle dage. Er det blevet bedre ved at oversprøjte afgrøderne med kemikalier? Jeg tænker også på den mediestorm som Mikkeller fik da han lancererede lorteøllen (Mikkeller Beer Geek Breakfast Veasel Edition) og hvordan samme mennesker gerne giver tusindvis af kroner for en lille portion kaffebønner af samme oprindelse. Det er da et dobbeltmoralsk samfund vi lever i, så de mennesker der ikke forstår helheden og kvaliteten bag ølbrygning må hellere holde sig til det sikre ølvalg fra Harboes. Jeg synes Pisner smager pissegodt! Basta!
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Paulaner
Sparsomt hvidt skum og god humlet duft. New York Lager smager som en Pilsner men har bare af en del mere af det hele. Den har en god karamelsødme og humlen har et lækkert touch af lidt af grape. Humlebitterheden smages til sidst efter, man har sunket. Jeg synes, New York Lager er en god og frisk Pilsner. Den smager af meget og fylder godt i munden. Jeg husker ikke nogen forskel ift. den ikke-økologiske udgave: For mig minder den lidt om Boston Lager fra Boston Beer Company. For dem der sætter pris på en Pilsner lidt ud over den normale grønne Tuborg.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk brun
Anmeldt af Paulaner
Flygtigt offwhite skum og brændt duft. Maltsiden er præget af hårdt brændt faktisk sveden malt med en noget mudret nuanceside, mens humlingen virker noget enstonig, næsten ekstraktagtig og vel skarp for en Bock. Smagt umiddelbart efter påskeøllenes moder - Paulaner Salvator - falder den igennem med et brag ved sin mangel på nuancer. Ligeledes trækker den brankede karamel og den i forhold til humlingen moderate sødme ned i karakter. Enten var jeg for rar ved den før-økologiske version, eller jeg har haft en dårlig dag? Men jeg genkender altså ikke ret meget i øllet fra forrige gang. Der ryger et glas her. Jeg synes faktisk, at jeg oplevede det samme med Nørrebros julebryg sidste år. Det er som om nuancerne, maltsødmen og den fede fylde forsvandt sammen med balancen i begge øl. Jeg ved ikke, om det er økologien eller måske økonomien der er blevet bestemmende for råvarene. Nørrebros øl koster ikke mere så meget, men det er som om kvaliteten for disse tos vedkommende er gået samme vej som prisen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rødbrun
Anmeldt af Paulaner
Hmm. For første gang kan jeg smage forskel på en økologisk og en ikke økologisk udgave af en øl. Jeg studsede ved første slurk  og smagte en gang til. For øllet havde ikke den samme fyldige rundhed, som jeg huskede fra mit første bekendtskab i 2010. Jeg mente selv, at jeg må have haft en dårlig dag, men oplevelsen gentog sig anden gang her i december. Først da blev jeg opmærksom på, at det lille økologisk var tilføjet på etiketten. Jo, krydderiet fra tidligere var der, men balancen var røget og øllets fedme reduceret. Det fik på mine smagsløg de mange julekrydderier til at stå knapt så harmonisk sammen som tilligere og lidt spidst under lysebrunt skum. Jo, her er da stadig kanel. hvedemalt, nelliker og banannoter. Men det hænger ikke mere helt så godt sammen. Øllet ses også nu ofte på tilbud i discountbutikker. Gensmagt igen her maj 2015, så er øllet igen mere afrundet efter de ekstra måneder. OK, lagringen hjalp på sammenhængen. Nu er Nørrebros Julebryg stadig en øl, som jeg vil købe igen næste jul.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset gylden
Anmeldt af Paulaner
Flygtigt hvidt skum, citrusagtig duft og smag af syrligt/sure tynde noter af citrus og lime. Hertil kommer et strejf af sødme, en flad karbonisering og vandig mundfølelse uden megen maltfylde. På humlesiden mødes en ekstraktagtig garvesyrepræget humling smagen af afdryp fra en brugt tepose. Eftersmagen afslutter med indtryk af lime og vådt pap. Lemon Ale virker vel hurtigt kreeret og tilsvarende hurtigt skudt ud over rampen. Huhej og så videre til næste Nørrebro lancering i den lange række.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gyldenbrun
Anmeldt af pibeib
Årgang 2014 har ramt butikkerne og den ligner sig selv. En flot klar Ale med holdbart beige skum. Den dufter helt klart af jul - kardemomme, nellike og appelsin. I munden er den sødlig uden at det tager overhånd, med en behagelig bitter finish. Fyldig og krydret som øl og brunkager på samme tid. Slet ikke dum, hvis man kan goutere julekrydderrier på flaske.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 7 : 1 2 3 4 5 6 7

I Databasen: 11365 Anmeldelser af 222938 øl fra 246 lande og 12030 bryggerier. Billeder: 87196


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!