powered by goodbeer.dk
302 Ølanmeldelser
Side 1 af 31 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: gylden lettere uklar
Anmeldt af Munken
Der er tilbud i Fakta pt på 3 slags Vestfyen, herunder denne, en "Cream Ale" og en "Chokolate Brown" (ale). Prisen er 5 kroner for en halv liter, så de måtte prøves.

Denne her er ganske rigtigt smågrumset i sin gyldenhed, og også lidt væk fra en normal pilsner. Nu ikke specielt humlebitter, det forekommer snarere at være en lidt hengemt syrlighed, hvilket svarer til navnet, men bestemt ikke er en forbedring af Carlsbergs gamle Hof-pilsner. Jeg ser frem til at smage de andre 2 - de kan næsten kun blive bedre.

Og forresten: rigtigt godt nytår til Goodbeers læsere!

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: grumset gul
Anmeldt af Munken
Så fik jeg endelig tid igen til at drikke videre af sidste sending med posten. Denne belgiske blondine var atter en fuldtræffer, og så viste det sig altså, at jeg havde anmeldt den hele 2 gange før! Men jeg reklamerer gerne for den igen: Frisk, frugtagtig, ikke for bitter, ikke for sød. Saftig i perfekt balance. En af de allerbedste belgiske blondiner. Med kun 6% er det svært at få høj karakter, men jeg tillader mig at hæve et halvt glas igen op til de 8. En fin afveksling her imellem de tungere juleøl.

29/09-2015:
Jeg er snart tilbage med smårettelser, men indtil da vil jeg lige tyvstarte min serie af blonder, thi nu er centralvarmen startet, og det kan hurtigt blive tid til en "svaler". En genanmeldelse, og en dejlig blonde er det, som forrige anmelder skriver - selvom han mystisk nok kun giver den 5 glas. Balancen bevares og til tider får man den smørrunde malt, andre gange den friske syrlige frugt. En alsidig øl, som jeg hæver med et halvt glas.

18/10-2011:
En beskidt blonde med gule frugter i smagen, syrlig og let bitter. Ikke det store nummer for mig, men udmærket.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gylden orange diset
Anmeldt af Munken
Denne variant af Malheur er (i min udgave) kun på 25 centiliter! Det gør den ideel som mellemmad midt på eftermiddagen, skulle jeg mene En lille ift. alkohol-styrken særdeles smagfuld blonde, der tangerer tripel. Nogle er imponeret over, hvor godt visse øl skjuler alkoholen. Her er der kun 6%, men det er nu en dejlig saftig mundfuld!
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rødlig
Anmeldt af Munken
Jeg har nu gensmagt Carlsbergs mest klassiske juleøl, og denne her er ikke ½ glas bedre end 47, der har den fordel at være billigere og et mere handy format. De må have samme karakter - altså ned fra 8 til 7½. 

Gammel anmeldelse 16/12: 2013:

Det er svært at anmelde øl. Denne her er en ægte typerigtig bock efter de tyske standarder - og selvom man tænkte andet, ville man ikke turde skrive det, nu hvor TeeJay "the bock-man" har været på banen ;)

Jeg tror tux tænker på dansk, når han regner den typiske bock for at være mere sprittet i smagen. Noget andet er, at en mindre malttung og mere sprittet øl kan være ganske smart til en tung og fed julefrokost, så kan man gemme lidt af den gode bock til senere. Ja, den er ikke særligt julet og måske heller ikke nødvendigvis det mest oplagte valg til fede frokoster (sorry TeeJay).

Men god er den da, og så kommer vi til karaktergivningen: Den er bedre end Carlsberg 47, som jeg har givet 7½, mere klassisk (tysk!) bock. Men den er ikke så god som Paulaner Salvator, som jeg i sin tid kun gav 7½. Resultatet er, at jeg har hævet Salvator til 8½ og nu giver denne her 8. Det er svært at anmelde øl..

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: grumset brun
Anmeldt af Munken
Jeg havde ikke nogen fransk øl på lager til at kombinere sympatien for Frankrig med fodboldlandskampens obligatoriske øl igår aftes, men det blev så denne her, og jeg har ikke noget at tilføje Teejays anmeldelse. Øllet smager godt, er måske en smule bastant ift. de bedste belgiere, men typen er ramt og den er ikke så langt fra en brun Leffe.

ps: nå, jeg kan se, at det er anmeldelse nummer 300 fra mig - skulle måske nok have valgt noget mere spændende - men det må komme senere..


Munken's ølanmeldelse nr. 300
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: en slags brun
Anmeldt af Munken
Lige så gennemtrængende, ingefæret er i deres nye juleporter, lige så diskret er krydderiet i denne. Jeg er enig med de fleste: dette er en af de bedste danske juleøl. Noget ala en dunkel bock, men fløjlsblød, måske takket være de mange kornsorter, som indgår i brygget. Ifølge etiketten skulle det være de 4 store: byg, hvede, rug og havre. Mit eneste problem er nu at afgøre, om denne eller påskeøllet er Ørbæks bedste
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørkebrun
Anmeldt af Munken
Ingefær-øl eller porter? Mest ingefær, synes jeg, selvom der godt kan være skjult en (i så fald sødlig) stout nedenunder det larmende krydderi. Dadler? Måske, men selvom jeg ikke er porterfan eller -kender, så vover jeg alligevel den påstand, at man skal være temmelig glad for ingefær for at kunne drikke hele flasken. Et af Ørbæks mange vildskud efter min mening.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset rav
Anmeldt af Munken
Jeg forstår Paulaners betænkeligheder, og jeg må sige, at jeg blev skuffet over denne. Det er nok svært at lave gode alkoholfri øl, men jeg husker da at have smagt en Paulaner Weisse på øen Sild, og den var ganske god. Denne her smagte som barndommens besøg på Carlsberg, og det er ikke positivt ment. Af gær og hengemte sager, som om den var dårlig.

EDIT: Nå, jeg kan se henne på Paulaner-øllen, at Paulaner (vor ærede anmelder altså!) faktisk mener, at Paulaner (øllen altså) er den bedste alkoholfri weissbier. Det tror jeg faktisk gerne at dømme efter hukommelsen (det er længe siden jeg smagte den).

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørkt
Anmeldt af Munken
Sareks og Paulaners anmeldelser dækker det fint. Det er sjældent man støder på en rigtig dunkel bock i det normale danske øl-landskab, men denne er ret klassisk i smagen, mere mørk-ristet end Jakobsen Julebock. Men ikke helt så mange nuancer som (forbilledet?) fra Paulaner. Nu er den på med et gennemsnit, og ellers kan jeg tilføje, at etiketten snakker om bock, der brygges om foråret, så det kan vare sommeren over, men det er jo netop ikke en typisk mai-bock, så ligesom med Selections pilsner virker etikettens historie lidt ude af trit med indholdet.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Munken
Jeg har haft lidt travlt på det seneste, så det bliver efter hukommelsen. Efter at Paulaner (og nu også Sarek) havde nuppet bocken, tænkte jeg, at jeg hellere måtte starte med pilsneren her i Carlsberg-gigantens nye serie, "Selection".

På flasken står en historie om Carl (Jakobsen)s rejse til Bøhmen og det bøhmiske malt, men jeg synes nu ikke, den er spor tjekkisk. Jeg smagte den op imod den klassiske Hof, og der er både mere maltsødme og mere humlebitterhed i Hof'en. Denne her er slet ikke bedre, men anderledes er den. Mere vandet i det, og humlen er snarere af den saftige syrlige slags, man bl.a. finder i belgierne. Ikke det anmassende niveau man finder i divserse Pale Ales, men en udmærket og frisk afveksling fra den normale Carlsberg Pilsner, som jeg dog foretrækker.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 31 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11720 Anmeldelser af 250404 øl fra 247 lande og 12532 bryggerier. Billeder: 95720


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!