powered by goodbeer.dk
353 Ølanmeldelser
Side 1 af 36 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Prægtig vedvarende skumkrone og en lidt tam aroma af lys karamel og lidt gær. Mit første indtryk er at den mangler lidt i aromaen for at opnå forventningen til øltypen. Smagen bekræfter mig i min antagelse, for det er lys karamel, måske lidt hvedemalt, moden banan og lidt krydderier der præger smagen, men slet ikke på et niveau der er en blond ale værdig. Jeg kan ikke rigtig sætte fingeren på noget specielt, men det er ligesom om at den bare mangler lidt af det hele, både i aroma og smag. Humlebitterheden kunne måske have reddet helhedsindtrykket, men også her svigter den lidt med en essensagtig og kedelig afslutning. Der skulle nok have været investeret lidt flere penge per flaske, for det er marginaler der gør den generelt kedelig.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys
Anmeldt af reneac
en god blonde med smag af lidt mone frugter og en lille rest malt
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Paulaner
Vi er stadig på Ølfestivalen 2022. Ugly Ducks Blonde er bestemt ingen grim ælling men en smuk svane med pænt hvidt skum og krydret maltet duft. Smagen er velafbalanceret og maltrund. Der er gode nuancer af citrus, lys karamel og belgisk gær, som spiller fint ind i en helhed, hvor en aromatisk humle spiller lidt mere ind i orkestret end i typen i Belgien. Mundfølelsen er let syrlig, en anelse besk (på den gode måde) og sødlig men stadig frisk takket være den nuancerede aromatisk humling, som følger med ud i eftersmagen. Øllet skjuler dertil procenterne fint. Rustic Blonde er en øl, som jeg bestemt godt kunne blive forfalden til.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Dejlig velduftende ale hvor især ananas kan duftes. I smagen har den også ananas på højtryk, mens lidt mango og lime også smages. I eftersmagen fornemmes lidt vanilje og det er en ale med stor fylde og behagelig nænsom humlet bitterhed. Den har stor set ingen karbonisering, og havde den haft bare lidt perlende kulsyre tror jeg helhedsindtrykket ville være forbedret markant.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rav
Anmeldt af Paulaner
En lækker fyldig Blonde Ale med en række fine nuancer. Skummet er fint beige og duften frister med sine sødlige malttoner, der her dominerer over den ret beherskede aromatiske humling. En malt, der har en frugtig sødme af lidt i retning af et fuldmodent gult Golden Delicios æble, lidt kandis/farin, vanilie, lidt noter af egetræ (den rigtige fra whiskyfad og ikke tilsatte egespåner) og et lille strejf af en god maltwhisky i den meget svagt røgede i spectret. Mundfølelsen er let sød, ret poleret og rund middelfyldig. Hvis hvid bourgogne var en øl, så ville den for mig smage som denne. Eftersmagen runder de samlede indtryk relativt tørt af. Jeg er som altid også her begejstret for det runde fyldige og maltede Belhaven aftryk. Måske fordi skotterne i reglen er ret nærrige med humlen. {#emotions_dlg.happy}
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Den har nogenlunde vedvarende skum og en lovende duft af koriander og malt. Koriander findes i smagen sammen med let syrlig smag og let smag af hvedemalt, frisk kornsmag og en maltsødme, der har en lille smule honning i bagagen. Den er humlet i den lette ende af skalaen, og det skal den også være for ikke at dominere det samlede billede, som har hovednuancerne af malt, korn og sødme. Dejlig blond ale.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Svag, men vedvarende skumkrone. Den dufter af blomst og krydderier og smagen er let karamelsødme med anstrøg af modne sommerbær, lidt gær, nelliker og andre ubestemmelige krydderier. Eftersmagen er god og lang med en behagelig og velafbalanceret humlet bitterhed. I eftersmagen hafr den endvidere lidt smag af hvid peber. Ganske god blonde ale.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys
Anmeldt af reneac
en lidt kedelig øl, der er ikke meget spræl, duften var let humlet, og smagen var som en ok pilsner, men ikke noget at skriv hjem om hurtig glemt
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Vedvarende grov skumkrone. Aroma er lys karamelmalt og lidt nellike. Smagen er lys karamel, nellike, lidt blomst og lidt honning. Dens grove karbonering medvirker til lang fin eftersmag og den har lidt blomstret humle i eftersmagen. Egentlig en gansk fin blond ale, dog uden de store overraskelser.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: klar gylden
Anmeldt af Paulaner
Svag frugtig maltet duft og svagt hvidt skum. Smagen er sødlig med lys karamel, gule modne æbler og lidt gærtoner op mod en behersket ekstraktpræget let besk humling. Virker på flere områder second class og lidt uindspireret. 
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 36 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11869 Anmeldelser af 257435 øl fra 247 lande og 12683 bryggerier. Billeder: 98871


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!