powered by goodbeer.dk
344 Ølanmeldelser
Side 1 af 35 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Pænt hvidt skum, citrustoner og blomsterpræget duft (som fra en stor gul rapsmark) . Smagen er skarp af både citrus og alkohol og måske også en smule hvidt sukker i stedet for malten til at få procenterne op. Citrus dominerer sammen med rapsen (jeg elsker denne duft) og gør øllet en smule besk og bastant sammen med alkoholen.  Mundfølelsen er frugtig og fyldig. Bastant  men uden den store finesse. Her er betydeligt mere Triple end en Blond, men også en del af den skarphed, som man tit finder i fx overstærke discount Pilsnere som fx Harboe Årgangsbryg, der ikke kan bære procenterne uden af fremtræde sprittet. Dog ikke en øl jeg vil gå af vejen for en anden gang.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset orange
Anmeldt af Paulaner
Svagt hvidt skum og lidt udbestemmeligt krydret maltet duft. Smagen har lyse karamel og orangetoner med en meget behersket lidt ubestemmelig humling. En rund Ale uden udfordrende og pirrende kanter, som savner inspiration og personlighed. Måske fordi den er brygget til salg i COOP, hvor den i disse dage ryger over disken for 10 kr. i lokalområdet i det midtjyske. Den vil sikkert ikke støde nogen, så intentionen er opfyldt som all around pleaser. Men prisen herfor er en velsmagende men kønsløs Ale, som er så undseelig i sit udtryk, at jeg rent faktisk glemte at drikke den sidste tredjedel.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Dejlig og velduftende blond ale med aroma af overmodne bærfrugter såsom rosin og søde appelsiner. Den er ufiltreret og smager delikat af lidt karamelmalt og lys sirup, men det er solmodne frugter som appelsin og lidt citrus der bærer hovedsmagen. Endvidere smager den lidt af fyrrenåle, frisk nyslået græs i dens diskrete humlede eftersmag. Meget velafbalanceret blond ale som med dens blide karbonisering folder alle sine smagselementer godt ud. Jeg er meget overrasket over dens fylde og behagelige nænsomme smag.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset lys gylden
Anmeldt af Paulaner
Goedendag Sterk Blond har flot, flot hvidt stabilt skum og en kraftig lækker duft af gær, grape og citrus.  Det lover virkelig godt og løftet opfyldes til fulde i smagen, som har den samme kraft i sine indtryk. Hertil kommer en bitterhed af knust citronkærne i finalen, mens gærtonerne fra duften til gengæld her viger en del. Øllets krop bliver derved lettere, men intensiteten i de meget syrlige og særdeles friske udtryk slår alligevel massivt igennem, selv om et lille vandigt indtryk sniger sig ind imellem de øvrige. Friskheden er så absolut styrken i Goedendag Sterk Blond. En lidt anderledes Blond med smagsindtryk, der mere minder om en Triple, har en tilsvarende styrke og skjuler sine høje procenter fint.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Meget prægtig og vedvarende skumkrone der hurtigt fylder glasset med 50% skum. Det slører selvfølgelig aromaen, som kun omfatter lidt lys karamel samt lidt humlet duft. Smagen er maltsød med lys karamel i front samt lidt friskbagt lyst brød. Endvidere har den et friskt præg af citrus og lemon før en behagelig frisk humlet bitterhed balancerer øllen på fin vis. Det er en dejlig Vienna/Classic som er over middel.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lys kobber
Anmeldt af Teejay
Hvid vedvarende skumkrone. Aromaen er tydeligt præget af gær, lidt hvedemalt og let frugt. Smagen er let karamelmaltet og har lidt af hvedemaltens smag af frisk korn. Endvidere smager den lidt sødt i form af friske sommerbær i form af ribs og stikkelsbær. Lidt honning sødme præger afslutningen og det er en noget sød øl i forhold til andre blond ales jeg har smagt. Humlen er moderat og giver en fornuftig balance til dens sødelige indtryk.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset gylden
Anmeldt af Paulaner
Flot højt "snakkende" offwhite skum a la pisket æggehvide og humlet frugtig duft. Affligem Blonde er i smagen ret humlet for en blonde og snerper hos mig lidt hen af Pale Ale. Malten har toner af gær, lys karamel og grøn melon, mens humlingen virker lidt enstonig og en anelse skarp og ekstraktagtig. Det sidste husker jeg også fra Affligems Dubbel. Her i varmen på terrassen virker humlingen meget frisk og læskende, men jeg er dog mest til den traditionelle belgiske blonde, hvor favoritten er St. Feuillien Blond. Denne ligger både i samlet indtryk og især i nuancerne en klasse under St. Feuillien. Men det gør prisen også.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys
Anmeldt af reneac
egentlig ikke helt dårlig bare rimelig intetsigende, og må så sige 55 kr i tovehalerne det er tæt på tyveri ved højlys dag
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lys
Anmeldt af reneac
Fik den med korkprop, og der var knald på og en meget livlig øl i glasset, med dejlig perlene fornemmelse, smagen var letter frugtig og dejlig læskendeen rigtig dejlig balanceret øl
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: guldgylden
Anmeldt af Paulaner
Sødlig svagt humlet duft og diminutivt flygtigt hvidt skum. Smagen har toner af frugtig lys karamel modsvaret af en behersket venlsmagende nuanceret aromatisk humling. Mundfølelsen er sødlig, rund og let til middelfyldig. Minder om de få Golden Ales jeg hidtil har smagt. Udmærket og meget helstøbt med fine nuancer, men drik den tempereret og ikke direkte fra køleskabet. Ellers smager den ikke af ret meget.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 35 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11386 Anmeldelser af 224663 øl fra 246 lande og 12047 bryggerier. Billeder: 87599


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!