powered by goodbeer.dk
83 Ølanmeldelser
Side 1 af 9 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Paulaner
Offwhite skum og den karakteristiske lidt hengemte gærduft, der hører til typen. Smagen i Felsenkeller Bier tilfører en let sødlighed og toner af kælder, sten og fugtigt støv. Altså en øl, der har taget et klart præg af gærsporerne i omgivelserne, hvor gæringen - som typen foreskriver - er foregået i en tønde med åben spuns i en egnet kælder. Mundfølelsen er sødlig og let frugtig med middel karbonisering.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk rav
Anmeldt af reneac
Må sige den er meget kedelig og flad i smagen, der en lille smugle rest sukker men næsten ingen humle og meget lidt malt, og ingen eftersmag
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset lys rav
Anmeldt af Paulaner
Ungespundetes er Spezial Bräuereis eneste øl, der er brygget UDEN røgmalt. Den fremstår med et meget stabilt hvidt skum og en sødlig let duft af tropisk frugt. Smagen udvider dette indtryk med et anstrøg af modne gule æbler. Der afsluttes af en aromatisk humling med et let skarpt anslag af frisk peber. Mundfølelsen har let til middel fylde og nogen sødme. Karboniseringen er vel blød, og fik for mig øllet til at virke lidt fladt. Det trækker lidt ned i det samlede indtryk.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset rav
Anmeldt af Paulaner
Mahrs Bräu leverer efter manges bedømmelse verdens bedste Kellerbier. Selv om den særdeles hyggelige Bierstube og dens lille ølhave ligger lidt afsides en pæn halv times rask gang fra centrum, så skulle den naturligvis opsøges med en Kellerbier af denne kaliber. I øvrigt kan besøget også kombineres med et kik ind på Brauerei Keesmans tilsvarende Bierstube og Biergarten, som ligger lige skråt overfor. Ophældt, som normen er her, i et keramikkrus er det svært at bedømme øllets farve, men det gik endda. Kellerbier Ungespundet Hefetrüb har et moderat beige men stabilt skum og krydret duft af malt med mindelse af de gammeldags gule althea bolsjer - nok et barndomsminde fra bedstemor, der her kom frem. Men en smag der nok er mere præcist kan betegnes som bergamotte olie. Smagen er rund og maltet med gode men lidt udefinerlige frugtige nuancer af gær, et strejf af orangeskal og så min althea. Øllet er middelfyldigt og sødligt med en blød karbonisering. Som Kellerbier – kaldet ungespundet - er denne ofte bedømt blandt de allerbedste i verden. Typen er er for mig svær at definere. Nogle gør sig meget dårligt på mine smagsløg, mens andre virker ret diffuse og rodede i deres udtryk. Denne er klart blandt dem, der falder i min smag.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset brun
Anmeldt af Paulaner
Svagt beige skum og ubestemmelig sødlig svag krydret duft. Smagen er sødlig og rodet i nuancerne med gær, lidt brun karamel og ristet malt plus en anelse orange og kaffe. Ja den glider da fint ned men virker usammenhængende og uden den store ide i kompositionen. Humle er der heller ikke meget af, hvilket gør U3 Ungespundet noget bolsjeagtig i udtrykket. Jo, det er da ganske spændende med en mørk Kellerbier, men i Bamberg - Tysklands hovedstad for Ungespundet (Kellerbier), - så skal der altså for mig mere til end dette la-la i en Brewpub. Tilsyneladende gik det dog fint på fortovet udenfor, idet de unge ligeligt af begge køn summede flittigt i den lune nat med ølglassene i hånden. Sympatisk stående råhygge uden råb og skrig i den smalle bindingsværkprægede middelaldergade. Ingen hævede stemmen eller råbte op - her var godt nok noget at lære for det sædvanligvis støjende danske værtshusmiljø. Der var 3 Bierstuben indenfor 25 m. så jeg skal ikke kunne sige, at de alle drak fra Anbräusianum. Men inde i skænkestuen var vi kun 6-7 stykker. Det bliver til 6 små glas.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gylden
Anmeldt af Paulaner
Hvidt skum og krydret sødlig honningkrydret "kælderduft". Ja, de store i bryggerier München - Paulaner og Franziskaner - har inden for de sidste to år lanceret en Kellerbier eller Zwickl. En type som kan udarte sig meget forskellig fra bryggeri til bryggeri. Kellerbier har man - egentlig forbavsende - ikke har haft i sortimentet hos de to bryggerier tidligere. Men som Paulaner dog i og med ægteskabet med Hacker-Pschoor har ladet sig repræsentere af 1417 Kellerbier. Franziskaners bud i typen er efter min vurdering noget kikset, mens Paulaner Zwickl her rammer tættere på. Der er tale om en fyldig Kellerbier med en vis sødme med lækker honningpræget maltside, som så modsvares af en behersket aromatisk humling. Det mest spændende er dog præget af den spontangærede tilblivelse. Her er der masser af stenkælder, nostalgi og historisk vingesus med typens bedste karakteristika i form af velsmagende kældermug og en flot lille atmosfæremættet nostalgisk 40 cl. flaske. Dog savner jeg den friske syrlighed, som udgør den perfekte afbalancering i Hacker-Pschoors 1417. Denne, Mönchshofs Kellerbier og især da St. Georgen Bräus suveræne typeklassiker er stadig mine favoritter i Kellerbier typen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Fantastisk flot skummende øl med dejlig aroma af lidt malt, men mest en lokkende humlet aroma. Smagen let karamelsød på en all-grain måde som tydeligt viser anvendelsen god maltkvalitet. Ikke noget med maltessens eller andre ulyksaligheder i denne øl. Frisk korn og karamelmalt giver den en flot og mættende fylde, som man desværre alt for sjældent finder i øl fra de større bryggerier. Humlebitterheden synes jeg er lidt tilbagetrukken, men den fastholder en lang eftersmag og sætter en fin kant for maltsødmen. Den er virkelig elegant og velbrygget og jeg kan klart anbefale den.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: orangegylden
Anmeldt af Paulaner
Ubestemmelig maltet duft af kældermug og beige pænt ret flygtigt skum. Smagen er skuffende og ubestemmeligt fad i sine indtryk. Malten er fremherskende, men nuancerne er svære at skelne. Der er en smule honning og karamel men også et jordslået skær af gærtoner i retning af våd hund og let metalliske indtryk. Humlingen er svag og aromatisk. Spaten-Franziskaner hører for mig ikke til Bayerns elite, men leverer dog en habil Dunkelweisse og en særdeles god Oktoberfestbier. Denne Kellerbier mangler friskhed og for mig også sammenhængende ide i sine smagsindtryk. Den bliver totalt distanceret af fx Hacker-Pschorrs glimrende Anno 1417 og Mönchshoff Kellerbier. Flere andre tyske Zwickl/Kellerbier ligner denne Fanziskaner og er heller ikke faldet i min smag. Måske er det det lidt mugne Touch af vildgær, som jeg ikke sætter pris på. Men ikke desto mindre hører typens ofte erklærede eliteøl St. Georgenbräus Kellerbier til en af mine favoritter. Så typen falder trods alt ikke helt skævt på mine smagsløg.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk gylden
Anmeldt af Teejay
Vedvarende hvidt skum og en fin aroma af lyst brød, hø og udefinerbare krydderier. Den har desværre den her lidt ubeskrivelige syntetiske aroma som minder lidt om sæbevand eller sur karklud. Hvad det helt præcist kan være ved jeg ikke, men jeg har før oplevet det i industriøl, så det er formentlig noget med maltekstrakt. Smagen er heldigvis foruden og har god karamelmaltet smag med lidt smag af ristet lyst brød og meget lidt snert af hasselnød. Den samlede maltkarakter er fin og har stor fylde og det er næsten ved at blive for tungt og maltsødt, da en svag sødme af honning bærer den over i en tilpas humlet bitterhed der sætter fint kant for malten. Om det er Tettnanger humlens kendte smag af krydderier der også præger aromaen ved jeg ikke helt, men det kunnne meget vel være tilfældet. Smagsmæssigt er den i hver fald helt i orden, men set i forhold til mange andre tyske pilsnere er den under middel. Sammenlignet med danske pilsnere er den langt over middel.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: orange
Anmeldt af baaj
sødmefuld lidt frugtagtig duft

Svagt perlende og næsten intet skum

Har en speciel krydret smag - ikke ubehagelig, men heller ikke lige i skabet

Svagt syrlig og lidt besk eftersmag

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 9 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9

I Databasen: 11346 Anmeldelser af 220734 øl fra 246 lande og 12009 bryggerier. Billeder: 86322


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!