powered by goodbeer.dk
212 Ølanmeldelser
Side 1 af 22 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Kobber
Anmeldt af reneac
En fantastisk god barley wine, nemt drikkelig men stadig kompleks, duft lidt mørk og tung, meget fugtig, men smagen er kompleks og dyb af frugt og alkohol
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset Rødbrun
Anmeldt af Teejay
Skumfattig Barley Wine på hele 12.7%, hvilket selvfølgelig er årsagen til dens mangel på ølskum. Den har fantastisk god aroma af mørk karamel, rosiner, svesker og anden tørret frugt. Smagen er en eksplosion af æbler, rosin, sveske, karamel, honning og lidt egetræ. Den har tyk og nærmest olieret fyldighed og dens alkohol er ikke prikkende, men giver en god balanceret varme i mundhulen som en god cognac ville gøre, uden på nogen måde at være dominerende. I eftersmagen finder man lidt brun farin og den holder eftersmagen af førnævnte smagsnoter meget længe. De Molen har for mig altid haft et højt niveau med deres øl - denne Barley er ingen undtagelse.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk gylden
Anmeldt af reneac
Skummer rigtig meget, dufter lidt af over modne frugt, smagen er vituøs og meget tung. En let drikkelig barleyvine i den lkohol lette ende for barley vine
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rav
Anmeldt af Paulaner
Beige behersket skum og maltet sødlig duft med lidt vanilje og rom. Smagen fylder munden med egetræ, lys karamel, lidt rom, lyse rosiner og en anelse skarphed fra de 9 % som ikke går sporløst hen over helheden. Ja, Thisted trilogien af fadlagret øl med tilsætning af Gin, Whiskey og Rom har bestemt sine kvaliteter. Rum & Beer har bestemt en del heraf også, men virker en smule rodet i sine nuancer, ligesom en procent mindre i styrken for mig ville være at foretrække. På positivsiden er den maltede sødme velafbalanceret i forhold til helheden og fint modsvaret af den let bitteraromatiske humling. Her har Rum N' Beer en fordel frem for fx Innis & Gunn Rum Cask, der i længden bliver for sød.  
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: grumset orange
Anmeldt af Paulaner
I realiteten en Bush Ambree, der er lagret 60 dage på egefad og tilsat en lille smule sukker til eftergæring på flasken. Det sidste for som i en champagne at få karboniseringen tilbage – et moment, der her også tilfører en ekstra procent op til 13. Resultatet opskænkes fra en sjælden elegant sort svungen flakon, der i den grad øger forventningerne. De skuffes ikke. Under det flygtige offwhite skum breder der sig en syrlig vinøs duft. Når man efterfølgende tager den første slurk, så er den første association hedvin. Egetræet har sat sit præg på den gode måde, men smagen er maskulin med en del frugt, sødme, syrlighed, snerp som af sure blommer og en massiv fylde, der lader en strøm af nuancer glide over smagsløgene. Humlingen danner sammen med syrligheden og de hele 13 % en kant til sødmen, der sammen med alle indtryk følger med ud i en lang massiv eftersmag. Bestemt ikke en øl, der bare ryger ned. Den formelig skriger på al opmærksomhed og skubber alt til side samtidigt med, at den stemmer til stille andagt og eftertænksomhed. Her er betegnelsen Barley Wine i den grad velanbragt. Min anmeldelse nummer 1700 blev en klasseøl !
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rød
Anmeldt af Teejay
Vedvarende stabilt skum og skøn aroma af lidt humle, sød frugtig malt og karamel. Fylden er tyk og let cremet med en karbonering der prikker lidt som mousserende vin. Smagen er mest karamel med lidt bitter kant fra humlen. Den har ikke de typiske frugtnuancer som mange andre Barley Wine, men har nærmere en lidt syrlig bagside der kan minde om grønne æbler. Dertil kommer en mere markant humlet bitterhed som også adskiller sig meget fra andre øl af denne type. Karamel og lidt sød sirup afslutter fint dens humlede bitterhed. En lidt anderledes Barley Wine uden den velkendte fulde smag af tørrede frugter. Her spilles på lidt andre tangenter, og det er faktisk rimeligt vellykket. Alkoholen er godt af vejen i smagen, men ulmer i baggrunden med sin varmende fornemmelse.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset rav
Anmeldt af Paulaner
Smagt på ølfestivalen 2019. Flygtigt svagt beige skum. Sødlig karamelduft med granåle. Maltsiden er præget af brun karamel, vanilje, lidt honning og kandis, men virker generelt lidt sammenmudret, fad og flad. Som Barley Wine imponerer den ikke specielt fyldig kropsmæssigt. Men på positivsiden skjules de høje procenter godt. Jeg var forberedt på en amerikansk humling, men havde ikke forventet et sådan grannåleislæt i denne type, ligesom den mere blomsterprægede del af humlingen virkede hengemt og støvet i sammenhæng med den bløde karbonisering. Grannåletonerne var for mig nok det værste, idet de står meget dårligt til den relativt enstonige fade karameldominerede maltside. Jeg havde håbet på noget i stil med klassikeren Old Foghorn. Mindre kunne gøre det, men denne disharmoniske øloplevelse var skuffende. Denne var en 13 ed. 11. Der opereres med forskellige udgaver år for år, så næste og foregående kan være anderledes.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset orangegylden
Anmeldt af Paulaner
En en jubilæumsversion af en klassiker, som alle skulle unde sig at smage. - Indledningsvist som jeg her på ølfestivalen 2019. Kompleksiteten er så høj, at den er næsten umulig at beskrive. Men jeg gør et forsøg. Skummet er stort set fraværende og duften præget af orangeskal bitterhed. De samme elementer går igen i det massive fyldige syrlige let bitre smagsindtryk sammen med en god sødme, sukat, lys tørret frugt som abrikoser, fersken og lyse rosiner. hertil kommer lidt lys brun karamel og honning. Jeg har på fornemmelsen at adre kan trækken enten andre eller lignende smagsindtryk ud af dette skatkammer af indtryk. Humlingen sætter sammen med syrligheden er fin kant op til herlighederne. Afslutningen er krydret syrligbitter og hedvinsagtig som en lys sherry med masser af varm alkohol. En øl med et meget stort lagringspotentiale, men som allerede nu er rundet en del af af. Utroligt at man kan brygge en så kompleks og forunderlig vinøs øl. Jeg starter med 9 glas men er bombesikker på, at den vil nå de 10 efter nogle års lagring.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset mørk rav
Anmeldt af Teejay
Denne øl har jeg indkøbt i Systembolaget i Malmö tilbage i september 2018. Det kan lyde vanvittigt for en dansker at handle i det svenske Systembolag, men hvis man (som jeg) kun bor ca. 30 minutters kørsel fra Sveriges 3. største by, så giver det god mening. For Sverige er ikke kun det naboland som vi elsker at slå i fodbold, det er også et land som er rigt på smuk natur, et land som vi kan misunde for deres Allemandsret samt et land som byder på mange kulinariske specialiteter der minder om, men alligevel ikke er, dansk tradition. Sverige er på flere punkter et land som jeg elsker at besøge, og når man alligevel er kørt hinsidan vil det være en skam ikke at besøge et Systembolag. Systembolaget fører et meget stort og velassosieret udvalg af øl fra bl.a. Danmark, Tyskland og USA samt selvfølgelig de gængse øl fra kommercielle svenske bryggerier. Ølpriserne er nogenlunde de samme som i Danmark og det er netop her man opdager kærligheden til sit broderland. Valutakursen er nemlig ca. 30% til forskel, så samne øl til til 45 kr. i Danmark koster kun omkring 32 kr. i Systembolaget. Endvidere finder man ofte øl som aldrig når ud til de danske supermarkeder eller specialbutikker, så bl.a. derfor er Sverige et kæmpe hit. Jeg er så glad for at Malmö ligger så tæt på mig.

Bearded Nurse fra Electric Nurse i Göteborg havde jeg sikkert aldrig stødt på hvis jeg ikke tog min årlige tur til Malmö. Det er en potent og velduftende Barley Wine med tydelige aromanoter og smag af dadler, brun farin, bitter appelsinskal, rosiner, tørrede solbær og en særlig smag som jeg forbinder med tørv eller skovbund. Alkoholen er godt gemt af vejen i denne øl og først mod slutningen bider en smule alkohol dens ellers søde struktur over og fuldender med lidt skarp bitterhed som lige understreger at det faktisk er en Barley Wine man har med at gøre. Det er en super elegant Barley Wine. Mit eksemplar er tappet den 22. Marts 2018, altså for knap et år siden. Jeg fortryder at jeg kun købte en flaske, for der er bestemt potientiale for langtidslagring her. Best before 22. Marts 2021 står der på etiketten, men det er vist bare noget man skal skrive. Jeg turde sagtens gemme den koldt og mørkt i 5-6 år eller længere.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset rødbrun
Anmeldt af Teejay
Sødlig og alkoholpræget aroma af ubestemmelige bær og krydderier. Skummet er svagt og øllen er forholdsvis tyk og fyldig. Smagen er lidt for sød til min smag, men efter lidt tilvænning kan man smage tørrede frugter som rosin, svesker og figen. Lidt nødder blander sig mod eftersmagen, som er halvtør med stærk alkoholpræg. Delvist humlet eftersmag sætter den i bedre relief og tager toppen af den farinagtige sødme, men fortsat er det en megt sød øl. En smule ubestemmelig krydderi i eftersmagen redder den lige præcis fra kvalme, men det er stadig en øl der efter min mening har alt for høj og kunstig sødme. Langtidslagring tror jeg ikke vil bidrage positivt. Jeg ved godt at en Barley Wine skal have en vis portion sødme, men her bliver det lidt for meget. Jeg er ikke vildt begejstret.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 22 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11690 Anmeldelser af 249249 øl fra 247 lande og 12512 bryggerier. Billeder: 95402


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!