powered by goodbeer.dk
83 Ølanmeldelser
Side 1 af 9 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: mørk gylden
Anmeldt af reneac
2009 smagt i 2023

meget vinøsduft, smager som en mellem ting mellem portvin og sherry, virkelig lækker med en efter smag af svesker

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rødlig
Anmeldt af reneac
En god engelsk ale, virker måske for dansker lidt flad i det, da vi er vendet til at der skal være en masse kulsyrer i øl, der er noter af tøret mørke frugter
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset brun
Anmeldt af Paulaner

Lyst brunt svagt skum og mørk karamel farve og massiv duft af krydret malt. Smagen afslører en kraftig humlet meget tung sag, der slår massivt igennem over hele registret. Humlen er på en gang aromatisk og bitter og døver i nogen gad maltsiden. En malt, som domineres af brune karameltoner, kandis, farin og tørret frugt. Mundfølelsen er massiv fyldig, vinøs og sødlig til sød. Øllet står Ikke lige til mine smagsløg, men der er afgjort tale om en øl, som jeg forestiller anderledes afrundet efter nogle år på bagen. Lagringspotentialet er her så afgjort til stede her og vil med største sandsynlighed få denne klassiker en del længere op på stigen hos undertegnede. Men denne årgang af Fullers Vintage er - trods mine gode erfaringer med serien - for humlet til mine smagsløg.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sortbrun
Anmeldt af Paulaner
Fullers Pastmaster og Vintage serie er velkendt for mange entusiaster og har været præsenteret på diverse ølfestivaler. Denne Double Stout er i Ratebeers top 50 for typen. Ja, så skulle den naturligvis testes, selv om Imperial Stout ikke lige står blandt mine yndlingstyper. Øllet er sortbrunt med ret flygtigt brunt skum. Smagen er som duften typens normale med ristet malt, lidt bitter mørk chokolade, kaffe og et strejf af tjære plus her også en pikant tone er salt lakrids, der toner med humlingen ud i eftersmagen. Samme humling er bitter aromatisk med overvægt til de bitre toner. Bitterheden toner dog langsomt ud i den lange eftersmag og erstattes til sidst næsten af den fine salte lakrids. Mundfølelsen er kraftig med en rund velkomponeret maltside med en flødeagtig konsistens. Jeg giver 8 glas på typens præmisser for den gode balance, nuancerne og den pikante afslutning, men vil mene, at en Stout fan nok her vil give mindst et mere.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk gylden
Anmeldt af Paulaner
Svagt offwhite skum og duft af honning og aromahumle. Humlesiden bidrager med hele 3 forskellige slags humle med mange lækre nuancer, mens malten er blid og fløjlsrund med gær- og honningpræg og lækre karamel toner, let citrus orangeskal og et hav af lækre andre nuancer - deriblandt et vist præg af træfad. Mundfølelsen er varmende hedvinspræget, sødlig til sød og med stor fylde. Vintage Ale 216 er svagt og blødt karboniseret. En virkelig stor øl i Fullers Vintage serie.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset brun
Anmeldt af Paulaner
Krydret, maltet duft og flygtigt beige skum. En Strong Ale med tryk på alle nuancer i malt og humle, men som desværre umiddelbart skuffede en smule i forhold til de andre enkelt emballerede dyre Fuller produkter. Fylden er udpræget, og de høje procenter slår ikke igennem som andet end vinøs varme.  Så langt – så godt. Men øllet virker noget mudret i sine mange maltindtryk, og selv om man også kan mærke aftrykket fra fadlagringen på whiskyfadene i form af egetræ og lette whiskytoner. Ja, så er det som om den bredspektrede friske aromatisk humle disharmonerer med det øvrige indtryk. Ikke fordi den er for kraftig eller bitter, men fordi jeg føler dens udtryk bedre anbragt i en ulagret mere frisk ung syrlig og mindre kompleks øl. Her fremtræder den som en ungmø, der indgår ægteskab med en veltjent pensionist. En øl med mange gode momenter, men for mig falder et par glas i forhold til sammenhængen i smagselementerne og den høje pris.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brunlig
Anmeldt af reneac
En dejlig tør ale i smagen, med en god kraft, smagte dejligt
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gylden
Anmeldt af Paulaner

Også så nogle af de bedste fra ølfestival 2016 til sidst. Sparsomt hvidt skum og sødlig honningpræget maltduft. Farven er lys gylden med varm glød. Blød lækker karamelmalt med et fint egetræspræg fra fadlagringen. Hertil kommer mundvandsfremkaldende toner af abrikos og orangeskal. Her er i den grad klasse over alle indtryk og en fin balance og afslutning med modspil i en behersket aromatisk humling. Mundfølelsen er fyldig smørrund og sødlig til sød og lidt mere blid i kompositionen end Fullers lidt tilsvarende Past Masters, som lige vinder med et mulehår i sammenligning.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk gylden
Anmeldt af Paulaner
Den femte i rækken af Fullers fine Past Masters serie. Her efter en opskrift fra 1914. 1914 Strong X har svagt beige skum og fin mørk gylden glød i glasset. Duften er sødlig og honningmaltet. Smagen har tydeligt præg fra fadlagringen og er smørrund af gærtoner, appelsinskal, lyse rosiner, honning, lys blød karamel og god skotsk orangemarmelade, som rundes fint af med en nuanceret aromatisk humling. Øllet fylder munden med sin sødme og blide alkoholiske varme. Så kan en engelsk øl vist ikke blive bedre.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk gylden
Anmeldt af Paulaner
Grannålepræget humleduft og beige pænt skum, der dog efter lidt tid svinder ind til et tyndt lag på overfladen. Smagen er ret så mainstream. Her en blid brun og ganske lækker karamelbund med modspil i en ret enstonig stikkende grannålepræget humlebitterhed. Mundfølelsen er rund, cremet og middelfyldig med bitterheden langsomt udtonet i eftersmagen. En relativ blid IPA som da kan mestres af humlefølsomme smagsløg, men Fullers IPA byder ikke på nogen særlig hurra-oplevelse i sin type, idet både malt og humlesiden mangler nuancer. Men tingene hænger da godt sammen. Jeg foretrækker flere nuancer i en IPA især mere aroma end enstonig bitterhed på humlesiden.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 9 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9

I Databasen: 12204 Anmeldelser af 267300 øl fra 247 lande og 12869 bryggerier. Billeder: 102381


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

  • Dit navn: Kun synlig for webmaster
  • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
  • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
  • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
  • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

  • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
  • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
  • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
  • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

  • Ny ølanmeldelse: 25 point.
  • Upload af et nyt billede: 25 point.
  • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
  • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
  • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!