powered by goodbeer.dk
286 Ølanmeldelser
Side 1 af 29 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Tja Blå Thor var en af de første øl, jeg lærte at elske.  Det er stadig en fyldig og behagelig bitter guldøl, der som bryggeriet siger har lidt mere af det hele, Nuancerne er dog ikke mange. Men de, der er, smager godt og læskende her i forårsvarmen. Eksemplaret var på dåse og selvimporteret fra Grænsen. Tak for et nostalgisk gensmag fra mine ungdomsår, Allan.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Svagt hvidt flygtigt skum og let kemisk grannålelugt. Corpus vagte straks mit mishag, da den vedvarende skummede over ud over dugen og i løbet af nogle få minutter, hvor jeg havde forladt den havde vædet bordet med en ca. 3-5 cl. En besynderlig opførsel for en øl, som normal tyder på utilsigtet flaskegæring. Den store negative overraskelse udeblev dog heldigvis desangående. Øllet er ret så meget i stil  med Thisteds Porse Guld. Denne hæver sig dog ikke over denne. En let terpentinagtig kemisk tone fra grannåle ekstrakten misklæder også produktet. Grannåleekstrakten er sammen med den spanske timian tilsat herlighederne, og selv om den ikke er særlig kraftig, så trækker den yderligere ned hos mig. Denne sammenskudsbryg mellem Toledos Fernando Campoy og Thisted Bryghus, som rummer mere opreklameret symbiotisk herlighedsværdi end smagsmæssig tyngde.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: kobber
Anmeldt af reneac
En lidt kedelig meget maltet øl, og kunne tænke mig man skrev hvad øltype det er kunne ikke finde noget på øl andet end høstbryg og hvad er det
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brunorange
Anmeldt af Paulaner
Svagt beige skum og sødlig grønsagspræget duft, der ikke umiddelbart frister. Smagen er sammenrodet i malten med toner af brun karamel, sirup og et strejf af kaffe. Humlingen er lidt enstonig og ekstraktpræget, mens mundfølelsen er sødlig og middelfyldig. Jeg kan efterhånden beherske min begejstring for Svanekes mere og mere udvandede myriader af forskellige øl, der aldrig kan holde en konstant stil og en fast nuancepalet. Denne er drikkelig, men uinspireret og uden megen hurraværdi - lige bortset fra prisen som her kun var 8 kr. Endnu engang ret forskellig for de tidligere gange, jeg har smagt Svanekes Mørk Guld. Svaneke har for mig gennem de sidste år gennemgået en konstant deroute med stadig flere ligegyldige øl i et hav af varianter. Varianter som tilmed desværre ikke engang udmærker sig ved at byde på et smagsmæssigt konstant produkt fra gang til gang.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: møk
Anmeldt af reneac
En dejlig øl med en masse alkohol, og en øl der varmer, men på den gode måde, den har noget ristet og mørke frugter over sig

 

smager stadig dejligt

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rav
Anmeldt af reneac
Havde håbet på noget andet dette kunne lige så godt være en dk mainstream, den er meget maltet, og smager som de fleste andre stærk øl, ikke lige mig, mangler en profil
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Brun
Anmeldt af Teejay
Ikke så meget skumdannelse og også en lige så anonym aroma som begrænser sig til lidt karamel og en halvkedelig lidt ubestemmelig maltkarakter med ligeså kedelig aromahumle mod slutningen. Smagen er karamel og en syntetisk sødme der faktisk ikke smager så godt. Fydigheden har lidt positiv karakter af brød og tørret frugt, men det førnævnte kunstige sødemiddel ødelægger helheden og lægger et solidt låg på de små positive ting som denne øl har. Humlebitterheden er begrænset og redder heller ikke den eftersmag uden at efterlade en stor del restsødme. En anden anmelder kalder den en maltsodavand, det vil jeg gerne tilslutte mig, for det er en meget rammende betegnelse. Det er ikke en øl jeg på nogen måde vil anbefale, men den har dog lidt positiver - bare ikke til min smag.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys rav
Anmeldt af Paulaner
Pænt beige skum og frugtig sødlig humlet duft. Smagen er præget af en relativ kraftig bitteraromatisk humling på en maltbund af brune frugtige karamelnuancer. Mundfølelsen er rund, sødlig og middelfyldig til fyldig. Helhedsindtrykket er velafbalanceret og ganske velsmagende men uden at vælte borde og stole hos mig.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys rav
Anmeldt af Paulaner
Moderat beige skum og frugtig krydret maltet duft. Primátor Rytirský 21 er af type for mig langt nærmere Bock end luksus Lager med sine ret så Bock prægede sødme og  ditto smagsindtryk af kandis og lys sirup. Humlingen smager til gengæld af Pilsner, mens mundfølelsen er ret fyldig og sødlig til direkte sød med lidt klistrede toner. Smagen er trods sødmen ret afbalanceret i kraft af den enstonige lidt bitterskarpe humling. En lidt primitiv humling, som sammen med alkoholskarpheden og manglen på finesser  trækker ned i helhedsindtrykket. Ikke det største sus. Men det er da rart og betryggende, at tjekkerne også kan producere andet end Pilsner. Men som Bock kan jeg nok nævne de første 20 tyske og danske Bocks, som jeg ville vælge forinden.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Flot skummende luksusøl med aroma af let karamel malt. Smagen har anstrøg af lyst brød og lys karamel, som igen er fint balanceret med en behagelig humlet bitterhed. Til slut fremkommer desværre en skarp smag af alkohol, og det ødelægger helhedsindtrykket en del. Jeg er ikke helt vild med den.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 29 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11346 Anmeldelser af 220774 øl fra 246 lande og 12009 bryggerier. Billeder: 86344


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!