powered by goodbeer.dk
291 Ølanmeldelser
Side 1 af 30 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Paulaner
Tuborgs tidligere Gyldne Dame har ikke bare mistet sit navn, men er oven i købet blasfemisk lavet om til et saftevandsagtigt parfumeret produkt. Resultatet er igen en øl, som er målrettet de, som ikke kan lide øl overhovedet. Hvorfor lader man dog ikke ølhadere drikke deres vin eller sherry i fred. Tuborg Guld var som øl ikke meget at snakke om, men dette her er gravskændig af et produkt, som oven i købet havde en vis klassiker status. Passionsfrugten, der overdøver alt, giver ikke den friskhed, som citronen netop skaber i en Radler, Sødmen i den søde frugt får ingen modspil her. Jeg anede ikke, at Guld Passionsfrugt overhovedet eksistrede. Men min søn fik den serveret af en gæst, som derefter forståeligt opfordrede ham til at beholde resten, efter de begge havde smagt den. Jeg fik den sidste med et grin og besked om at give den en anmeldelse. Den så her, - prisen var nedsat til 1 kr pr. styk i MENU. Skynd dig, hvis du har lyst til at smage. Jeg spår, at den ryger hurtigt ud af markedet. Eneste formildende omstændighed er de 5.6 %.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lys
Anmeldt af reneac
Let sødlig duft, smagen er dejlig frisk med en eftersmag af honning, den er lidt mere skarp end mjød 
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk gylden
Anmeldt af Paulaner
Flot højt hvidt skum og lidt skarp fugtig duft. Frugten går igen i smagen som frem for alt er præget af stikkelsbær - grønne halvmodne stikkelsbær med masser af syre og snerp med lidt lys karamelsødme, der ikke formår at afbalancere syren, som yderligere får skarphed de forholdsvis høje procenter. Øllet har en forholdsvis høj karbonisering og virker mere udtørrende end læskende. Umiddelbart virkede øllet for snerpende og skarpt for mig. Jeg satte en prop i og tilbage i køleskabet. Dagen efter ville jeg lige gensmage, inden jeg hældte ud. Men til min forbavselse havde skarpheden fortaget sig, og øllet virkede mere afrundet. Karboniseringen havde som altid i en åbnet flaske trods proppen dalet en smule. Jeg tipper, at anslaget af både syre og alkohol derfor var mere blidt mod smagsløgene. Under alle omstændigheder fremstod Gudmund her på andendagen langt mere afbalanceret i sit udtryk. De sidste 40 cl. af flaskens 75 blev derfor en ganske anden og bedre oplevelse.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
En luksus fra det franske, som jeg vist nok fandt som et spot tilbud i enten Lidl eller Netto. Jeg forventer ikke meget, fordi luksus lager med denne styrke sjældent smager mig. De er alt for ofte udgæret og usammenhængende med det ene formål at højne alkoholprocenten. Men i tro tjeneste for Goodbeer.dk tager jeg chancen. Skumkronen er fast og vedvarende og slipper ikke så mange aromaer igennem. Man fornemmer dog lidt pilsnermalt og humle. Smagen er i begyndelsen meget lovende af lidt lys karamelmalt, men så falder resten også til jorden. Tydelig alkoholsmag prikker på tungen og eftersmagen bliver syntetisk og udgæret med en nærmest parfumeagtig humlet bitterhed i finalen. Den kan sagtens drikkes, men nogen stor nydelse er det ikke ligefrem. Ønsker man en hurtig påvirkning af alkohol i blodet er den sikkert fremragende, men hvis man leder efter en øl med bare lidt gode smagselementer så led videre. Her findes det i hvert fald ikke.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Tja Blå Thor var en af de første øl, jeg lærte at elske.  Det er stadig en fyldig og behagelig bitter guldøl, der som bryggeriet siger har lidt mere af det hele, Nuancerne er dog ikke mange. Men de, der er, smager godt og læskende her i forårsvarmen. Eksemplaret var på dåse og selvimporteret fra Grænsen. Tak for et nostalgisk gensmag fra mine ungdomsår, Allan.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Svagt hvidt flygtigt skum og let kemisk grannålelugt. Corpus vagte straks mit mishag, da den vedvarende skummede over ud over dugen og i løbet af nogle få minutter, hvor jeg havde forladt den havde vædet bordet med en ca. 3-5 cl. En besynderlig opførsel for en øl, som normal tyder på utilsigtet flaskegæring. Den store negative overraskelse udeblev dog heldigvis desangående. Øllet er ret så meget i stil  med Thisteds Porse Guld. Denne hæver sig dog ikke over denne. En let terpentinagtig kemisk tone fra grannåle ekstrakten misklæder også produktet. Grannåleekstrakten er sammen med den spanske timian tilsat herlighederne, og selv om den ikke er særlig kraftig, så trækker den yderligere ned hos mig. Denne sammenskudsbryg mellem Toledos Fernando Campoy og Thisted Bryghus, som rummer mere opreklameret symbiotisk herlighedsværdi end smagsmæssig tyngde.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: kobber
Anmeldt af reneac
En lidt kedelig meget maltet øl, og kunne tænke mig man skrev hvad øltype det er kunne ikke finde noget på øl andet end høstbryg og hvad er det
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brunorange
Anmeldt af Paulaner
Svagt beige skum og sødlig grønsagspræget duft, der ikke umiddelbart frister. Smagen er sammenrodet i malten med toner af brun karamel, sirup og et strejf af kaffe. Humlingen er lidt enstonig og ekstraktpræget, mens mundfølelsen er sødlig og middelfyldig. Jeg kan efterhånden beherske min begejstring for Svanekes mere og mere udvandede myriader af forskellige øl, der aldrig kan holde en konstant stil og en fast nuancepalet. Denne er drikkelig, men uinspireret og uden megen hurraværdi - lige bortset fra prisen som her kun var 8 kr. Endnu engang ret forskellig for de tidligere gange, jeg har smagt Svanekes Mørk Guld. Svaneke har for mig gennem de sidste år gennemgået en konstant deroute med stadig flere ligegyldige øl i et hav af varianter. Varianter som tilmed desværre ikke engang udmærker sig ved at byde på et smagsmæssigt konstant produkt fra gang til gang.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: møk
Anmeldt af reneac
En dejlig øl med en masse alkohol, og en øl der varmer, men på den gode måde, den har noget ristet og mørke frugter over sig

 

smager stadig dejligt

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rav
Anmeldt af reneac
Havde håbet på noget andet dette kunne lige så godt være en dk mainstream, den er meget maltet, og smager som de fleste andre stærk øl, ikke lige mig, mangler en profil
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 30 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11895 Anmeldelser af 258577 øl fra 247 lande og 12695 bryggerier. Billeder: 99360


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!