powered by goodbeer.dk
236 Ølanmeldelser
Side 1 af 24 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Schöfferhofer Hefeweizen adskiller sig ikke meget fra mængden af typiske tyske hvedeøl. Den har en fin stabil og vedvarende skumkrone, indbydende diset gylden farve og en dejlig aroma af moden banan og friske korn. Smagen er som forventet, hvedemalt, moden banan og uder over forventning har den også lidt smag af søde appelsiner, en friskhed der minder om dufter af kløver samt en svag antydning af citrus i eftersmagen. Det er helt bestemt en god hefeweizen der holder gennemsnittet på fin vis.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: uigennemsigtig orange
Anmeldt af Paulaner
Behersket hvidt skum og kraftig duft af tropisk frugt. Farven er som uklar appelsinsaft med masser af pulp. Smagen er orangepræget, syrlig og kraftigt præget af den tilsatte passionsfrugt, mango og grapebitterhed i en grad, så der næsten synes tale om frugtsaft. Mundfylden er ret udtalt med en vis sødme, der afbalanceres af den afsluttende grapebitterhed, der følger med langt ud i eftersmagen. Som IPA er den ikke den mest bitre, men der er spil på fine frugtige nuancer og grapetonerne giver rigeligt ekstra bitterhed udover den kun 15 IBU, der er deklareret. Selv om karboniseringen er ret blød, som føles den frisk og læskende og gør sig fint direkte fra køleskabet. Den smager jeg gerne igen.
NB Fås kun i MENU.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Vedvarende cremet skum og en dejlig og typerigtig aroma af hvedemalt og moden banan. Smagen er ligeledes moden banan med hvedemaltens friske islæt af korn. Den har en let og tilpas humlet bitterhed som giver stor fyldighed og lang eftersmag.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset orangegylden
Anmeldt af Paulaner
For mig er dette altså en Hvede IPA. Men under alle omstændigheder et udmærket valg her i går i Ølhaven i solskinnet ved Dragør havn. Hvedeøl er den uomtvisteligt med et fint skum og en særdeles frugtig duft af appelsin. Smagen har hvedeøllets indtryk. Dog med lidt mindre banan og koriander, men i høj grad også den deklarerede appelsinjuice. Bitterheden føles ret høj men også aromatisk som en forlængelse af appelsinintrykket med appelsin- og pomeransskal ud i eftersmagen. Og ja, som Teejay skriver - sødmen rammer først smagsløggene og går derefter over i bitterhed. Den smager bedst kold og frisk fra køleskabet som her. I sådanne omgivelser, hvor man bare sidder, mediterer, snakker og iagttager turistlivet. Så når Bloody Weizen snildt også hos mig 7.5 glas.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Der er ikke meget Witbier over denne øl, men som hefeweiss holder den bedre stik. Aromaen er lys karamel og modne bananer. Fin smag af hvedemalt, lys karamel og en let krydret smag af enebær og hyben. Tilpas humlet og langrtrukken humlesmag.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Fyret er en ganske delikat hvedeøl med den typiske aroma af smag af frisk hvedemalt og gær. Den forventede smag af lidt moden banan udebliver ikke og endvidere smager den lidt af frisk græs og har mod slutningen et let præg af koriander. Karboniseringen er middel og eftersmagen har lidt noter af kiks/lyst brød, hvor der desværre også indfinder sig en let metallisk smag. Helheden er heldigvis ikke ødelagt og det er en ganske fornuftig hvedeøl.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset bleg gylden
Anmeldt af Paulaner
En dansk hvedeøl, der overraskede positivt. Sødlig duft af banan og karamel ved ophældningen, mens det hvide skum er pænt højt uden at være prangende. Smagen er på maltsiden middelfyldig sødlig og let "fed" med lyse karameltoner, et lækkert islæt af banan, lidt citrus og nellike og en veltilpasset sødme. Humlesiden er aromatisk, typerigtig og velsmagende. Af den "nordiske" tilsatte enebær og hyben kunne jeg kun diskret fornemme et strejf af den let bitre frugt fra hybensaften. Fint dansk bud i typen, der smager efter mere. 
Bryggeriet omtaler den som et bud i Witbier typen, men for mig smager den udpræget som en Hefe Weisse.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset orange
Anmeldt af Teejay
Fin skumkrone og en delikat aroma af appelsin og aromahumle, der næsten får mig til at tro at det er en IPA jeg hældt op. Men den lanceres som hvedeøl med rigelige mængder blodappelsin og humle, så det være aromahumlen der dækker over de ellers velkendte duftindtryk jeg havde forventet fra hvedeøl. Smagen er i en klasse for sig, for kun meget kortvarigt fornemmer man hvedemaltens sødme og gærens forventede sødlige smag med noter af moden banan. Ret hurtigt efter byder den nemlig på en rig smag af søde appelsiner med en let syrlig og krydret afslutning. Humlen bidrager til lang eftersmag, men leder man efter en klassisk hvedeøl er man gået forgæves her. Det smager vel nærmest som en hydrid imellem godt hvedeøl og knap så spændende IPA. På en varm sommerdag tror jeg dog at den er meget passende på grund af dens læskende egenskaber og blodappelsinens smag af sol og sommer.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Aroma og smag kan man let slå sammen til et: Gær, frisk hvede og banan. Der ud over er der lidt krydret nellike i smagen og karboniseringen er middel hvilket giver den god behagelig mundfølelse med tilpas lang eftersmag. Det er bestemt ikke den bedste hefeweizen jeg har smagt, men absolut heller ikke den ringeste. Den holder typerigtigheden og......nej, det er altså uretfærdigt at anmelde en øl som både Tattooz og Paulaner allerede har beskrevet så helt nøjagtigt som den er. Læs i stedet deres anmeldelser, for jeg mener præcist det samme. Jeg er nok en lille smule mere enig med Paulaner, netop fordi min øl også er indkøbt i Getränkeland Harrislee og jeg havde heller ingen specielle forventninger til den. Men skuffet er jeg ikke blevet.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Paulaner
Pænt hvidt Weissbierskum og krydret behersket duft med banan. Smagen har banan og frugt som grundelement, men bærer også præg af gær, hvede, koriander og citrus. I forhold til typen i det øvrige Bayern har den lidt mere i procenterne, en lidt kraftigere humling og lidt skarpere koriander toner end normalen. Turm Weisse er god på typepræmissen, men ikke helt i top på baggrund af den bayerske stjernehimmel, hvor jeg normalt er til frugt og syrlighed. Til gengæld er forsiden med det berømte Hundertwasser Tårn, der knejser over bryggeriets Biergarten, helt i top.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 24 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11869 Anmeldelser af 257435 øl fra 247 lande og 12683 bryggerier. Billeder: 98871


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!