powered by goodbeer.dk
65 Ølanmeldelser
Side 1 af 7 : 1 2 3 4 5 6 7
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Flot vedvarende skumkrone og en behagelig aroma af let humle, rosmarin, hyben og lidt karamelmalt. Smagen er stort set samme som ovenstående, dog også med let citrus i eftersmagen. Humle og malt er fint balanceret og medvirker til en god fyldig smag. Ret tilfredsstillende IPA.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk
Anmeldt af reneac
få 1 ekstra point for prisen i forhold til produktet det er faktisk en god jule ale, især til prisen og den er sød, let ristet og man aner nogen mørke frugter
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk
Anmeldt af reneac
fantatisk øl, hvor man virkelig kan smag fad lagringen, skulle havde haft 9 hvis det ikke var for prisen, den er virkelig dyr
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brunsort
Anmeldt af Paulaner
Pænt lyst brunt skum og ristet duft. Smagen i Cascade Dark Ale er fyldig og præget af ristet malt, kaffe og især mørk bitter chokolade. Indtryk som så sekunderes af en middelkraftig bitter/aromatisk humling. Elementerne hænger godt sammen, og øllet er velsmagende uden dog at byde på den helt store hurraoplevelse mht. nuancer. Til en pris af kun omk. 10 kr. er den udmærket.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lys kobber
Anmeldt af Teejay
Hvid vedvarende skumkrone. Aromaen er tydeligt præget af gær, lidt hvedemalt og let frugt. Smagen er let karamelmaltet og har lidt af hvedemaltens smag af frisk korn. Endvidere smager den lidt sødt i form af friske sommerbær i form af ribs og stikkelsbær. Lidt honning sødme præger afslutningen og det er en noget sød øl i forhold til andre blond ales jeg har smagt. Humlen er moderat og giver en fornuftig balance til dens sødelige indtryk.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: orangebrun
Anmeldt af Paulaner
Denne overgik forventninger og kan anbefales til andre bock-fans, når den dukker op næste år. Fra køleskabet er den ret intetsigende, idet man næsten kun fornemmer humlen og rundheden i malten. Men som den tempereres, folder den sig ud med en maltet orangekrydret duft under det sparsomme flygtige hvide skum. Humlingen tager karakter af orangeskalbitterhed med en let skarp kant med præg af mynte og en anelse mentol. Maltsiden? Ja den består af den sædvanlige brune karamel med en lidt frugtig tone af bolsjeagtig syrlighed, der spiller fint sammen med orangeskallen. Og - bilder jeg mig et øjeblik ind - en lillebitte snert af røg. Begge dele er i fin balance og samspil. Mundfølelsen er halvtør (for typen), rund og middel til fyldig. Klart den bedste af Anarkisterne jeg hidtil har smagt.
Men drik den ved mindst 10 grader ellers forsvinder karamel- og orangenuancerne og så forsvinder kvaliteterne.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys diset brun
Anmeldt af Paulaner
Igen en øl der erklærer sig selv som Bock, men .... For det første indeholder den hvedemalt og solbær. Dernæst gør den indtryk af at være overgæret og kaldes tjekkisk. Nu er Bock ikke typisk tjekkisk, i reglen er den på bygmalt og godt nok oprindelig en Ale men nu næsten altid en Lager. Denne, som sælges i Streetfood ved Tivoli, er dog som øl ganske god. Ratebeer definerer den som Maibock, hvilket jeg ikke kan støtte. Kun farven passer til nød her. Malten er mere brun og sirupsagtig som i en Doppelbock end lys karamelpræget som i en Maibock. Dertil har den simpelthen ikke de karakteristiska, som jeg klart kan genkende fra genrens typerigtige bayere. Heller ikke den normale ret diskrete humling genkender jeg fra disse. Den er, som der deklareres, tjekkisk i sit udtryk, men forekommer rent humlemæssigt i god balance med malten og gør ingen vold på typen. Mundfølelsen var middelfyldig forholdvist tør for en Bock, men alt i alt samlet set ikke ueffen på den danske baggrund. Jeg gik, inden jeg omsider fandt denne flaske, lidt rundt på markedet, som var proppet med mennesker. Øludvalget var ganske pænt, men dog var størsteparten fadøl. Her afstod jeg ret hurtigt, idet jeg straks bed mærke i, at øllet (som desværre oftest) konsekvent blev udskænket på værste uhygienisk vis med tappen nede i skummet. En uskik, der i løbet af en halv time i stuetemperatur forvandler tappens skumrester til en bakteriebombe. Efterfølgende får alt det opskænkede øl deres del af denne bombe, når den uvaskede kommer i kontakt med hvert eneste glas, hvis der ikke tappes kontinuerligt. (og jeg så ikke et eneste sted noget af personale rengøre bare en enkelt af disse  øltapper). Dette var en af de få flaskeøl, som jeg efter flere uheldige oplevelser, derfor konsekvent altid vælger sådanne steder.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rødbrun
Anmeldt af Teejay
Prægtig vedvarende skumkrone og en delikat maltaroma. Fin smag af sødlig malt hvor blandt anden hasselnød og flødekaramel er at finde. Humlebitterheden er næsten ikke tilstede og det giver desværre en øl som for mig er alt for sød. Den har lidt for klistret og vammel sødme til min smag og den associerer lidt som en mørk hvidtøl blot med en kunstig sødme der minder om sødetabletter istedet for en naturlig maltsødme. Det er bestemt ikke min smag.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af reneac
let grumset dejlig lager øl, så absoulut en velfungenrende lager, det er en let humle, og en god gang malt, men uden den bliver for sød
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rødbrun
Anmeldt af Sarek
En lækker Brown Ale, der er klasser over eksempelvis Refsvindinge´s Ale no 16, men som ikke stråler alene i toppen af den danske ølverden.

Anarkist Brown Ale er en elegant brown ale som viser hvor meget ølverdenen har ændret sig i de sidste 25 år.

Den har sødmen, farven en markant maltprofile og en beskeden humling.
Altså alt hvad man kan ønske sig med henhold til Brown Ale.
Mangel på personlighed koster lige 1 stjerne.

 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 7 : 1 2 3 4 5 6 7

I Databasen: 11346 Anmeldelser af 220725 øl fra 246 lande og 12009 bryggerier. Billeder: 86316


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!