powered by goodbeer.dk
40 Ølanmeldelser
Side 1 af 4 : 1 2 3 4
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Sporadisk nougatfarvet skum. Stouten er tyk som olie, aromaen hårdtristet malt, kakao og lidt kaffe. Smagen er tung og fyldig med både kakao og kaffe samt en let brændt maltfylde. Senere fremkalder smagen lidt lakrids, figner og røg. Det er en meget elegant og fyldig, velbrygget stout som giver anledning til lang tids nydelse. Man skal nok have smagt flere stouts før man kaster sig ud i denne, for den er voldsom og tung. Den bør i den grad nydes ved stuetemperatur for dermed får man sikkert flest nuancer med i smagen. Alkoholen på 10.5 kan smages, men gemmes godt af vejen af førnævnte elementer. En Imperial Stout som er helt perfekt, hvis man lide disse tunge, fyldige og stærke sager.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rødlig
Anmeldt af Bransmark

Sour Ale fra det eksklusive bryggeri fra Michigan, USA.

En belgisk/amerikansk klon. Det er interessant, hvordan de nyskabende og opfindsomme amerikanske bryggerier, ikke er bange for at prøve kræfter med belgiske øltyper og fortolke dem ind i moderne ølkunst.

Fantastisk flot og luftigt skum, der ligger sig som bjerge i glasset - lige som belgiske tripler plejer at gøre det.

Syrlighed og bær i duften. Lav kulsyre, fyldig smag, eddike og træ fra fadlagring, men også en smule karamel. Krydret eftersmag, lidt som saison, men også kraftig humle (tyder på at der er tilsat masser af humle fra starten af urtkogning), humlen her giver bitre fornemmelser og ikke så meget smag og duft.

Utrolig vellykket og udfordrende for entusiasten.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Fint blødt, cremet og nougatfarvet skum. En lille smule aroma af tørrede frugter, men ret hurtigt overtager en fin aroma af god chokolade. Smagen er som en god fyldig chokolade dessert. Ikke chokolademousse men nærmere den smag som man finder i chokoladeisen på en regnbueis eller en chokolade milkshake. Dejlig tyk flødeagtig fylde og en lille diskret smag af kaffe med fløde. Let smag af alkohol banker på i finalen. En super lækker stout som passer til alle typer desserter, måske bedst til desserter med bærfrugter der kan bringe lidt frugtsyre i smagssprektret.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Jeg ved ikke rigtigt om den her kan kaldes en extreme-beer. Måske ikke på grund af styrken, men snarere på grund af idéen med at lagre en schwartzbier i bourbon egetønder. Lagring i egetønder er som oftest noget man mest ser med imperial stouts, barley wines og lignende stærke bryg. Aldrig havde jeg troet at jeg skulle smage bourbon oak schwarzbier. I forvejen holder jeg meget af en god schwarzbier, og jeg har også flere gange smagt både imperial stouts og barley wines hvor netop fadlagring har bidraget yderst positivt i øllets fylde og smag, så forventningen er stigende.

Øllet er sort med moderat nougatfarvet skumkrone. Den er en videreudvikling af bryggeriets Sustenance Black Beer, som blev utrolig populær på meget kort tid. Man fik så den idé at fadlagre den i 11 måneder i bourbontønder og resultatet er en smuk sort øl der dufter af egetræ, vanille, bourbon og lidt røg. Første duftindtryk sender mig straks tilbage til en af mine yndlingsøl, Innis & Gunn, som jeg desværre aldrig støder på i butikkerne længere. Smagen er svag bourbon med egetræstøndernes tydelige smag af frisk træ, lidt syre og lidt vanillesødme. Dertil kommer schwarzbierens lakridssmag som er tydelig og langvarig. Den har en tilbagetrukken humlebitterhed som forlænger eftersmagen af lakrids og vanille i skøn forening. Der er ikke meget rest af schwarzbier tilbage i denne øl, for det er istedet blevet en lidt underlig lagerøl som læner sig tættere op af hvad man nok ville kalde en strong ale. Den er meget fyldig og har måske til tider lidt for meget 'bourbon barrel'. Jeg ville gerne have oplevet lidt mere schwarzbier bag facaden. Måske en kortere lagring i egetræ havde påvirket den anderledes? Svaret får jeg aldrig, men kan konstatere at den smager vældig godt.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset gyldenorange
Anmeldt af Paulaner
At forære undertegnede en første klasses IPA vil nok af mange Goodbeer brugere svare til at kaste perler for svin. Men Teejay har alligevel i forbindelse med vores møde på ølfestivalen i maj vurderet, at jeg var øvelsen værd. Det skal han have mange tak for. Jeg skal her forsøge at gør mig fortjent til tilliden. Den fyr- og grannåleprægede citrusduft røbede ved ophældningen straks typerigtigheden. Men det var det flotte meget cremede superstabile hvide skum, som sammen med den smukke disede orangegyldne farve, der tog de første kegler hos mig. En virkelig flot øl i glasset! Nogen inkarneret IPA fan bliver jeg nok aldrig på grund af mine bitterhumlefølsomme smagsløg, men min generelle indvending mod, at IPA humlen dræber maltnuancerne vil jeg frafalde her. Min humlebegejstrede medsmager havde gerne set endnu højere IBU, men jeg noterer mig en herlig frugtig maltside præget af lækre toner af appelsinskal, mandarin og melon foruden et fint islæt af lys karamel og gær, der sammen med sødmen bidrager til en cremet silkeblød rund finish i mundfølelsen. Bitterhumlen toner som det sig hør og bør i en typerigtig IPA sidst ud i den lange eftersmag, men for mig har denne øl den rigtige balance, som lader alle indtryk komme igennem. Der er virkelig klasse over denne IPA og 10. pladsen med de hele 4.05 points på Ratebeer er bestemt ikke tilfældig. Jeg ser frem til Teejays egen anmeldelse, som passende for Goodbeers mange IPA fans kunne suppleres med hans indkøbssted.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden/orange
Anmeldt af Teejay
Two Hearted Ale er købt hos min foretrukne ølhandler, Kihoskh på Sdr. Boulevard på Vesterbro i København. Jeg besøger butikken 2-3 gange årligt og i butikkens kælder er der altid fyldt op med alverdens øl, både de klassiske topøl samt mange nyheder. Da jeg havde aftalt et møde med Paulaner ved årets ølfestival besøgte jeg igen Kihoskh for at finde en passende gave. Jeg havde tænkt mig at finde noget tysk øl, som jeg ved at Paulaner har forkærlighed for, men butikkens udvalg af tysk øl var begrænset til nogle få, men stensikre hits bl.a. Ayinger Celebrator som jeg vidste at Paulaner allerede havde anmeldt. Så derfor måtte jeg finde en anden indgangsvinkel til min ølgave - og når man ikke kan få hvad man elsker kan man lige så godt vælge det man hader. Jeg vidste på forhånd at IPA ikke var Paulaners livret, så med kyndig hjælp fra Kihoskh's dygtige medarbejder blev jeg anbefalet denne IPA som ikke burde være så humlebitter som mange andre amerikanske IPA'er. Det glæder mig derfor overordentlig meget at Paulaner finder den velsmagende. Den har yderst flot hvid og cremet skumkrone og er velduftende af fyrrenåle og grapefrugt. Smagen har lidt maltsødme i form af karamel og sødmen holder rimelig mange sekunder før humlen sniger sig ind i mundhulen og bidrager med fyrrenåle, grapefrugt, mango og appelsinskal. Eftersmagen er tør og holder længe og jeg forstår også godt hvorfor den har høstet mange point på andre anmeldersider. Her på Goodbeer.dk skal den også præmieres som en vældig god og spændende IPA, så jeg erklærer mig helt enig med Paulaner og tildeler samme antal glas. Er man blevet fristet af Paulaner's og denne anmeldelse må jeg hellere afslutningsvis meddele at Kihoskh udskifter deres ølrepetoire meget ofte, så jeg kan ikke love at den stadig føres i butikken.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk rav
Anmeldt af Teejay
Denne IPA er særdeles velbrygget. Skumkronen er svag og svinder hurtigt ind til små skumøer. Aromaen er måske det allerbedste ved denne IPA. Den dufter skønt af citronskal, grapefrugt og eksotisk frugt (passionsfrugt og mandarin). Smagen er rig på citrusfrugt, bitter frugtskal og lidt sød mandarin. Ind i mellem sporer jeg også lidt svag karamelmalt. Det er en meget letdrikkelig IPA, som jeg tror på at selv de største humlefobikere kan finde velsmag i. Frit oversat hedder den 'hverdags-IPA' og det navn er velvalgt, for med sine kun 4.7% alkohol er den ikke stærkere end en vanlig pilsner, men et godt og alternativt valg. Jeg er henrykt.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af gbjensen
Nu er øl og morgenmad normal ikke noget som jeg forbinder med hinanden, tiderne har jo ændret sig fra dengang hvor øl var den eneste drik du kunne være sikker på var både nærende og sund. Selv børn drak øl (se f.eks. Carlsbergs reklamer fra før 2. verdenskrig)

Nå tilbage til øllet: Flot beige skumkrone ligger stabilt over den sorte væske jeg har hældt op i mit høje Scheider Weisse glas (en gave fra Sarek) Om smagen er af morgen bajer skal jeg snart afsløre (hvordan skal en morgenbajer smage ?? jeg tror de fleste tænker på noget med Harboe eller Slots) Men denne her vil langt mere, det fortæller duften mig med det samme, der er kaffe og brændt malt i den. Smagen er lakrids, kaffe og brændt karamel som det mest fremtrædende. Kroppen er fyldig, blød og creamet på samme tid, men ikke uden bid, for der er en let skjult bitterhed der først rigtig viser sig når øllet er sunket og eftersmagen kommer på banen. Der er derfor ikke noget restsødme. Det er på en måde som at sidde med en go' ekspresso på en morgen café. jeg fortryder ikke at der ikke kom sukker i kaffen!

Nu har stouts aldrig været min favorit øl type, men denne her gør det nu ganske godt og placere sig højt på min øl stjerne himmel!

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rav
Anmeldt af Teejay

Ingefæren giver en delikat aroma i denne ale. I smagen er ingefæren ikke så markant som man kunne forvente i forhold til aromaen, men den efterlader dog en svag krydret tone i eftersmagen. Dette er en ale der er krydret med mange forskellige smagsnuancer. Rugen tilføjer en sprød fyldighed, lidt henad af lyst rugbrød. Det er en noget anderledes ale, som er meget vanskelig at beskrive i en rækkefølge hvor ca. 15 smagsprøver har været serveret forinden. Det er helt sikkert en øl som jeg vil fordybe mig i på et senere tidspunkt, hvis jeg skulle være heldig at støde på den igen.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Sarek

Uhm. Har alt hvad man kan forlange af en porter. Kaffe, lakrids og lidt mørk chokolade. Lang eftersmag af kold kaffe.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 4 : 1 2 3 4

I Databasen: 11365 Anmeldelser af 222938 øl fra 246 lande og 12030 bryggerier. Billeder: 87196


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!