powered by goodbeer.dk
Bryggeri
Type
Dato
Bruger
Adr:
Gunner Clausens Vej 26 
 
Viby 
By:
Århus 
Post nr:
8260 
Tlf:
8689 2040 
Land:
Danmark
e-mail:
-
Link:
Find vej
Ideen til at stifte Aarhus Bryghus har altid ligget der. Det er tanken om at være herre over eget bord, selv at kunne tage alle beslutninger (på godt og ondt), og dermed også selv sætte dagsordenen.

I mange år har jeg brygget i meget lille skala ved siden af mit arbejde på de store bryggerier. Det begyndte helt tilbage i 1986, hvor jeg fandt en gruekedel, som man kunne brygge øl i. Denne blev opsat i Gosmer, mellem Ørting og Hov, syd for Odder, på Gosmer Gamle Skole, hvor den, den dag i dag, stadig er centrum for Gosmer Bryghus. Gosmer Bryghus har aldrig lavet andet end øl til eget forbrug. Bryggeriet lavet 60 liter ad gangen cirka 3 gange om året.

Men kimen til at lave andet end dansk pilsner-øl er absolut lagt i Gosmer.

Det er dog en helt anden og nyere begivenhed, der skal have æren for, at miljøet i dag omkring øl er så spændende, at jeg har turdet give mig i kast med at etablere eget bryggeri.

I 1998 stiftedes Danske Ølentusiaster. Denne forening har virkelig lykkedes med at sætte en dagsorden for øl. Det var på høje tid, for danskernes opfattelse af deres eget øl var på et absolut lavpunkt. Dette kombineret med at danskerne rejste ud i Verden og smagte gærede druer fra Sydeuropa og fjernere destinationer, har givet vinen en opblomstring, som er gået hårdt ud over øllet.

Vi har i Danmark og resten af Nordeuropa brygget øl i årtusinder. Hele vores madkultur er bygget op omkring, at øl og mad går op i en højere enhed. De seneste 30-40 år har vi næsten sat dette over styr med finere fransk kogekunst og dyr rødvin.

Dyr fransk rødvin er fin til finere fransk kogekunst, men øl egner sig bedre til stort set alt andet! Om det er mors frikadeller eller sushi eller wok-gryden, så passer øl bedre til disse retter.

Det klassiske danske køkken er udviklet igennem århundreder. Sammen med dette har øllet udviklet sig hånd i hånd med maden. I gamle dage drak man øl hele dagen og til alt. Der var ikke andet. Vandet var forurenet og kaffe, the, vin og spiritus fandtes ikke. Mælk og saft var kun til rådighed i begrænset omfang, og mælken var nok for kostbar til bare at drikke. Den skulle laves til ost og smør. Vandet var forurenet, og man var ikke klar over, hvad dette skyldtes. Men man vidste at vandet ville kunne drikkes, hvis det blev kogt.

Så var der ikke langt til at lave øl.

 

Bryggeri revideret 26.03.2023 Paulaner

 

Der er 90 Øl i databasen
Side 1 af 9 : 2 3 4 5 6 7 8 9
Nr.
Øl navn:
Bryggeri:
Øl type:
Land:
 
Dato:
Bruger:
Alkohol %:
1
1953
 
Danmark
 
Oprettet: 14/05-2013 / Ændret : 07/12-2022
9.00 %
Ingen anmeldelser

Kommerciel beskrivelse mangler
Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Danmark
2
AAA 10 HUmlen 2019
 
Danmark
 
Oprettet: 24/06-2020 / Ændret : 07/12-2022
6.50 %
Ingen anmeldelser

Brygget specielt til og i samarbejde med SmukFestbaren Humlen. Den hedder AAA10, fordi det i år er 10 år siden, vi begyndte samarbejdet med Humlen. Dengang bryggede vi også en American Amber Ale. Årets udgave er tweeket med den amerikanske humle Cornet.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Danmark
3
Aarhus Fortæller
 
Danmark
 
Oprettet: 14/04-2018 / Ændret : 07/12-2022
7.00 %
Ingen anmeldelser

Kommerciel beskrivelse mangler
Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Danmark
4
Aarhus Hvede
 
Danmark
 
Oprettet: 14/05-2013 / Ændret : 07/12-2022
5.00 %
Ingen anmeldelser
Inspireret af hvedeøl fra Bayern
Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Danmark
5
Aarhus Tribute
 
Danmark
 
Oprettet: 07/12-2022 / Ændret : 07/12-2022
9.00 %
Ingen anmeldelser
Aarhus Tribute er en Barleywine. Den er en hyldest til vores by, Aarhus. Bør nydes med velbehag af små glas ved ca. 9-10 grader. 9% alk.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Danmark
6
Angry Baboon
 
Danmark
 
Oprettet: 21/05-2014 / Ændret : 07/12-2022
6.50 %
Ingen anmeldelser

Kommerciel beskrivelse mangler
Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Danmark
7
Black Ice
 
Danmark
 
Oprettet: 21/04-2009 / Ændret : 07/12-2022
8.50 %
Ølnyhed i April / Maj 2009
Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Denne Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Danmark
8
Black Monster
 
Danmark
 
Oprettet: 05/04-2014 / Ændret : 07/12-2022
9.00 %
Black Monster er en videreudvikling af vores meget populære Imperial Stout. Imperial Stout er en sort øl på 8%, som ved første øjekast kan virke udfordrende. Vi har udviklet Imperial Stout som en mild Baltisk stout, med et nærmest feminint udtryk. Det har vist sig igen og igen, at vi med denne øl har ramt et segment af forbrugere, som sætter stor pris på den milde smag i denne kraftige øl.

Aarhus Bryghus Black Monster er brygget på de bedste malte og de mest kostbare aromahumler, hvorpå øllet er lagret på Glenlivet whiskyfade. Efter denne første lagring er øllet tilbageført til tank til endnu en lagring med tilsatte egespåner og frisk humle. Ved tapningen er der til hver flaske tilsat et sort monster. Monsteret opløses i øllet, hvorved øllet bliver ekstra kraftig.

Smagen af denne eksotiske øl er kraftigere, præget især af whiskyen og den tilsatte ekstra aromahumle i lagertanken.

Aarhus Bryghus Black Monster er brygget på bygmalt, uraffineret rørsukker og humle.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Denne Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Danmark
9
Black Monster (2016)
 
Danmark
 
Oprettet: 11/05-2017 / Ændret : 24/03-2023
10.00 %
Ingen anmeldelser

Vi har igen i år brygget Black Monster med en tilsætning af single estate kaffe fra skråningerne på Mount Kilimanjaro. Efterfølgende er den modnet på romfade. Endelig er den tørhumlet med den samme humle som vi har anvendt i brygget, således at der er tale om en single hop øl, brygget på den tyske humle Polaris. 10%

Stilart Stout/porter - Moderne stout og porter
 
Styrke 10%
Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Danmark
10
Black Monster Kilimanjaro
 
Danmark
 
Oprettet: 11/05-2017 / Ændret : 24/03-2023
10.00 %
Ingen anmeldelser

Black Monster 2023

Årets udgave af Black Monster er præget af temaet for Aaarhus som Europæisk Kulturhovedstad: RETHINK.

Vi har i år brygget Black Monster med en tilsætning af single estate kaffe fra skråningerne på Mount Kilimanjaro. Efterfølgende er den modnet på romfade. Endelig er den tørhumlet med den samme humle som vi har anvendt i brygget, således at der er tale om en single hop øl, brygget på den tyske humle Polaris. 10%

Der er tappet et yderst begrænset oplag af denne eksklusive øl, som fra idag vil kunne købes på bryggeriet. Vi vil herefter begynde distribution udelukkende til specialhandelen og enkelte restauratører i Århus og omegn. Aarhus Bryghus Black Monster er tappet på 60 cl flasker efter devisen ”Øl til deling – Øl til nydelse”.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af: Øl, Øltype, Bryggeri eller fra: Danmark

I Databasen: 12213 Anmeldelser af 267342 øl fra 247 lande og 12881 bryggerier. Billeder: 102425


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

  • Dit navn: Kun synlig for webmaster
  • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
  • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
  • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
  • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

  • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
  • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
  • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
  • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

  • Ny ølanmeldelse: 25 point.
  • Upload af et nyt billede: 25 point.
  • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
  • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
  • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

Øl karakter skala

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!

Navn på øl: Alle øl skal naturligvis have et navn. Navnet må ikke være brugt af bryggeriet til en anden øl før.

Bryggeri: Der skal vælges et bryggeri. Du kan "flytte" øllen til et andet bryggeri om nødvendigt (eventuelle ølanmeldelser flytter med). Hvis bryggeriet ligger i et andet land, så kan der opstå problemer med billederne til øllen, da billeder organiseres efter land.

Kopi af: Hvis øllen er en kopi-øl eller hvad man også kalder en etiket øl, så skal du her vælge den øl den er en kopi af. Hvis det er en kopi øl vil øltype og alkohol % blive identisk med originalen. Derfor behøver du ved kopi-øl ikke at angive øltype eller alkohol %.
En øl kan være en kopi af alle de øl som bryggeriet brygger eller som brygges på et andet bryggeri der er medlem af den samme bryggergruppe. (Af typen samarbejde)

Alkohol %: Hvis alkohol % er kendt så skriv det i feltet. Er alkohol % ukendt, så sæt et flueben i det lille felt.

Brygges denne øl?: Vælg kun nej hvis du er sikker på at øllen ikke brygges mere. Husk at f.eks. en julebryg ofte bliver brygget igen næste år.

Lancerings tidspunkt: Hvornår blev øllet tappet første gang, eller fra hvornår kunne øllet købes første gang? angives en måned skal år også angives.

Øl billeder: Det er muligt at vælge op til fire billeder til en øl. Feltet du vælger, bestemmes af hvad der er på billedet. Hvis du har et nyt billede til øllen så kan du uploade det direkte til øllen med linket til højre:
Når du har valgt et nyt billede kan du checke om det var det rigtige ved at føre musen over foto ikonen:

Forside etiket: Feltet her bruges til et billede af øllens forside etiket.

Bagside etiket: Feltet her bruges til et billede af øllens bagside etiket.

Øl flaske Her kan du indsætte billeder af flasken eller dåsen, evt. sammen med et glas.

Andet billede Bruges til billeder der ikke kan placeret i en af de tre andre felter.

Kommerciel øl beskrivelse, altså ikke en ølanmeldelse. I tekst feltet kan du skrive lidt om øllet, f.eks. hvordan er det brygget, hvem er brygmester eller bare en kopi at bryggeriets beskrivelse. Gerne på dansk!
Med knappen "Editor?" kan du vælge hvilken editor du vil anvende. Den uden funktioner anbefales hvis du bruger en tablet eller telefon.

Ret øl / Ny øl klik her, når du har udfyldt formulaen. Skulle der mangle vigtig info, så kommer der en besked om det.

Navn på Bryggeri Alle Bryggerier skal naturligvis have et navn. Navnet må ikke være brugt af et andet bryggeriet.

Adresse: Angiv en så nøjagtig adresse som muligt. Med en adresse kan der f.eks. vises et kort med bryggeries placering.

Telefon nr. Hvis et bryggeri har flere telefon numre så skriv det vigtigste nr. her
e-mail:Udfyldes om muligt med en e-mail adresse til bryggeriet.

Land: Land skal vælges inden at der kan vælges eller uploades nye billeder til bryggeriet. Hvis du flytter bryggeriet til et andet land, vil evt. billeder ikke kunne bruges, men skal uploades igen.

Type: Bryggeritypen er vigtig for klassificeringen af bryggeriet. Se mere her under:

  • Nano Et meget lille bryggeri, med en årlig produktion under 1000hl og typisk max et salgssted. Der vil ofte være tale om hjemmebrygning
  • Pub Et Pub bryggeri, brygger 1000-6000hl om året, og afsætter hoveddelen af øllet på pub'en
  • Trappist Et Trappist bryggeri, er et Kloster, hvor munke brygger øl til eget brug, men også til salg. Det er typisk et lukket samfund, der ikke tillader besøg udefra, men de brygger nogle rigtige gode øl
  • Micro Et Mikro bryggeri, brygger mindre end 10000-15000 hl om året, og afsætter det meste i nærområdet, der kan også være en begrænset eksport
  • Regional Et regional bryggeri, brygger mere end 15000hl om året, men afsætter hovedparten af produktionen i samme landsdel, f.eks. på Fyn. Eksport kan forekomme
  • National Et national bryggeri, ligger lige under de multinationale bryggerier, deres øl kan typisk købes i hele det land hvor bryggeriet har hjemme, der kan også være tale om en betydelig eksport, men hele produktionen finder sted i hjemlandet
  • Multinational Et af det helt store, der brygger øl i flere lande og har et varemærke der er kendt i mange lande. Den årlige produktion er typisk over 1 million hektoliter
  • Varemærke Et bryggeri der ikke brygger sit eget øl, men får det brygget hos et eller flere andre bryggerier. Tuborg er et godt eksempel. Kaldes ofte også for et phantom bryggeri.
  • Lukket Et Bryggeri der har lukket eller er blevet opkøbt, og derfor ikke længere brygger øl.

Link: Bryggeriet hjemmeside kan være en god kilde til at finde flere informationer. Husk "http://" i linket.

Billeder: Det er muligt at vælge op til tre billeder til et bryggeri.

Bryggeri beskrivelse. I tekst feltet kan du skrive lidt om bryggeriet, deres historie, brygmester kommende planer og alt andet der kunne være interessant om bryggeriet. Gerne på dansk!
Med knappen "Editor?" kan du vælge hvilken editor du vil anvende. Den uden funktioner anbefales hvis du bruger en tablet eller telefon.

Ret Bryggeri / Nyt Bryggeri klik her, når du har udfyldt formulaen. Skulle der mangle vigtig info, så kommer der en besked om det.

Det Danske Ølsprog / Guide til ølanmeldelser