powered by goodbeer.dk
4761 Ølanmeldelser
Side 1 af 477 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: brun
Anmeldt af Paulaner
En traditionel Bock med svagt skum og overvægt af karamelmalt understreget af en behersket aromatisk humling, som ikke så meget yder modspil til malten som den danner baggrundsrammen for smagsindtrykket.  Trods de to gange Bock i navnet er der ikke tale om en Doppelbock. Hertil er de ”kun” 6 % for svagt. En Bock er den traditionelle påskeøl, som jeg foretrækker den. Karamelaftrykket er her tydeligt til stede ligesom de andre typerigtige traditionelle sirupstoner plus lidt frugt og en anelse lakrids i afslutningen. Øllet glider let over ganen, men er ikke så nuanceret og maltrigt, som man kender fra den traditionelle tyske Bock. Men fin til det danske påskebord. Drikkes den som nydeøl, så helst ved 10-12 grader. Her gør smagsnuancerne sig bedst. På den danske baggrund og med den herlige påskegule etiket sniger den sig op på 7½ glas.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: let diset gylden
Anmeldt af Paulaner
Pænt hvidt men flygtigt skum og lidt ekstraktpræget humlet duft. Smagen har lyse karameltoner sekunderet af en ikke ueffen, men stadig en smule ekstraktpræget humling med let præg af garvesyre. Industripræget er der, men ja, den smager af lidt mere og lidt anderledes end de sædvanlige grønne Tuborg, men er ikke af den grund for mig bedre.  Den Grønne har umiddelbart stadig mere finesse og lidt flere nuancer. Mundfølelsen er ret tør, men middelfyldig med en anelse vandighed. Som standardpilsner er den på OK grænsen, men ikke noget at hidse sig ret meget op over. Den får samme karakter som den grønne.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gul grumset
Anmeldt af reneac
En dejlig humlet øl, der er virkelig smæk på bitterhed, men stadig i balance, da der også er noget søde og frugthed tilstede, en anden ting man støtter dyrelivet i australien, da overskudet blive dorneret
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gylden
Anmeldt af Paulaner
Lidt grønsagspræget krydret duft og hvidt skum. Smagen kunne vinde Nobels fredspris mht. manglende dominans og spagfærdighed. Jo en fin rund karamelside og en svag ubestemmelig humling, som bestemt har indtryk af gode råvarer. Mundfølelsen er mere sødlig end bitter og fylder ikke meget i munden. En Pilsner skal altså smage af humle - gerne nuanceret med en rimelig bitterhed. Men her er det eneste træk, der slår igennem, grønærter, friske og sprøde som plukket og spist i samme arbejdsgang en sommerdag i haven. Konen genkendte også ærterne og meldte ud, at den ikke var noget at skrive hjem om. Hun får som ofte også her det sidste ord.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset orange
Anmeldt af Paulaner
Svagt hvidt skum og lidt udbestemmeligt krydret maltet duft. Smagen har lyse karamel og orangetoner med en meget behersket lidt ubestemmelig humling. En rund Ale uden udfordrende og pirrende kanter, som savner inspiration og personlighed. Måske fordi den er brygget til salg i COOP, hvor den i disse dage ryger over disken for 10 kr. i lokalområdet i det midtjyske. Den vil sikkert ikke støde nogen, så intentionen er opfyldt som all around pleaser. Men prisen herfor er en velsmagende men kønsløs Ale, som er så undseelig i sit udtryk, at jeg rent faktisk glemte at drikke den sidste tredjedel.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Rigtig dejlig PA med god aroma af karamelmalt og tørrede frugter. Smagen er i begyndelsen let karamelmalt og snart indtræder den med frugtig smag af ananas, abrikos og rosiner. Humlen bidrager med lidt fyrrenåle, blomst og grapefrugt samt en smule citron. Det er en rigtig velsmagende PA som er fint balanceret i forhold til malten og den forventede humling.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Dejlig og velduftende blond ale med aroma af overmodne bærfrugter såsom rosin og søde appelsiner. Den er ufiltreret og smager delikat af lidt karamelmalt og lys sirup, men det er solmodne frugter som appelsin og lidt citrus der bærer hovedsmagen. Endvidere smager den lidt af fyrrenåle, frisk nyslået græs i dens diskrete humlede eftersmag. Meget velafbalanceret blond ale som med dens blide karbonisering folder alle sine smagselementer godt ud. Jeg er meget overrasket over dens fylde og behagelige nænsomme smag.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk rav
Anmeldt af reneac
lidt tung og kraftighumle, og med en god smag af blomster, velegnet til kraftig mad
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørkebrun
Anmeldt af reneac
en dejlig øl, der dufter af whisky, og har en dejlig smag af whisky som er godt afrundet, og der er tydelige noter af kaffe, den har lagt på fade fra ardor. hvirkelig en dejlig øl, og er man lidt banke for at drikke Ørbæk, skal man stadig prøve denne
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
Smagte den rimmelig frisk og der er sherry smagen meget gennemtrængene og den vil nok havde godt af at ligge lidt og blive lidt runder i det, men det er godt håndværk og smager ellers godt
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 477 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11347 Anmeldelser af 220853 øl fra 246 lande og 12011 bryggerier. Billeder: 86402


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!