powered by goodbeer.dk
4971 Ølanmeldelser
Side 1 af 498 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Mørkebrun
Anmeldt af Teejay
Flot vedvarende skumkrone. Aromaen er dejlig og fylder med nødder, mørk karamel og dadler. Smagen er fint sammensat af både mørk karamelmalt med lidt brændt nuance, nødder, dadler, rosiner og andre tørrede frugter. Smagen har mod slutningen også lidt kaffe- og whiskynoter samt lidt røgmalt. Humlebitterheden er nænsom men tilpas balancerende i forhold til dens maltsødme. I eftersmagen har den endvidere lidt ristet brød og chokolade, og det er faktisk en meget delikat øl med mange spændende nuancer.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: marhoni
Anmeldt af reneac
en let drikkelig ale, som kan sammenlignes lidt med ale nr. 16, let kryderet
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk brun
Anmeldt af reneac
Ikke helt så balanceret meget kraftig og tippe lidt over let julekryderet
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rav
Anmeldt af reneac
Ikke meget duft, smagen er let sødlig, men balanceret og ikke forvjulekryderet en dejlig bock
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lys
Anmeldt af reneac
Let sødlig duft, smagen er dejlig frisk med en eftersmag af honning, den er lidt mere skarp end mjød 
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brun
Anmeldt af Paulaner
Lidt skarp sveskedomineret øl med lyst brunt skum. Smagen er tydeligt præget af den tilsatte sveske og figenpure plus solbær og slåenkoncentrat. Sveskerne slår mest igennem mens slåen og solbær er lidt svært at smage, men nogen skarphed fra slåen blander sig dog med en enstonig kønsløs ekstraktagtig middelbitter humling. Her er mere hvidt sukker end malt og medfølgende fravær af karameltoner. Er det sådan man skal lave specialøl blended tørret frugt, bær ekstrakt og sukker plus til nød en smule ægte malt? Resultatet er såmænd hæderligt, men … Ærlig talt! Jeg drak halvdelen af flasken inden jeg læste deklarationen og kom til at tænke på hvordan man lavede jordbærmarmelade uden et eneste jordbær kun farvestof, sukker, gelatine og jordbæraromat.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rav
Anmeldt af Paulaner
Ekstremt flygtigt off-white skum og fin duft af karamel og modent korn. Det samme går igen i smagen især kornet, hvor man næsten ser den modne bygmark foran sig. Også den lyse karamel falder fint ind med det lidt støvede modne korn. En god Guldøl der er middel sød og middelfyldig og velsmagende af gode råvarer, men heller ikke mere. Deklareres som en Vinterøl i form af en Bock, men der er betydeligt mere høst end vinter og Bock for mig at smage.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brun
Anmeldt af Paulaner
Jule Ale med duft af chokolade og krydret humle. Smagen bærer fine  tydelige noter af Muscovadosukker og chokolade af den let bitre type, som jeg godt kan lide i chokoladeknapper. Og så er der oven i købet også en anelse af pebermynteskarphed fra knappernes skal med i godteposen. Smagen er sødmefyldt men ikke for sød, og øllet er trods de 7 % lækkert og rundt i munden. Derimod kan jeg ikke finde noget stoutagtigt i det samlede indtryk. En rigtig god jule Brown Ale til både hygge og juleknas - rent slik på flaske, skål for, at julen varer lige til påske ! 
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gul
Anmeldt af Teejay
Stor flot og vedvarende skumkrone og en elegant aroma af ananas, appelsin og citrus. Smagen tydelig mest appelsin, men også lidt ananas og citrus byder ind. Den har en fin velafbalancderet og blød humlet bitterhed hvor især bitter appelsinskal og lime spiller ind. Undervejs kan man opfatte en svag let maltet smag hvor lys karamelmalt fornemmes og helt til slut har den en spændende krydret afslutning hvor stjerneanis og nellike smages. Det er en blød og meget deilkat humlet eftersmag den byder på og som sådan er det en vældig glimrende og smagsfuld IPA.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk gylden
Anmeldt af Paulaner
Pænt skum men ikke så megen duft. Smagen er klart præget af belgisk gær men også med citrus, lidt Weissbier nellike og en vis rund sødme, der giver en god krop. Dertil også en saftig nuanceret krydret middel humling, der bortset fra hvedemalten og den belgiske gærsmag trækker over mod en middelfyldig Pale Ale. Bestemt ikke ueffen men dog ikke så meget jul til stede.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 498 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11720 Anmeldelser af 250404 øl fra 247 lande og 12532 bryggerier. Billeder: 95720


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!