powered by goodbeer.dk
89 Ølanmeldelser
Side 1 af 9 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: lys tåget
Anmeldt af reneac
en god balanceret ipa, med en god lidt skarp humle, ikke meget eftersmag
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk gylden
Anmeldt af Paulaner
Den mørke gyldne farve og sødmen definerer den klart som en Wienerøl. Men malten virker sammenmudret i sine smagsindtryk, og den beherskede humling smager ekstraktagtig garvesyrepræget som afdryppet fra en tepose med et tydeligt islæt af vådt pap. En uinspireret øl som ikke just giver indtryk af kvalitative råvarer og en brygmester, der har hjertet med i sin kreation. Samtlige 5 medlemmer i min lille ølsmageklub vendte tommelfingeren ned ved prøvesmagningen sammen med Spaten Oktoberfest i går. Kun iskold fra køleskabet gør den sig, men kan ikke anbefales herfra.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk rav
Anmeldt af Paulaner
Det begynder godt med en flot farve og et pænt men ret flygtigt beige skum. Men allerede ved duften begyndte glassene at tælle ned. Duften er svag med en afglans af den maltsødme en Oktoberfestøl bør have. Med smagen røg bedømmelsen i frit fald. Jeg har her svært ved at forstå, at en øl brygget efter det tyske Reinheitsgebot kan være så svag. Både malt og humle virker kraftløse i en grad, jeg sjældent før har været præsenteret for. Humlen er deklareret som ekstrakt, så her er katten ikke købt i sækken. Men malten mangler både sødme og fylde. Den smager direkte af hengemt korn og virker dertil som fortyndet med vand. Intet smager sådan set dårligt, men alt i denne øl smager stort set af ingenting. Bryggget for LIDL.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Bryggeriet er forholdsvis nyt (åbnede i 2011) og samarbejder med Hansens Brauerei i Flensburg. Derfor kan denne øl også til tider findes på Hansens Brauerei i Flensburg, Bryggeriet er 100% økologisk og udvælger deres humle og malt med stor omhu for økologi og bæredygtighed i forhold hertil. Øllen er en Oktoberfestbier og den har fin vedvarende skumkrone og en karbonisering der er medium og fastholder smagsindtrykkende længe. Smagen er svagt karamelmalt, lyst brød og lidt mild citruspræget humlet bitterhed mod afslutningen. Egentlig er det en ganske udemærket øl der dog godt kunne have lidt mere fylde og smagsnuancer når nu bryggeriet lancerer den som en Oktoberfest Bier.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Flot svampet off-white stabilt skum og svag krydret honningduft. Oktoberfest typen sætter et tydeligt spor i kraft af en fin maltside af lys karamel med honningtoner. Mundfølelsen er sødlig og let til middelfyldig. En øl der som typen generelt kan drikkes i bredfyldt mål, og som alle kan sætte pris på. Humlingen på 28 IBU er dog lidt mere bitter end den tyske Oktoberfestbier. Alt i alt en god tørstslukker på varmen. Damm Cerveza de Navidad er præget af gode råvarer, men har dog et par glas at indhente i forhold til den bayerske top 5 i typen, De 6.5 % mærkes ikke, så man skal tage sig i agt, for flasken med den aristokratiske håndskrevne etiket er på 66 cl.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Spinkel skumkrone. Aromaen er malt og humle. Smagen har en lidt anderledes fylde med præg af grønne æbler og appelsinskal. Blød fylde med frisk karbonisering. Måske vil man anse den for at være en lidt kedelig Märzen i forhold til andre tyske af slagsen, men i eftersmagen finder man lidt sødme af honning, bitterhed af fyrrenåle og græs, så det ender faktisk op i en tilfredstillende øl med mange spændende ingredienser. Balancen mellem malt og humle er også i orden og det er en letdrikkelig og tørstslukkende øl. Jeg godkender den gerne, selvom der findes andre langt bedre alternativer til typen.

Teejay's ølanmeldelse nr. 1600
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Varm gylden
Anmeldt af tattooz
Cannstatter Volkfest, er Stuttgart´s svar på Oktoberfest. De har ligeså stolte og store traditioner omkring september/oktober som man har i München. Og festpladsen Wasen, er bygget op med festtelte og velskænket Massbier som i MÜnchen.

Som festøl i litervis, så er det ikke min favorit. Den er for sød, og har tendens til at skvatte sammen, og blive flad og trist i smagen. Det er rigtigt ærgeligt, for tilsnigelsen og tankerne om en ægte märzen har været der, men den rammer dog ikke helt de øl man får i München.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Krydret maltet duft og flygtigt hvidt skum. En lidt skarpskåret typerigtig Oktoberfestøl. Grov i nuancerne og maltpræget med dominerende honningnoter, lys karamel og en aromatisk krydret humling. Mundfølelsen er let metallisk og sødlig, og alle smagsindtryk toner ud i en forholdsvis lang eftersmag. En øl med fuld boost på alle typens elementer.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Orangegylden
Anmeldt af Teejay
Smuk orangegylden øl med dejlig vedvarende skumkrone. Aromaen er maltet med antydning af lidt frisk græs og sødlige noter af honning. Smagen er præget af letristet malt, en smulle honning og en antydning af frugtsyre (ribs og pære?). Humlebitterheden er tilbagetrukken og meget let krydret, men præcis nok til at bære eftersmagen længe. Let gæret eftersmag og passende fyldighed. Måske lidt for frugtig for øltypen. Jeg tror mine anmelderkolleger med speciale i det tyske øl vil kunne sætte mange flere rosende ord på den end jeg er istand til. Men en skøn øl er det under alle omstændigheder.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af baaj
frisk let humlet duft

fint hvidt skum

Krydret humlet smag med en humlebitter eftersmag

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 9 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9

I Databasen: 11869 Anmeldelser af 257435 øl fra 247 lande og 12683 bryggerier. Billeder: 98871


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!