powered by goodbeer.dk
20 Ølanmeldelser
Side 1 af 2 : 1 2
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: klar gylden
Anmeldt af Paulaner
Højt varigt hvidt skum og sød duft af banan og hvede. Smagen har de samme elementer og er fyldig sødlig til sød. Grundlæggende er der her Hefe Weissens normale karakteristika af banan, koriander osv.  En svag aromatisk humle giver modspil. Kristall er, som jeg tidligere skrevet, for mig en kastreret Hefe Weisse. Kastreret i form af filtrering, hvor øllet ganske vist bliver krystalklart, men samtidigt mister størstedelen af den gærsmag, der giver en normal Hefe-Weisse sin fylde. Denne var en af de få hvedeøl fra de store Münchener bryggerier, som jeg mangler i at komplettere min trofæsamling af anmeldelser fra området. Jeg greb den derfor straks, da jeg faldt over den i en lille butik mellem Südtirols bjerge. Jeg har tidligere smagt Kristall fra både Paulaner, Franziskaner og Schneider. Den sidste slår dem alle med sin fyldige meget saftige smag. Weihenstephaneren ikke helt på højde og må nøjes med en fin andenplads. En andenplads blev det også til Kristallweissbier direkte smagt op imod Weihenstephaners egen Hefe-Weisse. Men det er nok lige så meget et spørgsmål om personlig smag. Bedømt på typens egne præmisser bliver det til 8 glas.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af tattooz
I modsæning til hefe hell Malteser weizen, så når denne her ikke helt samme høje niveau.

Dog er det en ganske fremragende weissbier. Den er filtreret, danner fint skum, og så har den unægteligt en ægte weissbier´s gode kvaliteter. Frisk smag, der emmer af gode råvarer, og godt håndværk.

Dn blev nydt på en cafe midt i alt myldret på gådaden i den store by Stuttgart i ca. 30 graders varme. Og den nåede ikke at blive varm før jeg var nået til bunds.

Skumet hænger godt ved og laver fine gardiner i glasset. En øl jeg bestemt ar glad for at stifte bekendtskab med.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: klar lys gylden
Anmeldt af Paulaner
Pænt hvidt Weissbier skum og sødlig duft af banan og karamel. Smagen er rund og frugtig med hvedemalt, banan, koriander og lys karamel. Mundfølelsen er sød, og smagsindtrykkene forstærkes, mens øllet tempereres. En velsmagende men også meget mainstream og lidt sagtmodig i sin type. Jeg savner gærsmagen som i den almindelige Hefe Weisse, Men naturligvis skal øllet bedømmes på Kristall typens præmisser. Altså 7 glas fra mig.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys klar gylden
Anmeldt af Munken
Så skulle jeg blive den første til at anmelde denne øl fra verdens ældste bryggeri

Købt i systembolaget i Malmø og smagt for et par uger siden side om side med en benediktiner fra Rema 1000. Flot duft, pænt skum og en glød der lover en god tørstslukker. Og det bliver holdt. De krydrede banantoner er markant til stede, så der er ingen tvivl om identiteten som weissbier. Faktisk er det mere udpræget end hos benediktineren, der til gengæld har en mere fyldig maltside. I denne er der ikke megen fylde. Det er en let, men aromatisk sag, men så meget bedre tørstslukker, og jeg tror den nu er nummer et på min liste til netop det formål på en varm dag. 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Pænt men begrænset hvidt skum (for en øl med hvedemalt) og sødlig hvededuft. Smagen er lig en filtreret hvedeøl (Kristallweizen) Sødlig-sød med en dominerende bolsjeagtig maltside af korn og en smule banannoter tilsat lidt hyldeblomstkrydderi. Den virker noget typemæssigt fusioneret (læs rodet) og vel sød for mig. Men Kyst til Kyst kan da bruges direkte fra køleskabet på terrassen. Dameøl falder mig på tungen og ikke i ordets bedste betydning.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af tux
der skulle være lidt af hele landet i den her, og jo der er en fin balance mellem maltsødmen og den bitre humle.

fin øl til fx en let frokost.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gylden
Anmeldt af baaj
Meget fin aromatisk frugtduft. Bananer er tydelige men også andre noter er indblandet.

Fint hvidt skum.

Som navnet siger er den krystalklar, men den har stadig en kraftig hvedøl over sig.

Der er både strejf af banan og koriander over den.

Fin eftersmag

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af tux
En uklar gylden hvedeøl. Den har de klassiske let bitre, bananagtige smag, ikke min favorit, men smager helt klart af hvedeøl. 
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys klar gullig
Anmeldt af Paulaner
 

Fyldigt gnistrende snehvidt skum, der bliver hængende i evigheder og dertil fristende hvededuft som fra modent korn. Smagen er fyldig sødlig med Hvedeøllets karakteristika. Her i form af en solid bund af grønne hvedekerne (som jeg husker smagen i munden fra aksene på marken) banan og en svag koriander- og humletone. Kristall er som jeg tidligere har udbasuneret en kastreret Hefe-Weisse. Kastreret i form af filtrering, hvor øllet ganske vist bliver krystalklart, men samtidigt mister en stor del af gærsmagen. Jeg har smagt Kristall fra både Paulaner og Franziskaner, men den Schneider slår den begge med sin fyldige meget saftige smag. Typen er ikke mig normalt, men denne er særdeles overbevisende i sine indtryk inden for typerammen.

 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: klar gylden
Anmeldt af tux
Smager af en typisk hvedeøl, ikke min stærke side med de hvedeøl, men spændende at smage en helt klar af slagsen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 2 : 1 2

I Databasen: 11347 Anmeldelser af 220853 øl fra 246 lande og 12011 bryggerier. Billeder: 86402


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!