powered by goodbeer.dk
120 Ølanmeldelser
Side 1 af 12 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: lys rav
Anmeldt af Paulaner
Viva Classic har let maltet krydret sirupsduft og moderat beige skum. Smagen er mere rund end i den typiske Classic. Viva Classic har her lette Bock toner, en middel karbonisering og lidt sirup afsluttet af en let bitter ret enstonig humling. Mundfølelsen let sødlig og moderat til middelfyldig. Som de fleste i  Jacobsen serien er den da ganske god, men med som de fleste her mere præg af industri end håndværk. Man hører ingen piber og trommer i denne øloplevelse, der berettiger en pris på over 30 kr.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brun
Anmeldt af Paulaner
Duft af brændt malt og humle og svagt beige flygtigt skum. Smagen har de samme brændte toner som i duften plus lidt brun karamel, en anelse kaffe og et strejf af mentol. Mundfylder er middelfyldig med et sødligt anstrøg i afslutningen. Ikke den store forskel mellem denne og den økologiske udgave af samme Thy Classic. Jeg vil næppe kunne skelne de to i en blindsmagning, men bilder mig ind, at humlingen i denne ikke-økologiske Thy Classic fremtræder en anelse mere besk og krads. Jeg foretrækker derfor den økologiske udgave. Men en rigtig god Classic for begges vedkommende, som er langt bedre end fx Tuborgs.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rødbrun
Anmeldt af Teejay
Prægtig vedvarende skumkrone og en delikat maltaroma. Fin smag af sødlig malt hvor blandt anden hasselnød og flødekaramel er at finde. Humlebitterheden er næsten ikke tilstede og det giver desværre en øl som for mig er alt for sød. Den har lidt for klistret og vammel sødme til min smag og den associerer lidt som en mørk hvidtøl blot med en kunstig sødme der minder om sødetabletter istedet for en naturlig maltsødme. Det er bestemt ikke min smag.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rødbrun
Anmeldt af Teejay
Groft skum som hurtigt flader ud til små skumøer. Aroma er malt og mørk karamel, men på en lidt syntetisk måde. Smagen er karamel, lidt lyst brød og igen en syntetisk maltsmag. Humlebitterheden er flad og moderat og tilføjer ingen redning til denne alt for søde øl. Helhedsindtrykket er discount og dårlige råvarer. Ikke en øl jeg vil anbefale.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lysebrun
Anmeldt af Teejay
Selvom historien omkring tilblivelsen af 1883 er ganske imponerende og spændende, så rokker det ikke helt ved min opfattelse af denne øl. 1883 er flot skummende, god karamelmaltet aroma og tilpas let humlet eftersmag der holder længe. Karamelmalten er letristet og fremhæver en lidt enstonig maltsødme som lidt hurtigt bliver for meget. Humlen abstraherer en smule mod slutningen og bidrager til lang eftersmag. Tilbage er en lidt kedelig øl med ensformig fylde hvor jeg har meget svært ved at opdage den genoplivede gærs indvirkning.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys brun
Anmeldt af Paulaner
Flygtigt svagt beige skum og lidt Bock præget duft med brune karameltoner. En øl med historie er altid spændende at smage, for den gode historie er netop et element som ølentusiaster både gerne fortæller og lytter til - læs mere under den kommercielle beskrivelse. 1883 Lager er blødt karboniseret og blid og rund. Den er let sødlig med præg af den bayriske Dunkel i smagen med den brune karamel, lidt sirup, ristet malt og en anelse frugtighed af modne lyse bær. Helhedsindtrykket er blidt og meget tilnærmeligt. Den kan minde om Carls lager men er langt bedre og mere forfinet og blød i sit udtryk. I eftersmagen kan anes en smule lakrids.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rødlig
Anmeldt af Sarek
Nu skrive Teejay at man ikke kan smage Carlsberg 1883 Lager, men det kan man faktisk. Øllet er nemlig lige blevet lanceret som den første nye øi under Carlsberg brandet i 20 år!!!!.

Og hvordan smager den så? Jo lidt som en Gammel Carlsberg Lager,  hvilket ikke er tilfældigt da Gl. Carlsberg Lager er eferkommeren af den øl I. C. Jacobsen bryggede efter tysk forbillede og med gær fra Spaten.

Og nu lidt historieundervisning.

Gammel Carlsberg Lager hedder ikke GCL fordi det er en gammel øl men fordi det var bryggeriet Gammel Carlsbergs Lagerøl, (I. C. Jacobsens bryggeri), i modsætning til Ny Carlsberg ( sønnen Carl Jacobsen). Bryggerierne blev slået sammen i 1906 (ti år efter I. C. ´s død).

1883 er gammelt gær på nye dåser.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brungylden
Anmeldt af Paulaner
Duften er krydret med lette sirupstoner og glasset krones ved ophældningen af et pænt let flygtigt beige skum. Smagen er som duften mild maltet, let sødlig og Pilsner præget med toner af lys sirup og karamel. Humlinen afslutter med en lidt ekstraktpræget krydret aromatisk bitterhed. I type er Alla Toscana som en mellemting mellem Pilsner og Classic. Den er ikke ueffen som udbygning af Heinekens italienske industrirepertoire. En øl, som jeg vil kikke efter næste gang, jeg kommer til støvlelandet.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rødbrun
Anmeldt af baaj
maltet duft

flot rødbrun farve

Kraftig krydret smag

let humlebitterhed i eftersmagen

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Paulaner
Gylden farve og moderat beige skum. For mig lidt en skuffelse i form af en ret uinspireret diffus Classic med en grønsagspræget krydret duft og en smag uden megen hurraoplevelse på hverken på malt- eller humlesiden. Nuancerne er få og øllet fremtræder rundt men tørt med lidt karamel og ristet malt uden den store fylde. Humlen er med let lakridspræg og giver en metallisk bitter afslutning. Ikke dårlig, men der er et stykke til det fine lettilgængelige nuancerede øl, som bryggeriet stod for,  inden man gik over til at brygge på Thisted Bryghus.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 12 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11347 Anmeldelser af 220853 øl fra 246 lande og 12011 bryggerier. Billeder: 86402


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!