powered by goodbeer.dk
37 Ølanmeldelser
Side 1 af 4 : 1 2 3 4
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: uigennemsigtig lys gylden
Anmeldt af Paulaner
Et forsøg på at lave en dansk alkoholfri Radler kombination af øl og citronvand, som såmænd ikke er faldet så dårligt ud. Men jeg spår den ingen succes, simpelthen fordi typen er for fremmed herhjemme. Ølfolket kan kun kapere citronsodavand sammen med Porter i den såkaldte Støvle, mens citronvandsfolket ikke vil have øl. Tuborg Radler har pænt hvidt skum og duft af citrusskal. Den perler i munden og virker frisk, syrlig og brusende. Selv om citrusindslaget virker lidt ekstraktagtigt, så smager det som fra rigtig citron og afbalancerer med sin bitterhed sammen med den lette humling her dog fint den lidt beherskede sødme. Radler er en fin blanding som tørstslukker på en varm sommerdag efter plæneklipning - gerne som forløber for en senere øl, som så kan drikkes for nydelse og ikke for tørst. Her foretrækker jeg den klart for en almindelig citronvand. På typens og ikke det almindelige øls præmisser giver jeg 4 glas for smag og ½ for den danske oprindelse.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af reneac
En dejlig øl smager lidt som da jeg var ung og blandet mørk juleøl med citron vand en virkelig frisk øl
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys
Anmeldt af reneac
meget positiv overraskele, er ellers ikke normalt til sådan blandings produkter, jeg er jo ikke blanings misbruger. det er dejlig bitter øl, og meget læskende i varmen
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gylden
Anmeldt af Paulaner
Hvidt flygtigt skum og sødlig citron limonade duft. Mönchshof er en mainstream Radler af de lidt bedre. Limonadesmagen er med god frugt og kvalitet og helhedsindtrykket friskt, læskende og ikke for sødt. Et plus er også, at man kan ane øllet i form af en god Helles ved siden af limonaden. En Helles jeg nok havde foretrukket, og jeg i saft og kraft vurderer til 7 glas. Her bliver det på Radler typens præmisser til 6 glas.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gul
Anmeldt af Paulaner
Radleren er en tysk/østrig opfindelse, som blander citronvand med lys Lager eller Helles Half and Half. Kan dette koncept eksporteres? Ja selvfølgelig og det sker også pt. med stor hast. Her til lands med fx Shandy mv. Men oftest mest vellykket - som her - til citrusfrugternes europæiske centrum i det solrige Spanien. Radleren bedømmes bedst på citruskvaliteten, og det sker for mig også her. Cruzcampo Radler er frisk, syrlig til let sur og fantastisk frisk og frugtig med den helt rigtige ægte citrussmag af solmodne citroner. Jeg har ikke desangående smagt bedre frugt i en Radler. Det er her ikke citronvand, der giver smag, men den deciderede limonade, som kun består af ren presset citronsaft og sukker. Bedømt udelukkende på denne lidt specielle øltypes præmis, må det her blive til mindst 7 glas.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset bleggylden
Anmeldt af Paulaner
Normalt er jeg ikke til sodavandsøl, men denne kan godt få mig til at ændre mening. Fint sødlig-bitter citrusduft og pænt hvidt skum. Smagen er frisk grapetonet med en god let brusende karbonisering, som yderligere understreger den friske smag. Der er masser af frugt. Vel at mærke frisk ægte frugt, så man næsten smage de små trævler i grape frugtkødet. Dertil kommer positivt, at sødmen er behersket og mere er til stede som frugtsukker end sødet sodavand. Også de 2.5 % alkohol klæder helhedsindtrykket. Antal glas er på typens præmisser og ikke i sammenligning med andre øltyper.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af tux
Den smager vist som en Radler skal...siger min svigermor, der er eksperten i familien på radlere.

 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af tux
Nu er radler ikke min hof-øl. Men svigermor sværger til dem, så jeg har da mulighed for at smage øllen, og det er jo et stort hit mange steder. Men næsten ingen humle, og let syrlig uden ret meget maltsmag. Nej det bliver aldrig et hit hos mig.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys
Anmeldt af reneac
en hvedøl med ingefær og citron det lyder egentlig meget spændene, men syntes desværre ingefæren er alt for dominerende men vil godt kunne drikkes en varm sommerdag
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af tux
Radler er og bliver ikke mit øl. Den er måske nok som den skal være, men bwar.......
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 4 : 1 2 3 4

I Databasen: 11690 Anmeldelser af 249249 øl fra 247 lande og 12512 bryggerier. Billeder: 95402


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!