powered by goodbeer.dk
361 Ølanmeldelser
Side 1 af 37 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Tjæretyk og skumfattig stout der trækker fine blonder på glassets inderside og sætter forventningerne helt i top. Aromaen er brændt malt, mørk chokolade,  espresso og Goiabada. Her må jeg så indrømme at jeg har googlet Goiabada, fordi jeg vidste faktisk ikke hvad det var. Da jeg i sin tid stod med flasken i hånden og læste etiketten, gættede jeg på at det var en kaffesort, men det viser sig at være en sydamerikansk kage lavet af rød Guava og sukker. Når man aldrig har smagt den pågældende kage er det naturligvis svært at spore dens ophav i denne stout. Men den smager helt sikkert at mørk bitter chokolade, en del brændt malt der nærmest bærer lidt røgsmag med sig, stærk espresso kaffe, lidt kokos, lakrids og så den her lidt sødlige og nærmest sirupsagtige smag som så måske er Goiabada. Det er i hvert fald ikke en smag som er upassende for helheden, og med en let bitter afslutning som måske kommer af Guavaskal, sættes der et fint punktum for dens brede spekter af smagsnuancer.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Flot vedvarende lysebrunt skum. Lidt sparsom, men lokkende, aroma af kakaobønner og kaffe. Fyldigheden er cremet og lægger sig lidt tungt i mundhulen som dernæst behages af kakao og kaffe, dog med kakaobønnernes lidt bittersøde smag som hovedtema. Længere henne i smagsforløbet smages lidt tørrede frugter, måske mest rosiner, men også lidt tørret abrikos eller figner. Lidt ubestemmelig smag af krydderurter fremstår kortvarigt, og jeg tror det er lidt symfoni af koriander og mynte, men da det er meget kortvarigt og afdæmpet er det vanskeligt at afgøre præcist. Den mørke rom giver et dejligt afbrud i smagen og markerer sig med en svag sprittet smag der nærmest renser mundhulen for de førnævnte smagsnoter, før dens delikate eftersmag af kakaobønner, kaffe og lidt god mørk bitter chokolade afrunder smagen med et lille strejf af vanilje. Det er ganske enkelt en velsmagende og dejlig Imperial Stout.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
en meget typisk kraftig stout med en god eftersmag af kaffe, virkelig en nydelse
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Smagt på ølfestivalen 2022: Meget flot nougatfarvet skumkrone og en tydelig aroma af flødekaramel. Smagen er en meget vellykket balance mellem lyse flødekarameller med stor sødme som afstemmes fint af mørk bitter chokolade og lidt salt. Den har en let humlet eftersmag som fastholder dens karamelsmag længe efter sidste tår, og i eftersmagen har den også lidt vanilje. Det er helt sikkert en dessert i flydende form og hvis jeg en dag finder den i en ølbutik skal den helt bestemt med hjem så den kan blive genanmeldt. Jeg er ret sikker på at den har flere spændende nuancer end hvad man når at finde i de 10 cl som jeg blev præsenteret for på ølfestivalen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brunsort
Anmeldt af Paulaner
Frederikshavn Bryghus søger tilsyneladende oftest styrken i deres bryg, således også her med næsten 16 %. Jo, da styrken og procenterne tiltrækker jo også opmærksomhed. Det var vel også den egentlige grund til, vor lille flok smagte på øllet her. Men styrke er altså ikke altid ligefrem proportionalt med smagskvalitet. Her var alle Stoutens smags indtryk koncentreret sammen med røgøllets ditto, og dette koncentrat fald i sammenhæng med alkoholskarpheden ikke særlig godt ud. Stoutens smagsindtryk er her grundlæggende mht. tjære, ristget og brændt malt, lakrids, en smule karamel, maltfedme fedme og en gedigen skarp humling. Mundfylden er sødlig/skarp og massiv, og det deklarerede røgelement og tjæren smelter sammen i noget det for mig kan minde om lugten af størknet løbesod. Selv om røgen ikke - som mange andre steder - skaber en lidt kvalm association til ål og spegepølse, men i stedet indeholder et betydeligt bedre element af forkullet træ. Ja, så tråder de forskellige smagselementer tæerne af hinanden, og det hele bliver det altså for meget sammen med alkohol skarpheden. For Stout fans med pigdæk på smagsløgene.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Smagt på ølfestivalen 2022: Det første man møder her er et fantastisk flot syn af en stor og cremet rødbedefarvet skumkrone, som pryder det sorte øl og ser imponerende flot ud. Smagen er ikke så meget rødbede som man kunne forvente - og heldigvis for det tror jeg nok - men den har en fin smag af hårdtristet malt og lidt engelsk lakrids. I eftersmagen finder man lidt tørrede frugter og først her får man et twist af rødbede i smagen. Endvidere byder den på lidt mørk chokolade og det er en stout som mest har sine smagsnoter på den søde side, uden at den bliver for sød og klistret. Rigtig spændende og anderledes stout som samtidig støtter et vigtigt formål.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af Paulaner
Jeg fortsætter mit lille tilbageblik på juleøllets glæder. Denne Julestout sender ved ophældning en solid krydret duft af ja - Stout men også julekrydderier primært kardemomme, nellike? og pommeransskal?. Smagen har foruden disse krydderier en tydelig bund af chokolademalt og en smule lakrids. Vi var fire fra min lille ølklub til en superhyggelig rundvisning med ølsmagning på Bøllingsø Bryghus. Meget af øllet har jeg anmeldt før, men det blev dog til 3 nye anmeldelser, som ses her på forsiden. Denne vakte delt begejstring. God og rund lød dommen. Den skjuler de 10 % rigtig fint og virker velafbalanceret mellem malt og humle. Men ... Det ene glas er nok med den dominans julekrydderierne har her. Det bliver simpelt for meget og for kvalmt, hvis man ikke deles om flasken. Rådet til brygmesteren herfra er at krydre mere diskret med især kardemomme og nellike, så julestemningen bevares, men tillade at den gode velbryggede maltbund - måske også med en smule mere power på Stout indtrykkene - får mere albuerum i det samlede billede.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
duften er dyb af mørk frugt og alkol, smagen er kraftig og alkohol fra rom fadet skar igennem, men smager også rosiner og chokolade
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
må kunne bruges som reference for hvordan en imperial stout skal smagen uden alt muligt tilsat. den er let sødelig og brændt, meget behaglig og afrundet, den perfekte rene stout
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
den bedste øl jeg har smagt indtil nu, fantatisk duft af let whisky, smagen er så balanceret med kakao og vanilje og lidt whisky i baggrunden
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 37 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11895 Anmeldelser af 258577 øl fra 247 lande og 12695 bryggerier. Billeder: 99360


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!