powered by goodbeer.dk
73 Ølanmeldelser
Side 1 af 8 : 1 2 3 4 5 6 7 8
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Paulaner
Hvidt middel skum og humlet duft. Smagen er som en fyldig Pale Ale med en frugtig maltside af lys karamel og let til middelkraftig nuanceret bitteraromatisk humling. Mundfølelse i Duchessa er sødlig, let til middelfyldig og frisk. Udmærket og frisk madøl uden at være decideret exceptionel.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Ingen nævneværdig aroma, men hvad den mangler i aroma er til gengæld i smagen. Moderat humlet sur ale med delikat smag af stikkelsbær, citrus og rønnebær. Det er en dejlig frisk ale som nok er meget passende på en solrig dag.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Svag syrlig aroma af citrus. Smagen er også delvist præget af citrus, mens den øvrige karakter vejer nærmere over mod egetræ, ribs, frisk hø og lidt udefinerbar mineralsk smag. Det er en glimrende og velsmagende sur ale.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys
Anmeldt af reneac
dufter lidt af belgisk gær har en sjov duft jeg ikke kan beskrive men let kenkendelig hvis man druket belgisk ale, let sødme og lidt blomster men rimelig hurtigt væk og lidt flad
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rødlig
Anmeldt af reneac
rigtig flot skum, der bliver længe, en sur øl, men ikke merer end det er let drikkelig brygget som en belgisk saison, smagen af frugt er tydelig
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gylden
Anmeldt af Paulaner
Humlet citrusduft og hvidt sparsomt skum. Wayans smag er præget af lys karamel, frugtige nuancer af citrus og lys frisk frugt. En glimrende doseret bittteraromatisk humling med fine toner, der leder tanker hen på middelhavsområdets krydderurter danner modspil til malten. Der er en del Weissbier agtige lækre koriandertoner og en frisk perlende karbonisering, der gjorde godt i sjæl og krop her i Ølfestivalens tunge sommerhede. Mundfølelsen er middelfyldig og sødmen moderat. En dejlig øl, som jeg meget gerne prøver igen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af reneac
En let drikkelig øl, den er let tilkængelig for den brede befolkning
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Uklar gylden med hvid skumkron
Anmeldt af jlarsen
God og overraskende harmonisk blanding af citra humle og kettle mash lakto-gæring med en kende brett og balanceret med et lille skud laktose.

Yderst letdrikkelig med tydelige retrospektive reminiscenser til det senere Bàrr-samarbejdsbryg Eafæ. En anden kunde fik dog sin byttet, da hun syntes, den var for sur, så den er tydeligvis ikke til alle. Jeg var meget fristet til at spørge, om jeg måtte købe den brugt.

 


jlarsen's første ølanmeldelse
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lys gylden
Anmeldt af Teejay
Den er svær den her! En Saison brygget i Tyskland hører bestemt ikke til under Reinhetsbebotet, men eftersom Reinheitsgebotet officielt ophørte i 1987 efter EU-domstolens beslutning, ser man nu flere og flere tyske bryggerier give sig udi andre øltyper end de tradionelle tyske lagerølstyper. Heldigvis har mange tyske bryggerier stadig opretholdt de gamle bestemmelser i Reinheitsgebotet og dermed er den tyske øltradition stadig spillevende og sætter Tyskland på verdenskortet som verdens bedste ølproducenter af lagerøl. Jeg vil vælge at se bort fra denne Saisons tyske oprindelse og forsøge at fokusere på typen Saison istedet, men også på det punkt har BraufactuM sat øltypen på kanten af det lovlige. En Saison skal oprindeligt indeholde hvedemalt, og det da også nævnt i deklarationen, men meget svært at spore i smagen. Aromaen er præget af grape og eksotisk frugt. Smagen er ganske kortvarig maltsød, men hurtigt fremkommer humlens smagsnoter. Hallertauer humlen som er en tysk humlesort uden alt for voldsom karakter, Magnum som er kendt for sin frugtrige karakter og så den forholdsvis nye Australske humlesort, Enigma, som jeg tror er den mest fremtrædende i denne øl. Tydelig smag af grape, citrus, lidt fersken, passionsfrugt og grønne æbler. Jeg synes den har en frisk og fremragende smag hvor især humlen bidrager til en spændende krydret smag. Klassisk tysk øl er det ikke, klassisk Saison er det heller ikke. Normalt plejer at blive lidt bitter når typerigtigheden ikke overholdes. Her må jeg nok erkende at humlebitterheden indhenter min egen indre bitterhed, for dens fyldighed og rummelige humlesmag fraholder mig for at dumpe den på det grundlag. Men hvordan jeg så skal kategorisere Soleya ved jeg ikke. Nogen gange skal man måske bare lukke øjnene og ikke være for forhåndsindtaget. Den er såmænd rigtig dejlig.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gylden
Anmeldt af Paulaner
Middelholdbart let hvidt skum og humlet ikke specielt fristende syret grapepræget duft. I smagen savner jeg modspil til humlens citrus og bitterbeske mirabelletoner. Et modspil i form af sødme og krop, som den undseelige blegsottige malt med svage frugtige spor af grønt æble aldrig kommer i nærheden af. Resultaten er en syre- og citrus/grapepræget øl, der i sit udtryk for en del kan minde en del om at bide i en ascorbinsyre c-vitamin tablet. Soleya skulle indeholde hvedemalt, men dette giver sig hos mig ikke meget udtryk i det samlede billede, hvor øllet toner knastørt ud i et snerpende humle-, syre- og peberbid. En meget udfordrende øl, som bare ikke er mig.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 8 : 1 2 3 4 5 6 7 8

I Databasen: 11367 Anmeldelser af 223000 øl fra 246 lande og 12030 bryggerier. Billeder: 87206


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!