powered by goodbeer.dk
439 Ølanmeldelser
Side 1 af 44 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: lys diset gul
Anmeldt af Paulaner
Pænt hvidt ret stabilt skum og humlepræget duft. Smagen viser en lidt spinkel maltkrop med udflydende nuancer. Heller ikke humlen, som mestendels er på den bitre side, viser mange nuancer. Mundfølelsen hælder mod den tørre side, men har et vist gærpræg som bidrager til afrunding. Planet Pale Ale har dog en række nuancer, men disse virker en smule planløse og sammenmudrede, selv om den på sin vis er en Pale Ale lige ud af landevejen. Alt i alt synes jeg indtrykket ikke lever op til Brewdog standarden. Til en pris af 30 kr. køber jeg den ikke igen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset gylden
Anmeldt af Paulaner
Pænt varigt offwhite skun og svag humlet duft. Malten domineres af lys karamel, mens humlingen er ret enstonig bitter og nok vel rigeligt doseret for mine smagsløg. Nuancerne er få, men helhedens ganske god. Bitterheden hænger meget længe i eftersmagen, selv om malten indledende får ordet i smagsspektret. OK men heller ikke mere. Bedst til mad.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gul
Anmeldt af Paulaner
Fin nuanceret humleduft og flygtigt hvidt skum. Smagen er humlet med citrustoner og en anelse tropisk frugt. Velkarboniseret, middelfyldig med en anelse sødme, men også vel enstrenget og med en intetsigende maltbund uden den store hurraoplevelse. Men så fik jeg da smag Citra Humlen i fri dressur i Mikkellers version. Men noget gensmag herfra bliver det ikke her, dertil er alternativerne for tiltrækkende både i pris og kvalitet.
Men netop her har Duvels single Hop serie langt, langt større dybde og kvalitet, og så er Duvel Triple Hop Citra (2017) faktisk også indgået i bryggeriet faste sortiment. Selv om Duvel ikke er så  hypet, så er det en langt bedre øl til samme pris. Faktum som understøttes af en sejr i en stor blindsmagning, se:

http://www.goodbeer.dk/review.php?beerid=186510

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset orange
Anmeldt af Teejay
Dejlig aroma af frisk græs og lidt maltsødme. Smagen er lidt karamel som ret hurtigt overgår til humlebitterhed med smag af frisk græs, lidt fyrrenåle samt citrus. Der er ikke meget at tilføje til denne typerigtigte amerikanske PA, udover at den at den er læskende, velsmagende og, som skrevet før, meget typerigtig. Mod slutningen finder man lidt bitter smag af citrusskal. Meget vellykket.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Vedvarende skum og fin aroma af lidt malt og humle. Smagen varierer over lidt kortvarigt karamelmalt, mens humlebitterheden hurtigt overtager og byder på lidt citrus og let smag af ferksen. Det er ikke nogen overraskende pale ale, men med sin halvtørre eftersmag og dens friske pift af fersken er den på en et plan lidt over middel.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden let grumset
Anmeldt af reneac
deres flagskib, men ikke lige min smag, den dufter hengemt men ikke på en behaglig måde, flad smag ingen efter smag
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Spinkel skumkrone. God aroma og smag af let karamel, citrus og stikkelsbær. Smagen er mest syrlig af stikkelsbær, men også lidt sødme balancerer helheden fint. Karbonisering er middel og medvirkende til lang behagelig halvtør eftersmag med citrus og stikkelsbær. En dejlig, men måske hurtig glemt, PA som er læskende og fin på en lun sommerdag.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset lys orange
Anmeldt af Paulaner
Sødlig krydret frugtduft og en smag af lys karamel, citrus, orange og papaya. Indtrykkene er ret velafbalancerede, og øllet gør dog også med den relativt kraftige karbonisering et ret frisk indtryk. Mundfølelsen er let med lidt rund sødme og en pæn frugtig bitter eftersmag. Hvis der eksisterede en New England Pale Ale, så hører denne hjemme her. Ok men lidt for tynd og vandig til jeg vil investere her igen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Smagt på ølfestivalen 2022: Flot gylden PA med god aroma af citrus og fyrrenåle. Smagen er lidt frisk korn i begyndelsen efterfulgt af citrus, fyrrenåle og lidt blomster i eftersmagen som er halvtør. Der er ikke rigtig nogle overraskelser i denne PA, men heller ingen brygfejl eller andre omstændigheder der kan påvirke den i særligt omfang. Det er såmænd blot en helt almindelig og typerigtig PA - og det da egentlig dejligt at nogle stadig kan og vil brygge 'old school'.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Smagt på ølfestivalen 2022: Let skummende PA med let maltet smag og en dejlig aroma hvor chili fornemmes. Smagen er som sagt let maltet med mellemristet malt og fine noter af karamel. Smagen af Habanero chili blander sig med lidt sort peber og giver en elegant let brændende fornemmelse i munden uden at blive for krydret. Den er blødt karboneret, så chilien kommer slet ikke til at prikke i smagsløgene og sammen med den lette humle smelter eftersmagen sammen og nedtoner Habanero chilien til et niveau der er acceptabelt. Man skal dog nok kunne tåle/lide lidt bid af chili for at kunne lide den. Jeg synes den er spændende.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 44 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 12120 Anmeldelser af 267001 øl fra 247 lande og 12837 bryggerier. Billeder: 101907


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!