powered by goodbeer.dk
426 Ølanmeldelser
Side 1 af 43 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Moderat vedvarende skum og en aroma af lys karamelmalt samt en smule blomstret humle. Smagen er en essensagtig maltekstrakt med efterfølgende parfumeret humlebitterhed. Dens julekrydderier er mest udkogte grøntsager og helheden er sammenrodet og kedelig og helt udenfor en Pale Ales normale præferencer. Hvad der generer mig mest er dens parfumerede smag på humlesiden. Det gør at den faktisk slet ikke smager godt.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Moderat skummende Pale Ale med god aroma af lidt karamelmalt og humle. Den har en let smag af karamelmalt med ret hurtig overgang til en humlet smag, hvor New Zealandsk humle giver stor fyldig smag af citrus, mandarin og udefinerbare sommerbær. Den har stor hovedvægt på humlen og det kan måske virke lidt for dominerende, så lidt bedre kant mellem malt og mandarinens sødlige indtryk kunne ønskes. Den har lang eftersmag og er som helhed ganske velsmagende.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Orange
Anmeldt af Teejay
Sæmundur er en PA med hvidt vedvarende skum. Den har en skøn aroma af mango og fersken og smagen er mest sødlig mango med dejlig balanceret overgang til humlens bitterhed. Humlen smager mest af citrus og sætter fin kant for denne PA's maltsødme. Meget velbrygget.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Denne Pale Ale fik jeg serveret til en velsmagende platte af den gode danske smørrebrødstradition, tilsat lidt inspiration fra det Italienske køkken. Den serveres kun på restaurant San Marco Junior på Frederiksberg og har hvid vedvarende skumkrone. Både aroma og smag indeholder store mængder citrus og ananas, men i smagens afsluttende forløb har den også en lidt skarp og behagelig smag af fyrrenåle. Eftersmagen er lang og god.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Teejay
Dejlig aroma af lime og appelsin og en smag der, i begyndelsen, har hvedemaltens typiske smag af friske korn. Ret hurtigt træder humlen på banen og forkæler mundhulen med smag af lime og let bitter appelsinskal. Mod slutningen er den let vandet med lidt islæt af koriander og hvid peber. Det  er en elegant og velsmagende PA.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gul
Anmeldt af Teejay
Moderat vedvarende skum og en super delikat aroma af grape og lidt krydderi. Smagen er helt i top med lidt sødlig maltsmag i begyndelsen men ret hurtigt derefter smages lime, grape og lidt fyrrenåle. Alt står i perfekt balance sammen og forlænges til en lang og dejlig eftersmag hvor lidt hvid peber giver den en let skarp nuance mod slutningen. Det her er en super lækker IPA som jeg helt sikkert gerne køber igen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lys rav
Anmeldt af Teejay
Tyndt, men vedvarende skum. Aromaen er fantastisk god af lidt karamelmalt og modne bærfrugter. Smagen er i begyndelsen let sødlig af karamelmalt og dernæst indtræder humlen og fylder munden behageligt med passionsfrugt og bærfrugter. Sødmen er denne pale ale er måske lidt til den høje side, men det balances fint af humlen, som er en sammensætning af flere amerikanske humletyper, til en delikat og velbrygget pale ale.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gul
Anmeldt af Teejay
Let skummende pale ale med tydelig aroma af papaya og grape. I begyndelsen smages hvedemaltens typiske smag af frisk korn med lidt antydning af moden banan. Herefter smages humlen i form af citrusfrugter, papaya, grape og anden ubestemmelig tropisk frugt. Karboniseringen er let prikkende og giver lang eftersmag af citrus og tropisk frugt. Jeg havde udvalgt den til en klassisk påskefrokost og hertil var den perfekt.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset nøddebrun
Anmeldt af Teejay
Meget speciel Pale Ale med tydelig aroma af kaffe. Den har en flot vedvarende skumkrone og smagen er kortvarig karamelmalt hvorefter en tydelig og meget delikat kaffesmag overtager. Det er ikke som en normal kaffebønne, nærmest i retning af Instant kaffe (Nescafe) med lidt flødeagtig og cremet tekstur. Bag dens kaffesmag finder man lidt citrus præget humlebitterhed som lige nøjagtig sætter eftersmagen af kaffe ud i en lang og meget behagelig finale. Det er en meget anderledes Pale Ale som sætter helt nye grænser før hvad jeg før har smagt. En lille smule sød frugt blander sig i eftersmagen. En god øl til at nyde som 'stand-alone', for jeg kan ikke lige anbefale den til nogen madretter.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
På en måde er det trist at Reinheitsgebotet i Tyskland langsomt bliver tilsidesat af nye tyske mikrobryggerier som har opdaget fortræffeligheden i ale. Derved kan man på sigt frygte at Tyskland mister sin identitet som måske verdens bedste brygnation når det angår undergæret øl. Omvendt forstår jeg også godt at nye innovative bryggere i Tyskland gerne vil åbne dørene for overgæret øl, og denne Tough Guy Ale ikke alene åbner døre, men sparker porten op med så stor kraft at der ikke hersker tvivl om at tyske bryggerier også kan brygge overgæret øl som er helt i top med resten af verden. Den har en moderat vedvarende skumkrone og en super herlig aroma hvor både fersken, mandarin og appelsin indgår. Smagen er virkelig delikat af lidt let karamel maltsødme, men ret hurtigt overtager citrus, mandarin, fersken og bitter appelsinskal. I eftersmagen blander lidt gærsmag sig sammen med dens frugtige indtryk og den overtager på ingen måde dens lette maltsødme, men bærer istedet alle smagsnoterne ind i en lang eftersmag hvor citrus til sidst sætter punktum for en helt utrolig rejse gennem alle de fantastiske nuancer en Pale Ale kan have. Sudden Death Brewing Company har helt sikkert en stærk opskrift på Pale Ale her. Jeg håber bestemt ikke at den lider en pludselig død - for jeg køber den meget gerne igen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 43 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11727 Anmeldelser af 250574 øl fra 247 lande og 12532 bryggerier. Billeder: 95852


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!