powered by goodbeer.dk
76 Ølanmeldelser
Side 1 af 8 : 1 2 3 4 5 6 7 8
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Mørk kobber
Anmeldt af Teejay
Smagt på ølfestivalen 2019. Svagt skum, men delikat aroma af mørk karamel og let humle. Smagen er mørk karamel, let brændt maltsødme, svesker, rosiner, dadler, træ og sirup. Det er en fadlagret Old Ale og i smagen finder jeg svage toner af rom, men jeg er ikke helt sikker på om det er romtønder den har været lagret i. Mod slutningen har den lidt smag af hasselnødder og karboniseringen er perlende og bidrager med lang halvtør eftersmag. Alkoholen stikker en smule i mundhulen, så langtidslagring vil sikkert give den en anden og mere blød finish. Lige nu er den velbrygget og smagsfuld, men nogle få år i kølige og mørke omgivelser vil sikkert gøre den mere rund.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Jeg er begejstret allerede ved ophældning. Frisk vedvarende skumkrone og en dejlig syrlig duft af sure bærfrugter. I munden bobler den som Champagne og starter med en syrlig smag af vineddike, syrlige bær, rabarber og noget som ligner Dijon sennep, dog uden skarpheden. Mine smagsløg skal lige tilvænnnes denne sure øl, men med tiden smager jeg grønne syrlige æbler, grapefrugt og noget som mest minder om cider. Egetræslagring har den måske en lille smule i eftersmagen i form af en disket smag af skovbund. Den har en fin struktur af noget Lambic agtigt, uden den dominerende frugtsmag af en bestemt type. Jeg indrømmer at den er meget spektakulær, men synes omvendt også at den er forfriskende, læskende og yderst delikat.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mahognibrun
Anmeldt af Teejay
Der er, for mit vedkommende, sjældent brug for at genanmelde øl jeg tidligere har smagt, men nogen gange opdager man nye sider af en øl man har smagt for mange år siden. I dette tilfælde må jeg tilføje en delikat smag af rosin, honning og en svag smag af diskrete humlenoter i eftersmagen. I 2013 klassificerede jeg den som dessertøl. Idag synes jeg nærmere den er en god aperitif, som måske oven i købet kan ledsage en god grill-aften med lyst kød på risten (kylling). Jeg synes stadig det er en ale til den søde side men opjusterer gerne til 8 point, for den er faktisk lidt bedre end jeg husker fra 2013.

Anmeldelse fra 18. Februar 2013:

Ja, REMA 1000's tilbud på Belhaven's øl gik heller ikke mine øjne forbi. Wee Heavy er en rigtig typisk skotsk ale med hovedvægten lagt på malten. Den dufter skønt af kandis og karamel. Smagen varierer over sød malt med noter af honning. Humlen er diskret og nærmest fraværende, men det er også skotsk ale og humlendyrkning trives ikke i højlandet hvorfor skotterne ofte sparer humlen fremfor at importere den til dyre priser. Skotter er kendt som værende nærige, men nærrigheden ophører når det kommer til godt maltet øl alligevel. Wee Heavy er en noget sød øl, men på en ægte maltbaseret facon hvor humlen alligevel blot ville have lagt en dæmper på dens øvrige gode indtryk. Karamel, honning og kandis er de smagsbærende ingredienser, og man skal derfor forvente en sød ale der efterlader en let klistret sødme i eftersmagen. Dessertøl? Tja, jeg tror faktisk den ville stå rigtig fint til en dessert med friske og lidt syrlige bær til. Noget i retning af en god hjemmelavet chokolademousse pyntet med lidt syrlige hindbær.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rødbrun
Anmeldt af baaj
lidt røget duft

lyst skum

dejlig rund og lidt whiskey smag

svag bitter eftersmag som holder/varmer længe

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brunlig
Anmeldt af reneac
En dejlig tør ale i smagen, med en god kraft, smagte dejligt
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af Paulaner

Et brag af en øl med Harviestons sædvanlige stilsikre fingeraftryk. Sort som kul i glasset med sortbrunt skum og lækker duft af modne kogte svesker. Smagen viderefører sveskerne og tilfører yderligere indtryk af mørk tørret frugt, mørk brændt malt, mørk brun karamel, klare aftryk af fadlagring, en anelse røg og lakrids plus så ikke at forglemme fine toner af min yndlings single malt whisky Highland Park. Mundfølelsen er massiv fyldig med sin sødme og kraft, men alligevel utrolig rund og velpoleret. En øl der lader alle nuancer passere revy på en lækker måde og toner ud i en lang fyldig eftersmag, hvor whiskyen og dens røgtoner hænger længe. Oh my, Oh my - 10 glas uden forbehold til min afsluttende anmeldelse fra ølfestival 2016.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: meget mørk
Anmeldt af reneac
meget ristet mørk duft med en meget skarp duft bag ved det hele. smager er meget skarp, og rigtig ubehalig, skal sige den var lige gået på dato, så kan være det.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brun
Anmeldt af baaj
Svag duft - lidt af brændt malt, men godt duftende

Fint lyst men sparsomt skum

Maltet smag - tørret frugt og lidt kaffe

Behagelig maltet og lidt bitter eftersmag

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rødlig
Anmeldt af tux
God fylde i den sødlige malt. En tør bitter eftersmag.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk kobber
Anmeldt af Teejay
Old Winter Ale er en old ale og skal derfor vurderes som sådan. Old ale er en øltype som sjældent ses ved danske mikrobryggerier og oprindeligt er den også britisk. Historisk set er den brygget som en stærkere udgave af en mild ale, og brygmestrene i London bryggede den oftest som en mild ale og foretog en sekundær gæring med vildgær for at opnå en stærkere og mere frugtagtig ale. Oftest blev Old Ale lagret på træfade, som afgav den karakteristiske smag af træ og højere styrke.

Denne Old Ale har en sprudlende skumkrone som dog aftager efter nogen tid. Duften er frugtig med antydning af solbær og andre tørrede frugter. Lidt frisk græs og lys karamel findes også i aromaen. Smagen varierer over tørrede bær, krydderier, kanel og karamel. Fyldigheden er lidt vandet og eftersmagen præges af tør humlebitterhed og et strejf af fyrrenåle. Ganske velsmagende Old ale.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 8 : 1 2 3 4 5 6 7 8

I Databasen: 11347 Anmeldelser af 220853 øl fra 246 lande og 12011 bryggerier. Billeder: 86402


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!