powered by goodbeer.dk
299 Ølanmeldelser
Side 1 af 30 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: rav
Anmeldt af Paulaner
Krydret duft af sød melon og orange. Smagen er rund og frugtig med dominans af samme melontoner som duften, lidt koriander og banan (hvedemalt?) plus lys karamel, citrus og en hel del gær. Mundfølelsen er fyldig, sødlig til sød og meget rund og maltpræget. De 8.5 % giver fylde og varme men spores ikke som skarphed på noget tidspunkt. Karboniseringen er blød, og øllet fremtræder med sit beherskede hvide skum og sin smukke orangefarve lækkert og indbydende i glasset. Den buttede keramikflaske er flot (men bidrager også til den høje pris på fx 50 kr. i Løvbjerg) og står nu som pynt i min vindueskarm. En noget nær perfekt frugtig Triple, som dog for pedanter som jeg, godt kunne have en anelse højere karbonisering og en smule mere syrlighed/ humle mht. afbalancering af sødmen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Paulaner
Duften er krydret og skummet højt og hvidt. Smagen er frugtig præget af melon, lys karamel og grape. Humlingen er let og blomsteraromatisk, mens den sædvanlige belgiske gærsmag her i Grimbergen Goud - som i øvrigt ofte i Grimbergen øllene - er meget svag. Alkoholen prikker noget og kunne med fordel være sænket med en procent. Ellers en udmærket belgisk Triple.

 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Tete de Mort betyder dødningehoved. En Triple med syrligsød humlet duft og hvidt medium skum. Smagen er fyldig, syrlig og frugtig med nuancer af citrus og melon. Mundfølelsen er præget af en middel sødme og en for typen relativ markant bredspektret bitteraromatisk humling. Karboniseringen er frisk, og de høje procenter mærkes primært som fylde og varme. Hverken etiketten eller denne øl er til at stå for - man napper gerne nummer 2.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset rav
Anmeldt af Paulaner
Medium beige skum og god duft af grape og humle. Maledetta er belgisk i sit præg med en smag, som er i retning af en kombination af en belgisk Triple og en IPA. Mundfølelsen er gærfed let syrlig med en del brun karamel, masser af grape og lidt mørk tørret frugt i malten, som så modsvares af en saftig bredspektret bitteraromatisk humling. Mundfølelsen er fyldig og rummer både en del sødme og en vis syrlighed. Helheden hænger rigtig godt sammen - en rigtig fin øl til krydret mad og den gode italiensk pizza.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Middel hvidt skum og syrlig humlet duft. Smagen i Vicaris Tripel har de karakteristiske frugtige Triple elementer af citrus, gær og frugt - her i form af melon. Mundfølelsen er middelfyldig og syrlig-sødlig med en behagelig aromatiske bitterhumlet afslutning. Som Tripel ligger Vicaris over gennemsnittet, men en smule vandighed trækker og ned. Velsmagende. men ikke helt på højde med den personlighed, som findes i den belgiske superliga, der i typen for mig fx omfatter Achel Blond, Gouden Carolus Triple, Tongerloo Prior, Kasteel og St. Bernardus.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys
Anmeldt af reneac
en dejlig øl, der smager lige sådan som den skal og med dejlig høj alkohol uden du kan smage det
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Ualmindeligt flot holdbart helt hvidt skum og god citrushumlet duft. Smagen er syrlig korn- og gærpræget med citrustoner af orange, melon og grape. Humlingen er fint afstemt med god bitterhed til den sødlige smag. En rigtig god typerig belgisk Tripel, som når det hele på 8 %.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset lys gylden
Anmeldt af Paulaner
Lidt atypisk Triple med masser af Leffes karakteristiske ølgær, et utroligt holdbart cremet hvidt skum og duft af - ja en del koriander, orangeskal og gær. Det atypiske består i, at typens normate citrussyrlig bitterhed næsten glimrer med sit fravær. Humlen er dog til stede med et lidt mudret men velafbalanceret bitteraromatisk medspil til sødmen. Malten består af en rund lidt bolsjepræget lys karamel med søde orangenuancer. Øllet har en massiv mundfylde. En fylde, der virker direkte mættende med det dominerende gær- og korianderislæt, som sender en fristende sky af duftindtryk ud i forbindelse med ophældningen. Belgisk i et og alt så det vil noget. Men Leffe Triple mangler i sin massive fremtræden lige de sidste forfinede nuancer og den sidste læskende friskhed i at nå niveauet i fx Achel Blond, Gouden Carolus Triple og Bernardus Triple.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af reneac
en rigtig fin øl, der smager af det den er nemlig god humlet og stærk
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Endnu en dejlig belgisk Triple. En type, der efterhånden er ved at blive min foretrukne belgier. Petrus Tripel har hvidt skum, der associerer pisket æggehvide og en frugtig humlekrydret duft af citrus og melon. Smagen slår igennem med gode balancer af gær og frugt i form af grape, citron og grøn halvmoden melon, mens humlen giver en spinkel men velafbalanceret kant med en lækker citruspræget bitterhed. Triple spektret i Belgien er så uhyre rigt. Denne hører til i det mere blide men friske midte i et hovedfelt, der spænder fra den bastante Kasteel Tripel og fx Achel Blond og Tongerloo Prior sødligt/syrlige stil til Bernardus Tripels rene linjer og Gouden Carolus Tripels mange fine vinøse nuancer. Petrus Tripel er ret blid på procenterne, men både læsker og fylder dejligt i munden, hvor den gør godt her en varm sommeraften.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 30 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11347 Anmeldelser af 220853 øl fra 246 lande og 12011 bryggerier. Billeder: 86402


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!