powered by goodbeer.dk
12 Ølanmeldelser
Side 1 af 2 : 1 2
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: sortbrun
Anmeldt af Paulaner
Mørkebrunt flot skum og bitterhumlet duft af brændt malt. Smagen slår jernhårdt med tjære, røg, kaffe, lakrids og brændt malt sekunderet af en humling, som jeg vil beskrive som at bide i en grapekærne: Den er kraftig frugtigbitter med en meget bitterbesk afslutning. Tilgiv mig Goodbeers fæller, men ... Denne øl er, selvom smagsindtrykkene supplerer hinanden udmærket, sammensætningen er gennemført og duften er fin, med sine hele 60 IBU så absolut ikke mig. White Amigo har ikke den finesse og den malt/humle balance, som jeg efterspørger i en øl, men til gengæld besidder så meget desto mere rigeligt af rå kraft. 

Genanmeldelse:

Her 5. marts 2019 næsten på 6 årsdagen for White Amigos fødsel, så afgik den sandsynligvis sidste flaske ved døden i gode hænder. Mæt af dage 4 år efter den angivne sidste salgsdag. Afskeden blev bivånet af i alt 5 personer i min lille lokale ølsmagningsklub. Men var gammeøllet i det hele taget drikkeligt og ville eksperimentet ende i en ynkelig fiasko? Forsigtigt hældte jeg lidt op af det tjæresorte bryg til mig selv, inden den lille flaske gik rundt. Jo White Amigo levede stadig og var dertil blevet rund, mild og fløjlsblød på sine gamle dage. Væk var de skarpe kanter og den unge Imperial Stouts krasse smagsindtryk. Tilbage stod en aromatisk Stout af højeste klasse, som trods min indledende afværgebeskrivelse som gammeløl og første skepsis inden de første beherskede nip til glasset, blev modtaget med først tavshed og eftertanke og derefter bifald. "Fremragende - kan den fås mere - nok aftenens bedste øl - Limfjordsporteren er slået med flere længder" lød det fra alle sider. Hvad kan vi så lære af det? Jo en mørk stærk øl kan næsten aldrig blive for gammel. Alder er guld også for en stor del af de store øls vedkommende. Men skulle nogen have en enkelt flaske tilbage fra den hyggelige jubilæumsdag på Indslev Bryggeri 10. marts 2013, så bliver den ikke bedre nu. For også alder har en grænse - en grænse, der hedder død. Drik din sidste White Amigo på en forårskold aften, mens kaminen buldrer og regnen slår mod ruden. 9 glas til den ældre herre herfra.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af pibeib
Helt sort øl med nogenlunde stabilt, mellembrunt skum. I næsen mærker man mørkt malt, en smule kaffe og en finurlig frisk frugtduft. Det første man bemærker i munden er en utrolig blødhed. Ingen aggressiv kulsyre og smagsnuancerne smyger sig om tungen. Det er en emminent stout som har en flot balance mellem stor smagsfylde og markant bitterhed. Sødmen er holdt i skak, så det hele går op i en højere enhed. Smager af mørk, ristst malt, rålakrids, samt let syrlige og dybe bitre toner. Og så lige en tilpas mængde sødme, så den ikke bliver for stram. Rigtig flot bryg uden mislyde! Det er bestemt ikke sidste gang den bliver inviteret med hjem
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af baaj
Maltet brændt duft og mørkebrunt skum

Behagelig aromatisk smag

Brændt eftersmag men en sidste snert af humlebitterhed

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort med god skumkvalitet
Anmeldt af Birgit
Endelig fredag og det plejer jo at være godt i sig selv. Humøret, veltilpasheden og lysten til mere øl steg markant, da to White Amigo blev åbnet. Begge var vi enige om, at White Amigo overraskede positivt på alle punkter. Eneste ærgelse var, at flaskerne var for små!

White Amigo har mange velafbalancerede smagsnuancer og dens mundfølelse er overvældende. Den smager ganske enkelt af mere.  

 


Birgit's første ølanmeldelse
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk
Anmeldt af Munken
En blid, men alligevel kraftig stout, hvor det røgede element giver den et råt og Limfjordsporter-agtigt touch, der modsvares af den blide hvede. Den er for kraftig til at være en dame-stout, som bløde ølmænd som jeg selv og Paulaner kan nyde, men er ikke så rå, at vi ikke kan drikke den med nogen fornøjelse. En dag bør jeg smage den sammen med Indslevs normale Sort Hvede, som jeg vist kom til at give for meget (jeg mener Indslevs (nu hedengangne?) dunkelweisse er min favorit).
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
jeg var en der var heldig og være med ned og brygge det første bryg, og jeg syntes det faktisk er blevet en rigtig god øl, den har masse af smag, lidt af lakrids og kaffe
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk
Anmeldt af tux
 Jeg har nu endelig taget mig sammen til at skrive en anmeldelse af denne gode øl, for bare at konstatere at det kan siges er sagt......:

Men godt øl det er det, specielt på den gode måde, jeg har ikke smagt noget der ligner det i smagen. Og når man så selv kan hente øllet "fra kilden", jamen så bliver det ikke bedre.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk og flot skumkrone
Anmeldt af Glargaard
White Amigo er en "flot" øl, som stort set opfylder alle kriterier for en god øl. Den har en flot skumkrone, er meget mørk og har  en behagelig røget smag. White Amigo er en kraftig øl med en lang eftersmag som bør nydes. Det er en øl som bør nydes med respekt.

Glargaard's første ølanmeldelse
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
White Amigo er en lidt atypisk Imperial stout fordi den er brygget delvist på hvedemalt og det er ikke så almindeligt at finde i de gængse stouttyper. Når man selv har været med under hele brygningsforløbet, så bliver man automatisk lidt forventningsfuld og måske lidt forudindtaget af forventningen til det færdige øl. Så er det jo særdeles heldigt at White Amigo på ingen måde trækker ens store forventninger ned.

Under det fyldige nougatfarvede skum finder man en diskret og behagelig aroma af røg, lidt chokolade og mørkt brød. Skumkronen falder lidt sammen med tiden, men stouten kan nemt 'slingres' til live i glasset igen. Smagen er blid og nænsom af mørk bitter chokolade, lette kaffetoner og en frisk og behagelig maltsødme som man godt kan henføre til dens indhold af hvedemalt. Karboneringen er blød og let, og medvirkende til at røgmalten bliver fastholdt på tungen og i svælget og dermed trækker en lang eftersmag sammen med især chokoladen. Humletilsætningen er muligvis lidt høj for typen, men dens mørke malte holder humlen fint i skak så begge dele får plads til at fuldende nydelsen i langdrag. Det er en helt igennem velsmagende og delikat stout som fortjener et bifald - og som klart er en værdig øl til at udfylde 100000-pladsen på Goodbeer.dk. Topkarakteren fra min side skal også ses i lyset af den lærerige dag jeg havde på Indslev Bryggeri da White Amigo blev brygget for første gang (forhåbentlig kommer der til at flyde mere af denne stout fra Indslevs haner i fremtiden). 

   

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort med flot skum
Anmeldt af reneac

det var lige den duft af nybagt brød jeg ikke kunne husk tak til anden anmelder 

Dette er ikke bare en øl man hælder ned det er en meget fyldig øl med en stor smag af ristet hvede.

 

må ikke serveres for kold da der så mange dejlige nuancer

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 2 : 1 2

I Databasen: 11365 Anmeldelser af 222938 øl fra 246 lande og 12030 bryggerier. Billeder: 87196


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!