powered by goodbeer.dk
151 Ølanmeldelser
Side 1 af 16 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: mørk gylden
Anmeldt af reneac
Smager kraftigt af kakao af den gode slags, men bliver hurtigt vammel, og er let klisteret i munden, men med en god efter smag og udfordrer smagsløgene lidt, ikke en man skal drikke meget af, men et hyggeligt bekendtskab
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset mørk brun
Anmeldt af Paulaner
De Molens mange fantasifulde ølnavne har altid moret mig. Men selv om jeg har forsøgt at smage flere på forskellige festivaler, så er det sjældent lykkedes. Her fandt jeg omsider en i standen for Det belgiske Hus. Derfor ingen ros, idet jeg allerede på sidste festival konstaterede, at Det belgiske Hus ofte lader øl entusiasterne gå forgæves. Det var i den grad også tilfældet på denne festival lørdag, hvor jeg flere gange kikkede og spurgte til øl, jeg havde noteret fra programmet. De dukkede aldrig op, i hvert fald ikke mellem kl. 11 og 17, hvor jeg holdt øje. Da det drejede sig om hele fire spændende højtratede øl, synes jeg det er utroligt dårlig stil. Jeg efterlader derfor denne bandbulle for at holde festivaldeltagerne, som stiller op med forventning fra programmet, for nar.

Til øllet, som var den ventede spøjse oplevelse i form af et sammensurium af stærke smagsindtryk med fuldt blus på alle kedler. Den mest dominerende nuance var stjerneanis, men derudover var der foruden den sædvanlige belgiske gær og mørke karameltoner fx lakrids, chili, røg og vanilje. Sammensuriet, som egentlig er mere spøjst end disharmonisk, ledsages af en varmende høj alkoholprocent, som sætter blæselampen yderligere under krydderifyrværkeriet. Tja, festlig og fornøjeligt uden at være decideret folkeligt. Til gengæld ikke en øl man lige glemmer med det første. Gad vist om den ikke ville stå fint til brune kager, gløgg og æbleskiver op mod jul {#emotions_dlg.rolleyes}.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset gylden
Anmeldt af Paulaner
Denne øl var øverst på min ønskeliste mht. en smagsprøve på Jelling Bryghus generalforsamlingen. Lidt senere på aftenen kom lejligheden. Mælkebøtte og Hvedeøl er en original, men spøjs sammensætning, der dog ikke desto mindre er tro mod bryggeriets ønske om forankring i Jelling og den nordiske historie. Duften under det fristende offwhite skum lovede godt med sine bittersøde frugtige nuancer. Heller ikke smagen skuffede med sin velafbalancerede frugtige syrlige sødme med et strejf af banan, koriander, hvedegær og lyse karameltoner. Hertil kommer mælkebøtteblomstens bidrag med en behersket let bitter-besk sødlig blomstertone, der straks fik minder frem fra duften og smagen af den hvide mælkebøttesaft, der farvede fingrede brune og sved lidt i munden, når man som barn bandt mælkebøttekranse. Jalunki er en helstøbt frisk sommer Hefe Weisse, som er helt sin egen og alle indtryk sidder perfekt sammen i skabet. Kreatøren Max præsenterede yderligere to forskellige Hvedeøl af Bock styrke på 8 %, som forskellige gærtyper havde givet hver sit helt forskellige udtryk.  Grundelementerne i disse øl var appelsinskal og skovmærke. Også her var der både harmoni, saft og kraft tilsat en fin bryggerintuition og tæft for jonglering med råvarer fra naturen. Begge var yderst helstøbte og velafbalancerede - en decideret fornøjelse at drikke og det mest spændende Hvedeøl, jeg hidtil har fået i Danmark.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset rav
Anmeldt af Teejay
Flot diset øl med moderat skumkrone. Aromaen er malt, lyst brød, milde sommerblomster og lidt krydderi (måske oregano og basilikum). Smagen er let karamel maltet med sødlige indtryk af frisk lyst brød og en krydret smag af lette friske krydderurter, herunder let smag af peber. Humlebitterheden er afdæmpet og giver pasende rum for dens andre dejlige og let krydrede nuancer. Sarurt har jeg vist aldrig smagt før, så den smag kan jeg ikke helt genkende i øllet. Karboniseringen er blid og behagelig og det er en semi-mørk ale som smager fint og som jeg gerne smager igen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: næsten sort
Anmeldt af reneac
smager af raberber uden det bliver for meget syntes der er god balance
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: orangebrun
Anmeldt af Paulaner
Jo, den smager af græskar, som jeg husker grundsmagen i de gule sprøde sukkersyltede med ingefær fra barndommen. Ellers er Zucca præget af brun karamel, en del gær og de orientalske kryddertoner, som også kendes fra fx Baladins egen Nora. De 7 % skinner ikke meget igennem, og Zucca gør et blødt varmt middel til decideret fyldigt indtryk i munden. Det rammer også balancen fint mellem blot at være sødligt og decideret sødt. Øl fyldes med utallige krydderier og alskens grønsager fra asparges til hø med mere eller mindre vellykket resultat. Blandt grønsagsøllene er denne absolut blandt de vellykkede. Zucca vil være perfekt  foran pejsen, mens efterårsvinden tuder i skorstenen, og den store græskarmand slår sine folder til Halloween.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lys
Anmeldt af reneac
Dejlig frisk pilsner, med dejlig smag af blomster, lidt til den søde side, men holdes i skak af blomster og humle, en rigtig tørstslukker
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rødgylden
Anmeldt af Paulaner
Ginger Pale Ale har svagt beige skum og lidt ubestemmelig krydret duft, hvor ingefæren mod forventning ikke umiddelbart lod sig spore. Den lod sig derimod ret tydelig fremgå i smagen, der var middelfyldig og sødlig. Her var ingefæren mudret ind i lys karamel i den runde maltside. En ingefær, der smagte som i den skarpe enstonige stødte tørrede variant af af dette krydderi og som brændte skarpt ud i eftersmagen sammen med en velafstemt men ret anonym ekstraktpræget humling. Ingefærøllet vinder mere og mere udbredelse og kendes også fra fx Crabies og Wychwoods Ginger Beard. Den sidste Ginger Beard er langt bedre i sin type og markeret i nuancerne.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys
Anmeldt af reneac
Den er meget skuffende, er man til øl og regner med at der nok er lidt humle eller ligne bliver man skuffet, er man ikke til øl og regner med den måske har lidt af skarpheden fra ingefær bliver man skuffet, er man til sød sodavan bliver man nok glad, da den er meget sød, uden ret meget liv i.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Minder en del om Thisteds Klithede med sit pæne men flygtige skum og sin let honningprægede maltbund af lys karamel. Den er frisk sødlig og rund med smagsnoter af fyr, lidt porsepræget bitterhed af grønne bitre blade og noter af fri natur, blomster, hede og solsveden sandjord. Fint eksperiment blandt Thisteds mange andre med at lade sin ofte anvendte monsterhumle erstatte af andre urter. Seriens blide atmosfæremættede udtryk af nordisk natur, sol og sommer er lige mig.{#emotions_dlg.yes}
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 16 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11347 Anmeldelser af 220853 øl fra 246 lande og 12011 bryggerier. Billeder: 86402


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!