powered by goodbeer.dk
1339 Ølanmeldelser
Side 1 af 134 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Brun karamel
Anmeldt af Paulaner

Så ramte jeg igen loftet i den typerigtige klassiske Doppelbock. Hurra for det! Ophældning viser et svagt beige skum og udsender en mundvandsdrivende saftig mørk karamelduft. Smagen har alle Doppelbockens lækre ingredienser i rigt mål, men er også helt sin egen med hensyn til fordeling på nuanceregistret. Den bløde brune karamel dominerer sammen med lys sirup og gul vaniljecreme. Hertil kommer en del kaffe og lidt ristede nødder. De i typen så kendte rugbrødstoner fører her til gengæld en mere tilbagetrukket tilværelse, mens humlingen til gengæld er aromatisk og typerigtig blid. Mundfølelsen er meget fyldig sødlig til sød og næsten flødeagtig cremet rund. Helhedsindtrykket er en ualmindelig lækker blød og aromatisk Doppelbock, der på typens præmisser scorer et af mine normalt yderst sjældne 10 glas.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gylden
Anmeldt af Bayern

Dette er min absolutte favorit blandt alverdens pilsner øl jeg har smagt og det siger en hel del da jeg har smagt i alt 1070 forskellige øl dog ikke pilsner øl altsammen men alligevel en stor del er pilsner og lyse weissbier fra Bayern.

Nok om det jeg er ny her på forummet men vil gerne give min vurdering med .

Denne helles vollbier fra Augustiner Bräu i München som holder en alk. % på 5,2 er flot strågul i farven har en dejlig duft af humle en skøn mild og ren smag og en helt fantastisk dejlig eftersmag som ikke kan beskrives men skal smages.

Jeg køber denne hos getränkemarkt Hoffmann i Harrislee lidt uden for Flensburg hvor øllet som selvfølgelig er i halv liters flasker koster knap 8 kr stk.

Augustiner Bryggeriet i München som forøvrigt er Münchens ældste bryggeri er faktisk den øl som er den foretrukne i selve München selvom byen er beriget med yderligere 6 store mærker iflg. en guidet tur rundt i München

Smag denne herlige pilsner øl som langt overgår diverse overvurderede Tjekkiske pilsner øl {#emotions_dlg.tongue-out}


Bayern's første ølanmeldelse
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Ulrik

Så kom den ud af skabet, på køl og smagt i hjemlige omgivelser.
Farven var fantastisk flot, gylden bronche og med et flot skum.
Søde frugter som blomme og rosiner er der i duften, ikke så markant humle, men citrus anes og absolut ingen spor af den høje alkohol procent.
Dette er nok den bedste gemme øl jeg har smagt, den har præcis denne vintage duft over sig som man kan forvente, ikke nogen duft eller smag af gammel øl, men i stedet et væld af mørke frugter samt pikant sødme.
Den fylder godt i munden og afsluttes med en tilpas humlebitterhed.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sortbrun
Anmeldt af Paulaner
Denne er ifølge Ratebeer Bockenes Bock, som jeg har jagtet overalt i årevis selv i Ayingers egen hule i München, hvor svaret begge gang beklagende lød: 'Leider nur im Saison' (altså påsken). Men endelig fik jeg så fat på dig - Celebrator! Oven ikøbet i Danmark i en Vinoble butik. Og så til anmeldelsen. Det flotte lysebrune skum svinder relativt hurtigt men efterlader en fin rand langs glassets kant og klatter i flotte gardiner på siden. Duften er brændt maltet med kraftige noter af chokoladekaramel. Chokoladekaramellen går igen i smagen sammen med det brændte malttoner, ristede nødder, sort kaffe og et ganske lillebitte umærkeligt pust af røg. Hertil kommer toner som af egefad i en ædel gammel vin - selv om øllet aldrig har ligget på fad. Nuancerne er mange og spiller fint og forskelligt, efterhånden som øllet tempereres. Mundfølelsen er lidt flødeagtig, halvtør og altså ikke så sød som en normal Doppelbock. Humlingen får af denne grund her i Celebrator lov at spille lidt mere med end normalt i typen. Et element, der dog kun giver sig udtryk i  lidt ekstra aromatisk bitre toner, der runder en anelse skarpt af i en fin symbiose med de brændte elementer i den lange lækre eftersmag.

Og til Sarek: Nej Winterbock og Celebrator er ikke identiske. Jeg har faktisk mailet til Bryggeriet i tvivlspørgsmålet, som har bekræftet, at der ikke er tale om samme øl.

 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort/rødbrun
Anmeldt af Teejay
Den her doppelbock kan jeg ikke lide - den kan jeg kun elske. Allerede ved ophældningen ved jeg at jeg er blevet forelsket. Stort lysebrunt varigt skum lægger som et tæt låg på den næsten sorte øl, men selvom skummet er kompakt og kun langsomt svindende, så breder der sig en skøn aroma af mørk chokolademalt iblandet hårdtristet malt og kold mokka. Hvis ikke de to stridige bukke på etiketten vidner om det klassiske symbol for en bockøl, så kunne duften og farven alene få mig til at tro at dette var en stout. Smagen er potent af mørk malt, sødme fra chokolademalten, mørke tørrede frugter og en anelse røgmalt. Lette bitre noter af stærk kaffe bærer den videre med en smule nøddekarakter indtil en let bitter humle finder målet hvor jeg forlover mig med Celebrator og lover den evigt troskab resten af mit liv. Magen til lækker doppelbock er svær at finde, og skulle jeg blandt alle verdens øl kun vælge en favorit, så kommer Celebrator helt klart med i mine overvejelser. Jeg vil ikke give den flere ord med på vejen, men blot læne mig tilbage og nyde hver tår af min nye kærlighed indtil mit glas er tomt og den tomme flaske havner i en pantautomat, for måske en dag at genopstå som Grøn Tuborg eller det der er værre. Men kærligheden til Celebrator vil fra nu af altid være i mit hjerte.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset brun
Anmeldt af Paulaner
Aying hører bestemt ikke til Bayerns mest kendte bryggerier. Men ølentusiaster som følger med i www.ratebeers klassifikationer har for længst bidt mærke i bryggeriets tårnhøje ratingtal. Ayinger Urweizen er reel ratet som verdens bedste Dunkelweisse og en Dunkelweisse med et flot offwhite karakteristisk Weissbier skum. Duften frister med banan og en lidt skarp koriandertone. Smagen imponerer fra første slurk med kompleksitet, masser af frugt og fine adskilte nuancer af banan, mørk karamel, kaffe, koriander og nelliker uden ekstreme skarpe kanter men alligevel masser af karakter. Min karakteristik er en lækker letdrikkelig øl med mange flotte nuancer, der hele tiden skifter. Aying leverer her en karakterfast Dunkelweisse med personlighed og virkelig topklasse.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Dybrød
Anmeldt af Sarek
Tux har egentligt sagt meget kort og præcist.

Det kan godt være at det er en fortolkning af en irsk stout, men navnet er faktisk mere præcist.

Den har bockens sødme og fylde, med et perfekt smag af flødechokolade (fløde, ikke mælkechokolade).

Jeg mener at den er perfekt dessertøl, og at kvinder eller andre der ikke bryder sig om øl ville kunne falde for den her. et mesterværk ganske enkelt.

Paulaner bør absolut besøg Maisels næste gang han er i München og anmelde denne lækre serie fra Maisel & Friends.

Gad vide om de kan fåes på fad?

 

Tilføjelse: I øjeblikket kan de 3 øl Maisel & Friends fåes i EDeka butikken som er næstenabo til Hoffmanns Getränkeladen i Harrieslee til 3,75 euro flasken eller cirka 28 kroner..

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rødbrun
Anmeldt af Teejay
Fornylig smagte jeg Brauerei Ayings fantastiske doppelbock, Celebrator, og synes at det var den bedste doppelbock jeg længe har smagt. Nu læser jeg så at Sarek finder denne bock lidt bedre end Celebrator, så derfor har jeg fundet mit eksemplar frem fra mit øllager, for den påstand skal da bestemt efterprøves!

Skumkronen er fast og vedvarende og den udstråler en elegant aroma af lyse chokoladenoter. Smagen er potent af hårdtristet sød malt med lidt brændte toner der sætter en fin kant for en ellers lidt sød øl. De lyse chokoladenoter melder sig mod slutningen og bærer den mod en fin humlet bitterhed der trækker maltsødmen i langdrag. Bryggeriet kalder selv denne øl for 'vores fortolkning af en bittersød irsk stout'. Ja, der er enkelte momenter på maltsiden der kan minde lidt om dry stout, men jeg synes bestemt den er mere bock end den er stout. Jeg giver Sarek ret i at den er fuldt på højde med Celebrator fra Aying, og dens bittersødme som dækker flot over den forholdsvis høje alkohol, er måske lige netop det der gør den lidt bedre end Celebrator. Det vil dog altid være en smagssag hvad man bedst kan lide. Flasken er 75 cl og dermed stor nok til at dele, men med mit kæmpe-ego er det dog helt udelukket. Øl så lækkert som dette deler jeg ikke med min gode vilje - det holder jeg helst for mig selv.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rav
Anmeldt af Janchik
det väre sagt med det samme - dette er den bedste doppelbock jeg nogensinde har drukket! Öllet er flot ravfarvet og häldes op med et dejligt stort cremet skum. Öllet har en dejlig elegant rögduft med noter af malt og karamel. Öllet er middelfyldigt og dejlig blöd og cremet. I smagen er der INGEN spor efter de 8 % alkohol - INTET! Smagen består av rög med de for bryggeriet typiske madnuancer som röget skinke, en dejlig maltsmag, lette karamel noter og en blid balancere bitterhed der stikker op til sidst. Det er en fantastisk bocköl. Jeg vil nok sige at jeg kan lidt bedre lide deres märzen men holy cow denne her er også forbandet
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lysebrunt
Anmeldt af Vomse-40

Helt fantastisk lækker øl. Smager kraftigt af karamel. Den har en helt fantastisk skumkrone og duft. jeg køber altid en helt kasse i Scandinavian park, hvor den koster 9 kr. pr. stk.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 134 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11365 Anmeldelser af 222938 øl fra 246 lande og 12030 bryggerier. Billeder: 87196


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!