powered by goodbeer.dk
4 Ølanmeldelser
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Mørk rav
Anmeldt af Teejay

Alpha King blev serveret frisk fra fad på Mikkeller Bar og det er en øl som fortjener stor opmærksomhed. Den har flot hvidt skum, en stor aroma af humle og citrusfrugt. Smagen er fyldig og mættet med god frugt, humlebitterheden er stærkt markeret og minder lidt om en amerikansk IPA. Den er både tørstslukkende og samtidig fantastisk velsmagende og udtryksfuld.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rav farvet
Anmeldt af gbjensen

Ekstremt hvedebryg, jeg fristes næsten til at kalde den for et hvede-scoop.

Humle og hvede i en højere potens med masser af smag og frugt. godt med hvedesmag - uden gær.
men barleywine og hvedeøl er en lidt underlig kombination, som jeg ikke helt synes harmonere, men oplevelsen er stor alligevel.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rav
Anmeldt af Teejay

Igen har Mikkeller lavet et mesterværk. Når Danmarks bedste brygger skal brygge på et af de størst værdsatte bryggeri i USA kan det vel næppe heller gå bedre end godt.

Hvedegoopen har sødlig vinøs aroma med tydelig islæt af blomme og citrus. Smagen kan genkendes i dyb fyldig vinøs karakter hvor også blomme, druer og melon indgår. Lang varmende eftersmag. Dens hvedekarakter kan jeg ikke helt gennemskue, men det rykker ikke ved at den alligevel er yderst delikat.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rav
Anmeldt af Teejay

Dear Mr. Goodbeer. I promised you to dedicate a beer rating in your honor, and here we go! Before we get to the beer I need to comment on the brewers. The Oatgoop is a 10.4% barley wine, brewed by Three Floyds and Mikkeller. Three Floyds (Indiana, US) is an american brewery, known for experimental brews and has right now three different beers rated in the top 10 of best beers in the world, at the biggest beer rating site in the world - Ratebeer.com. Mikkeller (Copenhagen, Denmark) is actually the danish story of succes. A danish guy, Mikkel Bjergsø, started as an amateur homebrewer and soon went to national and international recognition. Mikkel is a 'gipsy-brewer', who brews at different breweries in Denmark, around Europe and the United States. So when Three Floyds meets Mikkeller, the results must increase the expectation.

Time for Oatgoop: Nice amber color with foamy head. Flavor of peaches and pine needles. Low carbonated with warming alcohol. Deeply tasting peaches and lot of dried candied fruit with a little malty finish. A little tasty mild hop in the end, just enough to make sure it´s a beer and not a wine. Can be shared with a good friend or just to be enjoyed alone, while thinking big. Only one demand: Don't drink it too cold unless you don't like it. My guess for a good temperature would be roomtemperature (because I'm not familiar with the fahrenheit-scale, but the Celcius-scale instead). Cheers, Clarence!

And for the Danish audience:

Denne anmeldelse er dedikeret til min ven Clarence Goodbeer (fedt navn!). Før jeg starter anmeldelsen skal jeg måske oplyse at Three Floyds for tiden har tre øl på Ratebeer's top 10 over verdens bedste øl. Three Floyds er et eksperimenterende bryggeri i Indiana, USA. Mikkeller kender vi alle, og hans kundskaber har bragt ham langt omkring, bl.a. også til Three Floyds, hvoraf Oatgoop blev et resultat.

Oatgoop har en pæn ravfarve med flot skumkrone. Aroma af tydelig fersken og nåletræ. Kun lidt karbonering og godt varmende alkohol skinner igennem smagen. Fyldig smag af fersken og mange forskellige tørrede frugter som ender op i en behagelig maltet finale. Den har en snert af humlebitterhed, og foruden dette kunne man tro det var vin og ikke øl! God at dele med en ven eller blot helt alene mens man tænker store vidtløftige tanker. Drik den ved stuetemperatur, alt andet vil være synd og skam.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:

I Databasen: 11348 Anmeldelser af 220853 øl fra 246 lande og 12011 bryggerier. Billeder: 86403


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!