powered by goodbeer.dk
128 Ølanmeldelser
Side 1 af 13 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Paulaner
Tre Fontanes Sinergia `19 IPA har krydret humlet duft af brun karamel. Humlingen stiger med et brus ved første slurk, men viger igen derefter at indgå i en velafbalanceret helhed med gæren og den brune karamel, som udgør en fin klangbund for en sand symfoni af fine adskilte humlenuancer. Nuancer der forvandler sig efterhånden, som man dels når ned i glasset. I starten er det bitre toner af citrus, grape, knuste citronkerner og appelsinskal, der dominerer. Senere viger bitterheden til afslutningen og mere af malten kommer til orde og de fine appelsinnuancer springer mere frem. Tempereringen bringer flere og flere humle og frugtige maltnuancer frem i dominansen mens andre til gengæld viger, som i en slags øllets forvandlingskugle. Der er i høj grad klasse over helheden i denne IPA, som virkelig rummer så mange fine nuance og lader karboniseringen spille med i smagsindtrykkene. Jeg mindes ikke tidligere en så velafbalanceret og spændende IPA, der er så aromatisk på hele 64 IBU.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Nougatfarvet, cremet og vedvarende skum. Meget fyldig aroma af espresso, mørk chokolade og lidt nødder. Smagen er tung og fyldig af stærk espresso kaffe, mørk bitter chokolade og lidt smag af egetræ. Det er en meget kompleks Imperial Stout hvor også lidt røgmalt indgår og en krydret smag af hasselnødder afrunder fint hele smagssprektret. Karboneringen er meget svag og giver lang tør eftersmag til følge. Den skal ikke serveres for kold, for det vil sandsynligvis sløre for mange af de gode smagsnoter den gemmer på. Den er vældig god og fuld af smag.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørk gylden
Anmeldt af Teejay
Denne bockøl kommer fra et nyere italiensk bryggeri tæt ved bjergkæden Dolomitterne. Bryggeriet har fået den glimrende ide at opkøbe råvarer hos de lokale bønder, for en pris der ligger over den generelle markedspris. Umiddelbart lyder det tosset, men det har givet god økonomisk vækst i en lille region der ellers var hårdt ramt af andre regioners stordrift. Derfor fortjener den gode ide også en god anmeldelse af øllet, hvis det vel at mærke også er godt øl som bryggeriet kan formå at brygge! Bocken har en mørk gylden farve, der dog stadig har så gylden kulør at man må kategorisere den som en heller bock. Skumkronen er reduceret til små flygtige skumøer på overfladen af øllet. Aromaen er også fraværende, og begrænser sig til meget lidt karamelmalt. Smagen er derimod frisk og imødekommende. Den har gode nuancer af nyhøstet korn, og på et tidspunkt i smagsspektret har jeg opfattelsen af at hvedemalt er anvendt. Små frugtige noter af fersken lurer i baggrunden og dens humleprofil er typisk tyskpræget - selvfølgelig på den gode måde, hvor humlen medvirker til at forlænge maltens frugtige udtryk for siden at trække lidt karamel på banen. Afslutningsvis er den humlet og halvtør i eftersmagen. En rigtig typerigtig og velsmagende bockøl.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Semidark
Anmeldt af Teejay
Vedvarende moderat skumkrone og en aroma af røg. Smagen er let sødlig karamelmalt og ret hurtigt overtager smagen af røgmalt og varer ved indtil humlen nænsomt kommer ind i smagsspektret men aldrig kommer til at dominere. Det er røgen som har dominans hele vejen i denne øl, og da det også er en røgøl er det vel forventeligt. Den overrasker ikke så meget, men er heller ikke decideret kedelig.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af reneac
En dejlig oplevelse, meget sød, men bliver hurtigt lidt mere skarp, og har en dejlig humle og minder lidt om en barley wine i forhold til den er lidt tung og kraftig, en rigtig fin oplevelse og købt ved en lokal italiensk specielforretning til 30 kr for en ½ liter og det syntes jeg er en igtig fin pris
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rødbrun
Anmeldt af Paulaner
Smagen er karakteristisk for typen. Behersket beige skum og lidt ubestemmelig duft med strejf af udkogte grønsager med en anelse kanel. Drukket alene virker 3025 Odles noget fad i sine ubestemmelige indtryk, der går igen fra duften. Den beherskede humling virker behagelig aromatisk og saftig i sine nuancer af friske krydderurter. Til en frokost af fx brød røget skinke og pølse folder 3025 Odles sig mere ud i samspillet madens krydderier, og maltens lette sødme og helhedsindtrykket står bedre. Det store sus bliver denne Sydtirolske kuriositet dog aldrig.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gylden
Anmeldt af Paulaner
Classica von Wunster er som Pilsner ren discount med hvidt flygtigt skum og en anonym let besk humleduft. Smagen afslører ingen særlige kvaliteter. Her er tale om en tynd discountpræget vandig pilsner i den nedre ende af kvalitetsskalaen, hvor en besk enstonig ekstaktpræget behersket humling yderligere trækker ned. Vil du have en anstændig italiensk Pilsner, så tag Birra Moretti fra samme bryggeri i stedet for.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gylden
Anmeldt af Paulaner
Italisk discount med hvidt flygtigt skum og let duft af humle og græs og et strejf af melon. Smagen er ren industriel discount og præget af billige råvarer og en ekstraktpræget enstonig humling. Melonen, som ikke spores ret meget i smagen, redder den lige over niveauet af den danske Slots. Castello La Decisa kan evt. tjene som tørstslukker til venstre hånd i yderste nød.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset gylden
Anmeldt af Paulaner
Hvidt middel skum og humlet duft. Smagen er som en fyldig Pale Ale med en frugtig maltside af lys karamel og let til middelkraftig nuanceret bitteraromatisk humling. Mundfølelse i Duchessa er sødlig, let til middelfyldig og frisk. Udmærket og frisk madøl uden at være decideret exceptionel.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset rav
Anmeldt af Paulaner
Medium beige skum og god duft af grape og humle. Maledetta er belgisk i sit præg med en smag, som er i retning af en kombination af en belgisk Triple og en IPA. Mundfølelsen er gærfed let syrlig med en del brun karamel, masser af grape og lidt mørk tørret frugt i malten, som så modsvares af en saftig bredspektret bitteraromatisk humling. Mundfølelsen er fyldig og rummer både en del sødme og en vis syrlighed. Helheden hænger rigtig godt sammen - en rigtig fin øl til krydret mad og den gode italiensk pizza.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 13 : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I Databasen: 11690 Anmeldelser af 249250 øl fra 247 lande og 12512 bryggerier. Billeder: 95414


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!