powered by goodbeer.dk
32 Ølanmeldelser
Side 1 af 4 : 1 2 3 4
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Mørkerød
Anmeldt af Sarek
Alt hvad der kan siges om en verdens bedste øl er allerede skrevet.

Så jeg vil bemytte lejeligheden til at skrive om snobberi.

I Danske Ølentusiaster er der en del debat om hvorvidt det er godt at samarbejde med COOP.
Det presser vinhandler og andre mindre sælger af specialøl og det tvinger mindre bryggerier til at være afhængig af COOP er blandt argumenterne.

Og det er rigtig nok. Men vinhandlerne med mere sætter også sig selv under pres når de tager 10 kroner mere for en øl end den koster i det lokale supermarked.

Og lad os bare tage vinen som et eksempel.

For 40 år siden eller der omkring eller måske tidligere var vin i supermarkederne noget billigt sprøjt, og skulle man have kvalitet gik man til en vinhandler, men det ændrede Børge Olsen (Irma). Pludselig kunne man få en rimelig god vin til en rimelig god pris.
Andre supermarkeder fulgte efter.
Betød det at vinhandlere måtte lukke på stribe? Det er der ikke noget der tyder på at der skete.
Faktisk blev kunderne introduceret til begreber som druesorter, terroir, og spätlese for bare at nævne nogle og derfor var de nye kunder derfor en smule mere oplyste når de gik i en vinhandel for at få den ekstraordinære oplevelse som en vinhandel oftest er bedre til at levere end et supermarked.

En ordentlig vinhandel ville advare en "slots classic" fan imod at købe en Rochefort 10 fordi vedkommende ville blive slået ud af øllets kompleksitet. Men på den anden side ville en "slot classic" ikke komme i en vinhandel før han/hun havde prøvet nogle øl fra Fakta eller andre discountbutikker.

Når man kan få Amaroner, Chateau De Pape og hvad ellers der findes af udtryk for gode vine til rimelige priser, hvorfor skal vi begrænser os når det drejer sig om øl..


De bryggerier der leverer til de store kæder har i fleste tilfælde leverance til flere kæder samtidige, så de er ikke afhængig af en enkelt kæde.
Kravet om at kunne levere i tilstrækkelige store mængde for at kunne være med i et landsdækkende tilbud, udelukker selvfølgelig en masse bryggerier men udelukket er de ikke da mange kæder har afdelinger for lokal produceret produkter.

Jeg er positiv, og Rochefort 10 er en fremragende øl til 35 kr.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk brun
Anmeldt af reneac
En dejlig øl, med sødlig duft, sødlig behaglig rund smag, er lidt tung og ikke en øl for alle
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brun
Anmeldt af reneac
Har en en meget stor smag men er blød alligevel, er ikke ret bitter, har en lidt krydret smag som af brændt kaffe. Smagen er varm, bør ikke nydes for kold, med noget bundfald.
 
Den er ret sød men på en god måde
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk
Anmeldt af Munken
Og nu, 8. august 2014:

Jeg har det efterhånden svært med Rochefort! Det er cirka verens bedste øl og alt det der, og det er da også vældig specielt og fyldt med kraftige nuancer. Men det er også en tand for sødt, selvom i lillebror-udgaven her, og lidt for mærkeligt i smagen, nærmest vammelt. Eftersom jeg (subjektivt set) langt bedre kan lide hovedparten af de øl, jeg giver et 8-tal, de er jo alle behagelige at drikke, bør Rochefort have kniven nu. En af de andre kvalitetsøl jeg ikke er så meget for, er Abbaye des Rocs, som  har lidt af det samme problem. Ned fra 8½ til 7½, fordi jeg simpelthen ikke bryder mig om at drikke den!

7/12 -2012:

Mens jeg glæder mig over mine gode juleindkøb, har jeg smagt 3 gamle kendinge: La Trappes dubbel, Gouden Carolus Classic og denne. Jeg må sige til mig selv: Skal en belgisk øl af dubbel-styrke absolut være fyldig som netop Carolus Classic? Selvfølgelig ikke. Denne er frisk og skarp, mere udfordrende, og den "grumsede" smag, der kendetegner Rochefort, har sin charme. Den må ha et glas mere, mens jeg ikke gider ændre de andre 2. La Trappe er stadig min favorit dubbel, og Carolus er nok bedste natmad af de 3 {#emotions_dlg.sleeping}

Gammel anmeldelse:
Sidste øl fra min sommer-dobbel-serie (Achel, La Trappe, Westmalle, Corsendonk, Rochefort 6 og Leffe) og efter hukommelsen. Lad mig vove lidt kritik: Mange fine nuancer, men mangler fylde sammenlignet med de andre trappist-dobbeler og kan virke lidt vandet. Aromaen er dog glimrende, så hvad skal man give? Lad det foreløbig være 7½, for den er samlet set ikke meget bedre end brun Leffe. Jeg glæder mig dog til nummer 8..

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brunlig
Anmeldt af reneac
Der er meget gær rest i den, mendeter en del af det, og den belgisk bidrager med en masse til smagen

en flot øl med flo skum, en lidt bedsk gær, men som sagt det giver noget til smagen

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk
Anmeldt af tux
Det er simpelthen beligsk øl når det er bedst! Ja, resten giver sig selv.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk/brun
Anmeldt af tattooz
Jeg ville egentlig anmelde denne øl, men det der skal siges er sagt om denne øl. VERDENSKLASSE!!!! herfra mig  
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset rød
Anmeldt af Sarek
Det er egentligt forbavsende så lille en forskel der prismæssigt mellem de dårligst og de bedste øl i verden. Trappistøl, som har et ry der tilsvare Bordeaux Grand Cru og andre franske topmærker kan fåes til en pris der er kun er mellem 4 og 6 gange for det billigste sprøjt.

Det er bestemt ikke tilfældet indenfor vinens verden. Bare spørg Peter Brixtofte.

En overraskende dubbel. Frisk med masser af appelsin-noter i duft og smag. Noget karamel nærmest appelsinkrokant, og alligevel ikke nogen sodavand. Svært at formulere præcist, men en forfriskende og god øl.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørkebrun
Anmeldt af Munken
(anmeldelse i påvirket tilstand) Jeg skippede resten af den tyske Rema-show, som står til køl, for at kaste mig ud i en trip-trap-træsko test af de 3 Rochefort. Noget skal fredag aften jo gå med, når man ikke lige har en julefrokost. De fine beskrivelser er skrevet, så jeg funderer lidt anderledes.. Rochefort er en "snavset øl". 6eren er listet som en dobbel her, men ikke på ratebeer. Den har ellers den rette styrke, men er altså "snavset". La Trappes dobbel er sød og mild. Westmalle og Corsendonk er frugtige, men ret tørre. Rochefort 6 er grumset,. sødere end de tørre, men langt fra en favorit hos mig. 8eren er bedre fordi den er sødere og kraftigere. Tendensen til gammel ost/brakvand overdøves. En dejligt krydret øl stadig med en vis bismag. Men man kan lige så godt gå hele vejen. Allerede 8eren er temmelig præget af alkoholen, så hvorfor ikke give den fuld gas? 10eren er for mig nærmest mindre alkoholisk, hvilket må skyldes den koncentrerede smag. En tyggeøl ja, og indtil videre min bedste mørke øl.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørkebrun
Anmeldt af Ulrik
Måtte lige vende tilbage til en gammel kending, som jeg dog ikke før har anmeldt her
For 11 år siden blev mit hjerte "tabt" til belgisk øl, ikke til denne øl men til til en Leffe Blonde.
Siden da er der løbet en del øl gennem min hals, øl fra forskellige lande og forskellige typer.
Efter nogle uheldige oplevelser med danske ø,l som bare lille levede op til forventningerne måtte denne Rochefort 10 lade livet for at jeg igen kan findet troen på at der findes godt øl.
Farve, skum og duft lever op til forventningerne og i munden breder der sig en fantastisk oplevelse af at sådan skal en mørk belgier smage.
Sød brændt frugt, perfekt syrlighed og en restsødme vil jeg beskrive denne øl som.
En nippe øl som skal nydes stille og roligt og det blev den Smile
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 4 : 1 2 3 4

I Databasen: 11367 Anmeldelser af 223000 øl fra 246 lande og 12030 bryggerier. Billeder: 87206


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!