powered by goodbeer.dk
7 Ølanmeldelser
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Næsten sort
Anmeldt af Teejay
Jeg er meget overrasket over denne mørke lagerøl, som har flot vedvarende off white skumkrone. Ristet maltaroma med islæt af mørk chokolade og brændte kaffenoter. Smagen er ovevældende fyldig af kaffe, nødder, hårdtristet malt og chokolade. Lidt vandet i eftersmagen, men en tør og behagelig eftersmag med humle som ikke dominerer, men holder en fin og meget tilpas balance mellem malt og bitterhed. Jeg tog den med hjem fra min sommerferie i Grækenland og må nok indrømme at den bestemt ikke er dårligere under disse nordiske himmelstrøg. Jeg smagte den på en restaurant på Kreta, men bestemte mig for at den skulle prøves igen for at kunne skrive en mere nuanceret anmeldelse. Det er en vældig smagsfuld mørk lager som hælder i retning af Schwarzbier og stout, men som dog holder en dunkels egenskaber. Meget velbrygget og smagsfuld.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Når man rejser i Grækenland er Mythos vel den mest kendte øl, men som Paulaner så rigtigt antyder kan man nu købe FIX Hellas på stort set alle restauranter, hoteller, minimarkeder m.m. - og den er helt bestemt værd at foretrække frem for Mythos. Den har en god lys karamelmaltet fylde med let smag af moden banan og honning. Endvidere finder man smag af sprøde lyse kiks og humlebitterheden er meget tilpas tilsat. Humlen frigiver lidt smag af frisk nyslået græs og balancerer dens maltprofil meget fint. Den blev meget hurtigt mit første valg under ferien. Nogle gange smager det lokale øl bedst på feriestedet og skuffer når man er kommet hjem. Jeg har hjembragt lidt forskelligt græsk øl, bl.a. også FIX så der følger en måske genanmeldelse hvis det giver anledning til det.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
Så er jeg atter i mit yndlingsferieland på de græske øer. Som tidligere er jeg på udkik efter nye øl. Det blev til en 3-4 stykker her, da jeg endelig kom til et større supermarked i Agios Niolaus på Kreta. Blandt disse denne, som er en udmærket pilsner for de der finder bryggeriets standard Pilsner Fix Hellas og den sædvanlige Mythos lidt for humlesvag. Dette er en Pilsner med lidt mere af det hele, hvidt skum, humlet duft, krop af lys karamel og en relativ kraftig humling. En humling med gode nuancer, et saftigt præg og uden den skærende bitterhed, som i nogle Pilsnere skygger for smagen i maltsiden. Så absolut godkendt flaske, som blev nydt og fotograferet i Agios Nikolaus fantastiske piktoresek havneparti i 25 grader i skyggen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af tux
Græsk øl, hm...... nå men denne her er maltet har smag af korn, en smule karamel og den klassiske banan. Den er lidt tynd i kroppen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset gylden
Anmeldt af Paulaner
En græsk Hefe-Weisse hjembragt fra ferien. Ikke på grund af store forventninger men fordi den jo skulle testes og helst, uden at ferieeuforien på åstedet havde indflydelse på bedømmelsen. Tja så meget for fordommene. Jeg havde ingen forventninger til denne øl, og dog sidder jeg og nyder de sidste cl. i små slurke her efter små to timer. Jeg ærgrer mig over, at jeg ikke satsede og købte to med hjem. Alle typens gode elementer er til stede: flot hvidt skum, duft af modent korn, fine fyldige sødlige lidt bolsjeagtige karameltoner, modne hvedeaks, masser af fine gærnoter og en god aromatisk humling. Hertil kommer en fin lang eftersmag. Hvem sagde at grækerne ikke kan lave Hvedeøl på bayersk facon. Den er virkelig god, og havde jeg bind for øjnene, havde jeg afgjort dømt den bayersk.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brunsort
Anmeldt af Paulaner
7.5 glas for en græsk øl vil de fleste nok kalde vanvid, men jeg blev så glad ved at falde over noget så usædvanligt, at jeg gav et ekstra glas bare for stemningens og den noget svage græske ølbaggrunds skyld. Hertil kommer, at den er totalt nyopdaget i forhold til Goodbeer med mig som førsteanmelder! Skummet i sig selv er det halve glas værd: tæt off-white og utroligt holdbart. Aldrig har jeg set noget så flot i en mørk Lager. Stilen er kraftigt hældende mod en letbenet frisk Stout. Duften er ristet og smagen har kraftigt mørke ristede maltoner plus kaffe, bitter mørk chokolade og en anelse lakrids og ristede nødder. Mundfølelsen er tør middelfyldig, og øllet føles mættende. Afslutningen er behagelig bitter uden snert. Jeg mistænker opskrifen for at være gammel og genopstået ligesom den lyse Fix Hellas. Så her kan man oven i købet mærke en del af historiens vingesus - en psykologisk mild brise, som på flere måder er behagelig her kl. 18, hvor temperaturen stadig ligger på 35 grader i skyggen. I hvert fald er der tale en usædvanlig nuanceret og ret så spændende øl på den græske baggrund.

 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner
En ny øl er dukket op i selv forholdsvis små græske supermarkeders standardsortiment. Fix Hellas - læg mærke til den, næste gang du er på ferie. Den er rigtig god - faktisk den bedste græske øl, jeg hidtil har smagt. Pænt hvidt og meget højt pilsnerskum og sødlig humlekrydret maltduft. Smagen er forbavsende fyldig og kan minde om en Classic - sødlig maltet med noter af karamel, honning, ingefær og ja en anelse lakrids bilder jeg mig ind. Alle indtryk er fint afbalanceret af en blomsterkrydret meget blid humlefinish, der følger fint med ud i en fin krydret let fyldig eftersmag.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:

I Databasen: 11690 Anmeldelser af 249249 øl fra 247 lande og 12512 bryggerier. Billeder: 95402


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!