powered by goodbeer.dk
22 Ølanmeldelser
Side 1 af 3 : 1 2 3
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Mørk brun
Anmeldt af Paulaner
Så røg ølsamlingens alderspræsident her til Champions Legue, Svagt men holdbart brunt skum og dominerende duft af brændt ristet malt som suppleres af syrlige røde bær. Hertil kommer så vådt egetræ og vanilje fra de 4 år på fad, som lægger yderligere elementer til den massive fylde. Blandt indtrykkene, der sideløbende passerer over smagsløgene, er der kendbare rødvinsnoter. Vel at mærke god fadlagret rødvin, der sætter aftryk fra de anvendte egetræsfade. Til sidst et svagt pust af røg fra malten. Karboniseringen er meget blød og passer fint til øllets fløjlsagtige syrlige afrunding efter de mange år. Klasseøl af de helt store. 
En sidste bonusoplysning er selve navnet Pannepot. Det er navnet på den afbildede sejlbåd, som pryder hele serien. Det er et lille klassisk fartøj med sænkekøl, som er velegnet til de lavvandede farvande ved Flandern.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brunsort
Anmeldt af Paulaner
Det må være denne, selv om de forskellige med ens alkoholprocenter er svære at adskille. Ja, Belgien kan så sandelig stadig byde på store positive overraskelser, som slår benene væk under en. Ja, selv efter man har smagt alle de store Trappister. Se blot her! En massivt duftende øl med svagt brunt skum, hvilket vel også er normalt for 10 % i styrke. Duften består af massive mørke brændte malttoner af mørk tørret frugt. Så bestemt ikke er uden associationer til juleøl. Smagen er saftig med et fyrværkeri af frugtige modne indtryk. Måske fordi min øl var en årgang 2010. Jeg nævner brun honningkage, kaffe, kandis, mørk karamel, pumpernikkel, svesker, tørrede figner og dadler, gær, svesker og tørrede figner, - ja endda lidt tjære!? og fadpræg som fra en gammel vellagret rødvin. Eftersmagen er lang aromatisk, og den indledende sødme klinger mere tørt af i den massive mundfylde. Jeg har sjældent smagt en mere nuanceret og så koncentreret  mørk belgier, som oven i købet  også bringer julestemningen frem uden at være en juleøl. Toppen af toppen simpelthen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
duft kaffe let ristet meget kraftig smag og let spritet
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af Paulaner
Kulsort tyk tyggeøl med mørkt brunt flygtigt skum og duft af tjære og røg. Struise laver mange fine øl. Men bryggeriets opgør med den klassiske rige belgiske øltradition og forvandle den til øl af ekstremtyper og typestandarder, som de ses overalt andre steder i verden. Det foretagende vækker ingen begejstring hos undertegnede. Her har vi en Porter, som ligner de fleste andre af typens bedste andre steder. En hård nyser med fuld udblæsning på især tjære, røg og hårdt ristet malt. Dertil kommer så en smule kaffe og chokoladetoner, der knapt anes på mine smagsløg på grund af den bitre beske humle. Lignende dubletter i typen findes i de fleste øllande - i Danmark bedst repræsenteret af den klassiske Limfjordsporter. En god øl for Porter fans, men ikke for entusiaster, som nyder de små nuancer i smagsindtrykkene. I vinens verden er man begyndt at gå tilbage til at genskabe og udvikle de egnstraditionelle metoder, typer og druer, frem for alle at ville lave vin efter samme recept ens verden over. Denne øl har mere international end belgisk præg. Jeg foretrækker de traditionelle belgiske typer, som Struise også med stort held har udviklet videre.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af Paulaner

Svagt brunt skum og krydret duft af svesker. En øl som virkelig imponerer og minder en del om bryggeriets lækre fremragende Pannepot i sin type. Den er meget maltpræget og skjuler sine tårnhøje procenter fint i en massiv maltside af brun karamel, svesker, en hel del pumpernikkel brød, gær, vanilje med mindelse til gul kagecreme og brændt malt. Fadpræget er klart sporbart omend jeg ikke lige her på ølfestivalen kunne genkende whiskyen fra Bourbonfadet. Rye Quad Reserva har en sød massiv afrundet maltfylde og er en anelse Porter agtig i sine indtryk som modsvares af en fin krydret aromatisk humling. De hele 10 % slår ikke ret meget igennem i smagen. Virkelig klasseøl.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørkebrun
Anmeldt af Paulaner
Humlekrydret mørk karamelduft, der overlegent tager hele rummet i besiddelse under det sparsomme flygtige brune skum. Smagen er vinøs og varmende men alligevel rund trods de høje procenter. Her er præg af belgisk gær, karamel, egetræ, chokolade og masser af tørret mørk frugt tilsat en anelse banan. Humlingen folder først sine aromanuancer ud ved temperering. Ved køleskabstemperatur virker St. Amatus - Oostvleteren 12 blot skarp og bitter. Ja så fandt jeg omsider frem til en øl, hvor jeg kunne være førsteanmelder, og som var værdig til min anmeldelse nr. 1300. Allerede den smukke etiket slår stemningen an. Der er tale om et brag af en belgisk Quadrupel med massiv maltfylde. Den minder om sværvægtere som Gouden Carolus Classic og Bernardus Abt. 12 med både disses malt, saft og kraft. De Struisse Brouwers øl er bemærkelsesværdige i det belgiske og rummer notabiliteter som Pannepot og Tsjeeses serierne. Denne lever til fulde op til disse og smyger sig smørrundt og blidt omkring mine humlefølsomme smagsløg. Kun en lille sammenmudring i maltindtrykkene trækker fra - 9 glas fra undertegnede.

Paulaner's ølanmeldelse nr. 1300
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset mørk orange
Anmeldt af Paulaner
Visuelt flot øl med lækker flammeglød i glasset. Hertil kommer en smuk beige orangefarvet skumkrone, der hæver sig smukt ved hver opskænkning. Duften er med orangeskalbittre karamel toner - altså julet, som det sig hør og bør i en juleøl. Smagen er også orangeskals- og udtalt pomeransbitter. Den er lidt humleskarp men alligevel i fin balance til karamelmalten. Bitterheden er udtalt (35 IBU International Bitter Units - til sammenligning har den noget mere malttunge St. Feuillien Noël 30 IBU og den tyske Weissbier ca. 15 IBU, mens en normal pilsner har omk. 25). Tsjeeses Bourbons bitterhed er dog også lidt på den aromatiske side, Der kommer, at whiskyen sammen med fadlagringen bestemt også sætter sig positive spor i helheden.
Mundfølelsen er modsat Tsjeeses Port Barrel Aged forholdsvis tør, men den afrundes af gæren, som også slår lækkert og ret diskret igennem. Procenterne er høje, men skjules ret godt, selv om skarpheden også er præget heraf. Men da denne er en årgang 2013, så øllet er nok afrundet en del i forhold til aftapningstidspunktet. Jeg sætter meget pris på øl, der som denne har fuldt blus på alle kedler. Summa summarum: en lækker nydeøl, som bestemt ikke vil blive dårligere ved yderligere lagring. Port Barrel udgaven er dog min favorit blandt De Struise Brouwers to vinøse klasseøl.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: orangegylden
Anmeldt af Paulaner
Krydret humlet duft med orangetoner. Skummet er ret lavt men varigt i form af et beige tyndt lag på overfladen og langs glassets sider. Smagen er fuldtonet og bolsjemaltet med karamel, lidt mørke bær, en del gær og masser af juleagtige pomerans og appelsinskaltoner. Hertil kommer så portvinen med sine saftige fadnoter. Humlingen er relativ kraftig men aromatisk og supplerer det bitre orangetoner perfekt. Oplevelsen afsluttes i hver slurk men en dejlig lang orange og portvinspræget eftersmag. Mundfølelsen er fyldig, sødlig til sød og rund gærpræget. Gærpræget er her vel at mærke ikke den normale smørfede tunge belgiske men med en lidt mere let og elegant finesse. De 10 % giver fylde og mærkes som varme i en kraftig hedvin. Tsjeeses Reserva Port Barrel Aged  er en perfekt belgisk juleøl med punch så det batter. Den er måske ikke så fuldendt en belgier som Struises Pannepot, men øllet står utroligt flot og flammende orange i glasset. Tsjeeses Reserva Port Barrel Aged står for mig til en af mine meget sjældne bedømmelser med 10 glas.

 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset mørkt rav
Anmeldt af Munken
Skummet svinder hurtigt fra denne bitre parodi på en juleøl. Dette bliver min foreløbigt sidste øl fra Struise, måske bortset fra Pannepot. Der er ingen grund til at bruge en masse penge på øltyper og bryggerier, man ikke bryder sig om. Struise humler alle sine øl mindst en tand for meget, og denne her lider under det på samme beske måde som Thisted Bryghus' mange eksperimenter.

Ja, der er masser af gods i den, og beskheden forsvinder måske, hvis man lagrer den en lille evighed, men igen: hvorfor dog?

I øvrigt mener jeg, fadlagring er overvurderet.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset appelsinorange.
Anmeldt af Paulaner
Først af alt: åbn denne øl over vasken og hold et bredt pokalglas parat pronto. Den næsten eksploderer op af flasken. Skummet er lysebrunt, brusende og meget højt, men det falder ret hurtigt til et tyndt lag på overfladen og sæbeskumsagtige gardiner på kanten af glasset. Duften er stikkende og frugtig med fersken og krydret humle. Smagen banker igennem med karamel, gær, ferskner (masser af fuldmodne ferskner), tørret abrikos, pomeransskal og gule modne æbler. Julemanden på etiketten skærer ansigt og ruller drukkent og skævt med øjnene. Smager den egentlig godt? Tja, den er i hvert fald sin egen. Humlingen er kraftig og citrus pomeranspræget og markant, men uden af den grund at gå over gevind for mig. Mundfølelsen er kraftig fyldig og sødlig til sød, men sødmen bliver holdt i avne af alkoholen, humlingen, en frugtig syrlighed og et skud frisk peber, der sammen med pomeransen spiller med. En helt anderledes juleøl med garanti slår gennem den fede andesteg. Tsjeeses Kerstbier har i den grad bryggerklasse i sin originalitet og skarpskårne indtryk. På sin vis er den qua sin originalitet på linje med Dolles Brouwers Stille Nacht – og som denne bestemt ingen begynderøl. Jeg tipper den også til et kanon lagringspotentiale og vil lade min anden flaske ligge et par år.

Anden flaske drukket 23.01.20 Jo, lagringspotentialet var formiddabelt. Alt er rundet af i en vidunderlig hedvinsagtig helhed. Skummet og agressiviteten ved åbningen er afløst af alderdommens sindighed. 10 glas er hjemme.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 3 : 1 2 3

I Databasen: 12206 Anmeldelser af 267300 øl fra 247 lande og 12869 bryggerier. Billeder: 102381


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

  • Dit navn: Kun synlig for webmaster
  • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
  • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
  • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
  • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

  • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
  • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
  • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
  • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

  • Ny ølanmeldelse: 25 point.
  • Upload af et nyt billede: 25 point.
  • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
  • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
  • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!