powered by goodbeer.dk
15 Ølanmeldelser
Side 1 af 2 : 1 2
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: brun
Anmeldt af baaj
Svag ristet duft

Lysebrunt skum

Krydret og lidt brændt smag

Også lidt brændt i eftersmagen

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af tux
Let bitter, og overraskende meget sødme i eftersmag.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Kvicklys ølvalg 2014 er netop overstået og på Beerticker.dk har jeg netop læst at Sorte Per blev valgets absolutte taber. Valgresultatet er vist ikke offentliggjort i skrivende stund, men Beerticker.dk plejer sjældent at svigte hvad angår rigtighed. Hvem der vandt ølvalget er ligegyldigt i denne anmeldelse, men eftersom foråret har vist sig fra sin absolut bedste side i de seneste uger er det måske netop en af grundene til at en stout har det svært i feltet. Det er en sort stout med nydelig skumkrone og aromaen er hårdtristet malt med lidt lakrids i baggrunden. Smagsmæssigt må der bestemt være gået noget galt, for en stout skal vel ikke smage surt som en Gueuze? Første indtryk er en sur ubestemmelig smag som minder om infektion. Læser man bagetiketten vil man opdage at stouten er brygget med lakridsrod og citrusskaller, og pludselig forstår man hvorfor denne citronsure smag opstår. Man har simpelthen været for rundhåndet med citrusskaller og for nærig med lakridsrod. Dermed ligger den meget langt fra min opfattelse af en stout, og selvom bagetiketten til slut fastslår et synspunkt jeg er meget enig i (Balancen er afgørende! Derfor Dryhopped), så synes jeg netop at denne stout slet ingen balance har. Den vælter ganske enkelt min opfattelse om typerigtighed og bliver istedet til en alt for syrlig og næsten udrikkelig øl som ikke rigtig kan finde hjem til sin øltype igen. Meget synd for Rækker Mølle for både flaske, etiket og ølbeskrivelse er smukt, men en stout vil jeg altså ikke være med til at kalde den. Hvad fan... skal man i grunden også med citrusskaller i en stout? Gem dem dog istedet til en IPA eller smid dem ud og lad humlen klare citrussmagen. Nu forstår dens placering i ølvalget.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset/gylden
Anmeldt af tattooz
Har lige været til ølsmagning, hvor denne her blev præsenteret for 30 kræsne ølelskere. Her er jeg ked af at måtte meddele, at den røg på gulvet med et brag. Der var sådan set ingen der var overbegejstrede for denne øl. Mig selv inklusiv!

Umiddebart virker den sur, og har en en kedelig tendens til, at blive hændende i munden med sin syrlighed, længe efter den er drukket. Ellers en fin øl opskænket, der virker indbydende. Men så er det så også sagt. Alt i alt en øl der er lige en kende for sur til mine smagsløg.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af tux
Ved ikke om det er en ølfejl, men den her smager simpelthen ikke godt. Sur og helt uden humle, måtte smide det sidste ud 
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset orange
Anmeldt af Paulaner
Underlig øl der, ligesom Reneac også oplevede, nærmest skummer eksploderende op af både flasken og glasset som om den stadig er i fuld gæring. Den både dufter og smager, som når man træder ind i en bryggeri med tryk på tankene, og alt emmer af mæsk og gærluft. Fingrene som strejfede det eksploderende skum lugtede, og jeg siger lugtede, efterfølgende af støvet friskkværnet malt og gær. Den virker syrlig, brusende og ufærdig og for mig delvist som en mislykket hjemmebryg med den næsten bagegæragtige tone. Stil- og typemæssigt er Møllebryg Classic et syndigt rodsammen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset rav
Anmeldt af Teejay
Jeg må igen ligge mig i baghjulet af Paulaner, som åbenbart også havde lagt en julebryg fra Rækker Mølle til side til denne fredag aften. Nu er julebryg jo sådan et vidt begreb for der findes ingen entydig definition for typerigtigheden. Tidligere idag smagte jeg en juleøl som var en hvedebock, og denne julebryg er i virkeligheden en wienerøl. Aromaen har lidt maltet karamel, halmstrå og lidt duft af gær. Smagen? Ja, den er ikke slet ikke juleagtig efter mine forventninger. Jeg synes det er en lidt slatten wienerøl som mangler lidt maltfylde og istedet læner sig mest op af en humlet bitterhed som ikke engang er spændende. Syrlig humlet bitterhed uden egentlig kant. Wienermalten burde nok have været anvendt lidt mere rundhåndet for at opnå den forventede let sødlige og friske smag af korn. Istedet finder jeg den ganske kortvarig maltet, og med en humlebitterhed som er citruspræget uden egentlig at sætte rigtig kant. Helt mod slutningen findes lidt krydrede undertoner som jeg har svært ved at fastholde og definere. Det er måske dér man kunne finde julesmagen - det lykkedes bare ikke for mig! Men ok, den er frisk og fejlfri så jeg har nok bare mistet min julestemning.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset rav
Anmeldt af Paulaner
Let syrlig maltduft med lidt citrus og et hastigt svindende offwhite skum. Smagen er ikke udpræget karakterfast,  men lidt forsigtig wienerlignende malt, der suppleres af lidt syrligt grøn æble og en let sagtmodig aromatisk humle, der ligesom øllet som helhed ikke sætter sig de store fodspor mht. uforglemmelighed. Meget jul kan jeg ikke fornemme. Den smager ikke dårligt, fylder lidt på ganen og afslutter relativt tørt og som andre skriver citronskalagtigt bitter. For mig uharmonisk og uspændende.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af tux
En noget let stout i smagen, ikke dårlig, men kunne efter min mening godt have været noget kræftigere.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Ravfarvet, uklar
Anmeldt af gbjensen
Sidder her i varmen efter en lang gåtur i det fri, hvor vejret ikke har helt med os, så er det godt at kunne lune sig med årets første julebryg. 

Hvad er det der gør en god julebryg? det er der mange meninger om, men Rækker Mølle Bryghus har da gjort et godt forsøg på at ramme min defination af et godt bryg.

Den er lidt i stil med en Belgist Trippel, tør og med frugt aroma på samme tid, sødmen er ikke for kraftig og bitterheden er doseret med forsigtig hånd. Så det er et bryg i balance mellem malt og frugtsmag og afdæmpet humle bitterhed. Abrikos, (sure) æbler og blommer kan nævnes, afsluttes let humlet med et snært af bitterhed fra citronskal eller anden citrusfrugtskal.

Det er helt sikkert en julebryg jeg vil vende tilbage til!

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 2 : 1 2

I Databasen: 11365 Anmeldelser af 222938 øl fra 246 lande og 12030 bryggerier. Billeder: 87196


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!