powered by goodbeer.dk
23 Ølanmeldelser
Side 1 af 3 : 1 2 3
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: mørk
Anmeldt af reneac
En udenmærket juleøl, ikke overkryderet med jule kryderier, smager dejlig og har en rimelig fylde
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk brun
Anmeldt af Paulaner
Mørkt skum og ristet duft. Smagen er præget af brun karamel, lidt kakao plus toner af ristet malt. Alt sammen modsvaret af en aromatisk svag humling, der ikke udviser særlige nuancer. Hverken malt eller humle gør det store væsen af sig mht. nuancer og aha-oplevelse. Mundfølelsen er cremet og blød. Helhedsindtrykket er dog en letdrikkelig, velafbalanceret, typerigtig og lydefri Dunkel. Til prisen er den fin, men som Dunkel bestemt ikke i superligaen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys gylden
Anmeldt af Paulaner

Det er mig efterhånden en gåde, hvorfor man importer sekundaøl fra Tjekkiet, hvor man ellers brygger så meget udmærket Pilsner øl. Typen er indrømmet ikke min store lidenskab, men man drikker jo, når man ikke har smagt og bliver budt. Dåsen ser fin og lidt klassisk ud i sin dekoration, og den krydrede humleduft lover da også et indhold af traditionel tjekkisk Pilsner. Men smagen rammer ikke skiven. Den virker syntetisk tynd og uden inspiration i maltsiden, mens humlingen fremtræder ekstraktagtig enstonig. Mundfølelsen er knastør og besk. Drikkelig discount men ikke mere, lyder min dom.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: lys brun
Anmeldt af Paulaner
Classic synes dog ikke umiddelbart at være nogen traditionel tjekkisk type. Men smages skulle den jo, når den stod på bordet. Skummet er svagt og offwhite, mens duften er brændt og syntetisk. Det samme er smagen, der så yderligere føjer en metallisk ekstraktagtig humling til de øvrige ”herligheder”. Mundfølelsen er tør, let besk, metallisk og snerpende. Nymburk 7-9-13 (13) Classic minder mest af alt om en Slots Classic dåseøl. At nogen kan nænne at importere dette discount produkt.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af tux
Stor sødme, og en hel del af det. Den har en meget neutral humle, ligesom typen skal have.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Sarek

Sjovt som at folk der nogen gange har samme smag andre gang er vildt uenige.

Her er jeg uenig med TeeJay. Hvor TeeJay mener at øllet er nærmere den tyske schwartzbier end den mørke tjekkiske lager er mit indtryk det stik modsatte. Praha er en megewt sød mørk lager i stil med Kozel og måske endda en anelse sødere.

Men smag og behag er som bekendt forskellig.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort (næsten)
Anmeldt af Teejay
Dejlig nougatfarvet skumkrone som svinder til et tyndt lag efter kort tid. Duften er chokolademalt, mørke tørrede frugter og lidt kaffe. Smagen er hårdtristet malt og let smag af mørk chokolade. Humlebitterheden er meget tilbagetrukken og fastholder dens søde maltsmag i lang tid. Egentlig minder den mere om en schwarzbier end en mørk lager, og det er ikke første gang jeg oplever denne sammenligning i tjekkiske mørke lagerøl. Dejlig fyldig og meget velsmagende mørk lager.

 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brun
Anmeldt af tux
Let brændt og karamel.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af tux
En tør humlet smag, en sødlig eftersmag
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Min ølanmeldelse nr. 1300 burde måske være noget ganske særligt, men eftersom pilsneren er den mest solgte øltype i verden synes jeg det er passende at vælge netop denne øltype til denne milepæl. Nymburks Praha er måske ikke verdens bedste pilsner, men den har en fornuftig malt- og humleprofil og er samtidig billig. Jeg har fundet den på tilbud i Netto for kun 6 kr. og set i det lys er det en ganske glimrende pilsner. Velsmagende og typerigtig pilsner, selvom der findes mange andre bedre tjekkiske pilsnere. Moderat maltet, moderat humlet. Gennemsnitlig pilsner.

Teejay's ølanmeldelse nr. 1300
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 3 : 1 2 3

I Databasen: 11720 Anmeldelser af 250404 øl fra 247 lande og 12532 bryggerier. Billeder: 95720


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!