powered by goodbeer.dk
26 Ølanmeldelser
Side 1 af 3 : 1 2 3
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: kobber
Anmeldt af reneac
En lidt kedelig meget maltet øl, og kunne tænke mig man skrev hvad øltype det er kunne ikke finde noget på øl andet end høstbryg og hvad er det
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
2
22/09-2017
Farve / udseende: mørk
Anmeldt af reneac
Dette er en mørk pilsner der er godt med malt og en fin balance med humlen egentlig en god øl, og til en ok pris.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
3
08/03-2014
Farve / udseende: Mørk gylden, uklar
Anmeldt af gbjensen
Tænkte at jeg ville varme lidt op til Dansk Melodi Grand Prix, som jo sendes i aften, hvad kan så være bedre end lidt mainsteam øl, der sikkert ikke spiller på alt for mange tangenter på en gang? Det er vist mine forventninger til dette luksus bryg fra De 5 Gaarde / Harboe.

øllet har en mørk gylden farve, lidt uklart / grumset udseende. Smagen er ok, maltet med spor af karamel og en sitter / syrlig finish som ikke giver meget til humle elskeren. Det er vist det der er at sige om dette "Luxusbryg"

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
4
13/02-2014
Farve / udseende: Mørkebrun
Anmeldt af gbjensen
Det er min fars fødselsdag i dag, så en øl skal der da til. Om den vil falde i hans smag ved jeg nu ikke, for han er mest til "lyse" øl.

Maltet smag med en antydning af lakrids, tør og tynd det er min kommentar. Den er noget vandet og kedelig, der er ikke meget mørkt eller Schwartzbier over dettet bryg. Den bismag af smørsyre som Sarek fik, den kan jeg ikke smage, desværre, for den smager heller ikke af så meget andet.

Igen et tyndt industribryg på "mikrobryg" flaske. Øv.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
5
13/07-2013
Farve / udseende: sort
Anmeldt af Sarek
En schwartzbier fra Harboe, undskyld De 5 Gaarde.

Der er noter af tørhed lige som i en Kôstritzer og sødme som i en Kozel Dark, og dermed er der et potientiale til at blive et rigtig god øl.

Desværre er det øl jeg har i mit glas lige nu umanerligt præget af smørsyre og dermed nærmest udrikkelig. Smørsyre i en øl er resultatet af en brygfejl, og hjemmebrygerne her på siden kan sikkert sige hvilken. Nogle pressede mikrobryggerier sender øl ud med sådanne fejl, hvilket dog er som at "pisse i bukserne for at få varmen". Kort sagt meget kortsigtet.

At Harboe sender en øl ud med så en grov ølfejl er enten en smutter eller kortsigtet grådighed kombineret med en fornemmelse af at ens kunder er nogle snobber der ingen forstand har på øl.

Resten af øllet ryger lige i vasken.

P.s. Jeg læser lige at malten lagres længere for at få den flotte farve. Det er sgu´ da løgn. Så vidt jeg ved er maltens farve og dermed også øllets farve betinget af hvor hårdt malten er tørret/ristet. Igen et tegn på at Harboe end ikke til sit specialbryg regner øl-entusiaster blandt sine kunder.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rødbrun
Anmeldt af tattooz
Forædlingen af råvarene fra de 5 gårde, er ikke lige det der slår én for brystet når man skal smage denne påskebryg.

Skummet fejler bestemt ikke noget, og øllet tager sig ganske pænt ud. Men så er det så også sagt. En temmelig tam og, ja synes jeg kedelig øl uden det store spil for smagsløgene. Den er vandet lidt humlet og maltet, men der er ikke noget der rigtigt bider fast, og træder i karakter. Desforuden synes jeg at prisen i forhold til hvad du får her, ikke harmonerer.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
7
06/12-2011
Farve / udseende: vandig rødbrun
Anmeldt af Paulaner

Svagt flygtigt skum og duft som af fortyndet discount saftevand. Smagen er flad lidt maltet uden særlige nuancer i sine indtryk afsluttet af en næsten ikke sporlig humling, som også virker uden nuancer og mere som ekstrakt end urt. Jeg sporer ingen som helst jul her, men øllet som sådan smager dog heller ikke decideret dårligt. Et totalt ligegyldigt produkt som Harboe skulle skamme sig ved at lancere som en dyr specialøl.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
8
31/10-2011
Farve / udseende: mørk gylden
Anmeldt af tattooz
Harboe..........Har endnu engang taget rumpetten på alt og alle{#emotions_dlg.sick}Øllet er et af deres produkter slet og ret. Gad egentligt vide hvad man på de gårde siger til det? Med mindre der ligger en klar aftale, om at sælge øllet under dække.

Nå men for lige at dvæle lidt ved øllet, og så glemme "Majestætsfornærmelsen" bare et øjeblik. Hrmmm.......Allerede ved farven viser den at det ikke er en pilsner som man vel egentlig i ordets bogstaveligste forstand, ville karakterisere den som. Farven er meget Classic præget, og fem for alt, så er smagen altså også derhen af. Sur synes jeg altså ikke den er, men tilgengæld syrlig, som var den brygget på gamle madæbler. Syrlig spids, og ellers maltrig i smagen, der bløder lidt op på de syrlige nuancer. Humle er der tilgengæld sparet en del på, for den toner meget forsigtigt frem i slutningen.

Ellers skummer den flot, og laver nogle gode blonder i glasset. Men en traditionel pilsner, er det bestemt ikke.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
9
30/10-2011
Farve / udseende: ravgylden
Anmeldt af tattooz
Den første øl fra de 5 gårde jeg skulle kaste mig i armene på. Og nu nærmer vi os jo julen, så valget blev julius. Umiddelbart en ganske flot og harmonisk øl, som ser spændende ud. Den har et tæt beige skum, og den laver en fin hat i glasset.

Når vi så skal igang med at smage på varene, så bliver man også lidt overrasket. For man kan sige meget om den, men nuancerne skal man virkelig have en skarp tunge for, at smage "så jeg overvejede om konen skulle smage...........Hun har ihvertfald en skarp tunge" Nå men når man forsigtigt dykker ned i den "smukke øl" så er førstehåndsindtrykket "spids syrlighed" men efterhånden som man får drukket lidt mere af den, så kommer der altså lidt toner af karamel og appelsinskal frem til overfladen. Ikke voldsomt, men det er der, dog gemt lidt af vejen. Humlen runder øllet af med en finish af tørhed og bittehed.

Den er "måske" svær at sætte i bås som decideret juleøl. Men jeg kunne rent faktisk godt drikke den til julefrokosten, fulgt op af sild og brændevin. Så alt i alt en udemærket øl, der lige runder gennemsnittet.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
10
24/10-2011
Farve / udseende: Gyldenrød
Anmeldt af urefsager
Karakteren er givet på baggrund af en juleøl. Øllen er eb dejlig gyldenrød lager, men der er bestemt ikke meget jul over den. I mit objektiv skal juleøl have karakteristika af typiske julesmage; nelliker, kanel og så videre. Øllen vil passe godt til en julefrokost, men juleøl er det ikke.

urefsager's første ølanmeldelse
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 3 : 1 2 3

I Databasen: 11720 Anmeldelser af 250404 øl fra 247 lande og 12532 bryggerier. Billeder: 95720


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

  • Dit navn: Kun synlig for webmaster
  • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
  • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
  • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
  • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

  • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
  • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
  • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
  • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

  • Ny ølanmeldelse: 25 point.
  • Upload af et nyt billede: 25 point.
  • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
  • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
  • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!