powered by goodbeer.dk
22 Ølanmeldelser
Side 1 af 3 : 1 2 3
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: mørk
Anmeldt af tux
en meget sødlig tjekker. Næsten ingen humle, men dog ikke så sød den bliver vammel.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Paulaner

Hvidt ret sparsomt skum. Duften er lidt kogt: et tydeligt tegn på at procenterne er reduceret ved opvarmning og fordampning. Mundfølelsen er ret rund og en smule sødlig med lidt fylde. Smagen er udmærket afbalanceret med en kogt maltsødme af en anelse karamel og en del kogt kornstrå. Humlingen er aromatisk og ikke decideret bitter. Alle indtryk følger med ud i eftersmagen, som er ret lang. Vel sødlig Pilsner type bedømt på den alkoholsvage præmis. 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af tux
Ikke så meget at sige. Em pilsner lige ud af landevejen. Ikke noget at skrive hjem om, men absolut heller ikke dårlig!
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Sarek
Grundet en lungebetændelse der har valgt at slå i de sidste dage af 2011, er jeg nødsaget til at afstå fra det store øldrikken i aften. Alkohol og penicilin passer bare ikke sammen. Bare rolig, jeg er i bedring, men kan bare ikke drikke mig i hegnet nytårsaften.

Noget øl skal der dog på bordet og jeg har fundet en karton med denne alkohol-lette øl fra Budweisser Burgerbrau.

Øllet er ikke den store oplevelse, som alkohollette øl jo sjældent er. Og den mest fremtrædende smagsnote er udkogte grønsager. Men den kan da drikkes, og indtil at penicilinet har vundet kampen over betændelsen skal jeg nok sætter pris på den.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brun
Anmeldt af Munken
Gonat-øllen er så denne søndagens tredie tjekke, og her på en kold og fugtig oktoberaften fatter man ikke at folket evigt drikker pilsner. Måske skulle de blande med en gammel flaske hvidtøl fra sidste jul for at få noget der ligner denne her, der er fyldig og balanceret mellem sødme og bitterhed uden at gøre særligt væsen af sig. En ny folkeøl til om vinteren måske, omend den vel er lidt for sød til at være hverdagsøl.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Munken
Resten af frokosten må skylles ned med denne her. Altså - det må vist være denne, men der står B.B. Bohemia Beer. Hvad skal man sige? En fed udgave af en Tuborg måske, ikke decideret bedre. Men det er da en ret ærlig pilsner modsat den mærkelige Staropramen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brunsort
Anmeldt af Paulaner
Pænt lysebrunt skum og duft af brændt malt. Smagen er meget hårdtbrændt i maltsiden og føjer sin lidt skarpe tone til humlebitterheden. Smagsindtrykkene er ret enstonige, og der er ikke mange nuancer bortset svage toner fra lidt kaffe og brun farin. Eftersmagen er bitter og toner det sødlige førsteindtryk ud i tørhed. I sammenligning med tilsvarende mørke tjekkiske typer fx Kozel og Budejovicky Budvar Dark virker Bohemia Dark for mig lidtnuancesvag, industriprægetog uafbalanceret til humlesiden.  Den frister ikke mig til gentagelse.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk/brunlig
Anmeldt af tattooz
Om den ligger helt op af B.B. dark er svært at sige. Men jeg synes dog alligevel, jeg fornemmer en anelse forskel, i smag og farven. Den er maltrig, med en lille anelse tørhed, og egentlig en ganske udemærket øl. Den hører ikke til blandt det bedste Tjekkiske øl, men den formår at møde nyderen i øjenhøjde. En øl der ville være en god begynder øl i det Tjekkiske ølunivers.

Kan købes stortset overalt til en billig penge

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk/brun
Anmeldt af tattooz
Hvis man siger Tjekkiet, så siger man også øl. For de kan deres håndværk, og har en nærmest relgiøs tilgang til det ædle håndværk, at brygge fantastisk øl, der formår at ramme stortset alle.

B.B. dark kan købes i DK til billige penge, i de fleste butikker med et godt udvalg af øl. Det at den er billig er ikke ensbetydende med dårlig kvalitet. Den minder til forveksling om end meget og Budweiser dark fra samme bryggeri.

Fint skummende øl med en lækker maltrig "typisk" Tjekkisk karakter, der munder ud i en fin sødme, og humlebalance der går godt i spænd sammen. Jeg synes den trods sin pris, formår at være en meget typerigtig, og stolt repræsentant for sit land, og bryggeri. Passer godt til mange forskellige retter mad, eller til en stille stund, med en god og hyggelig stemning.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af tux
Drukket efter at have smagt en del forskellige pilsnere. Det bliver nu lidt svært at skælne imellem dem. Så.... god pilsner....
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 3 : 1 2 3

I Databasen: 11722 Anmeldelser af 250457 øl fra 247 lande og 12532 bryggerier. Billeder: 95761


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!