powered by goodbeer.dk
12 Ølanmeldelser
Side 1 af 2 : 1 2
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af tux
Meget lige ud af landevejen, tør humlet, og en anelse karamel i eftersmagen.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af Teejay
Rebel har ikke fået de allerbedste anmeldelser her på Goodbeer.dk, men efter at jeg lige har smagt alkoholfrit spansk pilsner og bagefter måtte kassere en næsten udrikkelig litauisk pilsner, så synes jeg egentlig at Rebel er et forfriskende glas øl. Nuvel, den er slet ikke på højde den tjekkiske standard. Skumkronen falder hurtigt og efterlader et tyndt lag på en lavt karboneret øl. Den virker derfor hurtigt flad. Aromaen er heller ikke så ophidsende, men er blot lidt humlet. Smagen mangler fylde og maltrigdom og humlen er vist slet ikke den gode tjekkiske Saaz, men snarere et billigere og mindre spændende alternativ. Humlebitterhed er faktisk eneste smagsfaktor i pilsneren, og forventer man tjekkisk kvalitet bliver man skuffet.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af Munken
Enig med Tux.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af tux
En noget kedelig øl. Tynd som en dårlig dåseøl.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørkebrun
Anmeldt af tattooz

Tjekkiet står i de flestes øjne som noget af det ypperste når snakken falder på øl. For er der noget de kan så er det at brygge fremragende øl. Rebel er bestemt ikke en undtagelse, og den mørke lækre øl med sin brede smag lægger lige til højrebenet hos en Tjekkisk ølkender. Nu er der en regnskov af mørke øl fra Tjekkiet som alle mere eller mindre har sin helt egen personlighed, og derfor er det måske lidt svært at finde én som man bare siger det er mit hofmærke. De har alle et helt umiskendeligt særpræg som vækker både det visuelle og det smagsorienterede til live.

Den er meget behagelig i farven, og lægger meget op af en Krusovice i farven. Den flotte skumkrone er lige til U-G. Smagen er forholdsvis bred og cremet med en yderst fin mundfylde der hiver mæthedsfornemmelsen frem, og efterlader en i en yderst velbehagelig position efter, at have sat sådan en lækerbidsken til livs. Paletten siger brændt ristet malt der byder på både kaffe og chokolade rundet af i en fin velafbalanceret humling. Alt kommer til orde uden at der er nogle der træder nævneværdigt til side. Alt i alt en rigtig behagelig øl skabt til nogle af livets store stunder

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørkebrun
Anmeldt af Teejay

Utrolig flot lysebrunt skum lægger sig på toppen af denne mørke lager. Duften er maltet med svag islæt af humle. Den smager sødt og har lidt kaffe som bismag inden en let humlebitterhed træder på banen. En god mørk lager, men måske lidt for konservativ.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Korn-gylden
Anmeldt af Bransmark

Man forventer nok altid lidt mere end en almindelig pilsner, når man får en tjekkisk en af slagsen. Det passer også ind imellem, men ikke når det gælder Rebel fra Mestansky. Skummet falder hurtigt, den dufter af industriøl, nærmest som om den delvist er lavet på majs. Det er den dog nok ikke, men kedelig, det er den til gengæld. Den mangler den bitterhed, der kendetegner de rigtig gode tjekkiske pilsnere. I stedet har den en kedelig, sødlig smag og kun i eftersmagen kommer bitterheden. Ikke den dårligste tjekkiske pilsner jeg har smagt - men der er et godt stykke op til de bedste.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Mørkebrun
Anmeldt af Blom
Jeg havde set frem til at smage den mørke udgave af Rebel, da jeg har udviklet en forkærlighed for tjekkiske mørke lagerøl. Denne har et fint skum og en sød maltet . duft. Smagen er præget af kaffe, chokolade og hårdt ristet malt med en begrænset humlebitterhed. Den er en meget fin øl, men måske lidt for sødlig på trods af en udmærket eftersmag med bredere nuancer.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: gylden
Anmeldt af nn1
Er anmeldt af en tidligere bruger, der har tildelt denne øl 5.00 glas
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Lys gul
Anmeldt af Blom
En Rebel (den rigtige Rebel-pilsner vel at mærke) er noget lidt specielt både i pilsner-sammenhæng, generelt og i tjekkisk. Den har et fint skum og ingen kulsyre, men spørgsmålet er så om dette er udtryk for noget negativt, ikke altid,og ikke i dette tilfælde, synes jeg. Alt i alt har jeg nok smagt øllen en 15 gange eller deromkring, da min bedste ven har tjekkiske aner fra netop denne region, og det derfor er lokalbrygget, så derfor kender jeg også en Rebel relativt grundigt. Den har en flot humlet duft, er udpræget sød og med begrænset humlebitterhed i eftersmagen. Den åbner svælget og bør drikkes i store tårer, gerne med lidt let saltet mad ved siden. Den er i mine øjne en rigtig god pilsner, fordi vandet er blødt, og sødmen (modsat eksempelvis en Budvar) aldrig bliver for meget.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 2 : 1 2

I Databasen: 11720 Anmeldelser af 250404 øl fra 247 lande og 12532 bryggerier. Billeder: 95720


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!