powered by goodbeer.dk
17 Ølanmeldelser
Side 1 af 2 : 1 2
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: brun
Anmeldt af baaj
Kompleks krydret duft og med fint beige skum

Sødlig smag medn også krydret

En fin krydret eftersmag med en svag bitterhed

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brun
Anmeldt af baaj
svag maltet duft

masser af lyst beige skum

Syrlig/sødlig smag hvor det sødlige vinder men til sidst slår over i en svag humlet tør bitterhed

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: orange
Anmeldt af baaj
Svag fyrrenåleduft

Finporet beige skum

Syrlig koriander som hurtigt går over i fyrrenåle med en afsluttende finish af humlebitterhed.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rødbrun
Anmeldt af baaj
frugtig bananduft

fint og holdbart beige skum

krydret smag uden at den høje alkoholprocent brænder igennem
god krydret eftersmag med en snert af humle

 

 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: rødbrun
Anmeldt af baaj
grovporet skum, holder ikke længe

dejlig duft - både med malt og frugt

lidt sødlig smag, men det der især udmærker denne øl er eftersmagen - den hører til den gode kategori, der giver en dejlig mundhulefornemmelse efter hver slurk og så 'ligger den godt i maven'

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset lys gylden
Anmeldt af Blom

Det er noget af et forførende tilbud, når man bliver ringet op og får mulighed for at smage hele 6 ølvarianter fra t 'IJ - det hollandske mikrobryggeri med det fremragende bryg og avantgarde-etiketterne (eller noget....). Ovesen var manden i røret, og det er jeg ham stor tak skyldig for! Vi allierede os med en tredje og tilsvarende generøs ølivrig gane og startede ud med pilsneren. Den overraskede mig ved at være meget sprudlende og parfumeret, ja næsten blond-agtig. En dejlig opfrisker og en dejlig start på en ølaften, hvor vi nåede vidt omkring!

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset rav
Anmeldt af Blom
En dejlig trippel, der har den her umisekendelige parfumerede duft, som 't IJ's øl udmærker sig ved. Som jeg nu husker den, minder øllen om en optunet udgave af en Orval, og har en dejlig kontrast mellem syrlighed og sødme samt en udpræget gærsmag, der er yderst behagelig. Jeg var vild med den!
Tak til drikkefælle Ovesen for skænken!
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gul uklar
Anmeldt af Blom

Ny anmeldelse: Takket være Ovesen kunne jeg gensmage dette vidunder af en hvedeøl! Der er tale om en virkelig kompleks hvedeøl med en tørhed, der gør ens hals strudsformet i ren iver efter at smage mere. Eneste minus ved øllen er dens mangel på egentlig hvedekarakter, som i min mund, er stærkt tilbagetrukket. Men hvad gør det, når øllen smager suverænt?!

Gammel anmeldelse: En stærk hvedeøl, der virkelig har en markant næse. Da jeg smagte den, var fornemmelsen en tiltagende saltet eftersmag, der langsomt gjorde øllen dårligere i længden, MEN når det er sagt, så er det samtidig en af de mest potente hvedeøl, jeg har smagt. Der er virkelig bid i den, og den ligger langt fra f.eks. de mere milde moderede tyske hvedeøl; og man fornemmer tydeligt, at det er den belgiske tradition, der ligger til grund for brygget. Ville meget gerne smage den igen, men det er ret svært at finde øl fra 't IJ, så jeg må nok væbne mig med tålmodighed.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset mørkebrun
Anmeldt af Blom

En kapitalist, en kommunist og en fra pøbelvældet besluttede sig en aften for at drikke sig igennem et bredt udvalg af t' IJ's produktion. Dette forløb sig over en aften, hvor også anden ganefryd fandt frem til de tørstige repræsentanter for samfundsklasserne. Den ærede læser forstår nok ikke meget af det formummede vrøvleri, jeg her fremlægger, og mangen en forstandig mand vil nok allerede affærdige anmeldelsen som branderttale. Men fortvivl ej, de få af jer, der måtte ønske at læse denne anmeldelse igennem, for der er en dulgt mening bag galskaben! Vel at mærke for de personer, som var til stede hin aften...

Der er tale om et brag af en øl. En af de slags kreationer, hvor mundvandet uuåndgåeligt forsøger at efterabe de gyldne dråber i håbet om evig gentagelse. Øllen er cremet og lækker i stil med de store krydrede mørke belgiere med en pragtfuld maltet smag (valnød, bær, chokolade) i midten af øllen og et fint let bittert efterspill. Den hæver sig et par trin i forhold til resten af de ellers også højinteressante øl fra æggebryggeriet i Amsterdam.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk rav
Anmeldt af Ovesen

Engang imellem tager min ølinteresse nok en anelse overhånd, og resulterer i et alkoholindtag der ligger på den forkerte side af, hvad Sundhedsstyrelsen anbefaler... Derfor besluttede jeg for et par måneder siden, at lægge humlen på hylden for en periode. Men selvom man er på vandvogne sover den indre ølhund jo ikke, og i mellemtiden er jeg dog fortsat med et par indkøb om måneden, så jeg har noget at se frem til. Derfor var det da også en selvfølge, at tjekke øludvalget ud inden sidste uges tur til Amsterdam og en hurtig søgning på ratebeer.com, samt et opkald til Blom, forsikrede mig om, at 't IJ nok var det mest essentielle at gå efter.

På feriens tredje dag, sad kæresten og jeg på en lokal restaurant og studerede menukortet, da talen pludselig faldt på øl. Hun var nok en kende træt af, at skulle drikke sine øl alene, og da menukortet lovede lækker lokal bryg, gav jeg efter for humletørsten! Valget faldt hurtigt på en hvedeøl og en mørkere sag (tjeneren var ikke synderlig velbevandret i øl, så et forsøg på at få en ordentlig beskrivelse af, hvad der gemte sig bag de tungebrækkende hollandske navne, kom jeg ikke langt med). Da flaskerne ramte vores bord, smågrinede vi lidt af min øls fjollede etiket med strudsen og der gik således lidt tid, inden det gik op for mig, at vi simpelthen havde fået ´t IJ begge to! Engang imellem kan det betale sig, at gå på kompromis med sine egne principper.... 

Nå, til øllet: Duften er som ventet, temmelig tung, ikke ubehagelig tung, men markant. Smagen er fantastisk fyldig og mundfylden virkelig lækker. Det første indtryk er præget af nødder, lidt bær, sød malt, krydderier og en del alkohol, der kan føles lidt sprittet, uden at det dog går over gevind. Eftersmagen er lidt mere frisk, med en let bitterhed og en syrlig fornemmelse, der runder smagen perfekt af.

Desværre blev den serveret en tand underafkølet, men efter at have varmet lidt op foldede den sig ud og blev meget blødere, samtidig med at bitterhed aftog. En formidabel og virkelig velafbalenceret øl!

Heldigvis viste kokken sig, at være noget mere velinformeret end tjeneren, og da han hørte interesserede røster forlod han det lille køkken for at fortælle om det lille bryggeri. ´t IJs øl er ikke så nemt at slå kløerne i, end ikke i Amsterdam, så han råde os til, at tage ud til bryggeriet dagen efter. Lokaliseret i udkanten af Amsterdam, nær en gammel mølle, brygges noget af det bedste hollandske øl jeg har smagt, i en gammel badeanstalt!

Vi ankom lige omkring åbningstid, hvad der efter sigende skulle være en god idé, da der ofte er trængsel omkring fadølshanerne i det lille værtshus der er indrettet i et hjørne af bryggeriet (det blev dog aldrig et problem den dag, da Holland spillede landskamp). ´t IJ brygger kun hver anden uge, og sælger en fjerdedel af deres produktion i deres egne lokaler, på trods af en åbningstid mellem 16 og 20! Kun 10% af øllet sælges udenfor Amsterdam, heraf en lille mængde til Amerika og England (en tre -fire paller, for at være præcis), så der er altså tale om forholdsvis sjælden øl!

Jeg var ret spændt på, at smage den på fad, og her folder Columbus sig lige en tand ekstra ud. Skummet er noget mere cremet og øllet føles i det hele taget lidt mere rundt. Om denne oplevelse skal tilskrives atmosfæren kan måske nok være, men skidt med det! Columbus smagte, formidabelt i solen udenfor den gamle mølle efter en rundvisning i det lille bryggeri. Vi blev der til lukketid, hvilket viste sig at være præcis den tid det tog, at drikke sig igennem hele udvalget, plus lidt ekstra...

Skulle du komme forbi Amsterdam, så hop på sporvogn nummer 10 og bede den rare sporvognsmand om, at sætte dig af ved den gamle mølle, eller gør som vi gjorde i første omgang; læg vejen forbi restaurant Kop van Jut og nyd en grillet gedeost med salat og hjemmelavede pomfritter, hjemmerørt mayonnaise og nyd den med en strudsejuice!

Hele t´IJs produktion er i øvrigt økologisk.

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 2 : 1 2

I Databasen: 11347 Anmeldelser af 220817 øl fra 246 lande og 12010 bryggerier. Billeder: 86384


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!