powered by goodbeer.dk
58 Ølanmeldelser
Side 1 af 6 : 1 2 3 4 5 6
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: rav
Anmeldt af reneac
En lækker humlet ipa, der en rigtig lækker balance, det er godt nok blevet et stort bryggeri siden 1979, men heldigvis holder kvalitet stadig
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Gylden
Anmeldt af reneac
Dejlig humlet øl, der virkelig spark på humlet, der er en del  bitter hed, og  noget frugtagtig over den
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Flot nougatfarvet cremet skumkrone. Dejlig aroma af mørk bitter chokolad og mokka. Smagen er fyldig af mørk chokolade og kaffe og en bitterhumle som sætter fin kant for chokolademaltens sødme. Jeg fæstner mig også meget ved at styrken 'kun' er 5.8%, for smagsmæssigt ligger den tæt op af mange andre kendte og noget stærkere stout. Hårdtristet malt melder sig i eftersmagen og smagen er halvtør med lang eftersmag af kaffe og mørk chokolade. En dejlig stout med behagelig humle.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: brun
Anmeldt af Paulaner
Whoops, I did it again. Ja så er der atter ved på bålet i mit anstrengte forhold til amerikansk øl, som for mig for ofte svinger uden nogen mellemting mellem overdimensionerede humlebomber og saftevand a la Millers og Budweiser. Denne har et pænt offwhite skum, men røber sig straks i den stikkende, men bolsjesødelige duft. Smagen når lige at smække et glimt af en blød brun sød karamelmalt igennem, inden guillotinen falder i form af en malurtbitter stikkende harpikspræget humle, der med sit læs af IBU enheder dræber alt på mine smagsløg. For udprægede bitterhumlefans, som her anbefales at se bort for dette og hygge sig med de andre anmeldere. Folk med mere humlefølsomme smagsløg er til gengæld advaret. Dette er efter min vurdering mere en IPA end en Barley wine. Den er både for sød og alt for bitter.

 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk rav
Anmeldt af reneac
en dejlig humlet øl, med rigtig meget smag smager dejligt
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Sort
Anmeldt af Teejay
Narwhal er, som Munken også skriver, en usædvanlig lækker stout. Delikat duft af rosiner og hårdtristet malt. Smagen har både stærk espressokaffe, mørk chokolade, anis, rosiner og en lille snert af sherry (eller måske er det lidt kirsebær)  mod slutningen. Endvidere finder man en smag af tørret tørv, egetræ og lidt vanilje. Eftersmagen er moderat humlet med ekstravagant smag af bitter tørhed blandet med bitre ristede kakoabønnner. Den er lige præcis hvad man forventer af en Imperial Stout og jeg bifalder at smagen er langt mere kompleks end aromaen antyder. Her er der virkelig tale om kvalitet, så nyd den over lang tid og endelig ikke alt for kold. Stuetemperatur er vist det mest passende. Jeg bryder gerne Munkens princip om point og byder ind med en højere karakter. Prøv den! For den er præcis lige så lækker som Carola Häggkvist.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: ravgylden
Anmeldt af Paulaner
Sødlig lidt stikkende humlet duft og pænt men forholdsvis flygtigt offwhite skum. Smagen er maltsød til det sukkersøde med en ubehagelig enstonig grannålebesk humling, som dræber de toner, der så måtte være i den næsten honningklistrede maltside. Egentlig gudskelov for malten virker næsten kvalmende i sin sødme. Traditionel amerikansk IPA for fuld udblæsning uden ret mange formildende elementer hverken på malten eller den enstonige hvinende bitre humleside. En udpræget øl for humleentusiasterne, men en skuffelse for mig, der måtte kapitulere efter et halvt glas efter at have vovet pelsen oven på mødet med bryggeriets langt mere aromahumlede Pale Ale.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: ravgylden
Anmeldt af Paulaner
Fint hvidt skum og fristende humlet duft. Malten er rigelig, fin og bolsjeagtig sødlig/sød med orangetoner. Så her er der basis for at fylde en del humle på, inden balancen tipper for undertegnede. På den måde er balancen i orden, så de forskellige smagsindtryk ikke overdøver hinanden. Humlen er ydermere god nuanceret og frisk som nyplukkede krydderurter. Lidt citrus, lidt grannåle, lidt blomster og en masse lækre små nuancer som følger ud i eftersmagen. En lettilgængelig øl, som ikke påkalder sig en decideret andægtig tavshed, men kan nydes i store slurke.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort som dybet
Anmeldt af Munken
Der skulle vist være anvendt chokolademalt og honning til denne, og det passer fint med smagen. Jeg er ikke porterfan, måske lidt humleangst, men dette er en usædvanligt lækker stout, også for mig. Humlen giver en eftersmag af bittersyrlig citrus, men ellers er det en fløjlsagtig mørk og maltfyldig smag, der ligger tættere på chokolade end kaffe. Jeg bryder hermed mit princip om aldrig at give mere end 7 til porter og IPA
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: sort
Anmeldt af reneac
en meget mild øl for en stout at være, men smager stadig af en masse selv om der ikke er så meget alc. i, den smager ldit af kaffe og chokolade, er lidt skarp i smagen, det er en øl der kan drikkes af de flest og rigtig god til prisen
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 6 : 1 2 3 4 5 6

I Databasen: 11367 Anmeldelser af 223000 øl fra 246 lande og 12030 bryggerier. Billeder: 87206


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

 • Dit navn: Kun synlig for webmaster
 • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
 • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
 • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

 • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
 • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
 • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
 • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

 • Ny ølanmeldelse: 25 point.
 • Upload af et nyt billede: 25 point.
 • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
 • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
 • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!